Brussel met kinderen | 15 Kinderactiviteiten

0

Wat zijn de leukste kinderactiviteiten in Brussel? De bloggers van Reistipsmetkids komen graag in Brussel en delen hun tips voor Brussel met kinderen.

We beginnen de blog over Brussel met kinderen met eten, dat is natuurlijk het belangrijkst.

Ben je in Brussel met kinderen, sla dan vooral het wafels eten niet over! Nergens zijn ze zo lekker als in België. Blogger Jessica tipt ook de chocoladewinkeltjes overal door de stad, loop er zeker even naar binnen.

De leukste tips voor Brussel met kinderen

Mini-Europa

In enkele uren reis je hier door Europa. Blogger Nicole noemt het ook de enige plek waar je een selfie kan maken met het Atomium en de Eiffeltoren samen. Blogger Hilda zei dat dit uitje nog leuker is met kinderen die topografie op school hebben, omdat ze dan veel herkennen. Lynn was er onlangs met haar kleuter en deelt haar review.

Atomium Brussel met kind

Atomium

Direct naast Mini-Europe staat het bekende symbool van Brussel: het Atomium. Dit is gebouwd voor de Expo 58. Naast het gebouw van buitenaf bewonderen kan je er ook in. Het uitzicht over de stad is mooi, de rest binnen valt wel wat tegen. Ook sta je soms lang te wachten tot je de lift in kan.

Brussel uitzicht

Striproute en Stripmuseum

Blogger Jessica tipt de striproute door de stad. Er zijn bijna 60 striptekeningen door de stad te bewonderen. Een leuke manier om Brussel te ontdekken. Lees meer over de striproute op deze website.

Meer strips? Ga dan langs bij het Stripmuseum vlakbij de Grote Markt. In dit museum zijn zowel vaste als tijdelijke tentoonstellingen. Voor kinderen worden geregeld activiteiten georganiseerd.

Manneken Pis

Manneken Pis is het symbool van Brussel, grote kans dat je er al eens een foto van hebt gezien. Natuurlijk loop je er met de kinderen ook even langs. Makkelijk te vinden vlakbij de Grote Markt, aan de Stoofstraat en de Eikstraat.

Manneken Pis

Museum voor Natuurwetenschappen

Blogger Lynn bracht onlangs een bezoek aan dit museum met haar dochter. Ze vonden het zo gaaf dat ze zich voornamen om er iedere twee maanden heen te gaan!

Dit museum voor Natuurwetenschappen bestaat uit vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Een van de tentoonstellingen is die over dinosauriërs, de grootste van Europa!

Speeltuinen

De bloggers van Reistipsmetkids combineren tijdens stedentrips cultuur en musea bezoek met het opzoeken van speeltuinen. Ook in Brussel heb je veel mogelijkheden om je kind te laten spelen.

In het Koning Boudewijnpark zijn heel wat opties: zo is er een kinderboerderij en er zijn drie speeltuinen. Maar ook een wandeling door dit grote park is natuurlijk ideaal om even bij te komen van het bezoek aan de stad.

In het Zoniënwoud ben je een hele tijd zoet. Er zijn veel speelgelegenheden. Voor oudere kinderen is de piratenboot met het touwenparcours leuk. Ook door het bos wandelen is natuurlijk een prettige manier van ontsnappen aan de drukte van de stad.

Fantastic Museum

Een bijzonder kunstmuseum dat gaat over de fantasiewereld. Geen normale kunststukken, maar juist bizar of surrealistisch. Er zijn allerlei soorten kunstwerken, gemaakt met verschillende technieken. Een unieke ervaring!

Plantentuin te Meise

Een tip van blogger Lynn. Na het bezoek aan Mini-Europa is zij doorgereden naar de Plantentuin te Meise. Deze ligt net ten noorden van Brussel. Een enorme aanrader!

Het is een prachtige tuin met speelmogelijkheden en ook is er een blotevoeten pad. Dat is geopend vanaf maart tot en met oktober, erg leuk om met kinderen te doen!

Provinciedomein Huizingen

Direct onder Brussel ligt Provinciedomein Huizingen. Een grote parktuin van 95 hectare met een kasteel. Om te wandelen in het Arboretum, maar er zijn ook twee speeltuinen en er is een rotstuin. Ook kan je er roeien en varen. Of je bezoekt het dierenpark. Bekijk de mogelijkheden op de website.

Kindermuseum Brussel

Blogger Anke was onlangs bij het Kindermuseum en daar hadden ze aan het dagdeel dat het open was eigenlijk niet voldoende tijd.

Dit hele museum is ingericht op kinderen. Met actief bezig zijn en ontdekken is er voldoende voor de kids om te doen. Let vooral op de openingstijden, want het zou zonde zijn als je voor een dichte deur staat! 

Train World

Blogger Marilyn was met een hele groep kinderen in Train World, een museum dat in het teken staat van treinen.

Het is niet slechts een museum, het is echt een spoorwegervaring. Door veel interactieve elementen komt het geheel tot leven!

Jump Xl

Na een dag van toeristische activiteiten willen de kinderen waarschijnlijk wel even wat anders.

Jump XL staat volledig in het teken van trampolinespringen. Heerlijk om even helemaal los te gaan!

Riolenmuseum

Een totaal ander museum bezoeken? Dan wil je naar het Riolenmuseum!

Je daalt af, onder de grond, en bezoekt een echt riool! Maar ook in het museumgedeelte leer je alles over de onmisbare riolen en hoe het leven was in de tijd zonder riolen. 

Parlementarium

Een gratis uitje in Brussel is het grootste parlementaire bezoekerscentrum van Europa. Voor kinderen van 6 – 10 jaar is er het Lunaspel, dit is een schattenjacht. 

Het Jubelpark

In Brussel zijn er heel wat mooie parken om te ontdekken. Het Jubelpark bestaat uit een aantal tuinen, monumenten en musea. Leuk voor kinderen zijn de diverse speeltuinen in het park. Bekijk ook het overzicht van mooie parken in de stad om tijdens jouw stedentrip Brussel met kinderen te bezoeken. 

Wat zijn jouw tips voor Brussel met kinderen

Meer stedentrips in België?
Lees de tips voor kindvriendelijk Mechelen, Genk, Gent en Hasselt

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.