Zeeuws-Vlaanderen met kinderen | 11x Uitjes

Een vakantie Zeeuws-Vlaanderen met kinderen is fantastisch. En niet voor niets. Deze provincie heeft de meeste zonuren per jaar in Nederland, de schoonste stranden van Nederland, de grootste verscheidenheid aan streekproducten van Nederland, het mooiste recreatiewater van Nederland en het modernste wereldwonder van Nederland. Gastbloggers Merel en Marije ontdekten Zeeuws-Vlaanderen in de vroege zomer van 2017. Ze kwamen super enthousiast terug. Dit zijn hun tips voor Zeeuws-Vlaanderen met kinderen. 

De natuur is zo mooi in Zeeland. Je hebt prachtige achterlanden met idyllische dorpjes en je kunt de hele kust langs fietsen op mooi aangelegde fietspaden. In de omgeving van Landal Nieuwvliet-Bad, waar wij verbleven, is bijvoorbeeld een kinderfiets route van 14,5 km. Je volgt dan het speciale knooppuntensysteem, zo kom je langs alle bezienswaardigheden. Erg leuk om te doen tijdens je vakantie Zeeland met kinderen.

Zeeuws-Vlaanderen met kinderen | Leuke uitjes!

Strand

Natuurlijk, ga je naar Zeeuws-Vlaanderen, dan ga je naar het strand. Dat is eigenlijk in ieder jaargetijde leuk. Voor de jongste kids is het al prima als je een schepje en een emmertje mee hebt. Zijn je kinderen wat ouder, en kunnen ze zwemmen, dan kan je ook gaan suppen.

Vanaf 8 jaar kunnen kinderen gaan Suppen. Wij zijn gaan Suppen op een super sup. Dit is een hele leuke sportieve activiteit die je bij Mojo beach Cadzand kunt doen. Met een hele grote surfplank ga je de zee op en moet je je door de branding heen zien te paddelen. Wij vonden het fantastisch en als onze kinderen oud genoeg zijn willen we dit een keer met ze gaan doen tijdens een vakantie Zeeland met kinderen.

Landal Nieuwvliet-Bad

Sluis

Op een van de dagen bezochten ze Sluis en dit is een hele leuke stad, je krijgt er het gevoel dat je in het zuiden van Europa bent. Bezoek dit leuke stadje tijdens je verblijf in Zeeuws-Vlaanderen met kinderen en geniet op een terrasje. Regent het? Toversluis is een indoor speelplek voor kinderen van 2 tot 12 jaar, met onder meer een springkasteel, een animatieteam en bowling. Ook is er een grote buitenspeeltuin met skelterpad en je kan er lasergamen en eten!

Het Belfort is een uniek oud gebouw met onder andere een raadskelder en de oude raadzaal. Het museum vertelt je het verhaal van het ontstaan van Sluis en je maakt een klim in de Belforttoren. Er zijn verschillende luisterspellen te doen die voor kinderen heel leerzaam en leuk zijn. Daarnaast komt meneer van Dale van de ‘Dikke van Dale’ uit Sluis. Ook hier kom je meer over te weten in het Belfort museum.

Speelboerderij Pierewiet

Bij Speelboerderij Pierewiet is er voldoende vermaak voor je kind, of het droog is of regent. Er is zowel binnen als buiten enorm veel te doen! De kinderen kunnen zicht helemaal uitleven in de speeltuin en de kinderboerderij. Er zijn onder andere skelters, schommels, een kabelbaan en een trampoline.

Ook voor de allerkleinste is het leuk; er is een speciale speelplek voor peuters met handige schommeltjes. Mocht het weer wat tegenzitten, ook dan is het leuk bij Pierewiet. Er is binnen een groot klimrek en er kan naar hartenlust worden geknutseld.

Museum Bizarium

De naam van dit museum zegt het al: het gaat over bizarre dingen. En in dit geval gaat het over bizarre uitvinden. Het is erg leuk om hier te zijn tijdens een vakantie in Zeeuws-Vlaanderen met kinderen.

Natuurgebied het Zwin

Het Zwin is een slufter: een strandvlakte achter de duinen die in open verbinding staat met de zee. Direct achter de geulmonding ligt zandstrand, meer naar binnen liggen duinen en schorren. Je kunt hier een prachtige wandeling maken door het geweldige natuurgebied.

Speel- en bunkerpark

Het Speel- en bunkerpark Groede Podium in Groede zijn er speeltoestellen tussen de bunkers. boomstammen en avontuurlijke speeltoestellen. Ze kunnen onder andere spelen op de speelkubussen, springkussens, klimtoren, hangbruggen en in de waterspeeltuin. Dit park is gratis toegankelijk. Het restaurant ’t Hoofdkwartier, met terras, ligt ernaast.

Dagje naar Knokke of Brugge

Combineer je vakantie in Zeeuws-Vlaanderen met kinderen aan een stedentrip naar Brugge, of bezoek de leuke kustplaats Knokke. Brugge is een ontzettend mooie en romantische stad, vergeet vooral niet om een wafel (met slagroom) te eten als je hier bent.

  • Sportoase Duinenwater in Knokke is een leuk zwembad om naartoe te gaan met het gezin! Met glijbanen, stroomversnellingen, speelelementen en een gedeelte voor kleinere kinderen.
Landal Nieuwvliet-Bad

Vakantie in Zeeuws-Vlaanderen met kinderen

Dit vakantiepark is een perfecte uitvalsbasis voor jouw vakantie in Zeeuws-Vlaanderen met kinderen. Het park ligt heel dichtbij de kust en biedt alle voorzieningen die je je tijdens een kindvriendelijke vakantie kan wensen. Overdag fietsen, wandelen of spelen je kinderen en de rest van de tijd is er meer dan voldoende vermaak op het park. Lees ook onze review van het park.

  • Op loopafstand van het strand
  • Waterspeeltuin
  • Bollo en Fun & Entertainment tijdens schoolvakanties

Vakantiepark EuroParcs Schoneveld ligt bij de Noordzee, aan een van de schoonste stranden van Nederland. Er is een binnenzwembad met peuterbadje. 

  • Skelterverhuur
  • Bowlingbanen
  • Speeltoestellen
  • Recreatieprogramma (tijdens zomervakanties)

Ook leuk voor een vakantie in Zeeuws-Vlaanderen met kinderen is het EuroParcs Bad MeerSee. Dit vakantiepark ligt in het dorpje Nieuwvliet, in de buurt van de kust en ook de Vlaamse steden Brugge en Knokke. Je mag gebruikmaken van het overdekte zwembad op het nabijgelegen EuroParcs Schoneveld.

  • In de zomervakantie organiseert het animatieteam verschillende activiteiten
  • Snackbar

Dat waren onze tips voor Zeeuws-Vlaanderen met kids, lees ook de tips voor Noord-Brabant en wat je doet in Middelburg of Rotterdam.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.