Roompot Klein Vink met kids | Review!

Hoe leuk is het Roompot Klein Vink bungalowpark in Arcen voor gezinnen? Wij waren er met twee kinderen (5 & 6 jaar) en delen onze ervaringen in deze review.

Tijdens de meivakantie wilden we een aantal dagen op vakantie maar we hadden geen zin om urenlang te rijden. We twijfelden tussen een vakantie in Limburg, de Hoge Venen en de Eifel. Daarom besloten we te combineren: heen via de Hoge Venen naar de Eifel en terug een aantal dagen in Noord-Limburg met kinderen. Onze keuze kwam uit bij het bungalowpark Roompot Klein Vink, vanwege de ligging bij een natuurgebied en vanwege de faciliteiten.

Roompot Klein Vink

We komen uit de Eifel waar we een heel mooi huisje hadden in het park Kronenburger See, dus de verwachtingen zijn hoog. Van Roompot Klein Vink kregen we voor vertrek al een toegangspas toegestuurd. Als we op het park aankomen kunnen we direct doorrijden naar ons huisje.

Op het park kan je kiezen uit bungalows, safaritenten, hotelkamers en villa’s. De villa’s zijn op Résidence Klein Vink, net buiten het hoofddeel van het park. Wij boekten een bungalow. En eerlijk, toen we aankwamen vroeg ik me echt af waarom ik niet een wat luxere villa had geboekt op het Résidence Klein Vink. De bungalows zijn klein, donker en vooral: het stonk enorm.

Wat wel positief was aan de huisjes was dat je een buiten hebt, het internet werkt fantastisch en de douche was heerlijk. Maar de inrichting en de geur: nope.

Roompot klein Vink binnenspeeltuin

De faciliteiten van Roompot Klein Vink

Op het park is een binnenspeeltuin, een restaurant, een supermarkt, het thermaalbad en een zwembad. Overal op het park zijn kleine speeltuintjes te vinden. En dat is echt heerlijk met kids: je loopt rond en ze kunnen overal spelen. Vanaf ons huisje was het best een stuk lopen naar het zwembad en dergelijke, fietsen meenemen kan geen kwaad.

Het zwembad was wat verouderd maar prima. Het peuterbad was groot, het normale bad was nog een stuk groter. Ook de binnenspeeltuin viel goed in de smaak. In het restaurant hebben we geregeld een kop koffie (met taart) gehaald.

Ook is er een uitgebreid entertainment programma. De folder ligt klaar in je huisje. Zo was onze oudste gek op het “dansen met Bollo” moment. Er zijn bijvoorbeeld ook actieve activiteiten die je kan doen.

Omgeving van Klein Vink Arcen

En de omgeving van Klein Vink is echt heerlijk. Je wandelt vanaf het park zo het Nationaal Park De Maasduinen in, wat perfect is. De rode paaltjes kan je volgen, dat is een route van ongeveer 2 kilometer.

Daarnaast kan je naar de Kasteeltuinen Arcen en in Venlo met kinderen is ook veel te doen. Ook Arcen is een leuke plek en in de omgeving is nog veel meer leuks te doen. Aan de ligging ligt het dus niet!

Omgeving: Kasteeltuinen
Omgeving: Kasteeltuinen

Review Parkhotel Bad Arcen – Roompot Klein Vink

Op een later moment waren we terug op dit vakantiepark in Noord-Limburg. Na een vakantie in Luxemburg wilden we een tussenstop maken in een hotel met familiekamers en een leuk zwembad. Dat bleek makkelijker gedacht dan gevonden: veel hotels waren of al volgeboekt of je betaalde wel erg veel geld voor een nachtje. Toen kwam het Parkhotel in Arcen voorbij en dat had alles wat we zochten. Ik leg uit wat we zochten en wat wij van dit hotel vonden.

We zochten een fijn hotel met familiekamers en een leuk zwembad. Het Parkhotel bleek dat allemaal te bieden: het verblijf in een hotelkamer is inclusief toegang tot de thermaalbaden. Ook is het uitgebreide ontbijt in de ochtend inclusief!

Park Hotel en thermaalbad

De gelijkvloerse 4-persoons hotelkamer bij Roompot Klein Vink heeft 4 eenpersoonsboxspringbedden. Twee daarvan staan in een aparte slaapkamer. Er is een badkamer met douche en er is een apart toilet. De kamer was groot, schoon en ideaal was dat er dus een aparte ruimte was voor de kinderen. Het verblijf is inclusief ontbijt, gratis wifi en toegang tot het Thermaalbad Arcen.

Parkhotel Bad Arcen

Thermaalbaden Parkhotel Bad Arcen

De Thermaalbaden is een complex van meerdere baden, binnen en buiten. Daarnaast zijn er onder andere sauna’s (tegen een toeslag). Ook kinderen zijn welkom in deze baden. Vanuit je hotelkamer loop je via de lobby direct naar de ingang van deze baden.

Het water is heerlijk warm en buiten zijn er bubbelbaden en er is een kleine stroomversnelling. Wij dobberden urenlang met de kids. De oudste vond het in de avond het mooist, in het donker. De jongste vond al het gebubbel buiten te druk voor zijn oren en met hem ben ik vooral binnen geweest.

Parkhotel Bad Arcen

Een thermaalbad is natuurlijk niet te vergelijken met een indoor subtropisch zwembad met allerlei glijbanen, als je dan wilt kan je beter naar een van de vakantieparken van CenterParcs gaan dan naar Roompot Klein Vink. Bij de thermaalbaden Arcen wordt er gewerkt met een polsbandje. Hiermee kan je een kluisje gebruiken én de kosten van het eten en drinken van het bijbehorende restaurant worden hierop gezet. Bij de uitgang kan je betalen bij het automaat of de balie.

Roompot Klein Vink Indoor speeltuin

Conclusie Parkhotel Bad Arcen en Roompot Klein Vink

En dan nu de vraag: wil je Roompot Klein Vink met kinderen bezoeken of niet? Op basis van de bungalow die wij hadden zeg ik nee. Alle kleding die we mee hadden heb ik twee keer gewassen om de geur eruit te halen. Maar er zijn ook luxere huisjes te huur, voor helemaal niet heel veel meer geld. Of kies voor een familiekamer in het hotel.

Daarnaast is de ligging in het noorden van Limburg, bij het Nationaal Park, heerlijk. En de faciliteiten als het zwembad en de binnenspeeltuin zijn ook in orde. Bekijk het park op de website van Roompot.

Doordat er zoveel voorzieningen en faciliteiten zijn, is het ook met kinderen ontzettend leuk om hier te verblijven. De kinderen vonden dat ze aan een nachtje eigenlijk te weinig hadden: je kan als gast van het hotel onbeperkt de thermaalbaden in en daarnaast willen ze natuurlijk ook zwemmen in het andere zwembad en spelen in de binnenspeeltuin.

Wij gaan zeker nog eens terug naar dit hotel, waarschijnlijk wederom op de terugreis van een vakantie in Zuid-Europa. Alhoewel een weekendje naar dit hotel bij Roompot Klein Vink ook echt een luxe is!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën