Amalfikust met kinderen

0

Op vakantie naar de Amalfikust met kinderen? Wij waren er vijf dagen en hebben veel van de kust gezien. In deze blog deel ik mijn tips.

De Amalfikust ligt ten zuiden van de Golf van Napels. Vanwege de prachtige natuur en de cultuur staat deze kust op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Via een hele smalle weg rijd je langs de kust. Je wordt getrakteerd op prachtige uitzichten en omdat je zo langzaam rijdt, kan je er volop van genieten. Tenzij je achter het stuur zit, dan heb je al je aandacht nodig om geen ongelukken te veroorzaken.

Wij hebben amper speeltuinen gezien. Bij restaurant Lo Straniero di Maria Giovanna zaten wij vaak ’s avonds. Je eet hier voor redelijke prijzen en er is een speeltuintje in de tuin. Ideaal!

AirBnB Amalfikust met kids

Vakantie aan de Amalfikust met kinderen

Toen wij besloten om op vakantie naar Napels te gaan, moesten we natuurlijk ook naar de Amalfikust. Want natuur, bergen, mooie uitzichten en leuke dorpjes. Wij verbleven vijf dagen bij de Amalfikust, in een huisje in de bergen dat ik vond via AirBnB.

Dit huisje was een echt vakantiehuisje, een stuk boven Amalfi, en in de buurt van Scala en Ravello.

De Amalfikust vonden we niet een typische plek voor een gezinsvakantie, aangezien er vooral natuur is. Omdat het erg stijl is, kan je lang niet overal wandelen met je kids.

Ben je graag buiten en houd je van de natuur? Dan is dit natuurlijk een prachtige plek. Zorg wel voor een goede uitrusting! Een andere optie is dat je een luxe hotel boekt (zie onderaan deze blog een aantal opties) en dat je vanuit je hotel een aantal dagtrips boekt.

Zoek je een wat minder avontuurlijke gezinsvakantie in Italië, dan is bijvoorbeeld het Gardameer of het Ledromeer een goede optie.

Amalfikust met kinderen

Amalfikust met kinderen bezoeken – vervoer

De enorme gekte op de weg hield ons tegen om met de auto de Amalfikust te ontdekken. Daarnaast is parkeren vaak onmogelijk.

Zo onmogelijk, dat onze buren die Ravello bezochten met de auto geen parkeerplek konden vinden (in mei). Ze zijn toen teruggereden naar het huisje en hebben daarna de bus naar Ravello genomen.

Wil je de Amalfikust en de dorpjes zien? Dan kan een excursie / dagtrip een goede optie zijn. Je hoeft dan niet zelf te rijden of te parkeren, en krijgt toch de hoogtepunten mee.

Wij waren aan de Amalfikust met kinderen om te genieten van de natuur, om te wandelen en om de dorpjes te bekijken. De auto hebben we laten staan: we wandelden of namen het OV.

Amalfikust
Amalfikust

Amalfikust met kinderen – de dorpjes

Positano, het dorpje dat op een dorp is gebouwd. Een prachtig, kleurrijk dorp. Er loopt een boulevard, en vanaf de boulevard loop je via steile trappen het dorpje in.

Sorrento, een badplaats, is erg populair. Deze stad staat bekend als de citroenenhoofdstad van Italië. In het centrum vind je heel wat winkels en restaurants.

Amalfi is het stadje waar de Amalfikust zijn naam aan te danken heeft. Het is ook het plaatsje waar heel veel toeristen komen. Met stranden (wel kiezelsteentjes), een mooi pleintje en smalle straatjes is het ook een leuke plek om te bezoeken!

Boven Amalfi ligt Ravello, een kunstenaarsdorp. Het staat bekend als het mooiste dorpje aan de Amalfikust en wij vinden het zeker een bezoek waard. Het uitzicht over de kust is waanzinnig! De tuinen van Villa Cimbrone en Villa Rufolo zijn haast een must see als je in Ravello bent.

Atrani ligt naast Amalfi en heeft heel wat minder bezoekers. Terwijl ook dit dorp leuk is om te bezichtigen. Er is een klein strandje.

Minori is een stuk rustiger dan veel van de plaatsjes aan de kust en men beweert dat hier het beste strand van de Amalfikust is.

Maiori wordt veel door gezinnen bezocht, vanwege het brede strand.

Wandelen aan de Amalfikust met kinderen

De Amalfikust is zeker een plek om van de natuur te genieten. Met kleine kinderen is het wel een beetje zoeken naar goede plekken om te wandelen; veel is erg stijl. Onze mooiste herinneringen aan onze vakantie hier zijn wel de wandelingen.

Wij wandelden een aantal keer vanaf Scala naar Ravello, dat was met kids van 4 & 5 prima te doen. De oudste ging met Johan van Scala naar Amalfi, wat ook goed ging. Deze route heeft erg veel trappetjes en is op plekken erg stijl.

Il Sentiero degli Dei is dé route aan de Amalfikust. Absoluut niet geschikt met jonge kinderen, wellicht het overwegen waard met pubers. Lees je wel goed in!

Overnachten aan de Amalfikust met kinderen
Ascot – In Sorrento, met zwembad
Conca Park – In Sorrento, met kinderbad
Caravel – In Sorrento, met zwembad

wandelen naar Ravello
Onderweg naar Ravello

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.