Vakantie Nederland met dreumes – bestemmingen

Vakantie Nederland met dreumes: naar welke regio ga je en waar kan je kindvriendelijk overnachten? Wij zijn dat eens gaan uitzoeken en delen een aantal leuke bestemmingen voor een vakantie met baby, dreumes of peuter in eigen land.

Met kleine kinderen vonden wij het wel zo prettig om naar een vakantiepark op vakantie gaan gaan! Redenen hiervoor waren dat je vooraf ongeveer wist wat de kwaliteit was van de huisjes. En je wist zeker dat er een aantal voorzieningen en faciliteiten zijn.

Vakantie Nederland met dreumes

Noord-Brabant

We beginnen de tips voor een vakantie Nederland met dreumes in Noord-Brabant. Deze provincie heeft zoveel mooie natuurgebieden, steden en er zijn super veel kinderactiviteiten te doen. Wij zijn gek op het mooie natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen. Daarnaast kan je fietstochten maken en geniet bij een van de kindvriendelijke restaurants in deze provincie.

Daarnaast zijn er pretparken als de Efteling en grote dierentuinen als Beekse Bergen. Niet voor niets gaan veel gezinnen hierheen op vakantie.

Landal Vennenbos

Wil je naar Noord-Brabant, dan kan je bijvoorbeeld op vakantie met dreumes bij Landal Vennenbos. Dit park ligt op de Brabantse Kempen, omgeven door bossen en vennen. Verblijf hier in een kinderbungalow. Op het park is een subtropisch zwemparadijs met golfslagbad met een Kids Junglebad. Daarnaast is er de indoor speeltuin, het Bollo huis en er is een kinderboerderij. Als je wilt hoef je het park niet af tijdens je vakantie.

  • Bollo
  • Fun & Entertainment-programma
  • Indoorspeelparadijs
  • Kindertheater
  • Groot zwembad

Drenthe

We gaan verder in het noorden van Nederland. Drenthe is een regio met heel veel ruimte en natuur. Maar daarnaast is er in Drenthe met kinderen gelukkig ook veel te doen. Fiets of wandel in een van de drie Nationale Parken, bezoek de dierentuin Wildlands of ga naar een van de Hunebedden.

Een park waar wij van genoten toen we op een vakantie Nederland met dreumes en baby waren is het Hof van Saksen Resort. Dit is een luxe vakantiepark van Landal met heel veel faciliteiten. Je verblijft in een van de comfortabele en luxe accommodaties. Een kinderstoel en kinderbedje (inclusief bedlinnen) zijn gratis en staan bij aankomst in de accommodatie al klaar. Het zwembad is groot en geweldig. Als de kinderen sliepen ging ik er geregeld even zelf heen. De kleintjes vermaken zich uren lang in Indoorspeelparadijs Harrewar. Voor peuters 0-4 jaar is er een eigen speelplek

Veluwe

Dan gaan we door met een van de bekendste natuurgebieden van Nederland: de Veluwe. Ook dit gebied is heerlijk voor een vakantie Nederland met dreumes (of baby, peuter, kleuter). Er is heel veel bos, natuur en ruimte. Daarnaast zijn ook hier leuke kinderactiviteiten en natuurlijk kan je eens gaan eten bij een van de pannenkoekenrestaurants.

Zeeland

Dan gaan we door met Zeeland. Zoek je natuur, strand, zee en leuke badplaatsen? Dan ben je in Zeeland aan het juiste adres. Wij bezochten Zeeland met kinderen al een aantal keer en we vinden dit een heerlijke provincie voor een vakantie. Deze provincie heeft de meeste zonuren per jaar in Nederland, de schoonste stranden van Nederland en het modernste wereldwonder van Nederland.

Drenthe vakantie

Limburg

Laatste regio die we tippen voor een vakantie in Nederland met een klein kind is Limburg. Limburg is een van de provincies waar ik echt gek op ben. Het heuvellandschap, de ruimte, de natuur, de leuke steden als Venlo en Maastricht. Hier kom ik het liefst een aantal keer per jaar.

