Kerstvakantie uitjes in België met kinderen 2023

Het is (bijna) kerstvakantie! In december is het heel leuk om op een uitje te gaan met de familie. Op veel plekken worden toffe activiteiten georganiseerd en steden zijn vaak mooi verlicht. Hier lees je leuke tips voor kerstvakantie uitjes in België met kinderen, in Vlaanderen en Wallonië.

Hieronder staan tips voor de leukste uitjes in de kerstsferen. Meer tips staan in het overzicht van dagjes weg België! Heb jij tips die niet in het overzicht staan, laat dat dan zeker weten bij de reacties.

Kindvriendelijke kerstvakantie uitjes in België

Antwerpen met kinderen

Van 8 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024  verwelkomt Antwerpen de bezoeker in een magisch winterwonderland. Vanuit het reuzenrad kijk je over de stad uit. Ook is er een ijspiste en een tubingbaan. Ook  leuk voor de kinderen is de spiegeltent. Deze is op het Steenplein, en er is een kinderhoek met ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek. Ouders kunnen er een koffie drinken. (website)

  • In de avonduren was er in ieder geval in de eerdere jaren in de Zoo Antwerpen een lichtkunst voorstelling: China Light.

Luik – Europese kersthoofdstad

En ook een dagje of weekendje Luik is leuk tijdens de kerstperiode. Van 24-11-2023 tot 7-1-2024 is Luik in de feeststemming, hier heb je de oudste kerstmarkt van het land! Bezoek deze met kerstverlichting versierde stadskern en de vier kerstdorpen. Er staat een schaatsbaan aan de voet van de kathedraal, er is een grote ijssculpturententoonstelling, een reuzenrad, een ambachtendorp en ook vind je hier het Europees Circusfestival. (website)

kerstvakantie uitjes Belgie
China Light Zoo

Villa Verbeelding

In de stad Hasselt kan je bij Villa Verbeelding terecht voor leuke kinderworkshops. Ontwerp een set postkaarten, maak het gezellig in huis met een schilderschijfje van hout: net als illustrator Tom Schamp tover je een boomschijf om tot een origineel portret!

Kasteel Reinhardstein

Ontdek het kasteel Reinhardstein in de Hoge Venen tijdens de kerstvakantie. Inclusief magische versieringen en de kerstconcerten. De kerstman komt ook langs! Kom ontdekken en geniet van warme wijn en kerstgebak. In 2022 was kasteel Reinhardstein getooid met een gewaad van feeëriek licht. Het prachtig versierde kasteel dompelt u onder in een magische kerstsfeer. Op de website volgt binnenkort hopelijk informatie over het event in 2023.

Gentse winterfeesten

De Gentse (zomer)feesten zijn erg bekend, maar wist je dat een van de leuke kerstvakantie uitjes in België de kerstmarkt van Gent is? Van 7 tot en met 31 december 2023 zijn er de Gentse winterfeesten. Gent, sowieso al een aanrader om te bezoeken, verandert in een winterwonderland. Met onder andere een ijspiste en een reuzenrad. 

Tevens is er een kerstmarkt en het kasteel Gravensteen wordt een winterwonderkasteel. Ook is er een onweerstaanbaar theater van de geschiedenis in feeërieke kerstsfeer. Lees hier alles over winters Gent.

kerstmarkt Gent
Kerstmarkt Gent

Kerstmarkt in Brugge

Volgende tip voor de kerstvakantie uitjes in België is de kerstmarkt in de stad Brugge. Vanaf 24.11.2023 tot en met 07.01.2024 is er in de binnenstad van Brugge een grote kerstmarkt met ijspiste. Verwacht hier een mooi versierde binnenstad met veel gezelligheid.

De twee kerstmarkten hebben leuke verkoopstalletjes, afgewerkt met nieuwe warme details en een sfeervolle verlichting in de typische Wintergloedstijl.

En de nieuwe lichtbelevingswandeling ‘Aurora’ is geïnspireerd op het Noorderlicht. Dit is een winterwandeling van 2.5km langs 10 unieke lichtinstallaties. Het parcours loopt langs verborgen maar verrassende plekken in de stad. Info op de website!

Winterpret kerstmarkt Brussel

Van 24 november tot en met 31 december 2023 is er op de Grote Markt in Brussel een grote kerstmarkt. De ijspiste wordt door blogger Marilyn erg aangeraden, deze is erg gezellig. Er zijn hier meer dan 200 chalets, lichtshow, reuzenrad, draaimolens, curling en schaatsbaan en daarbij natuurlijk een kerstboom. De evenementen op de Grote Markt (kerstboom en klank- en lichtshow), het De Brouckèreplein (schaats- en curlingbanen) en het Muntplein worden verlengd tot zondag 7 januari 2024.

Brasschaat Winterdorp

In Brasschaat, net boven Antwerpen, is er ook een ijspiste en een gezellige winkelstraat. Vlakbij is het Peerdsbos, een leuk en groot bos. In het bos is nu ook een winterbar, deze is erg de moeite waard. Tevens is er een grote outdoor speeltuin. -> De informatie is nog niet vernieuwd, houd de website in de gaten voor de openingsuren.

Winters Leuven

Van 7 december 2023 tot en met 7 januari 2024 is Leuven ondergedompeld in een betoverende wintersfeer. Tijdens deze kerstmarkt die leuk is als je zoekt naar kerstvakantie uitjes in België, ontdek je een magisch winterland. Kuier gezellig over de kerstmarkt en proef de heerlijke gerechten van foodtrucks. Aan de Grote Markt is er een wintertuin. Lees hier alle info, je ontdekt het volledige programma vanaf 20 november 2023.

escape-wandeling
Mechelen in de herfst

Ontdek Mechelen – leuke kerstvakantie uitjes in België

Mechelen is een echte kinderstad, met veel leuke kinderactiviteiten. Van 7 december tot en met 6 januari is er een ijspiste. De historische binnenstad veranderd in een magische kerststad waar je kan shoppen, lokale delicatessen kan proberen. Tijdens de wintermaanden kun je op verschillende locaties genieten van sfeervolle markten en kraampjes! Deze markten zijn niet doorlopend, dus bekijk de momenten op deze site.

Ook kan je naar de top van de Sint Romboutstoren klimmen. Bijkomen kan in de gezellige winterbar.

Kindvriendelijke musea in België bezoeken

In België zijn veel leuke musea. Met het gezin een museum bezoeken is zeker leuk tijdens de kerstvakantie: warm, binnen en toch van alles te doen. Ga bijvoorbeeld naar Comic station, Technopolis, Plopsa Indoor Hasselt of Cosmodrome in Genk. In Antwerpen is het MAS erg leuk. Bekijk onze 30 tips voor musea die leuk zijn voor gezinnen.

Bilzen mysterie

Bij Bilzen (tussen Hasselt en Maastricht) loop je in het donker. Via een virtuele tour op een tablet. maak je een tijdreis doorheen 800 jaar geschiedenis van de Duitse Orde. Open van zonsondergang, de laatste tour start om 23.00.

Provincie Luxembourg – kerstvakantie uitjes in België

Met het hele gezin kan je het grote natuurgebied van Parc Chlorophylle ontdekken door thema’s over het bos en de natuur. Het is een pedagogische wandeling van 2 kilometer, aangeduid door didactische borden. Leuk om op een speelse manier toe om de natuur te leren kennen.

Het wildpark in La Roche-en-Ardenne is een wandelpad van 1,2 km. Wellicht komt u een roedel damherten, herten, moeflons, oerossen, een groep wilde zwijnen en everzwijnen, wolven, lynxen, vossen, wasberen, fazanten en oehoe’s tegen.

Maak een reis door de ruimte of probeer de moonwalk in het Eurospace center in Transinne. Tijdens de kerstperiode open van 26/12 – 30/12 en van 2/1 – 6/1.

Het Pass in Frameries is het eerste wetenschappelijke avonturenpark in België, gelegen op de uitgestrekte site van de voormalige steenkoolmijn van Crachet. Het domein bestaat uit interactieve tentoonstellingen en een park met observatoria, waar al spelende kan geleerd worden hoe wetenschap en technologie de wereld laten draaien.

Kerstvakantie uitjes in België met kinderen: wat zijn jouw tips? Lees ook onze tips voor kerstmarkten in binnen- en buitenland.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën