Kerstvakantie uitjes in België met kinderen

0

Het is kerstvakantie! In december is het ook heel leuk om op een uitje te gaan met de familie. Op veel plekken worden toffe activiteiten georganiseerd en steden zijn vaak mooi verlicht. Ik deel tips voor kerstvakantie uitjes in België met kinderen, in Vlaanderen en Wallonië.

Heb jij tips die niet in het overzicht staan, laat dat dan zeker weten bij de reacties.

Kindvriendelijke kerstvakantie uitjes in België

Antwerpen met kinderen

Van 8 december 2017 tot en met zondag 6 januari 2018 verwelkomt Antwerpen de bezoeker in een magisch winterwonderland.

Vanuit het reuzenrad kijk je over de stad uit. Ook is er een ijspiste en een tubingbaan. Ook  leuk voor de kinderen is de spiegeltent. Deze is op het Steenplein, en er is een kinderhoek met ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek. Ouders kunnen er een koffie drinken.

In de avonduren is er in de Zoo Antwerpen een lichtkunst voorstelling: China Light. Alle info lees je hier.

Luik – Europese kersthoofdstad

Van 30 november tot en met 6 januari is Luik in de feeststemming! Bezoek deze met kerstverlichting versierde stadskern en vier kerstdorpen.

Er staat een schaatsbaan aan de voet van de kathedraal, er is een grote ijssculpturententoonstelling, een reuzenrad, een ambachtendorp en ook vind je hier het Europees Circusfestival. Lees alle info hier.

Villa Verbeelding

In de stad Hasselt kan je bij Villa Verbeelding terecht voor leuke kinderworkshops. Ontwerp een set postkaarten, maak het gezellig in huis met een schilderschijfje van hout: net als illustrator Tom Schamp tover je een boomschijf om tot een origineel portret!

Kasteel Reinhardstein

Ontdek het kasteel Reinhardstein tijdens de kerstvakantie. Inclusief magische versieringen en de kerstconcerten. De kerstman komt ook langs! Kom ontdekken en geniet van warme wijn en kerstgebak.

Meer ideeën voor kerstvakantie activiteiten in Wallonië lees je hier.

Gentse winterfeesten

De Gentse (zomer)feesten zijn erg bekend. Van 7 december tot en met 6 januari zijn er de Gentse winterfeesten. Gent, sowieso al een aanrader om te bezoeken, verandert in een winterwonderland. Met onder andere een ijspiste en een reuzenrad. 

Tevens is er een kerstmarkt en het kasteel Gravensteen wordt een winterwonderkasteel. Ook is er een onweerstaanbaar theater van de geschiedenis in feeërieke kerstsfeer. Lees hier alles over winters Gent.

Kerstmarkt in Brugge

Van 23 november 2017 t/m 1 januari 2018 is er in de binnenstad van Brugge een grote kerstmarkt met ijspiste. Een mooi versierde binnenstad met veel gezelligheid.

Lichtshow in Brussel

Van 30 november t/m 6 januari is er op de Grote Markt in Brussel een lichtshow met muziek. Vervolgens wandel je over de kerstmarkt in een parade van licht. De ijspiste wordt door blogger Marilyn erg aangeraden, deze is erg gezellig.

Brasschaat Winterdorp

In Brasschaat, net boven Antwerpen, is er ook een ijspiste en een gezellige winkelstraat. Vlakbij is het Peerdsbos, een leuk en groot bos. In het bos is nu ook een winterbar, deze is erg de moeite waard. Tevens is er een grote outdoor speeltuin. Lees de info over het winterdorp.

Winters Leuven

Van 5 december tot en met 5 januari verandert Leuven in een magisch winterland. Kuier gezellig over de kerstmarkt en proef de heerlijke gerechten van foodtrucks. Aan de Grote Markt is er een wintertuin. Lees hier alle info.

Kindvriendelijk Mechelen

Mechelen is een echte kinderstad, met veel leuke kinderactiviteiten. Van 7 december tot en met 6 januari is er een ijspiste. De historische binnenstad veranderd in een magische kerststad waar je kan shoppen, lokale delicatessen kan proberen.

Ook kan je naar de top van de Sint Romboutstoren klimmen. Bijkomen kan in de gezellige winterbar.

Kindvriendelijke musea in België bezoeken

In België zijn veel leuke musea. Met het gezin een museum bezoeken is zeker leuk tijdens de kerstvakantie: warm, binnen en toch van alles te doen. Ga bijvoorbeeld naar Comic station, Technopolis, Plopsa Indoor of Cosmodrome in Genk. In Antwerpen is het MAS erg leuk. Bekijk onze 30 tips voor musea die leuk zijn voor gezinnen.

Bilzen mysterie

Bij Bilzen (tussen Hasselt en Maastricht) loop je in het donker. Via een virtuele tour op een tablet. maak je een  tijdreis doorheen 800 jaar geschiedenis van de Duitse Orde. Open van zonsondergang, de laatste tour start om 23.00.

Provincie Luxembourg

Met het hele gezin kan je het grote natuurgebied van Parc Chlorophylle ontdekken door thema’s over het bos en de natuur. Het is een pedagogische wandeling van 2 kilometer, aangeduid door didactische borden. Leuk om op een speelse manier toe om de natuur te leren kennen.

Het wildpark in La Roche-en-Ardenne is een wandelpad van 1,2 km. Wellicht komt u een roedel damherten, herten, moeflons, oerossen, een groep wilde zwijnen en everzwijnen, wolven, lynxen, vossen, wasberen, fazanten en oehoe’s tegen.

Maak een reis door de ruimte of probeer de moonwalk in het Eurospace center in Transinne. Tijdens de kerstperiode open van 26/12 – 30/12 en van 2/1 – 6/1.

Het Pass in Frameries is het eerste wetenschappelijke avonturenpark in België, gelegen op de uitgestrekte site van de voormalige steenkoolmijn van Crachet. Het domein bestaat uit interactieve tentoonstellingen en een park met observatoria, waar al spelende kan geleerd worden hoe wetenschap en technologie de wereld laten draaien.

Kerstvakantie uitjes in België met kinderen: wat zijn jouw tips?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.