Vakantie Nederland met dreumes | Extra tips

Wil je meer tips voor een vakantie in Nederland met kleine kinderen? Dan zijn dit nog wat mooie regio’s met prettige kindvriendelijke accommodaties!

Wil je naar de omgeving van de Sallandse Heuvelrug, dan raden wij een verblijf bij Vakantiepark Mölke aan. Je verblijft in een mobile home, chalet of Reggehooiberg met privésauna. Ga op het park naar het overdekte zwembad en de binnenspeeltuin.

Wij raden een vakantie op de Waddeneilanden zeker aan als je met een baby, dreumes of een peuter op vakantie gaat.

Een vakantie in de Achterhoek is ook leuk met kleine kids. Vakantiepark De Twee Bruggen ligt midden in de natuur. Het is een 5-sterrenpark. Verblijf in een chalet, bungalow of lodgetent. Gelegen in Nationaal Landschap met een binnen- en buitenbad.

Centraal in Nederland ligt het mooie natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug. Wat wij hier leuk vonden was de combinatie van natuur, kindvriendelijke restaurants, dorpjes en kinderactiviteiten. Verblijf bij de Thijmse Berg, in het bos. Met een waterspray park, buitenzwembad, indoor speelparadijs en speeltuinen.

Wij waren al meerdere keren in Schoorl en omgeving, in Noord-Holland aan de kust. Hier kan je het Kabouterpad bij het bezoekerscentrum wandelen, de duinen en bossen zijn prachtig en rondom Schoorl is er onder andere met Bergen en Alkmaar genoeg vermaak! Wij verbleven een midweek bij vakantiepark Landal Residence Berger Duinen. Dit is een kleinschalig en luxe vakantiepark, met de Schoorlse duinen op 200 meter lopen.

Tips voor jouw vakantie met dreumes

Kies een bestemming waar je zelf graag heen wilt en waar je ook goed met kinderen heen kan gaan. Waar wij op letten is dat er geen malaria is, dat het land redelijk veilig is en dat er geen gekke gezondheidsrisico’s zijn. Met redelijk veilig bedoel ik bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Ik ben er drie keer geweest, waarvan een keer een half jaar, en weet dat er criminaliteit is. Maar tegelijkertijd is het ook een land waar je fantastische rondreizen kan maken. Wel moet je goed weten waar je heen kan gaan, wat je vooral niet moet doen.

De accommodatie

Je wilt kindvriendelijk overnachten tijdens je vakantie met dreumes! Daarmee creëer je rust, vooral voor jezelf. Natuurlijk is het bijna nergens zo makkelijk als thuis. En je hoeft ook niet in een kinderparadijs te verblijven. Wij hebben gemerkt dat het heel makkelijk is als er op het terrein een speeltuintje of een grasveld is. En een bar of een snackbar/restaurant erbij maakt dat je niet constant op pad hoeft.

Museum dreumes
Ook met je dreumes kan je naar een museum

Dit neem je mee op vakantie met dreumes

Als je op vakantie gaat met een dreumes, dan is de kans groot dat je veel te veel wilt meenemen. En dat is echt niet nodig. Beperk jezelf en vraag je bij alles dat je mee wilt nemen of het echt nodig is. Ik probeer zoveel mogelijk te matchen qua kleding, dus ik neem alleen kleding mee die je makkelijk kan combineren.

Laag tempo

Wil je jouw vakantie met dreumes leuk houden, zorg er dan voor dat het tempo niet al te hoog ligt. Je kind wil ook weleens spelen, doet ontzettend veel indrukken op en heeft daarom rust nodig.

Het leuke aan reizen met een kleintje is dat je daardoor veel makkelijker in contact komt met de plaatselijke bevolking. Wij hebben geen volgepland dagprogramma en nemen ook de tijd om dat contact te benutten. Op die manier leer je zoveel over een land.

Vakantie Nederland met dreumes | Tot slot

Dat waren ze, onze tips voor een vakantie Nederland met dreumes. Wil je meer lezen, dan zijn deze artikelen waarschijnlijk ook interessant:

  1. Vakantie met kinderen: heel veel bestemmingen!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën