Noord-Brabant met kinderen | 25 uitjes

0

Wat is er te doen in Noord-Brabant met kinderen? Wij komen geregeld in deze provincie en hebben de leukste uitjes verzameld. Daarnaast geven we tips voor kindvriendelijke restaurants en accommodaties!

De bloggers van Reistipsmetkids gaan graag op pad in eigen land, en we komen daarom ook geregeld in Noord-Brabant. In deze blog hebben we de leukste tips voor kinderactiviteiten verzameld.

Noord-Brabant met kinderen | Uitjes

Efteling

Een van de bekendste uitjes van Nederland en wat mij betreft ook een van de leukste uitjes: de Efteling. Ik ben hier in mijn jeugd een aantal keer geweest en ruim een jaar geleden waren we er met de kinderen. Vlak voor de Corona crisis hadden we een datum geprikt om weer te gaan, maar helaas ging dat niet door.

Waarom ga je naar de Efteling? Dit attractiepark is leuk voor jong en oud. Met een aantal achtbanen, andere spannende en minder spannende attracties en het Sprookjesbos. Aan een dag heb je eigenlijk niet genoeg in dit pretpark. Koop je kaartjes online als je niet wilt wachten bij de ingang.

Beekse Bergen

Afgelopen zomer waren wij met de kinderen bij het safaripark Beekse Bergen. Als je op zoekt bent naar een uitje in Noord-Brabant met kinderen met dieren, dan is dit echt een goede optie. Wij dachten hier een aantal uur heen te gaan, uiteindelijk bleven we de hele dag.

Er zijn allerlei verschillende safari’s te doen:

 • Autosafari
 • Bussafari
 • Wandelsafari
 • Bootsafari
 • Roofvogelsafari
 • En als je wilt kan je het extra speciaal maken met een jeep- of kanosafari.

De safari’s kan je goed afwisselen. Tijdens het wandelen zijn er op diverse plekken avonturenpaden: speciale weggetjes voor kinderen. Daarnaast zijn er allerlei speeltuinen. In dit dierenpark is vooral heel veel te doen en door die afwisseling ben je een hele dag zoet.

Ook naar Beekse Bergen, koop je tickets online met korting.

Beekse Bergen

Indoor Skydiven

Dan een uitje dat onze dochter nog heel lang zal bijblijven: het Indoor Skydiven in Roosendaal. Het skydiven in een windtunnel is echt een unieke ervaring en je moet het doen om te weten waarom het zo leuk is. Met een instructeur ga je de windtunnel in en dan mag je een aantal keer een minuut vliegen. Dat klinkt kort en het gaat ook snel voorbij, maar het is heel intens.

DippieDoe

Wil je naar een attractiepark in Noord-Brabant met kinderen maar vind je de Efteling te duur of te groot? Dan is het park DippieDoe misschien een goed alternatief.

Het park is goed te vergelijken met een binnen- en buitenspeeltuin met enkele grotere attracties. Dit is vooral een aanrader voor gezinnen met kinderen in de leeftijd tot een jaar of 10. Zijn je kinderen onder de 6 jaar dan mogen ze nog niet in alle attracties maar het park is er dan niet minder leuk om.

Blogger Veronique was er met kinderen van 10 en 6 jaar en zij hebben echt genoten van dit dagje uit.

ZooParc

Dierenrijk

Een andere leuke dierentuin om te bezoeken in Noord-Brabant is Dierenrijk. Blogger Kim ging naar Mierlo met haar kinderen om dit park te testen.

Het is een kleinschalig park met heel veel speelmogelijkheden. Niet massaal, maar goed overzichtelijk en daarom ook leuk als je slechts een dagdeel naar een dierenpark wilt gaan.

Loonse en Drunense duinen

Toen wij naar de Efteling gingen, combineerden wij dit bezoek met een avondwandeling bij de Loonse en Drunense duinen. Dit gebied is zo mooi dat we het wel in het overzicht van tips voor Noord-Brabant met kinderen moeten zetten.

Het is een groot stuifzandgebied waar de natuur vrij spel heeft. Het landschap verandert voortdurend en je mag vrij struinen door de natuur. Aan de buitenkant van het gebied is op verschillende plekken een restaurant met speeltuin.

ZooParc

Een hele mooie dierentuin in deze zuidelijke provincie is ZooParc. Marilyn ging hierheen met haar gezin en ze genoten van hun dagje uit.

Hierover schreef ze onder andere: “Het is een adembenemend mooi park dat erg natuurlijk aanvoelt. De dieren wonen in prachtige verblijven en zien er erg gelukkig uit.” Zeker op een zonnige park komt dit mooie park helemaal tot zijn recht: het ademt dan een vakantiesfeer uit.

Van Abbemuseum

Wil je naar een museum in Noord-Brabant met kinderen, dan is een van onze aanraders het Van Abbemuseum. Anouk bezocht dit museum toen ze in Eindhoven was met haar zoon. In dit museum staat hedendaagse kunst centraal: in allerlei soorten, maten, en materialen. Voor kinderen is het leuk om door het museum te lopen en de verschillende kunstobjecten te ontdekken.

Tof is het om op zaterdagmiddag met je kinderen naar dit museum te gaan. Er is dan een Kinderkunstclub voor kinderen tussen de 6-12 jaar. Aan de hand van een thema gaan de kinderen zelf aan de slag.

Klok & Peel

Nog een kindvriendelijk museum: Klok & Peel. Blogger Iris was hier met haar dochter en samen hadden ze een hele leuke middag.

Alleen al vanwege de ligging is het een aanrader: dit museum ligt midden in natuurgebied de Peel. Het gaat om twee musea onder een dak, waarbij je één keer toegang betaalt. Hier ontdek je van alles over de Peel en de dieren die er leven (of geleefd hebben) en daarnaast ontdek je het een en ander over klokken en beiaards.

Door deze diversiteit is het een tof uitje met het gezin. Iris’ kleuter vond het bespelen van de beiaard en het luiden van de klokken hoogtepunten van het bezoek. Maar de haaien waren toch ook wel heel mooi. Kortom: veel te zien en te doen op een mooie locatie.

Philips Museum

En het derde kidsproof museum in Noord-Brabant is het Philips Museum in – uiteraard – Eindhoven. Anouk was hier met haar zoon die houdt van knopjes, licht, dingen testen en techniek.

Het museum is heel afwisselend. Zo is er een tentoonstelling gaat over huishoudelijke apparaten en er staan oude tv’s en radio’s. Maar er zijn ook speurtochten. In de lampjes speurtocht gaan kinderen (van ongeveer 4-8 jaar oud) met een speciale zaklamp met uv-licht op zoek naar opdrachten en aanwijzingen in het museum. En er is een speurtocht op de iPad voor wat oudere kinderen.

Onder andere tijdens de zomervakantie zijn er extra activiteiten in de ‘Museum Kids Factory’.

Uitvindfabriek Breda en Ontdekfabriek Tilburg

In Breda en Tilburg zijn twee “fabrieken” waar de kinderen met techniek aan de gang kunnen. In de Uitvindfabriek (getest door Marilyn) en de Ontdekfabriek (getest door Jessica).

Hier ga je zelf aan de slag met knutselen en techniek. Er zijn dingen te zien, te doen en er zijn creatieve workshops. Er is vooral heel veel speel- en knutselplezier verzekerd. Absoluut een aanrader als je actief aan de slag wilt met je handen en het een en ander bij wilt leren.

Klim- en avonturenbos met kinderen in Goirle

Blogger Jessica mocht met haar kinderen het Klim- en avonturenbos testen en dat was een groot feest.

Je start bij het oefenparcours voor kliminstructies en daarna mag je door voor het echte werk. In totaal mag je 2 uur klimmen. Er zijn drie parcoursen dus als je ze allemaal hebt gedaan kan je daarna de parcoursen die je het leukst vond nog eens doen.

Kids vanaf 6 jaar kunnen funklimmen en voor de kleintjes is er het avonturenbos. De parcoursen zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 9.

IceFun

Een leuke plek om te gaan schaatsen met het gezin in Noord-Brabant is bij IceFun. Dit is in Den Bosch te vinden. Het schaatsen is hier niet zoals op andere ijsbanen. Je kan hier namelijk bergopwaarts, door grotten en via een schaatshelling terug naar de kade schaatsen. En af en toe gaat het zelfs echt sneeuwen!

Er is hier ook een subtropisch zwemparadijs AquaFun, met onder andere allerlei snelle glijbanen.

Mastbos

Een van de mooie uitjes ten zuiden van Breda is een bezoek aan het Mastbos. Met onder andere een Kabouterpad en een Speelbos. Daarnaast zijn er drie thematische wandelroutes: Snuffelroute, natuurbelevingsroute met vlonderpad en de historische route. Trek gekregen? Ga dan naar pannenkoekenhuis Dennenlucht.

LEGO Mini Billund

Ben je in Noord-Brabant met kinderen die gek zijn op LEGO? Dan is een bezoek aan LEGO Mini Billund zeker wel een aanrader.

Dit is gevestigd in een oude melkfabriek in het centrum van Wagenberg. Hier kan je van alles zien en doen. Natuurlijk met een Bouwplaats, waar je zelf kan gaan bouwen. Toegangsprijs voor kinderen vanaf 4 jaar is € 4, -.

Reptielenhuis De Aarde

Als je een dagje naar Breda gaat, of als je naar een indoor dierenparkje wilt, is Reptielenhuis De Aarde een toffe plek om te bezoeken. Blogger Anke was hier met haar kinderen en ze hadden het erg naar hun zin.

Op verschillende momenten van de dag krijgen de kinderen de kans om een python te aaien, of zelfs vast te houden. Andere dieren die ze mogen vasthouden zijn onder andere de baardagaam en de flappetak.

Bij elk verblijf van de reptielen of insecten staat informatie over de dieren. De medewerkers geven graag meer uitleg.

Noordbrabants Museum

Als je in Noord-Brabant naar een leuk museum wilt gaan met het gezin dan is het Noordbrabants Museum in Den Bosch een aanrader.

Marilyn was hier tijdens een weekend op zoek naar Van Gogh in Brabant. De safarizoektocht in het museum was een schot in de roos. Met een opdrachtenblad wandelden de kinderen door de zalen op zoek naar de diverse dieren in de schilderijen. Ze vonden het geweldig!

Na de zoektocht moesten ze snel door. Maar ze konden het niet laten om de Van Gogh Intimi tentoonstelling nog even in sneltempo te doorkruisen. We zagen dat ze onder andere een film afspeelden over het leven van Vincent Van Gogh. Dit was een leuke aanvulling op de andere musea omdat je de schilderijen nu ook echt kon zien.

Oertijdmuseum

Nog zo’n tof museum in Brabant: het Oertijdmuseum (ofwel Dinosaurusmuseum) in Boxtel. Blogger Esmeralda ging hierheen met haar kinderen om het museum te testen voor Reistipsmetkids.

En er is ontzettend veel te zien en te doen. Behalve levensechte dinosaurussen van plastic, hebben ze ook veel skeletten van allerlei soorten dierenkoppen, mineralen, veel informatie over dieren en het echte skelet van een potvis. Buiten is een grote plantentuin, waar het zeker in het voorjaar en de zomer goed vertoeven is. Een aanrader, vooral voor kinderen die gek zijn op dino’s.

BillyBird Park Hemelrijk

Wil je naar een overzichtelijk park gaan met het gezin? Dan is het BillyBird Park Hemelrijk in Volkel een goede optie.

Het park heeft meerdere buitenspeelgebieden, een enorme binnenspeeltuin, een strandbad en enkele grote attracties. Zo is er een klimberg, speelcircus, achtbaantje voor kinderen vanaf 1,10 meter. Dagtickets zijn online goedkoper dan wanneer je bij de kassa betaalt.

Noord-Brabant met kinderen

Blote Voetenpad Bergen op Zoom

Een blote voetenpad is een goed idee om met kinderen te doen. Dit zijn meestal gratis of goedkope uitjes in de natuur. Volg het 2,5 km lange parcours dat kriskras door Landgoed Lievensberg loopt. Dit is gratis toegankelijk.

Lees ook wat je verder doet in Bergen op Zoom met kids!

Dilemma Doolhof

Een geschiedkundig uitje is het Dilemma Doolhof. Hier zijn we nog niet geweest maar ik ben er heel benieuwd naar.

Tijdens een wandeling door het Dilemma Doolhof wordt de impact van de Tweede Wereldoorlog tastbaar en invoelbaar gemaakt. Dit is op een manier gedaan dat de jongere generaties het zich kunnen invoelen. In het doolhof maak je op ieder kruispunt een keuze en die bepaalt het vervolg van het verhaal.

PreHistorisch dorp Eindhoven

Nog een kindvriendelijk uitje in Eindhoven in deze lijst: het PreHistorisch dorp. Hier krijg je een indruk van de geschiedenis: van 13.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige oorlog. Hier leer je van alles over het leven van vroeger. Leuk zijn ook de verschillende historische workshops. Er is altijd hout te kloven, brood te bakken of een zwaard te smeden. Voor kinderen is er een speurtocht.

Speelboerderij de Steenuil

In Oirschot kan je terecht bij de de Speelboerderij De Steenuil. Dit is een speelboerderij en nog een echte boerderij. Hier kan je binnen en buiten spelen, dieren knuffelen en samen met de boer de dieren voeren.

Er is een binnenspeeltuin, een zandbak, een bouwhoek, er staan skelters en fietsjes, een speelhuis, speeltoestellen. Hier valt heel veel te beleven!

Noord-Brabant met kinderen | Restaurants

Waar in Noord-Brabant vind je leuke, kindvriendelijke restaurants? Op veel plekken uiteraard. Wij delen een aantal tips.

 • Restaurant Aap: Zuid-Afrikaans eten in Alphen en voor de kinderen is er een speeljungle. Met een klimtoestel, Playstation en loungehoek met dvd-speler.
 • Beachclub Sunrise in Best met omheinde speeltuin.
 • T’of Koekie in Den Bosch is een ontbijt-, lunch- en borrelbar. Met speelhoek!
 • Koeckers in Den Hout heeft bijna 300 pannenkoeken op de kaart staan en er is zowel een binnen- als buitenspeeltuin!
 • Strijp Eindhoven is een hele toffe, relaxte plek in Eindhoven. Met een BMX-park, ijssalon, koffiehuisje, restaurant en meer.
 • In den Bokkenreyder in Esbeek: eerst wandelen, dan relaxen bij dit restaurant.
 • De Gulle Brabander in Biest-Houtakker heeft een grote speeltuin.
 • Boscafe de Rode Lelie in Oisterwijk staat middenin de natuur en er is een speeltuin.
 • Bij d’n kleine dommel in Nuenen is een speeltuin en een kinderhoek.
Noord-Brabant met kinderen

Noord-Brabant met kinderen | Accommodaties

Waar overnacht je in Brabant kindvriendelijk? Dit zijn enkele tips!

Beekse Bergen

Bij het mooie dierenpark Beekse Bergen kan je goed overnachten. Zo beleef je hier het ultieme safarigevoel en slaap je letterlijk tussen de dieren in Safari Resort Beekse Bergen. Inclusief onbeperkt toegang tot het Safaripark, Speelland, Dierenrijk en ZooParc.

Andere opties hier zijn overnachten in het vakantiepark van Beekse Bergen en je kan kamperen. Inclusief een dagje zwemmen in het overdekte Junglebad en klimmen en klauteren op de speeltoestellen.

Overnacht bij de Efteling

Nog zo’n bijzondere plek om te overnachten is bij de Efteling. Hier zijn er allerlei verschillende plekken om te overnachten. De accommodaties beslaan onder andere het Efteling hotel met diverse themasuites, Vakantiepark Bosrijk en het vakantiepark Efteling Loonsche Land. Dit ligt naast een natuurgebied.

Landal Kaatsheuvel

Als we in de omgeving van de Efteling zijn, dan moeten we het park Landal Kaatsheuvel natuurlijk ook noemen. Met een overdekt zwembad en grenzend aan Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Andere parken van Landal voor je vakantie in Noord-Brabant met kinderen:

Recreatiepark Duinhoeve

Ook vlakbij de Loonse en Drunense Duinen is het Recreatiepark Duinhoeve. Chalets, lodges en vakantiehuizen vind je op dit park. Er is een buitenzwembad, een animatieteam en er zijn speeltoestellen. Gemiddelde beoordeling is een 8,6.

Meer tips voor overnachten in Noord-Brabant met kinderen

Er zijn natuurlijk veel meer kindvriendelijke accommodaties in Noord-Brabant. We gaan ze niet allemaal uitgebreid opnoemen. Kijk voor ander aanbod eens op:

 • Roompot.nl, met 9 parken verspreid over Noord-Brabant.
 • Op Bungalows.net staan een aantal parken.
 • CenterParcs heeft een aantal mooie parken in Brabant, meestal met veel faciliteiten.
 • Zoek je naar hotels of appartementen, vakantiehuizen? Kijk dan naar het uitgebreide overzicht van Booking.com in Brabant. Hier kan je filteren op allerlei onderdelen.

Verder lezen over Noord-Brabant met kinderen

Lees ook na deze blog over Noord-Brabant met kinderen:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.