VERONA met kinderen | 7x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden van Italië bent. Alyt deelt haar tips voor Verona met kinderen.

Verona is een mooie en bekende Italiaanse stad in de regio Veneto. De stad ligt in de buurt van het populaire Gardameer, in het noorden van Italië. Deze stad is een stuk kleiner dan Rome of Milaan, maar is absoluut de moeite waard om te bezoeken! Er zijn veel bezienswaardigheden en leuke activiteiten voor gezinnen. Een bezoek van minimaal een dagdeel is aan te raden.

Verona met kinderen ontdekken

Als je de stad Verona met kinderen wilt verkennen, is de speurtocht die je bij de VVV kan ophalen een leuke manier. Op deze manier kom je op een interactieve manier langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Overal door de stad vind je trouwens kleine speeltuinen. Ook rijdt er een toeristentreintje door de stad, de Verona Panoramic Tour. Deze start op Piazza Bra. En hebben de kinderen geen zin om te wandelen, er is een Hop On Hop Off bus.

Je kan Verona op de fiets verkennen, met een gids van BajaBikes. Het oude stadscentrum, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, is prachtig. Met een privétour verken je alle bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden Verona met kinderen

Romeo en Julia

Verona is bekend vanwege Romeo en Julia. Ben je in Verona met kinderen, dan wil je dit balkon / huis van Julia toch even zien. We willen je wel alvast waarschuwen: het is hier vaak heel erg druk en zo bijzonder is het niet. Het straatje er naartoe is nauw. Al schuifelend moet je je door het nauwe straatje wurmen om het balkon te kunnen zien.

Castelvecchio

Het Castelvecchio is een prachtig kasteel. Wij zijn er doorheen gelopen, over de binnenplaats en de brug. Het is echt heel mooi en absoluut een bezoek waard. Er is ook een museum, daar zijn wij niet in geweest.

brug Italie

Castelvecchio-brug

Deze versterkte brug is een must om te zien als je in Verona met kinderen bent. Je kunt de brug oversteken als je dat wilt. Er zijn stappen om op en neer te klimmen, dus houd hier rekening mee als je jonge kinderen hebt.

Arena / amfitheater

Ga zeker naar de arena, het is er prachtig. In de zomer worden er ‘s avonds operavoorstellingen gegeven. Als je gelukt hebt kun je de rekwisieten naast de arena zien staan. Dit Romeinse amfitheater is ouder dan het Colosseum in Rome. Ook is het veel kleiner. Voor kinderen is het ook een hele leuke plek om heen te gaan: ze kunnen door de gangen rennen en zich voorstellen hoe het was om er als gladiator te staan. (Website)

Piazza Erbe

En de Piazza Erbe is een prachtig en kleurrijk stadsplein en zeker een bezoek waard in Verona met kinderen. In het midden is een markt en er staat een mooie fontein. Je vindt er ook diverse historische gebouwen.

  • Ook Piazza Bra wil je zien: dit is een enorm plein bij de arena.
Piazza

Basiliek San Zeno

De deuren van de basiliek San Zeno zijn versierd met Bijbelse taferelen. In de kelder liggen (als ik mij niet vergis) mummies. Hierover vind ik nu niets terug op internet maar het staat me wel bij. Als jij in Verona met kinderen was en je bent bij deze basiliek geweest, laat ons weten of de mummies er liggen!

Torre dei Lamberti

De Torre dei Lamberti kan je beklimmen via een wenteltrap. Een andere optie is om met een gammele lift naar boven te gaan. Het uitzicht is op Verona is fantastisch.

Kinderactiviteiten Verona

Giardino Giusti

Een van de mooiste renaissancetuinen van Italië vind je in Verona: de Giardino Giusti. Het oogt haast sprookjesachtig en met een labyrinth en diverse fonteinen is dit ook voor kinderen een leuke plek om heen te gaan.

Kindermuseum Verona

Het Kindermuseum van de stad richt zich op kinderen van 0 – 12 jaar. Het museum bestaat uit het ThinkLab – het interactieve educatieve laboratorium – en de Interactive Area – de Museumruimte zelf. Dit museum staat volledig in het teken van ontdekken op kindermaat. Er is bijvoorbeeld een een ruimte waar je met je zintuigen kunt experimenteren en deze is ingericht op elke leeftijdsgroep, 0-3, 4-6, 7-9 en 10-12 jaar.

Gardaland Park

Verona ligt dichtbij het mooie Gardameer. Hier is het Gardaland Park, het beroemdste pretpark van Italië. Er zijn 35 attracties, waarvan 6 achtbanen zijn. En leuk voor kleine kinderen is onder andere het Peppa Pig-themaland.

Naar Verona met kinderen

Verona ligt in het noorden van Italië en is goed met de auto bereikbaar, lees onze tips voor tussenstops onderweg naar Italië.

Je kunt vanaf Schiphol meerdere keren per dag naar Verona vliegen. Neem je een directe vlucht van Amsterdam naar Verona, dan ben je na iets meer dan anderhalf uur vliegen al op je plaats van bestemming.

  • Ook kan je er met de trein heen reizen, tickets koop je via NSInternational.

Als je langer dan een middag in de stad bent is de aanschaf van de VeronaCard wellicht de moeite waard, hiermee krijg je korting of gratis toegang op bezoeken aan onder andere musea. Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen gratis mee en hebben geen ticket nodig en kinderen onder de 13 jaar mogen vaak gratis naar binnen bij musea, dus koop deze kaart voor de volwassenen en oudere pubers.

Familiehotels Verona

Wil je overnachten in of in de buurt van Verona? Dit zijn dan een aantal aanraders!

De campings van Suncamp hebben een zwembad of liggen aan het strand, bekijk de opties in de buurt van Verona.

Verder lezen na dit artikel over Verona met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.