ZooParc met kinderen in Overloon | Review

Hoe leuk is ZooParc met kinderen? Wij trokken op expeditie met onze drie dochters en werden helemaal betoverd door dit prachtige park.

ZooParc is een dierentuin in Noord-Brabant in het dorpje Overloon. Het is een rustgevend park waar de dieren helemaal tot hun recht komen in hun natuurlijke habitat.

Bezoek aan dierentuin ZooParc met kinderen

Op een stralende lentedag trokken wij naar ZooParc Overloon. De kinderen hadden een dagje vrij van school, ideaal moment om in alle rust ZooParc te verkennen.

Zooparc met kinderen

Voor ons vertrek bekeken we hun website aandachtig en de kinderen waren helemaal te vinden voor de expeditie met verrekijker. De ontgoocheling was wel groot toen men bij de ingang vertelde dat dat niet meer mogelijk was. Kleine domper op de feestvreugde, maar dat veranderde al snel toen ze merkten dat er diertjes in de inkomhal zaten.

Zooparc met kinderen

Dierentuin ZooParc met kinderen

In ZooParc Overloon vind je voornamelijk zoogdieren. Ze hebben zo’n 45 soorten waaronder de koning der dieren: de leeuw. Hij begroet iedere bezoeker vanop het dak van een jeep, geweldig! Naast de zoogdieren zijn er ook een aantal reptielen en diverse soorten vogels. Wist je dat er ook reuzenslakken bestonden? Je kan deze dieren terugvinden in de inkomhal van de dierentuin.

dierenpark Noord-Brabant

Soorten dieren en leefgebieden

ZooParc Overloon is een dierentuin waar alles buiten is. Het park is onderverdeeld in diverse leefgebieden en sinds 2004 zijn er jaarlijks uitbreidingen. Voor de kinderen hebben ze trails aangelegd en zo kunnen de kinderen op acrobatische wijze meewandelen naast het gewone pad. Ideaal om hun aandacht er zo bij te houden.

Wat ook zo mooi is aan ZooParc Overloon is dat de dieren zo vrij mogelijk in hun natuurlijke habitat geplaatst worden. Het gevolg is dat je zo ten volle kan genieten van hun fratsen en dat creëert een fantastische sfeer. Welke gebieden kan je terugvinden in het park?

  • Headquarter met o.a. rode panda’s en otters
  • Boulders Beach met loslopende pinguïns
  • Outback waar je tussen de Australische dieren kan wandelen
  • Amazone met diverse Zuid-Amerikaanse dieren
  • Jangalee met diverse tijgers
  • Ngorongoro met prachtige Afrikaanse dieren
  • Forest met o.a. maki’s en uilen.
dierenpark Noord-Brabant

Andere activiteiten in het Zooparc met kinderen

Het park biedt naast de dierentuin ook nog andere activiteiten aan. Zo is er een leuke kinderboerderij waar je de dieren ook echt kan aaien. Er is een grote speeltuin met heel wat leuke toestellen. Verder is er ook een groot springkussen waar de kinderen het zand uit hun kleren kunnen springen. En zoals bij elke dierentuin hebben ze ook een leuke giftshop.

dierenpark Noord-Brabant

Eet-en drankgelegenheden

Dierentuin Zooparc is ook voorzien op hongerige buikjes. Bij de inkom zit een restaurant waar je lekker kan lunchen met zicht op de pinguïns in Boulders Beach. En iets verderop in het park zit een prachtige safaribar waar je snacks kan kopen. Zoek een plekje onder een strooien parasol en geniet van Ngorongoro gebied. Hoe gaaf is het om te eten in zo’n prachtige omgeving met uitzicht op giraffen?

De kids vinden het heerlijk om te ravotten in het water en te spelen in een oude safaribus. Echt ideaal plekje om je kids vrij te laten en zelf rustig te genieten van je snack.

dierenpark Noord-Brabant

ZooParc met kinderen: onze ervaring

Hoe leuk is het als je na je bezoek deze leuke quote tegenkomt op Instagram?

Gefeliciteerd @reistipsmetkids met de foto van de maand! 🎉 Wat een top foto! 🙌🏼

Wij zijn allemaal fan van ZooParc Overloon. Het is een adembenemend mooi park dat erg natuurlijk aanvoelt. De dieren wonen in prachtige verblijven en zien er erg gelukkig uit.

De kinderen vonden het heerlijk om van het ene gebied naar het andere te wandelen en nieuwe dieren te ontdekken. Het park straalt een vakantiesfeer uit en zeker op een zonnige dag komt het helemaal tot zijn recht. Het is absoluut de moeite waard om ZooParc Overloon te bezoeken. Hop hop waar wacht je nog op?

Zooparc Overloon

Overige kinderactiviteiten in de buurt van Overloon

Wil je het bezoek aan het Zooparc met kinderen combineren met andere activiteiten? Dit zijn een aantal leuke tips:

Zooparc Overloon
dierentuin Overloon
dierentuin Overloon
dierentuin Overloon

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën