Sluis met kinderen | 11x kinderuitjes

Wat is er te doen in Sluis met kinderen, in deze stad in Zeeuws-Vlaanderen. Op de grens met België! Een tijd geleden waren we hier tijdens een bezoek aan Zeeland. Dit zijn onze tips.

Sluis, ook wel Sluus, heeft tal van bezienswaardigheden. Het is een oude vestingstad met een rijke historie. Daarnaast zijn er een aantal leuke kinderactiviteiten te doen. Zeker een aanrader om een bezoek aan deze stad te brengen tijdens je vakantie in Zeeland of Zeeuws-Vlaanderen.

Doen in Sluis met kinderen

Belfort bezoeken

Het enige Belfort van Nederland staat in Sluis. Het doet nu dienst als een -interactief- museum, voor jong en oud. Dit museum is zeker leuk voor kids, met het beklimmen van de toren en het volgen van de speurtocht. Daarnaast zijn er allerlei interactieve elementen.

De geheimen van Sluis en Sint Anna ter Muiden

Als je wat van Sluis wilt zien, dan kan dat door de VVV-route De geheimen van Sluis en Sint Anna ter Muiden te volgen. Deze route van 4,4, kilometer (in te korte naar 2,5 kilometer) volgt de contouren van de oude stadswallen.

Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Bij de Struisvogelboerderij Monnikenwerve kan je natuurlijk struisvogels zien. Leuk is dat je ze tijdens een rondleiding op allerlei manieren ziet. Van de broedmachines en kuikens tot de grote vogels. Zeker een aanrader om te bezoeken als je in Sluis met kinderen bent.

Toversluis Family Fun Parc

In het Toversluis Family Fun Parc is er een indoor speelparadijs en buitenspeelweide met zwembad. Voor de wat grotere kinderen is er ook nog de mogelijkheid om te gaan bowlen, gamen en lasergamen.

Bizarium museum bezoeken in Sluis met kinderen

Het Bizarium museum is het museum van de bizarre uitvindingen. In dit museum zie en leer je over briljante uitvinders en hun grenzeloze verbeeldingskracht. Je ziet verschillende geniale, wetenschappelijke en knotsgekke uitvindingen. Het museum is met name geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Natuurpark Het Zwin

Sluis ligt op de linkeroever van Het Zwin. En dit natuurgebied is zeker het bezoeken waard met de kids. Marilyn was hier met gezin en schreef er deze blog over.

Het bezoekerscentrum biedt allerlei info over het gebied en wat er allemaal te beleven valt. Daar is tevens een taverne, een speeltuin en en je kan er allerlei vogels spotten.

Zeeuws-Vlaanderen

Restaurants in Sluis met kinderen

Waar zit je goed met de kinderen op het terras en waar zijn de restaurants met speeltuinen? Dit zijn onze tips!

  • Een van de aanraders om heen te gaan met het gezin is het Restaurant en Tearoom de Lindenhoeve. Wat deze plek zo leuk maakt voor de kinderen is de speeltuin met allerlei speeltoestellen, waarbij je je in een sprookje waant.
  • Restaurant de Frietstal is een café – restaurant met kinderkaart en kinderspeelhoek.
  • Vanaf Brasserie-Café-Restaurant DE DRIE WIJZEN heb je uitzicht op het Belfort.
Noordzee Résidence Cadzand-Bad

Vakantiepark Noordzee Résidence Cadzand-Bad ligt aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Met de ligging aan het strand en de leuke strandpaviljoens in de omgeving is dit een hele fijne uitvalsbasis voor een vakantie in Zeeland. Op dit park is er voor de kinderen genoeg te doen, met opties als waterfietsen, de Kids Club met Koos Konijn en knutselen.

Tips voor de omgeving van Sluis met kinderen, die lees je hier:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën