Vakantie naar Zwitserland met kinderen

0

Kristin woont in Zwitserland met haar man en hun drie kinderen. Op Simple Family Travel blogt zij over hun reizen. Zij deelt haar redenen waarom je echt eens naar Zwitserland met kinderen op vakantie zou moeten gaan en wat je er kan doen!

Waarom ga je naar Zwitserland met kinderen?

Waarom kies je Zwitserland en niet een ander land ergens op de wereld? Wat maakt Zwitserland zo bijzonder dat ik vind dat je het land moet komen ontdekken.

Zwitserland is beroemd vanwege de koeien, de chocolade en de kaas (de meeste kinderen houden daar wel van), maar er is zoveel meer te ontdekken aan het land. Er zijn ook veel onontdekte schoonheden.

Probeer je soms om je kind achter een beeldscherm vandaan te plukken en mee naar buiten te nemen? En misschien ben je zelf die beeldschermen ook wel even zat! In dat geval is Zwitserland de plek waar je moet zijn.

Het is echt een land voor natuurliefhebbers vanwege de prachtige natuur en er is van alles te beleven. De lucht, het water en de bergen zijn schoon en prachtig en zelfs op bewolkte dagen schijnt de zon waarschijnlijk als je bovenop een berg staat. Dus pak je rugzak in, zet je muts op en ga naar Zwitserland met je kind!

Dit is er te doen in Zwitserland met kinderen

Tip 1: Wandelingen voor gezinnen

Zwitserland is echt een land voor wandelaars. Ook met kinderen kan je prima wandelen. In Zwitserland zijn er etappes die eenvoudig zijn en er zijn etappes die waanzinnig moeilijk zijn. En daartussen zijn wandelingen voor elk niveau. De Zwitsers zien wandelen als een gezinsactiviteit en de kinderen houden van wandelen. Ze doen dit niet alleen in het weekend maar ook regelmatig met school. In sommige regio’s hebben ze leuke activiteiten naast de route ontwikkeld waardoor de kinderen nog gemotiveerder zijn om te wandelen.

Als je gaat wandelen, ga bijvoorbeeld naar Liselotte de koe op de Männlichen berg of ontdek de huizen van dwergen tijdens je wandeling in Muggestutz. Ben je wat avontuurlijker ingesteld lees dan het boek Heidi van Johanna Spyri voordat je op vakantie naar Zwitserland gaat. Ben je eenmaal in Zwitserland met kinderen, ga dan net als Heidi op ontdekking in de fantastische omgeving van Maienfeld. Er zijn wandelingen van alle niveaus in deze omgeving.

Bij ons in de buurt is de Härzlisee, dit ligt boven het dorp Engelberg. Dit meer heeft de vorm van een hart en eromheen is een blotenvoetenpad. Wandel op blote voeten om het meer heen en ervaar hoe de verschillende ondergronden voelen. Heb je al zin om te gaan?

Als je nog meer wilt lezen over kindvriendelijke wandelingen in Zwitserland, bekijk dan de website van Zwitserland toerisme waar een lijst staat met aanbevolen wandelroutes voor gezinnen.

Zwitserland met kinderen

Tip 2: reizen met de trein

Met de trein door Zwitserland reizen is makkelijk, schoon, efficiënt en ontworpen voor zowel de solo reiziger als families. Er zijn bijvoorbeeld treinen die een wagon met een speeltuin hebben! De treinen rijden snel en op tijd en het Zwitserse landschap is een genot om naar te kijken. Je zit in de trein met een koffie of een glas wijn en je wordt langs bergen en meren, door steden en over gletsjers gereden, hoe fantastisch is dat! Alle grote bezienswaardigheden in Zwitserland zijn bereikbaar per trein en als er geen trein rijdt dan gaan er bussen en gondels!

Als je geïnteresseerd bent in reizen met de trein door Zwitserland, bekijk dan de optie van de The Swiss Travel Pass. Dit is een voordelige optie om het land per trein te ontdekken. Kinderen tot 16 jaar reizen gratis mee. Inbegrepen bij deze kaart is de toegang tot musea. Wil je niet met deze pas reizen, dan kan je ook een Junior kaart aanschaffen (tot 31 januari 2018 voor slechts CHF 15, -). Hiermee kunnen de kinderen vervolgens gratis meereizen met hun ouders. Ook een half-tax kaart is een goede optie, deze kost CHF 120. Hiermee reis je een maand voor half geld met de trein, bus, boot en gondels.

Op de website van de SBB zie je de verschillende mogelijkheden voor het reizen met de trein.

Transportmuseum Zwitserland met kind

Tip 3: Kindvriendelijke activiteiten in Zwitserland

Naast het wandelen zijn er nog zoveel meer activiteiten om Zwitserland mee te ontdekken. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de natuur is het buitenmuseum Ballenberg een goede optie. Hier leer je hoe de Zwitsers 200 jaar geleden woonden. En de dierentuin die wij leuk vinden is die in Goldau.

Ook echt niet te missen is het transportmuseum in Luzern waar je ook het IMAX theater en het chocolade museum van Lindt hebt. In dit transportmuseum hebben ouders en kinderen het naar hun zin. Je ziet hoe treinen zijn veranderd en je kan de wagons en de motoren bekijken of stap in het eerste toestel van Swiss International Airlines. Niet alleen binnen is het leuk, ook buiten is een enorme ruimte waar kinderen op een scooter of in een auto kunnen rijden. Het kost je moeite om je kids hier weer weg te krijgen! Wellicht helpt het als je ze vertelt dat het zwembad “Strandbad” aan de overkant van de straat is.

Strandje bij een Zwitsers meer

Tip 4: Badi Ziit – Tijd om te gaan zwemmen!

Als je in de zomer in Zwitserland met kinderen bent dan moet je eigenlijk wel gaan zwemmen in één van de vele meren. In bijna ieder dorp of iedere stad met een meer is er een Badi. Een Badi is een plek om tot rust te komen, in het meer te zwemmen en te genieten van de uitzichten. Bij de meeste is er een restaurant en bar en met een beetje mazzel kan je genieten van een prachtige zonsondergang. De bevolking gaat graag naar een Badi in de zomer.

Onze favoriet is het Strandbad in de stad Zug. Het is een klein strand bij het meer met een goed restaurant. Bij ieder restaurant kan je “Fish Knsuperli”, ofwel gefrituurde vis uit het meer, krijgen. Probeer dit gerecht dat meestal wordt geserveerd met salade en friet niet. Geniet in een strandstoel van een ijsje en blijf er een tijdje zitten!

Wil je meer van Kristin lezen of wil je meer over Zwitserland weten? Bekijk dan haar blog Simple Family Travel.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.