Middelburg met kinderen | 11x Uitjes Zeeland

Een dagje naar een stad in de provincie Zeeland? Middelburg met kinderen is dan zeker een leuke optie. En ook als je op vakantie in Zeeland bent is het een aanrader om hier eens naartoe te gaan. Wat is er te doen in deze stad op het voormalige eiland Walcheren? Hier lees je onze favoriete tips!

De geschiedenis van Middelburg gaat ver terug en deze stad had ooit, op Amsterdam na, de meeste historische gebouwen van steden in Nederland. En in de tijd van de VOC behoorde Middelburg zelfs tot een van de belangrijkste steden van Nederland. Er staan nu nog ruim 1100 monumenten in de binnenstad, waarmee je veel ziet dat herinnert aan de tijd van de VOC.

Bezienswaardigheden Middelburg met kinderen

 • Wil je veel van de stad zien zonder te wandelen? Tijdens een rondvaart krijg je een goede kijk op het Middelburg en kan je de bijzondere geschiedenis van de stad herbeleven. De verhalen van de schipper en hetgeen dat je vanaf het water te zien krijgt geeft een blijvend beeld van de deze bijzondere stad.
 • Als je in deze stad bent mag het stadhuis niet missen tijdens je wandeling door de stad. Dit is misschien wel een van de mooiste middeleeuwse stadhuizen in ons land. Het stadhuis staat op de Grote Markt en met een oppervlakte van 7800 m² is dit een van de grootste van Nederland.
 • Leuk om gezien te hebben en eventueel leuk voor de foto’s op Instagram: de Reigerstraat in Middelburg. Deze hangt vol met kleurrijke paraplu’s en dat is een leuk en vrolijk gezicht. Andere tip is de Seegerstraat, met allemaal vlaggetjes en vogelhuizen.

Of ga de Lange Jan beklimmen, dit is de toren van de abdij. Na 207 traptreden kijk je over Middelburg en de omgeving uit. Het uitzichtpunt is binnen. Kinderen tot 5 jaar hebben gratis toegang.

bezienswaardigheden Zeeland

Restaurants Middelburg met kinderen

Je gaat naar Kloveniersdoelen tijdens je bezoek aan Middelburg met kinderen omdat er een grote tuin is. Het eten is erg lekker en daarnaast zijn er allerlei speelmogelijkheden voor de kinderen.

 • Fijne plek om wat te drinken of te eten is HoneyPie. Hier zijn er allerlei soorten taartjes en er is een speelhoek voor de jongere kids.
 • En het Koffiepand aan de Korte Geere 19 staat bekend om de goede koffie!
 • De Frietboetiek B’tje Anders is een van de bekendste friet – of patat – zaken van Zeeland. Er is een overdekt terras met tafelhaard en op de menukaart staat onder meer huisgemaakt stoofvlees met vlees van Zeeuwse bodem, Indonesische loempia’s, saté’s, soepen en salades.

Activiteiten Middelburg met kinderen

Kinderboerderij

Eerste tip is vooral leuk voor de wat jongere kinderen: de kinderboerderij. Zeker in de zomermaanden worden hier allerlei activiteiten georganiseerd. En natuurlijk zijn er de dieren en er is een grote speeltuin. Elke dinsdag, woensdag, donderdag zaterdag & zondag in de zomervakantie (15 juli t/m 27 augustus in het jaar 2023) organiseren zij op de kinderboerderij Ponyritjes.

Mini Mundi

Net buiten Middelburg ga je met jonge kinderen naar Mini Mundi. Dit is een klein pretpark met een buiten- en binnenspeeltuin, een speurtocht en er zijn een aantal leuke attracties. Maak bijvoorbeeld een rit in het treintje, een draaimolen en een kleine achtbaan. Er is ook een overdekte speeltuin en een buitenspeeltuin. Verder is het voormalige Miniatuur Walcheren toegevoegd aan het pretpark. Hier zie je replica’s van gebouwen uit Middelburg en Walcheren.

Middelburg met kind

Activiteiten rondom Middelburg met kinderen

Toorenvliedt

Het park Toorenvliedt ligt net buiten Middelburg en is ideaal om te bezoeken op een zomerse dag. In het park zijn er bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, er is een kleine speeltuin, je kan er wandelen of gaan picknicken!

Poppendamme

Ten noordwesten van Middelburg ligt het Hof Poppendamme, net als Mini Mundi met name een tip voor ouders van jongere kinderen. Hof Poppendame is een combinatie van een speelparadijs en eenvoudig restaurant, maar dan zonder het doorgaans typisch schreeuwerige inrichting. Het is hier vintage wat de klok slaat in het grote eetgedeelte. 

Onze kindjes hebben zich prima vermaakt met van alles en nog wat. Denk hierbij aan loopwagentjes à la Flintstones, fietsjes, een ruim opgezette houten gedeelte waar onder andere winkeltje gespeeld kan worden, grote rubberen bouwblokken en zelfs een mini bioscoop. Dat laatste is voornamelijk erg leuk voor de oudere kinderen.

Ook buiten viel er genoeg te beleven. Allereerst viel op dat het erg ruim was opgezet. Er kan een balletje getrapt worden, boomstammen klauteren en ook een grote luchttrampoline ontbreekt niet. Het rijtje mooie perenbomen maken het helemaal een plekje waar je prima kunt toeven.  Zoek een plekje uit in het zonnetje op het terras of neem plek aan een picknicktafeltje. Onder het genot van een drankje toekijken hoe de kinderen zich vermaken is absoluut geen straf.

Je kunt het bij een drankje laten of juist blijven voor het diner. Het kan allemaal. Bij Hof Poppendame betaal je trouwens geen entree. De opzet, vriendelijk personeel en speelmogelijkheden maken het een zeer fijne (en kindvriendelijke) plek. Ook aan verschoonmogelijkheden, met gratis (kleine maat) luiers en doekjes, is duidelijk aandacht besteed. Hier kom ik graag nog eens terug. Bekijk de informatie over de openingstijden op de website.

Hof Poppendam
Poppendamme

Indoor uitjes Middelburg met kinderen

Bounce Valley

De Bounce Valley is de nieuwe binnenactiviteit van Nederland! Hier kan je jumpen in het grote springkussenpark! Het park biedt groot speelavontuur aan jong en oud, met activiteiten van een wipe out en glijbanen tot obstacle run. Ben je met kinderen van 5 jaar of jonger, ga hier dan op werkdagen voor 12 uur naartoe. Het is dan een stuk rustiger.

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum staat in het teken van de geschiedenis van de provincie. Voor de kids is er onder andere een kijkkamer en er zijn geregeld workshops. Dit museum is al meerdere keren uitgeroepen tot hét kidsproof museum van Zeeland!

 • Laatste tip voor de uitjes en activiteiten in Middelburg: je kan hier indoor karten. Dit is op een 550 meter lang indoorcircuit!
 • Leuk uitje als het regent is om te gaan minigolfen bij GlowGolf Middelburg aan het Podium 19. Dit is een Glow-in-the-Dark minigolf baan van 18 holes. Extra leuk zijn de drie-dimensionale dieren.

Overnachten Middelburg met kinderen

Logies aan de Dam ligt in Middelburg en biedt watersportfaciliteiten en gratis WiFi. Het hotel beschikt over familiekamers.

Noordzee Resort Vlissingen ligt in de omgeving van Vlissingen, op een aantal kilometer van Middelburg. Het vakantiepark ligt vlakbij de boulevard met het zandstrand.

 • Beach-style lodges
 • Direct aan zee
 • Speeltuin

Verder lezen na dit artikel over Middelburg met kinderen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën