VENLO met kinderen | 21 Uitjes + Familiehotels

Wat is er te doen in Venlo met kinderen? Deze stad in Limburg, bij de Duitse grens, heeft veel te bieden voor een dagje uit of stedentrip. Een gastblogger van Reistipsmetkids woont met haar gezin in Venlo en deelt haar kidsproof tips voor Venlo en omgeving.

Op vakantie of een dagje Venlo met kinderen? Zeker doen! De stad is leuk voor een stedentrip. Daarnaast is de omgeving, Noord-Limburg, prachtig. Je kan ‘gewoon’ een dagje naar Venlo gaan, maar je kan er ook voor kiezen om de stad als uitvalsbasis voor een vakantie in Limburg te gebruiken.

Speeltuinen Venlo met kinderen

Binnenspeeltuinen in Venlo met kinderen

Venlo is rijk aan binnenspeeltuinen en ik kom er regelmatig. Het is bij slecht weer de beste plek om je kinderen even uit te laten razen terwijl mama achterover kan leunen. Of in mijn geval, laptop mee en schrijven maar.

Monkeytown in Venlo en Boekend. De speeltuin in Boekend is een stuk groter, maar dusdanig opgezet dat je hier nog steeds je kinderen goed in de gaten kunt houden. Dit is de favoriete binnenspeeltuin van mijn kinderen. Wel iets prijziger met € 7,50 entree per kind.

Ballorig is de grootste binnenspeeltuin in de omgeving. Naast klimtoestellen heeft het ook een mini autobaan (tegen betaling) een kleine draaimolen (tegen betaling) en helikopters die in de lucht over een baan gaan. Een waterfiets, maar dan in de lucht en een indoor trapveldje. In Ballorig kunnen kinderen zich uren vermaken. Het is er wel vaak druk en iets minder overzichtelijk voor de ouders. Je betaalt hier net als bij Monkeytown € 7,50 per kind.

Binnenspeeltuin BoegaFun ligt in Venray, 25 km voorbij Venlo

Venlo

Speelpark Klein Zwitserland

Het Speelpark Klein Zwitserland ligt net buiten Venlo en als je met in Venlo met kinderen bent is dit park echt een leuk uitje. Voor de jongsten er is het Kleuterland en oudere kinderen kunnen onder andere spelen in het avonturenbos en de Avontuurlijke Kleigroeve. In het Avonturenbos kun je je helemaal uitleven, boomhutten bouwen, het Romeinse fort bestormen en ravotten.

Voor jonge kinderen is er het Kleuterland van Speelpark Klein Zwitserland, eenoverzichtelijke speeltuin voor kinderen tussen 0 en 6 jaar met speeltoestellen die te maken hebben met het thema ‘Vrolijke Beestenbende’.

Outdoor speeltuinen bij Venlo met kinderen

 1. Roeffen Mart is een gratis speeltuin in Grubbenvorst, middenin het bos. Voor een gratis speeltuin is er veel te beleven. Deze speeltuin is een begrip in Venlo en omstreken en ook ik ben erin opgegroeid. De speeltuin wordt dankzij een stichting goed onderhouden. Picknickmand mee en je hebt een geweldige dag.
 2. Ôs Blie Riek is een speeltuin die geopend is vanaf Pasen tot en met de herfstvakantie. De toegangsprijs voor volwassenen en kinderen bedraagt in 2022 € 2,50 per persoon.
 3. Kinderboerderij Hagerhof heeft naast dieren onder andere een kruidentuin, een bijenstal, een eendenvijver met wiebelbrug, een trollenhut, een échte kabouterboom, een wilgenhut en een speeltuin.
 4. Speeltuin Hagerweike is een openbare speeltuin die het hele jaar door geopend is. De beheerder en vrijwilligers zorgen ervoor dat het winkeltje, het terras en het zaaltje op woensdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen april en oktober (bij droog weer) open zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Actieve uitjes in Venlo met kinderen

Fun Forest

Ga klimmen bij Fun Forest was het eerste klimbos van Nederland! Inmiddels bestaat het park al zo’n vijftien jaar en zijn er allerlei klimonderdelen, bruggetjes en ziplines. Vanaf ongeveer 6 jaar, met 1.10m, mag je hier klimmen. Hoe groter je bent, hoe meer routes er mogelijk zijn voor jou. Voor de waaghalzen is er het extreme parcours, een route op bijna 15 meter hoogte met een bungee jump en een vrije sprong!

