Müllerthal met kinderen | 5 tips voor Luxemburg

1

Ben je op zoek naar een verrassend leuke vakantiebestemming dichtbij? Judith tipt dan het Müllerthal met kinderen, in Luxemburg. Ze deelt vijf leuke tips voor deze omgeving.

Je bent zo in Luxemburg en bent écht even in een andere omgeving, met heuvels, bossen, leuke dorpjes en een taal waar je vrijwel niks van snapt. Een heerlijke bestemming voor een vakantie met het gezin!

Wij verbleven met onze bijna zesjarige in juli een week in het Müllerthal in Oost-Luxemburg, vlakbij de grens met Duitsland. Dit gebied wordt niet voor niets ook wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd. Het heeft prachtige heuvels en overal waar je kijkt is het groengroengroen.

Door het gebied lopen heel veel lange afstandsroutes maar je kunt delen ervan ook los lopen. Of vanuit een dorp een speciale rondwandeling doen, die vind je ook overal. Hou je juist van fietsen? Of kajakken? Allemaal mogelijk!

Müllerthal met kinderen

Na een week in het Müllerthal met kinderen kwamen we tot de conclusie dat we echt nog eens terug moeten want er is nog zo veel meer te doen! En ook in Luxemburg stad en omgeving zijn er veel dingen te doen.

We zetten 5 leuke dingen op een rij om te doen met kinderen in het Müllerthal, Luxemburg!

Müllerthal met kinderen

Kuelscheier kloof

De wandeling naar de Kuelscheier kloof bij Consdorf is geweldig als je in het Müllerthal met kinderen bent. Behalve veel klimmen en klauteren langs hele hoge rotsen, ‘felsen’ genaamd, kom je bij een aantal rotsspleten/kloven.

Een daarvan is een 100 meter lange spleet in de zandstenen rotsen en je hebt écht een zaklamp nodig zo donker is het er! Deze wandeling was de eerste die wij deden en onze kleuter vroeg de rest van de week of we hem nog een keer konden doen.

Wandelen langs een rovershol

Vlakbij het dorpje Berdorf is er een bijzondere wandeling. Je komt namelijk langs het Rovershol. Een heel spannende grot want je moet er kruipend in en via een hele steile ladder weer uit. En als je de ladder te eng vindt, zoals onze kleuter vond, dan kun je er uiteraard via de ingang ook weer uit kruipen.

De route heeft naast weer veel geklauter ook mooie bospaden. En, een leuke bonus, het is populair gebied bij klimmers; je komt langs veel steile rotswanden waar klimmers druk bezig zijn naar boven te komen. Wij hebben daar even pauze gehouden om hun pogingen te bewonderen. En mee te juichen als het ze gelukt was 🙂

Luxemburg gezinsvakantie

Boswandeling vanaf het dorpje Haller

Weer een wandeltip voor het Müllerthal met kinderen, alleen dit keer wat minder ‘spectaculair’ want je volgt hierbij vanaf het dorpje Haller een lieflijk beekje dwars door het bos. Je steekt de beek een paar keer over, dan weer met een bruggetje, dan weer liggen er dikke rotsen in het water waar je overheen moet. Wij waren er toen het al een poosje niet had geregend, waarschijnlijk is het best wat spectaculairder als er meer water stroomt want je kon al zien waar de watervalletjes zouden ontstaan.

kasteel Beaufort

Kasteelruines van Beaufort

In dit kleine landje zijn nog aardig wat kastelen en burchten of de ruïnes ervan te vinden. Wij bezochten Beaufort, een kasteelruine die zeker voor onze kleuter indrukwekkend was qua grootte. Plus ze hadden er tot de verbeelding sprekende ruimtes zoals een kerker, inclusief kettingen waar de gevangenen aan vast zaten.

Burcht van Larochette

Bij het dorpje Larochette vind je een burcht waar een kleine rondwandeling van 2 km langs loopt; je loopt eerst een stuk omhoog naar de burcht en dan langs de muur door het bos om vervolgens weer in het dorp te eindigen. Dit dorpje is -voor Luxemburgse begrippen- vrij toeristisch met nog langere rondwandelingen ook, plus er zitten een aantal leuke restaurantjes om even bij te komen na afloop!

wandelen met kids in Luxemburg

Vakantie Müllerthal met kinderen

Het Müllerthal ligt in het oosten van Luxemburg, ter hoogte van Trier. Je rijdt er in zo’n 4 uur heen vanaf Utrecht, en in zo’n 3 uur vanaf Antwerpen. Zoals je in de blog al kan lezen is het een prachtig gebied waar veel uitstapjes mogelijk zijn. Een ideale plek voor een korte vakantie, of juist tijdens een rondreis door Europa. Wij combineerden het Müllerthal in Luxemburg onder andere met de Vogezen.

Er zijn nog veel meer uitstapjes en wandelingen te doen in het Müllerthal met kinderen, zoals langs watervallen wandelen. Loop vooral de plaatselijke tourist information binnen voor nog veel meer tips! En ook in de andere gebieden in Luxemburg vind je veel mooie bezienswaardigheden, leuke musea en veel wandelroutes. Voor meer informatie kijk je op www.mullerthal-trail.lu.

Combineren met een fijne plek in de omgeving kan bijvoorbeeld met een bezoek aan Saarbrücken of de Belgische Ardennen. Iets verder ligt Nord-pas-de-Calais.

1 reactie
  1. Saskian zegt

    Waar sliepen jullie die week in het Mullerthal?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.