Amalfikust met kinderen | Onze ervaring

0

Op vakantie naar de Amalfikust met kinderen? Wij waren er vijf dagen en hebben veel van de kust gezien. In deze blog deel ik mijn tips.

De Amalfikust ligt ten zuiden van de Golf van Napels. Vanwege de prachtige natuur en de cultuur staat deze kust op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Via een hele smalle weg rijd je langs de kust. Je wordt getrakteerd op prachtige uitzichten en omdat je zo langzaam rijdt, kan je er volop van genieten. Tenzij je achter het stuur zit, dan heb je al je aandacht nodig om geen ongelukken te veroorzaken.

Vakantie aan de Amalfikust met kinderen

Toen wij besloten om op vakantie naar Napels te gaan, moesten we natuurlijk ook naar de Amalfikust. Want natuur, bergen, mooie uitzichten en leuke dorpjes. Wij verbleven vijf dagen bij de Amalfikust, in een huisje in de bergen dat ik vond via AirBnB.

Dit huisje was een echt vakantiehuisje, een stuk boven Amalfi, en in de buurt van Scala en Ravello.

AirBnB Amalfikust met kids

De Amalfikust vonden we niet een typische plek voor een gezinsvakantie, aangezien er vooral natuur is. Omdat het erg stijl is, kan je lang niet overal wandelen met je kids.

Tegelijkertijd is de Amalfikust met kinderen bezoeken ook een heel goed idee, omdat het een prachtig stuk van Italië is.

Ben je graag buiten en houd je van de natuur? Dan is dit natuurlijk een prachtige plek. Zorg wel voor een goede uitrusting! Een andere optie is dat je een luxe hotel boekt (zie onderaan deze blog een aantal opties) en dat je vanuit je hotel een aantal dagtrips boekt.

Zoek je een wat minder avontuurlijke gezinsvakantie in Italië, dan is bijvoorbeeld het Gardameer of het Ledromeer een goede optie.

Amalfikust met kinderen

Amalfikust met kinderen bezoeken – vervoer

De enorme gekte op de weg hield ons tegen om met de auto de Amalfikust te ontdekken. Daarnaast is parkeren vaak onmogelijk. Zo onmogelijk, dat onze buren die Ravello bezochten met de auto geen parkeerplek konden vinden (in mei). Ze zijn toen teruggereden naar het huisje en hebben daarna de bus naar Ravello genomen.

Wil je de Amalfikust en de dorpjes zien? Dan kan een excursie / dagtrip een goede optie zijn. Je hoeft dan niet zelf te rijden of te parkeren, en krijgt toch de hoogtepunten mee. Een andere optie is om een boottocht te boeken. Dan zie je veel stadjes en je gaat over het water.

Wij waren aan de Amalfikust met kinderen om te genieten van de natuur, om te wandelen en om de dorpjes te bekijken. De auto hebben we laten staan: we wandelden of namen het OV.

Amalfikust
Amalfikust

Amalfikust met kinderen – de dorpjes

Positano, het dorpje dat op een dorp is gebouwd. Een prachtig, kleurrijk dorp. Er loopt een boulevard, en vanaf de boulevard loop je via steile trappen het dorpje in.

Sorrento, een badplaats, is erg populair. Deze stad staat bekend als de citroenenhoofdstad van Italië. In het centrum vind je heel wat winkels en restaurants.

Amalfi is het stadje waar de Amalfikust zijn naam aan te danken heeft, zeker een aanrader om heen te gaan als je bij de Amalfikust met kinderen bent. Het is ook het plaatsje waar heel veel toeristen komen. Met stranden (wel kiezelsteentjes), een mooi pleintje en smalle straatjes is het ook een leuke plek om te bezoeken!

Boven Amalfi ligt Ravello, een kunstenaarsdorp. Het staat bekend als het mooiste dorpje aan de Amalfikust en wij vinden het zeker een bezoek waard. Het uitzicht over de kust is waanzinnig! De tuinen van Villa Cimbrone en Villa Rufolo zijn haast een must see als je in Ravello bent.

Atrani ligt naast Amalfi en heeft heel wat minder bezoekers. Terwijl ook dit dorp leuk is om te bezichtigen. Er is een klein strandje.

Minori is een stuk rustiger dan veel van de plaatsjes aan de kust en men beweert dat hier het beste strand van de Amalfikust is.

Maiori wordt veel door gezinnen bezocht, vanwege het brede strand.

Wandelen aan de Amalfikust

De Amalfikust is zeker een plek om van de natuur te genieten. Met kleine kinderen is het wel een beetje zoeken naar goede plekken om te wandelen; veel is erg stijl. Onze mooiste herinneringen aan onze vakantie in de Amalfikust met kinderen zijn echter wel de wandelingen.

Wij wandelden een aantal keer vanaf Scala naar Ravello, dat was met kids van 4 & 5 prima te doen. De oudste ging met Johan van Scala naar Amalfi, wat ook goed ging. Deze route heeft erg veel trappetjes en is op plekken erg stijl.

Il Sentiero degli Dei is dé route aan de Amalfikust. Absoluut niet geschikt met jonge kinderen, wellicht het overwegen waard met pubers. Lees je wel goed in!

Speeltuinen

Wij hebben amper speeltuinen gezien. Enkel bij boulevards kom je ze tegen.

Bij restaurant Lo Straniero di Maria Giovanna zaten wij vaak ’s avonds. Je eet hier voor redelijke prijzen en er is een speeltuintje in de tuin. Ideaal!

Overnachten aan de Amalfikust met kinderen

Zoek je kindvriendelijk accommodatie aan de Amalfikust voor je vakantie? Dit zijn een aantal fijne opties:

Dit waren ze, mijn tips voor de Amalfikust met kinderen. Heb jij tips of vragen? Laat een reactie achter in de comments!

Lees ook:
Doen in Napels met kinderen
Activiteiten in de omgeving van Napels
Ga naar de onbekende regio De Marken met kids
Prachtig Mallorca met kids bezoeken

wandelen naar Ravello
Onderweg naar Ravello
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.