Rotterdam met kinderen | 20+ kinderactiviteiten

Kindvriendelijke activiteiten in Rotterdam

0

Wat doe je in Rotterdam met kinderen? Mijn bloggers geven hun beste tips. Ze bleken erg enthousiast over deze stad waar veel leuke kinderactiviteiten zijn!

In Rotterdam is er natuurlijk heel veel te doen. Als jij leuke tips hebt die niet in dit overzicht staan, deel die met ons. Dan zetten we ze erbij!

Rotterdam met kinderen verkennen

Als je in Rotterdam met kinderen bent, dan wil je de stad zien en ervaren. Je kan dan natuurlijk gaan wandelen of fietsen, maar er zijn in Rotterdam meer manieren waarop je de stad kan ontdekken.

  • Anouk noemt de Splashtour (dat is een bus die ook kan varen) een groot succes. De Splashtour is heel gaaf maar ook vrij kostbaar.
  • Goedkoper is een tocht met de spido, dat is een gewone rondvaartboot.
  • Andere opties om de stad te ontdekken zijn per museumtram of snerttram van de RET.
  • Daarnaast rijdt er een Hop on Hop off bus door de stad.
Kindvriendelijk Rotterdam

Activiteiten in Rotterdam met kinderen

Euromast

Kenmerkend voor Rotterdam is de Euromast. Op een hoogte van 100 meter kijk je uit over de stad. Geen last van hoogtes? Ga dan met de Euroscoop naar 185 meter hoogte of ga abseilen!

Kralingse bos

Toe aan wat natuur? Ga naar het Kralingse bos. Blogger Chantal loopt hier graag met haar zoontje op haar vrije dagen. Een rondje hertenkamp, via de speeltuin langs de plas en dan naar het klimbos. Vervolgens nog even langs de kinderboerderij en terug richting het pannenkoekenhuis. Dit is by far haar favoriete mamadag uitje. Het is ook nog eens helemaal gratis.

Kindvriendelijk Rotterdam

Blijdorp

Ga je graag naar de dierentuin? Sla Blijdorp dan niet over! Deze dierentuin is een van de mooiste dierentuinen van Europa. Hier ben je al snel een dagdeel of een hele dag zoet met de kids!

Belevenisboerderij

Mary-Lou kwam met de tip voor de belevenisboerderij in Schieveen. Je kan hier de lammetjes melk geven, ze laten zien hoe schapen bij elkaar worden gedreven, geschoren worden, je kan er spinnen op het spinnewiel, spelen in het hooi en koffie drinken. Echt een hele leuke plek!

Zorgboerderij

In Rhoon is de Zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon, net onder Rotterdam. Een groot terrein met onder andere een speelweide, heerlijk om even buiten te zijn tijdens een stedentrip Rotterdam met kinderen.

Ook in Rhoon vind je een Kabouterpad. Wij liepen dit met de kinderen en ze vonden het heel erg tof. Bij het restaurant, aan de start en het einde, is een speeltuin. Onderin het restaurant is een grote speelruimte waar ze het nog steeds over hebben.

Miniworld

Miniworld Rotterdam is een grote, overdekte miniatuurwereld. Een dag duurt 24 minuten, vervolgens wordt het donker en gaan de lampjes aan.

Kleine Kapitein

De Kleine Kapitein (vlakbij de Markthal) is een gave boek-, spelletjes- en cadeautjeswinkel waar je ook koffie kunt drinken.

Plaswijckpark

Een super tof uitje in Rotterdam met kinderen is het familiepark Plaswijckpark. Dit is te vergelijken met een grote speeltuin en dierenpark. En groot is het: je bent er zo een dag bezig. Er zijn diverse speeltuinen, als het verkeersplein en de havenspeeltuin. Daarnaast is er een dierenpark, er rijdt een trein en er is een binnenspeeltuin. Zeker een aanrader!

Kids Marina

Rotterdam, de stad van de enorme haven en het water. De kinderen kunnen in deze stad zelf varen! Er zijn bij Kids Marina bootjes die je zelf kan besturen. Er passen vier personen op een boot en je kan er vijftien minuten mee varen. De boten zijn in diverse thema’s: zo is er onder andere een politieboot.

Bungelland Kinderparadijs Rotterdam

Op een regenachtige dag is het fijn om een binnenactiviteit te doen. Er zijn veel musea in Rotterdam, maar een andere optie is om naar binnenspeeltuin Bungelland Kinderparadijs Rotterdam te gaan.

Ontdekhoek

In de Ontdekhoek, voor kinderen van 4 – 14 jaar, kan je proefjes doen. Er is zoveel te doen dat je kind waarschijnlijk nog eens wil komen!

Vlaggenparade

De Vlaggenparade, met 230 vlaggen naast elkaar, bij de Boompjes-boulevard wil je niet missen. In de avond is dit extra mooi verlicht.

Huis Sonneveld

Blogger Eva was met haar gezin naar huis Sonneveld gegaan toen ze in Rotterdam met kinderen was.  Dit is een van de best bewaard gebleven woonhuizen uit 1933 in de stijl van Het Nieuwe Bouwen. 

Er was een speciale audiotour voor kinderen, maar de klank ervan liet nogal te wensen over.  Superleuk was dat je in heel veel kasten en kamers een kijkje mocht nemen. Als er al eens een alarm afging, was dit geen enkel probleem voor de mensen die er werkten. 

In het kader van de tour voor kinderen kregen ons jongens een koffertje mee met een aantal attributen die tijdens de speurtocht in het huis van pas konden komen.  De verrekijker gebruikten ze op het dak om de buitenomgeving te bekijken. Het autootje werd gebruikt om de werking van de waskoker uit te proberen. En wat een rare wasmachine was dat! Een grote gootsteen met een manuele uitwringpers. 

Het autootje kwam trouwens helemaal van de 2e verdieping in de wasmand in de kelder terecht! Hoe praktisch is dat: dat zouden ons jongens thuis ook wel willen.

Maritiem Museum
Foto: Marco de Swart

Kindvriendelijke musea in Rotterdam

In Rotterdam heb je heel erg veel kindvriendelijke musea. Hieronder een aantal aanraders voor een bezoek aan Rotterdam met kinderen!

Maritiem Museum

Een van mijn bloggers is naar het Maritiem museum geweest. Zij hadden hier een hele leuke middag en raden dit museum aan!

Belasting en Douane Museum

In tegenstelling tot wat je verwacht van iets dat met belastingen te maken heeft, is dit museum echt interessant! Voor de kinderen is er onder andere een speurtocht en ze kunnen het museum natuurlijk gaan ontdekken.

Natuurhistorisch museum

Esmeralda was met haar kinderen in het Natuurhistorisch museum. Een museum dat helemaal gaat over de natuur. Haar kinderen zijn hier gek op en brachten drie uur door in het museum. De laatste zaal is speciaal ingericht op kinderen.

Villa Zebra

Blogger Ilse ontdekte museum Villa Zebra met haar kinderen. Ook zij kwam mega enthousiast terug en raadt het museum aan aan gezinnen met kinderen van 2 – 7 jaar.

Kunsthallen

Ook leuk in Rotterdam is het museum Kunsthallen, waar regelmatig nieuwe tentoonstellingen te zien zijn. Blogger Anouk ontdekt dit museum begin 2018, de review volgt binnenkort.

Dutch Pinball Museum

Mark was onlangs bij het Dutch Pinball Museum. Een aanrader volgens hem en zijn kinderen als je in Rotterdam met kinderen bent. Voor een tientje kan je drie uur lang spelen op de flipperkasten.

Futureland

Ook was Mark bij Futureland, een interactief museum. Dit museum is erg leuk, maar wel geschikt voor oudere kinderen (10+).

Euromast met kinderen

Kindvriendelijke restaurants in Rotterdam

Anouk ging met haar zoontje per watertaxi naar hotel New York om te lunchen. Dit was een groot succes!

Sla de Markthal niet over, hier zijn allemaal dingen proeven en ook is het een mooi gebouw!

Vergeet de pannenkoekenboot niet. Je vaart rond en eet ondertussen pannenkoeken.

Vlakbij De SS Rotterdam vind je de Fenix food factory. Dit lijkt op een foodcourt en is inclusief een bierbrouwerij. Hier kun je heerlijk zitten en happen.

Blogger Eva at tijdens een dag in Rotterdam met kinderen in het Nieuwe Instituut (meer specifiek de horecazaak in het Nieuwe Instituut: Het nieuwe café) een snelle hap. De nagenoeg volledig vegetarische kaart deed ons kiezen voor een heerlijke soep en tosti’s (of voor de Belgen onder ons: croque monsieurs). De kinderen kozen de meer klassieke versie, mama ging echter voor een tosti met geroosterde bloemkool en papa voor de harirasoep. 

Eva en Marilyn testten de Hudson Bar en Kitchen (Schiedamse Vest 28). Er zijn uiteraard de bekende Amerikaanse burgers, maar ook visgerechten en andere vleesgerechten.  Hier eet je ook lactose- en glutenvrij!

Bekijk ook deze drie leuke kindvriendelijke restaurants in Rotterdam.

Kindvriendelijk overnachten in Rotterdam met kinderen

Anouk heeft met haar zoontje geslapen op de SS Rotterdam. Dit is een voormalig cruiseschip waar ze ook rondleidingen geven. Een aanrader volgens haar!

Bij het ART Hotel Rotterdam heb je uitzicht op de rivier de Maas en op de stad. Je verblijft in een vierpersoonskamer.

Het hostel Stayokay Rotterdam is gevestigd in een van de kubuswoningen! Voordeel van deze keten is dat je een eigen kamer met badkamer hebt, er is een bar en er is een speelruimte voor de kinderen.

Wat zijn jouw tips voor Rotterdam met kinderen?

Ook leuk:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.