En in kidsproof Venlo kan je ook gaan zwemmen:

 • In de winter ga je zwemmen in het subtropisch zwembad op vakantiepark de Berckt in Baarlo.
 • In de zomer zwem je bij Drakenrijk in Reuver of de Schatberg in Sevenum.

Adventureworld Taurus

In Velden ligt Adventureworld Taurus. Leuk voor het hele gezin en vooral met iets oudere kinderen. Hier kun je lasergamen, bowlen, poolen, airhockey spelen of een ritje in een simulator maken.

Ga lasergamen bij Taurus, dat kan met kids vanaf 6 jaar al. Hier gaan jullie het gevecht aan met de andere teams in een van de 2 Lasergame arena’s! In beide arena’s zijn er 3 etages, meer dan 10 labyrinten en je speelt hier met maximaal 45 spelers.

Ook is er Prison Island, de ultieme combinatie tussen Escape Rooms en Fort Boyard. Hier staat de samenwerking centraal. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en zeker ook nog leuk voor volwassenen. Omdat er hier 26 verschillende cellen zijn gebouwd heb je de keuze tussen doe-activiteiten, hersenkrakers en andere fysieke, technische of tactische opdrachten!

Mijn favoriet bij Taurus is alvast de Arcade hal waar je natuurlijk allerlei digitale en andere soort spellen kan spelen. Ga flipperen of speel airhockey. Deze apparaten werken op muntjes. In 2023 is de arcadehal uitgebreid met onder meer King Kong of Skull Island VR, Asphalt 9, Minecraft Dungeons Arcade, Nieuwe flipperkasten, Big Show Basketball en Nerf Arcade.

Maasduinen natuur Venlo
Maasduinen N.P.

Museum Venlo met kinderen

Limburgs museum

Het Limburgs museum ligt midden in het centrum van Venlo en is leuk voor kinderen en volwassenen. Er is van alles te zien en te doen: van geschiedenis tot de leukste exposities. Momenteel is het thema voor kinderen ‘’de wereld van Fiep Westerdorp’’ waarbij Jip en Janneke, Floddertje, Pluk van de Petteflet en ook Pim en Pom weer tot leven komen. Zeker de moeite waard wanneer je een dagje in Venlo bent en naast shoppen nog iets anders wilt doen.

Wereldpaviljoen

Het Wereldpaviljoen Steyl (gemeente Venlo) is een belevingsvol en educatief uitje. Het is als een ware een cultuurduik in Noord-Limburg. Hier maak je kennis met een andere cultuur in een decor van Nicaragua en Ghana. In Ghana is een bijzondere VR-experience te doen. Je maakt een busrit door het land en beleeft via de VR-brillen het leven in Ghana. Verder kijk je naar films, speel je games, stuur je een digitale kaart naar je vriend of vriendin, speel je een marktman/vrouw of je poetst schoenen, maakt speelgoed van afvalmateriaal of maakt sieraden in de workshops. Er is hier veel te doen!

Missiemuseum

Ook het Missiemuseum ligt in Steyl. In het Missiemuseum is een enorme collectie om te bewonderen op het vlak van dieren en volkeren. De dierenverzameling bestaat uit opgezette zoogdieren, reptielen, vogels, amfibieën en vissen. Ook is er een open diergroep met giraffe, antilopen, runderen, leeuwen en zebra’s. En in de volkenkundige afdeling bevinden zich voorwerpen uit China, Japan, Indonesië, Filipijnen, Papoea Nieuw Guinea, Ghana, Togo, Congo en Paraguay.

Venlo met kinderen | Kinderactiviteiten

Kasteeltuinen Arcen

Weinig uitjes in Nederland vonden wij zo leuk als de Kasteeltuinen in Arcen. Het is een prachtig opgezet park, met allerlei verschillende tuinen. Voor kinderen zijn er speelse elementen, er is een speeltuin, speurtocht, strandje en een (gratis) midgetgolftuin in een bergtuin. Dit park is echt een aanrader als je langer naar Venlo met kinderen gaat.

Kasteeltuinen Arcen

Kinderboerderij in Venlo

Venlo heeft ook de leuke kinderboerderij Hagerhof. Lekker knuffelen met de konijntjes of geitjes. De koe borstelen of de varkens voeren. Tevens kun je hier ook binnen of buiten genieten van een lekkere pannenkoek en is er een kleine speeltuin.

Pannenkoeken met speeltuin

Even helemaal weg van de drukte? In Velden ligt het pannenkoekenhuis Jagersrust. Dit pannenkoekenhuis is vooral in de zomer een waanzinnige plek voor kleine kinderen en papa’s en mama’s. Naast de lekkerste pannenkoeken is er buiten een leuke speeltuin met trampolines. Het ligt trouwens in een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen.

Natuurgebied Maasduinen

Iets zuidelijk van Venlo, ongeveer ter hoogte van Arcen, begint het N.P. De Maasduinen. Een prachtig natuurgebied met bos, heide en heuvels. Rijd je nog wat zuidelijker dan vind je in Well een mooi bezoekerscentrum. Daarbij is ook een speelbos en er zijn andere speelelementen. Zeker een aanraders als je iets wilt doen in de omgeving van Venlo met kinderen.

Venlo pretpark Toverland

Pretparken bij Venlo

Toverland

Net buiten Venlo, in Sevenum, ligt het pretpark Toverland. Een groot indoor en outdoor pretpark met achtbanen, een speeltuin en nog talloze andere leuke attracties. Volwassenen betalen hier € 27, – en kinderen van 90 tot 120 cm € 17,50. Ik ben er een aantal keer geweest en vind het een erg leuk pretpark. Er zijn niet alleen spannende achtbanen, maar er is ook een tovershow in het Magiezijn in Port Laguna. Een zweefmolen, rups, treintje, cakewalk en nog meer vind je in het overdekte deel. Daarnaast zijn er nog verschillende waterspeelplaatsen, kletterparcours en speeltoestellen.

Onze blogger was een aantal jaar geleden in dit pretpark en schreef onder andere: “Achtbaan Troy is een van de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Tot onze verbazing is er geen rij en kunnen we meteen instappen. Snel, dat gaat ie zeker! Want ben je naar de top gerateld, dan duik je meteen stijl de diepte in. Echt een hele coole achtbaan. En dan de Booster Bike. Je zit hier voorovergebogen op een motor! Ben je eenmaal opgestapt, dan wordt je afgeschoten met 75 km/uur. Ook al zit je niet echt comfortabel met een platgeperste voorgevel, het is wel echt een aanrader.

Mind Mystery

De Mind Mystery in Horst is een themapark over optische illusies. Erg leuk om heen te gaan in de omgeving van Venlo met kinderen als je wilt ontdekken over hoe jouw hersenen je voor de gek houden en om natuurlijk idiote foto’s te maken. Mind Mystery is een bijzonder themapark: het draait allemaal om optische illusies. Wat is echt en wat is niet echt? Eigenlijk weet je het niet zeker. En tijdens je bezoek kom je erachter dat je hersenen veel dingen voor je invullen.

Het spektakelstuk van Mind Mystery is het Huis op de kop. De naam zegt het al: dit huis staat op z’n kop. Er rondlopen is erg leuk, omdat het allemaal anders aanvoelt. Maar foto’s maken is hier absoluut vermakelijk. Denk bij de foto’s echt even op zijn kop en dan kan het feest beginnen met rare foto’s! Zo is een handstand doen in dit huis geen enkel probleem.

Mind Mysterie

BillyBird Park Drakenrijk

Het BillyBird Park Drakenrijk is een regionaal recreatiepark. Het park bestaat uit een combinatie van natuur en recreatie: een strandbad met daaromheen een aanbod van thematische binnen- en buiten attracties. Met natuurlijk ook speeltuinen. Zoek je naar strand bij Venlo, dan zit je hier ook goed vanwege het strandbad!

Thermaalbad Arcen

Een andere kinderactiviteit in de omgeving van Venlo is het thermaalbad in Arcen bezoeken. Wij waren hier met onze kinderen, de entree was inclusief bij het Parkhotel. Dit thermaalbad kan je ook als ‘los’ uitje bezoeken met de kinderen. Thermaalbad Arcen dankt zijn naam aan de baden met thermaal mineraalwater van 35-36 °C, dat opwelt vanuit een 892 meter diepe bron. Het Thermaalbad is dagelijks geopend van 08.30 tot 23.00 uur.

Uitjes net over de grens in Duitsland

Venlo ligt dicht tegen de Duitse grens aan en net over de grens zijn er ook een aantal leuke uitje voor gezinnen. Onze tipsvlakbij Venlo met kinderen:

Dierenpark Brüggen

Het natuur- en dierenpark Brüggen ligt net over de grens in Duitsland. Bezoekers kunnen door de uitgestrekte dierenverblijven wandelen. Meer dan 250 dieren uit vijf continenten leven hier op ongeveer 14 hectare. Het gaat om kleine en grote zoogdieren, watervogels, kippen en waadvogels, exotische en inheemse dieren. Je mag bijna alle dieren voeren, maar let op de uitzonderingen. Naast het bezoeken van de dierentuinbewoners kun je ook de grote kinderspeeltuin bezoeken.

Klimpark

Kletterwald Niederrhein is een klimpark net over de grens voorbij Venlo. Het klimbos Niederrhein ligt aan de rand van Nettetal-Hinsbeck in het recreatiegebied “Hinsbecker Schweiz” en midden in het natuurpark Maas-Schwalm-Nette. Er zijn 125 klimelementen als netbruggen, planken, schommels, kabelbanen, surfplanken en de Tarzan Conquer sprong op een hoogte van 1 tot 15 meter.

Sea Life

De SeaLife Oberhausen is het grootste aquarium van Duitsland in Oberhausen. Er zwemmen bijna 20.000 zeedieren rond in zo’n twee miljoen liter water. Dit park ligt wel wat verder vanaf Venlo, op zo’n uur rijden. In december is er in deze stad een mooie kerstmarkt trouwens.

Roompot park Klein Vink

Kindvriendelijk overnachten Venlo met kinderen

Wil je langer in Venlo met kinderen en de omgeving blijven, dan zijn dit een aantal accommodaties waar je goed terecht kan als gezin.

 • In de bossen bij Venlo in een hotel van Bilderberg. Deze hotelketen bezochten wij toen onze oudste 6 weken was en we hebben er super herinneringen aan.
 • Vlakbij Arcen en in N.P. De Maasduinen ligt het mooie Roompot park Klein Vink. Lees onze review. Later verbleven wij hier bij het Parkhotel, met familiekamers en inclusief ontbijt en toegang tot het thermaalbad.

Vakantiepark De Lommerbergen ligt bij Reuver in Noord-Limburg en dit is een van de populairste vakantieparken voor gezinnen van Landal. Dit park ligt op één van de mooiste plekjes aan de Maas in Limburg. De omgeving is heuvelachtig en bosrijk! Kinderen kunnen capriolen uithalen op het avontureneiland, in het indoorspeelparadijs of het subtropisch zwemparadijs. Het golfslagbad, de meterslange glijbanen en het Kids Junglebad zorgen voor urenlange waterpret.

 • Bollo en Puk & Pelle
 • Fun & Entertainment-programma
 • Avontureneiland
 • Indoorspeelparadijs

Lees ook:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën