LUXEMBURG met kinderen | 21x Uitjes & vakanties

4

Wat doe je in Luxemburg met kinderen? Heel veel blijkt en dat is zo’n klein land. Blogger Anouk was er met haar zoon en blogger Karlien was er onlangs met haar gezin. Samen delen ze tips voor een vakantie naar Luxemburg met kinderen. Hier lees je wat de leukste kinderactiviteiten zijn en ook tippen we kindervakanties Luxemburg, zoals leuke vakantieparken en campings!

Luxemburg biedt een bijzondere mix: van oude en juist futuristische gebouwen. De mix komt ook terug in de taal: sommige reclameborden zijn in het Duits, de aanwijzingen in het openbaar vervoer in het Frans en tussendoor wordt er Luxemburgs gesproken. Wij zijn echt fan geworden van een kindervakantie Luxemburg en raden een bezoeken aan dit land met het gezin aan. Het is een heerlijke bestemming voor een stedentrip (dat kan ook met de trein!), lang weekend weg of een vakantie op een camping of een vakantiepark. Heb jij leuke tips voor een vakantie in Luxemburg? Deel ze met ons, dan zetten we zij erbij in het overzicht!

Naar Luxemburg op vakantie? Vakantiepark EuroParcs Kohnenhof is een vakantiepark in het prachtige Ourdal. Er zijn speeltuinen en er is een natuurbad / recreatievijver. Verblijven kan in een van de moderne chalets.

Luxemburg met kind

Luxemburg met kinderen | Stedentrip

Anouk begon haar vakantie in de hoofdstad van het land. Een ‘losse’ stedentrip naar de hoofdstad van Luxemburg met gezin is ook echt aan te raden. In centrum zijn er verschillende bezienswaardigheden, zoals de Notre Dame van Luxemburg, de stadsmuur en de torens. Luxemburg Stad is overzichtelijk en niet al te groot, waardoor het met kinderen prima te behappen is om de stad te verkennen.

Luxemburg Stad heeft verschillende musea. Wij bezochten het Mudam (Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean), een museum voor moderne kunst. Naast de basiscollectie zijn er verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Een leuke optie met kinderen is het Natuurhistorisch museum.

 • Een heerlijke tussenstop in het centrum is het Chocolate house. Karlien is hier geweest. Met heel veel chocola was het perfect!
 • Parc Municipal met een leuke piratenspeeltuin met waterspeeltuin.
Luxemburg Stad

Kazematten

Vanaf de lente tot aan de late herfst kun je de Kazematten bezoeken. Dat is een ondergrondse vesting die een verdedigingslinie vormde in de zeventiende eeuw. Er werden verschillende verdiepingen aangebracht, met trappen die uit de rotsen werden gemaakt, tot wel 40 meter diep. Nuis het Unesco werelderfgoed en kun je de Kazematten zelf bezoeken of een rondleiding volgen.

Kerstmarkten Luxemburg met kinderen

In de kerstperiode, waarin Anouk in Luxemburg met kinderen was, is de stad prachtig versierd en zijn er een aantal kerstmarkten.

 • De kerstmarkt op de Place de la Constitution is extra leuk voor kinderen. Er staat een reuzenrad en er is een draaimolen. Daarnaast staan kraampjes met lekkernijen.
 • En op Place Guillaume II staat een (tijdelijke) ijsbaan, die deels overdekt is. Ook weer met eettentjes erbij, een terras en gelukkig kan je schaatsen huren.

Museum Luxemburg met kinderen

Aquatoren Berdorf

De 55-meter hoge “Aquatower” is om twee redenen leuk om te bezoeken: vanwege de tentoonstelling over water en vanwege het uitzicht van grote hoogte. Kinderen kunnen spelenderwijs leren over water.

We bezochten de Aquatoren, met verschillende opties op een aantal verdiepingen. De kinderen waren vooral geïnteresseerd in de leuke waterspeeltuin voor de deur, hier hebben ze een tijd gespeeld. In de watertoren is er op de tiende verdieping een expositie, deze is niet al te groot. Daarnaast kan je nog verder omhoog voor het uitzicht.

Museum Tudor

Daarnaast bezochten wij Museum Tudor in Rosport, een museum dat in het teken staat van de opslag van stroom. De start is op de vierde verdieping en vervolgens wandel je naar beneden. Onderweg is er een mix van interactieve stations en een traditioneel museum. Een van de kinderen kreeg een ‘batterij’ mee, waarmee je bepaalde installaties aan kon zetten. Onderweg konden de kinderen wat proefjes doen en stroom opwekken op de fiets. Onderin het museum mochten zij iets knutselen, dit onderdeel was het leukste voor de kinderen.

museum kind
Mudam

Science Center

Op een regenachtige middag was voor ons het Science Center in Differdange een uitkomst. Dit museum ligt op een half uur rijden vanuit Luxemburg Stad. Het Science Center is echt een typisch museum voor kinderen. Je mag overal aanzitten, uitproberen en het staat vol met vreemde apparaten. Ga hier echt heen tijdens een vakantie of stedentrip Luxemburg met kinderen.

Zo kun je een robot piano laten spelen of een wedstrijdje doen wie het beste een zenuwspiraal over de draad heen haalt, zonder het aan te raken. In ons geval won de robot! Er zijn allerlei spelletjes, maar je kunt bijvoorbeeld ook je eigen enorme knikkerbaan maken die zo groot is dat er een tennisbal doorheen past. Gedurende de dag worden er ook shows georganiseerd (tegen bijbetaling) met bijvoorbeeld wiskunde of vloeistoffen als thema. Deze shows zijn in het Frans of Engels.

Uitjes Luxemburg met kinderen

Voor wandelen en fietsen/mountainbiken zit je goed in Luxemburg. En voor meer actie kun je tijdens een dagje weg gaan kanoën, kajakken, grot klimmen of bijvoorbeeld naar een boomklim-pad. Huur een kano bij Ronn’s Bikes, Kajak & Kanu. Hier kan je een kanotocht maken op de Sûre. Deze tocht begint vanaf de camping en eindigt in Bollendorf 11 Km, dat duurt ruim 3 uur.

Daarnaast zijn er veel meer tips voor een dagje uit met kinderen, hieronder staan enkele leuke kinderactiviteiten in Luxemburg.

Indoor en actief

#1 Een indoor optie is het indoor trampolinepark in Contern. En in de jeugdherberg van Echternach is een 14-meter hoge klimmuur!

#2 MIGOAdventure Indoor Minigolf & Spill-Park, is een overdekt recreatiecentrum in Eschweiler. Op 1500 m² kunnen jong en oud zich vermaken op de minigolf en kunnen kinderen tot 12 jaar zich uitleven op de binnenspeeltuin. 

wandelen Luxemburg met kinderen

Klimparken Luxemburg met kinderen

Ook voor klimmen kan je goed terecht in Luxemburg.

 1. Ga bijvoorbeeld naar het avonturenpark Indian Forest bij Vianden.
 2. Ook is er “Parc Le’h” in Dudelange, dit is een klimpark. Voor kinderen vanaf 2 jaar zijn er hier al opties!
 3. Steinfort Adventure is een klimpark met tien verschillende parcours, elk met een eigen moeilijkheidsgraad. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen hier al klimmen.

Zwembaden Luxemburg met kinderen

#1 AquaNat’Our in Hosingen heeft een oppervlakte van meer dan 3.500 m². Dit avonturenbad ligt in het hart van het natuurpark Our. Er is een groot zwembad, met springplanken, kinderbaden en een grote waterglijbaan. De Wellness-Oase heeft een binnen- en buitenbereik.

#2 Reidener Schwemm heeft een binnen- en buitenbad, peuterbad, glijbanen, whirlpool, buiten-golfslagbad, wellness-cen trum met vijf verschillende sauna’s, fitness ruimte en een solarium.

#3 Piscine Kordall Rodange is volledig afdekbaar in minder dan 7 minuten en heeft een glijbaan, sauna en whirlpool.

#4 Syrdall Schwemm is een binnenzwembad met glijbaan.

#5+6 En het Escher Schwemm heeft een glijbaan en een speciaal bad voor kinderen. Bij het Zwembad Nordpool is een een gave glijbaan.

Wandelen in Luxemburg met kinderen

Luxemburg is een heuvelachtig en groen land. Het begint in het noorden van het land met de Ardennen en in het zuiden van het land zit je in de Moezelstreek. Zelfs in dit kleine land kom je prachtige natuurgebieden tegen waar je mooi kan wandelen.

