Ledromeer met kinderen in Italië | 5x Tips

Judith was met haar gezin op vakantie in Italië. Zij hebben genoten van het Ledromeer en de omgeving. Er zijn voldoende strandjes om je te vermaken, soms heb je zin om iets actiever te zijn. Ik zet daarom de leukste dingen om te doen voor je op een rij!In deze blog deelt zij haar tips voor het Ledromeer met kinderen.

Het Ledromeer ligt ten Noordwesten van het Gardameer en is net zo mooi maar dan een stuk kleiner en idyllischer. Met onze peuter van 3,5 zijn we er een week geweest (in juni) en het was heerlijk! Accommodaties en campings zijn er voldoende, er is genoeg te doen en de ligging is dus prachtig.

  • Meer tips lees je op de website van het toerismebureau!

Vakantie aan het Ledromeer met kinderen

Wandeling naar een prachtige waterval

Er is een mooie wandelroute uitgezet naar een waterval die vanuit de rotsen komt vallen: Gorg d’Abiss. Deze wandeling was prima te doen met onze peuter en is ook op een zonnige dag een aanrader want de wandeling gaat grotendeels door het bos.

ledromeer met kinderen

Het paalwoningen-museum

Door toeval ontdekten ze dat er lang geleden paalwoningen hebben gestaan bij het meer. Er is nu een museum met replica’s en een expositie zodat je een beeld krijgt hoe het er uit moet hebben gezien vroeger. Een heel leuk uitstapje bij het Ledromeer met kinderen vonden wij.

Wandeling langs het meer van Ampola

Bij het meer van Ampola is een mooi natuurgebied vlakbij het meer waar je kunt wandelen. Er gaat zelfs een houten looppad op palen over een stuk land dat in de winter en het voorjaar nat is maar in de zomer droog ligt. Er is een bezoekerscentrum en ook deze wandeling was met onze peuter heel goed te doen.

Loopgraven

Overblijfselen uit de oorlogen zijn vaak interessant om te bezoeken, zo ook de loopgraven in Bezzecca. Onze peuter was ook onder de indruk van de grotten en gangen en het uitzicht vanaf het kerkje bovenop de berg was ook prachtig. Zeker een aanrader tijdens een vakantie aan het Ledromeer met kinderen.

Italie Ledromeer kind

Dagtrip naar het Gardameer, Verona of Venetië

Heb je alles rondom het meer wel gezien en wil je wat verder weg, dan kun je hele leuke dagtrips maken naar bv. het toeristische Gardameer, de prachtige stad Verona met het amfitheater of het indrukwekkende Venetië! Heb je oudere kinderen? Dan is het ook zeker leuk! Je kunt in het meer prima zwemmen maar ook surfen, kanoën, zeilen of vissen. Of in de bergen mountainbiken, canyoning, parapenten en hiken.

Vakantie Ledromeer met kinderen

Als je naar het Ledromeer gaat voor een vakantie, dan wil je waarschijnlijk weten wat leuke accommodaties voor gezinnen zijn. Dit zijn een aantal tips:

Goede reviews krijgt Camping Al Lago, met kleine appartementen en stacaravans. De camping ligt aan het strand.

Hotel Cima d’Oro ligt op een prachtige plek, vlakbij het centrum van Molina di Ledro. Je hebt uitzicht over het Ledromeer en er is een zwembad en een kinderspeelplaats.

Meer lezen na deze blog over het Ledromeer met kinderen?

2 Comments
  1. Aneta zegt

    Italie lijkt me zo’n prachtig land. Ik denk dat er voor ieder wat wils is. Mooie blog heb je Liefs Aneta

    1. Judith zegt

      Ja Italie is heerlijk! Website4mama.nl is een super leuke site, ik ben er graag vaste gastblogger! Mijn eigen site gaat met name over kinderboeken: leesleeslees.nl 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.