7 Tips voor Venlo met kinderen

3

Wat is er te doen in Venlo met kinderen? Jeanine woont met haar gezin in Venlo en deelt haar kidsproof tips voor Venlo en omgeving. Bekijk haar website.

Venlo met kinderen

Wat te doen in Venlo: 1. Binnenspeeltuinen

Venlo is rijk aan binnenspeeltuinen en ik kom er regelmatig. Het is bij slecht weer de beste plek om je kinderen even uit te laten razen terwijl mama achterover kan leunen. Of in mijn geval, laptop mee en schrijven maar.

Speelfabriek
De fabriek gelegen in Maasbree is de goedkoopste binnenspeeltuin. Hier betaal je slechts € 3,50 per kind entree. Het is kleinschalig opgezet en daardoor overzichtelijk. Je kunt je kinderen goed in de gaten houden.

Monkeytown
Monkeytown in de Boekend is een stuk groter, maar dusdanig opgezet dat je hier nog steeds je kinderen goed in de gaten kunt houden. Dit is de favoriete binnenspeeltuin van mijn kinderen. Wel iets prijziger met € 7,50 entree per kind.

Ballorig
Ballorig is de grootste binnenspeeltuin in de omgeving. Naast klimtoestellen heeft het ook een mini autobaan (tegen betaling) een kleine draaimolen (tegen betaling) en helikopters die in de lucht over een baan gaan. Een waterfiets, maar dan in de lucht en een indoor trapveldje. In Ballorig kunnen kinderen zich uren vermaken. Het is er wel vaak druk en iets minder overzichtelijk voor de ouders. Je betaalt hier net als bij Monkeytown €b7,50 per kind.

Venlo met kinderen: 2. Het Limburgs museum

Het Limburgs museum ligt midden in het centrum van Venlo en is leuk voor kinderen en volwassenen. Er is van alles te zien en te doen: van geschiedenis tot de leukste exposities. Momenteel is het thema voor kinderen ‘’de wereld van Fiep Westerdorp’’ waarbij Jip en Janneke, Floddertje, Pluk van de Petteflet en ook Pim en Pom weer tot leven komen. Zeker de moeite waard wanneer je een dagje in Venlo bent en naast shoppen nog iets anders wilt doen.

3. Jagersrust

Even helemaal weg van de drukte? Ergens in Velden ligt het pannenkoekenhuis Jagersrust. Dit pannenkoekenhuis is vooral in de zomer een waanzinnige plek voor kleine kinderen en papa’s en mama’s. Naast de lekkerste pannenkoeken is er buiten een leuke speeltuin met trampolines. Het ligt trouwens in een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen.

4. Adventureworld Taurus

In Velden ligt adventureworld Taurus. Leuk voor papa’s en zoons of stoere mama’s en dochters. Hier kun je lasergamen, bowlen, poolen, airhockey spelen of een ritje in een simulator maken. Vooral een leuke plek voor de wat oudere kinderen.

5. Kinderboerderij Hagerhof

Venlo heeft ook een leuke kinderboerderij. Lekker knuffelen met de konijntjes of geitjes. De koe borstelen of de varkens voeren. Tevens kun je hier ook binnen of buiten genieten van een lekkere pannenkoek en is er een kleine speeltuin.

6. Speeltuin Roeffen Mart

Een gratis speeltuin in Grubbenvorst, midden in het bos. Voor een gratis speeltuin is er veel te beleven. Deze speeltuin is een begrip in Venlo en omstreken en ook ik ben erin opgegroeid. De speeltuin wordt dankzij een stichting goed onderhouden. Picknickmand mee en je hebt een geweldige dag.

7. Toverland

Net buiten Venlo, in Sevenum, ligt het pretpark Toverland. Een groot indoor en outdoor pretpark met achtbanen, een speeltuin en nog talloze andere leuke attracties. Volwassenen betalen hier € 27, – en kinderen van 90 tot 120 cm € 17,50. Ik ben er een aantal keer geweest en vind het een erg leuk pretpark.

Bonusmateriaal
– Natuurlijk is er de bioscoop in Venlo. Ook is er een fijne servicebiosscoop in Reuver, Luxor.
– De aller aller lekkerste ijsjes van Nederland koop je bij de ijssalonnen van Clevers, in onder andere Grubbenvorst en Arcen.
– In de winter ga je zwemmen in het subtropisch zwembad op vakantiepark de Berckt in Baarlo.
– In de zomer zwem je bij Drakenrijk in Reuver of de Schatberg in Sevenum.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

3 Comments
 1. jeapiebel zegt

  Zo te lezen is er genoeg te beleven voor kinderen. Ballorig en Monkeytown dat kunnen wij ook mee doen hier in Noord Holland.

 2. Eva zegt

  Wat een leuke rubriek! En een mooie website! Liefs & groetjes, Eva

  1. Karlien zegt

   Dank je wel!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.