Kindvriendelijke routes (ook voor peuters en kleuters)

 1. Het blotevoetenpad bij Medernach is zeker een aanrader. Dit pad is geopend van 1 mei tot en met 30 september en het is wel 750 meter land!
 2. Trail “De Kaweechelcherspad” is een korte route van nog geen 1,5 km.
 3. Het motoriekpad ligt naast camping Kengert in Medernach.
 4. Leuk parcours van 5,5 kilometer is het pad “In de voetsporen van Charly“. Dit ligt rond het voormalige treintracé tussen Echternach en Luxemburg. Onderweg zijn er verschillende speel-onderdelen. Startpunt en aankomst is bij het oude station in Bech, de Becher Gare.
 5. Ontdekkingsroute De Fledermaustunnel – is een route van 3 kilometer. Ontdek onderweg de langste spoorwegtunnel van Luxemburg en de vleermuizen. De mascotte Batti begeleidt jullie langs informatiepanelen, audiostations en didactische borden.

Routes in het Müllerthal

Wandel bijvoorbeeld de route R7 bij Rosport, van bijna 4 kilometer. Vanaf het startpunt op de Sûre wandel je langs spectaculaire dolomietrotsformaties. Vervolgens kom je langs wijngaarden met traditionele droge stenen muren en over bloeiende orchideeënterrassen. De wandeling biedtuitzichten over het dal van de Sûre.

Met kinderwagen tijdens een kindervakantie Luxemburg

Kinderwagenvriendelijk wandelen kan op het pad van bijna 9 kilometer “De Ourdall Promenade“. Onderweg ontdek je de Ourvallei tussen Vianden en Stolzembourg. Onderweg wandel je tijdens dit zeer bijzondere pad gedeeltelijk over houten loopbruggen, direct langs de rots. Geniet ook van het uitzicht op het kasteel van Vianden. De route gaat verder via Bivels naar Stolzembourg, daar stap je (gratis) in de bus terug naar Vianden.

kasteel Vianden
Vianden

Regio’s vakantie Luxemburg met kinderen

Luxemburgse Ardennen

De Luxemburgse Ardennen grenzen direct aan de Belgische Ardennen en liggen dus in het noorden van Luxemburg. Het is een regio met bossen en groene heuvels waar er allerlei actieve uitjes mogelijk zijn. Ga hier bijvoorbeeld grotklimmen en kajakken. Daarnaast kan je bijvoorbeeld naar het kasteel van Vianden en het kasteel van Clervaux gaan.

Het avonturenpark Indian Forest bij Vianden ligt in de Luxemburgse Ardennen, dit is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor jonge kinderen is er de binennspeeltuin Mared Indoor, op de grens met België.

 • Troisvierges ligt in het hart van de Luxemburgse Ardennen.
 • Je kan de kopermijn in Stolzembourg bezoeken.
 • In Parc Sennesraich ontdek je de zintuigen en ook is er een speeltuin, labyrint, het blotevoetenparcours, de kleine vijver en sportveld.

Moezelstreek

De Luxemburgse Moezel is de Luxemburgs wijnregio! Er groeien rondom het plaatsje Schengen wijnsoorten die tot riesling, grauburgunder en auxerrois worden verwerkt.

In dit gebied zijn allerlei wandelroutes uitgezet, waaronder drie ‘droomroutes’ rond de Saar-Hunsrück-Steig. Dit zijn premium-wandelingen. Leuk met kinderen is het Aquarium en de vlindertuin. En in het wijndorpje Schengen, bij het drielandenpunt, kan je naar het Europees informatiecentrum over het Verdrag van Schengen. Dit is interessant gemaakt voor gezinnen door middel van het familie- en groepsprogramma “Schengen am Klengen”.

Müllerthal

Wij waren in het Müllerthal met onze kinderen en schreven daarover in het artikel over Müllerthal met kinderen. Dit gebied staat bekend om de lange wandelroutes en er zijn veel mooie routes uitgezet die ook geschikt zijn voor gezinnen. Deze zijn wat korter (tot een kilometer of 5) en ook langer voor diegenen die oudere kinderen hebben (tot een kilometer of 15).

De wandeling naar de Kuelscheier kloof bij Consdorf is geweldig als je in het Müllerthal met kinderen bent. Behalve veel klimmen en klauteren langs hele hoge rotsen, ‘felsen’ genaamd, kom je bij een aantal rotsspleten/kloven. Een daarvan is een 100 meter lange spleet in de zandstenen rotsen en je hebt écht een zaklamp nodig zo donker is het er! Meer uitdaging nodig? Je komt vervolgens bij de „Adventure-Kuelscheier (1 tot 6). Hier kan je allerlei routes door de rotsen wandelen, heel tof (en donker). Dit is de Lokale wandelroute – C2, van ruim 4 kilometer.

Wij wandelden ook naar de waterval Schiessentümpel tijdens hun vakantie in Müllerthal. Dit is een kleine en schilderachtige waterval in de Zwarte Ernz. Boven de waterval is er een stenen brug en rondom zijn er rotsen en er is veel bos. Deze plek is sinds 1879 het symbool van de regio Mullerthal en Luxemburgs Klein Zwitserland.

Bergdorff toren
Aquatower

Uitjes Luxemburg met kleine kinderen (Peuters en kleuters)

Ook met jongere kinderen is er genoeg te doen in Luxemburg tijdens een kindervakantie of dagje weg. Dit zijn een aantal tips voor leuke uitjes met kleinere kinderen zoals peuters en kleuters.

All In Family Fun Center

All In Family Fun Center is een grote binnenspeeltuin met onder andere trampolines en een hoge glijbaan. Deze vind je in Heiderscheid. Er is een terras bij en je kan hier ook gaan bowlen.

Attractiepark

Als je op zoek bent naar attractieparken in Luxemburg met kinderen is Robbesscheier een aanrader. Hier ontdek je hoe onze voorouders leefden en kun je zelf meedoen in allerlei workshops.

Sprookjesbos

Omdat Luxemburg niet zo groot is, zijn de verschillende activiteiten goed te bereiken. Zo is er ook een vlindertuin en bijvoorbeeld een sprookjesbos in het Parc Merveilleux met een speeltuin en een eigen dierentuin.

Aquarium Wasserbillig

Het aquarium in Wasserbillig is leuk voor een koude of regenachtige dag. Er is ook een speeltuin. Voor de prijs hoef je het niet te laten met € 3,00 toegang per volwassene.

Park Sënnesräich Lullange

In Park Sënnesräich Lullange staat het ontdekken van de zintuigen centraal, deze activiteit is gratis toegankelijk. Bij de buitenfaciliteiten ga je de 5 zintuigen spelenderwijs begrijpen. Er is een speeltuin, een groot labyrint, blote voeten pad, de kleine vijver en een sportveld.

Miniatuurtreintjes

In de maanden mei tot en met oktober stappen de kinderen in een miniatuurtreintje van Lankelz Railway in Esch-sur-Alzette. Een echte spoorweg maar dan met mini treinen: ze zijn 3x kleiner dan normale treinen.

Kabelbaan Vianden

Bij de stad Vianden kan je met de kabelbaan naar ruim 400 meter hoogte gaan. Vanaf hier geniet je van prachtige uitzichten over Luxemburg. (Gratis met de Luxemburg Card)

kasteel Luxemburg

Kastelen Luxemburg met kinderen

Voor kasteel liefhebbers is Luxemburg trouwens een goede plek. Er zijn er verschillende en vlakbij de grens met België is de Vallei van de zeven kastelen, die je allemaal kunt bezoeken.

Kasteel van Vianden

Een heel ander uitje is het Kasteel van Vianden, dat wij op de terugweg naar huis bezochten. Het begint al tof: je kunt er met een stoeltjeslift omhoog naar 440 meter hoogte, zodat je prachtig uitzicht hebt over dit oude plaatsje. De stoeltjeslift is in de winter en bij slecht weer gesloten.

Dit grote kasteel kun je bekijken met een audio-tour, maar je kunt ook de route volgen die in het kasteel zelf is aangegeven. Deze route is erg leuk, omdat het echt kriskras door het kasteel gaat. Van de ene verdieping naar de andere, langs achterkamertjes en door smalle trappetjes weer terug naar een grote balzaal.

Het kasteel van Vianden heeft ook een Nederlands tintje omdat het ooit in handen is geweest van Willem van Oranje. Het is nu eigendom van de groothertog van Luxemburg, die ook tot de familie Nassau hoort. Willem-Alexander heeft ook nog steeds de titel ‘graaf van Vianden.

In het bezoekerscentrum dat naast het kasteel ligt, kun je wat eten en drinken. Er is ook een tentoonstelling over de geschiedenis van het kasteel. Het kasteel is natuurlijk erg oud, maar de tentoonstelling is juist modern en interactief.

 • Naast het kasteel is er trouwens een klimpark met een tokkelbaan.

Kasteel Larochette

De burcht kan je bezoeken, met de Luxemburg Card is dit gratis. Wij vonden het een mooie plek om doorheen te dwalen, in sommige gebouwen kan je naar binnen en daarnaast kan je ook wat klimmen op de oude ruïnes en muren. Er is een klein terras waar je koffie en thee kan drinken.

Langs de burcht is er een kleine rondwandeling van 2 km (lokale route L1, start bij de VVV). Je loopt eerst een stuk omhoog naar de burcht en dan langs de muur door het bos om vervolgens weer in het dorp te eindigen. Er starten hier ook langere wandelroutes.

Kasteel Beaufort

Blogger Judith bezocht Beaufort, een kasteelruine die zeker voor onze kleuter indrukwekkend was qua grootte. Ook waren er tot de verbeelding sprekende ruimtes zoals een kerker, inclusief kettingen waar de gevangenen aan vast zaten.

kastelen

Andere kastelen in Luxemburg met kinderen

Luxemburg is een fantastisch land als je houdt van kastelen. Een aantal andere tips daarvoor zijn:

 • Palais Grand-Ducal, dit is het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg stad.
 • Het kasteel van Bourscheid is Luxemburgs grootste burcht. Het is een indrukwekkend bouwwerk met karakteristieke ronde torens.
 • Chateau d’Urspelt
 • Burcht Useldange

Praktische tips kindervakantie Luxemburg

Bereikbaarheid Luxemburg met kinderen

Luxemburg kan je gemakkelijk bereiken met de eigen auto, vanuit Nederland is dat maximaal 4,5 – 5 uur rijden.

Je kan ook met de trein naar Luxemburg reizen, met een overstap in Brussel. Vanaf Amsterdam duurt dat 5 uur, tickets koop je via NS International. Het openbaar vervoer in Luxemburg is gratis.

Reisgids Luxemburg

De ANWB Extra reisgids Luxemburg uit 2022 biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Museumpas

Wil je veel van Luxemburg Stad zien, schaf dan een Hop-On-Hop-Off bus en museumpas combiticket aan. De museumpas is 48 uur geldig en daarbij is een 24-uurs hop-on hop-off buskaartje inbegrepen.

Met de Luxembourg card is de entree voor meer dan 90 attracties gratis, dat is onder meer het Science Center en de kastelen van Vianden en Larochette. Deze card geldt dus voor het land en niet alleen voor Luxemburg Stad.

Vakantieparken Luxemburg met kinderen

#1 EuroParcs Kohnenhof is een vakantiepark in het prachtige Ourdal. Dit ligt middenin de Luxemburgse Ardennen aan de kronkelende Our rivier. Op het park zijn speeltuinen en er is een Natuurbad / recreatievijver. Verblijven kan in een van de moderne chalets.

 • Interactieve sportvelden
 • Elektrische fiets-verhuur
 • Natuurbad
 • Speeltuin

#2 Domaine La Sapiniere ligt in een groen, heuvelachtig gebied, vlakbij de Luxemburgse plaatsen Clervaux en Vianden. Er zijn studio’s en appartementen. Op het terrein is een speeltuin en vlakbij is een buitenbad.

 • Vlak bij Clervaux en Vianden
 • Heuvelachtige omgeving
 • Zwembad

#3 Een optie van CenterParcs in de omgeving van Luxemburg (Saarland) is Park Bostalsee. Dit ligt aan een meer en er is een Aqua Mundo, kinderboerderij, speeltuinen en meer!

#4 Parc Dirbach Plage ligt in de Luxemburgse Ardennen. Dit is een rustig en kleinschalig vakantiepark direct aan een stromend riviertje. Met speelweide, Jeu de boules en tafeltennis.

Familiehotels Luxemburg

#1 Blogger Anouk verbleef in het Best Western Victor Hugo Hotel. Dit hotel ligt op ongeveer 10 minuten wandelen vanaf het centrum. Het hotel is goed: fijn bed, goede douche en lekker ontbijt! Mijn zoontje vond alles ‘luxe’ en heeft echt genoten van het hotel. Gezien de ligging van het hotel en de faciliteiten is het echt een aanrader tijdens een stedentrip Luxemburg Stad met kinderen.

#2 Auberge De L’Our ligt in Vianden. Dit is een charmant familiehotel aan de oevers van de rivier de Our in het hart van Vianden. Vanuit het restaurants is er een panoramisch uitzicht op het middeleeuwse kasteel van het dorp. Er zijn familiekamers.

#3 Hôtel – Restaurant ” Victor Hugo” ligt in Vianden. Er zijn familiesuites en er is een speeltuin voor de kinderen.

#4 Betaalbaar overnachten kan in het Youth Hostel Echternach, direct naast het meer van Echternach. Er is gratis WiFi en een volledig uitgerust sportcentrum met een 14 meter hoge klimwand.

#5 Een ander hostel is het Youth Hostel Beaufort met een speeltuin, speelkamer met tafeltennis en tafelvoetbal.

Vakantiehuis Luxemburg met kinderen

Karlien verbleef met haar gezin in Larochette. Hier huurden zij een appartement met drie slaapkamers, dat is deze. Er is een keuken met een eettafel en een aparte woonkamer met een zithoek en nog een eettafel. De ruimte in de woning (100m2) was erg prettig. Vanuit de woning kijk je uit op het kasteel.

Kindercampings | Luxemburg met kinderen

Luxemburg leent zich uitstekend voor een kampeervakantie met het gezin, er zijn ontzettend veel leuke kindercampings in dit land.

Camping auf Kengert

Camping auf Kengert ligt bij Larochette, het Müllerthal. Het is een goedverzorgde camping met een grote buitenspeeltuin op zeezand, een binnenspeeltuin, blote voetenpad, een speel- en een sportveld. Er zijn kampeerplaatsen en er zijn chalets te huur.

Camping Fuussekaul

De Camping Fuussekaul wordt beoordeeld met een 8,7 en ligt in het natuurpark Bovensûre in de Luxemburgse Ardennen. Het is een gezellige en kindvriendelijke camping met uitstekende voorzieningen. Door de centrale ligging is het een prima uitgangspunt om Luxemburg te verkennen. Je kan verblijven in een stacaravan of op een staanplaats.

 • Groot zwembad en een kinderbad
 • De camping heeft een Adventure Park met hindernissen op 8 meter hoogte
 • 2 restaurants.

Camping Park Beaufort

De Camping Park Beaufort ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. Het is een camping met zwembad met waterglijbaan, jetstreams en kleuterbad. Naast de camping is een supermarkt, een speeltuin, een multisportterrein en een voetbalveld. Je kan hier kamperen met de eigen tent en glamping is ook mogelijk!

Camping Trois Frontières

De Camping Trois Frontières ligt in District Diekirch in het Ourdal. Het dak van het zwembad kan open en er is een speeltuin.

Camping Krounebierg

De Camping Krounebierg is een 5-sterren camping in het groene hart van Luxemburg. Er is een ondiep kinderbad op de camping zelf en direct naast het terrein is een overdekt zwembad (bij een verblijf van minimaal 2 nachten in het hoogseizoen krijg je per dag gratis 2 uur aaneengesloten toegang). Op de camping is een speeltuin.

 • Groene hart van Luxemburg
 • Overdekt zwembad
 • Speeltuin

Camping Park Beaufort

De Camping Park Beaufort ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsenliggen aan de bosrand en op terrasvormige straatjes. Er is een zwembad met waterglijbaan, jetstreams en kleuterbad. Naast de camping is een supermarkt, een speeltuin, een multisportterrein en een voetbalveld. Glamping of verblijf in een stacaravan is mogelijk.

Luxemburg met kinderen | Tot slot

Wat is Luxemburg leuk om te bezoeken! Niet al te ver van Nederland en prima aan te rijden voor een lang weekend. Maar het land is ook geschikt voor een langere vakantie. De combinatie van stad, kinderactiviteiten, cultuur en natuur is ook heerlijk. Het land reis je eenvoudig door met de auto, de afstanden zijn kort. Ook het openbaar vervoer werkt prima.

Meer bestemmingen?

wandelroutes vakantie
4 Comments
 1. Tikva zegt

  Luxemburg is zo leuk! Vianden lijkt me een goed plan staat ook nog op mijn wishlist. Wij gaan deze zomer weer een paar dagen naar Luxemburg maar nu niet naar de stad maar naar de natuur in het noorden.

 2. Yvonne zegt

  Luxemburg lijkt me echt leuk om een keer een lang weekend naartoe te gaan. Als kind was ik al in het kasteel van Vianden, dat heeft wel indruk gemaakt. De stad Luxemburg heb ik nog nooit bezocht, maar hoor er veel positieve verhalen over. Leuke tips voor de kinderen!!

 3. Sandra zegt

  Ik ben ook in Vianen geweest toen ik nog klein was. Vond dat fantastisch en weet daarom ook nog steeds heel veel daarvan! Heeft echt indruk gemaakt toen. Luxemburg is een mooi land (en stad!). 🙂

 4. Sheila zegt

  Het is al weer een tijd terug sinds ik in Luxemburg stad ben geweest. Als ik weer eens ga, gaat mijn zoontje natuurlijk mee. Dan zijn deze tips zeker handig.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.