ROTTERDAM met kinderen – 21x Kinderuitjes

Wat doe je in Rotterdam met kinderen? De bloggers van Reistipsmetkids.nl delen hun tips met jou. Zij zijn erg enthousiast over deze stad waar veel leuke kinderactiviteiten en bezienswaardigheden zijn! Van de dierentuin en varen tot leuke, kindvriendelijke musea en slapen op een boot. In Rotterdam is er veel te doen!

De stad Rotterdam is qua oppervlakte de grootste stad van Nederland en heeft veel te bieden. Je gaat hierheen voor een dagje naar een museum, dierentuin of een van de bezienswaardigheden of kinderactiviteiten. Wat je er precies kan doen met het gezin lees je hier!

Tip! Blogger Alyt was onlangs een weekend in Rotterdam met haar dochters en zij kocht de Rotterdam Welcome Card. Je reist 1, 2 of 3 aaneengesloten dagen onbeperkt met bus, tram of metro van stadsvervoerder RET. Die kost 7 euro (prijspeil 2023). Ook krijg je bij veel musea korting, waardoor je de kosten van de kaart er zo uithaalt.

Wat doen in Rotterdam met kinderen

Euromast

Kenmerkend voor Rotterdam is de Euromast. Op een hoogte van 100 meter kijk je uit over de stad. Geen last van hoogtes? Ga dan met de Euroscoop naar 185 meter hoogte of ga abseilen! De Euromast biedt een spectaculair 360-gradenuitzicht over Rotterdam en de grootste haven van Europa. De duur van een bezoek aan de Euromast is ongeveer 45 minuten.

The ultimate Rotterdam Experience is een nieuwe ervaring, hierbij kan je door een glazen vloer naar beneden kijken. Terwijl de Euroscoop naar de top cirkelt geniet je van een prachtig 360° uitzicht over Rotterdam. Zodra het glas onder je voeten helder wordt lijkt het alsof de vloer verdwijnt en je zweeft boven de Euromast. Je betaalt een toeslag voor een rit met de Euroscoop.

Ook kan je gaan abseilen als je 18 jaar bent. Tieners van 16 of 17 jaar mogen dit doen als hun ouders toestemming geven, daarnaast moeten de ouder ook meekomen.

Euromast
Euromast – Foto blogger Nicole

Miniworld

De Miniworld Rotterdam is een grote, overdekte miniatuurwereld. Een dag duurt 24 minuten, vervolgens wordt het donker en gaan de lampjes aan. Als de nacht valt, kijk dan naar beneden als duizenden kleine lichtjes fonkelen in het donker. Bij dageraad worden de 27.000 piepkleine inwoners wakker en komt de stad tot leven. (Website)

Splashtour

Een gave, maar kostbare, manier om meer van de stad te zien is met de Splashtour. Hierbij stap je in een bus die ook kan varen. Onze blogger maakte een tour met haar zoon en dit was een groot succes. Op een leuke manier kom je langs de mooie plekken van de stad. En dan komt de ‘splash’: de spectaculaire duik in de Maas. Je vervolgt de route over het water en ziet de spectaculaire skyline van de stad. Dit is een route van 1 uur.

Kindvriendelijk Rotterdam

Speelpark Plaswijckpark

Een super tof uitje in Rotterdam met kinderen is het familiepark Plaswijckpark. Dit is te vergelijken met de combinatie van een grote speeltuin en dierenpark. En groot is het: je bent er zo een dag bezig. Er zijn diverse speeltuinen, als het verkeersplein en de havenspeeltuin. Daarnaast is er een dierenpark, er rijdt een trein en er is een binnenspeeltuin. Zeker een aanrader!

Blogger Jolanda bezocht dit uitje en schreef onder meer: “Het leuke van Plaswijckpark is de combinatie tussen wandelen, dieren kijken en spelen. Alles komt aan bod en dat maakt dit afwisselend. De ideale leeftijd voor een bezoek is vanaf 4 jaar, omdat kinderen vanaf deze leeftijd aan de meeste van de activiteiten mee kunnen doen.”

Blijdorp

Ga je graag naar de dierentuin? Sla een bezoek aan dierenpark Blijdorp dan niet over, deze staat in de top tien van dierentuinen op het gebied van populatiemanagement programma’s voor bedreigde diersoorten. Deze dierentuin is een van de mooiste dierentuinen van Europa. Hier ben je al snel een dagdeel of een hele dag zoet met de kids! Ga onder andere naar het Oceanium, hier ontdek je de bodem van de zee, vissen (van haring tot haai), papegaaiduikers, slangen en een grote groep koningspinguïns. Ook is er een vlinderparadijs Amazonica.

Kids Marina

Rotterdam is de stad van de enorme haven en het water. De kinderen kunnen in deze stad zelf varen! Er zijn bij Kids Marina bootjes die je zelf kan besturen. Er passen vier personen op een boot en je kan er vijftien minuten mee varen. De boten zijn in diverse thema’s: zo is er onder andere een politieboot.

De modelbootjes kunnen gemakkelijk bestuurd worden door de kinderen en deze bootjes worden aangedreven door elektromotoren. Een vaartocht duurt vijftien minuten van wegvaren tot aanleggen.

remastered rotterdam
Remastered

Remastered

De “Remastered” is een multimediaspektakel die je kan zien, horen en voelen. Het is een unieke digitale, audiovisuele kunstervaring. Ervaar de oude Hollandse meesters opnieuw, maak je eigen digitale 3D-kunst door je afbeelding te tekenen en te scannen en duik zonder duikuitrusting.

In deze ervaring zijn oude Hollandse meesterwerken bewerkt door nieuwe Hollandse Meesters. Je loopt in deze REMASTERED experience van ruimte naar ruimte. Zo stonden we ineens in een betoverende ruimte met enorme bewerkte schilderijen van Jeroen Bosch, de tuin der lusten. Alle figuren, wezentjes, dieren etc. bewogen op de schilderijen. Je komt ogen en oren te kort. We vonden het een geweldige ervaring en een geschikt uitje voor gezinnen met oudere kinderen!

Leuke speeltuinen Rotterdam

Je gaat op een stedentrip met kinderen en zeker voor de jongere kinderen is een speeltuin dan een prettige plek om even bij te komen. In deze stad zijn allerlei leuke plekken om te gaan spelen!

Ga bijvoorbeeld naar de binnenspeeltuin Bungelland Kinderparadijs met een aparte peuterzone. Kids vanaf 4 jaar kunnen klimmen en klauteren in de Fun House, er is een trampoline zone en er zijn speciale kinder bowlingbanen.

De Adventure playground Pietje Bell is een buitenspeeltuin. Er is een waterpartij, veel speeltoestellen en een afgeschermd deel waar peuters kunnen spelen.

Meer kinderactiviteiten

  • In de Ontdekhoek, voor kinderen van 4 – 14 jaar, kan je proefjes doen. Er is zoveel te doen dat je kind waarschijnlijk nog eens wil komen! Bekijk de openingstijden op de website, in de vakanties is dit uitje vaker geopend.
  • De Vlaggenparade, met 230 vlaggen naast elkaar, bij de Boompjes-boulevard wil je niet missen. In de avond is dit extra mooi verlicht.
  • Een heel leuk klimparcours vind je bij Adventure City, dit is het grootste klimpark van Nederland. Er is hier meer dan 7.000 m², waarvan 2.000 m² indoor, aan avontuurlijke activiteiten op het gebied van ‘zippen en klimmen’.
  • De Kleine Kapitein (Botersloot 173, vlakbij de Markthal) is een gave boek-, spelletjes- en cadeautjeswinkel waar je ook koffie kunt drinken. Het is de grootste kinderboekhandel van de Benelux en naast boeken koop je er educatief speelgoed, spellen, knuffels, babyspullen en kindermeubels & accessoires.
Plaswijckpark

Natuur Rotterdam met kinderen

Kralingse bos

Toe aan wat natuur? Ga naar het Kralingse bos. Blogger Chantal loopt hier graag met haar zoontje op haar vrije dagen. Een rondje hertenkamp, via de speeltuin langs de plas en dan naar het klimbos. Vervolgens nog even langs de kinderboerderij en terug richting het pannenkoekenhuis. Dit is by far haar favoriete mamadag uitje. Het is ook nog eens helemaal gratis.

Kindvriendelijk Rotterdam

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Dit is een botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bloembollen en knollen. Deze tuin ligt aan de rand van centrum Rotterdam in de wijk Kralingen. Voor kinderen zijn er in de vakanties speurtochten. Verder is hier een Woestijnkas met een collectie succulenten en ook is hier een theehuis met terras voor koffie of lunch.

Belevenisboerderij

Een van onze gastbloggers kwam met de tip voor de Belevenisboerderij in Schieveen. Je kan hier de lammetjes melk geven, ze laten zien hoe schapen bij elkaar worden gedreven, geschoren worden, je kan er spinnen op het spinnewiel, spelen in het hooi en koffie drinken. Ook is hier de Speelnatuur van OERRR, direct naast Belevenisboerderij Schieveen. Klim over boomstammen, bouw een hut en bekijk de kriebelbeestjes. Echt een hele leuke plek voor een dagje uit!

Zorgboerderij Rhoon
Zorgboerderij Rhoon

Zorgboerderij

In Rhoon is de Zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon, net onder Rotterdam. Een groot terrein met onder andere een speelweide, heerlijk om even buiten te zijn tijdens een stedentrip Rotterdam met kinderen.

Ook in Rhoon vind je een Kabouterpad. Wij liepen dit met de kinderen en ze vonden het heel erg tof. Bij het restaurant, aan de start en het einde, is een speeltuin. Onderin het restaurant is een grote speelruimte waar ze het nog steeds over hebben.

Kinderdijk

In de omgeving van de stad kan je naar Kinderdijk, met de bekende en fotogenieke molens in de provincie Zuid-Holland. Dit is sinds 1997 erkend als werelderfgoed door UNESCO. Twee molens (Nederwaard en Blokweer) zijn het hele jaar door geopend, hier zie je hoe de molenaarsgezinnen er leefden. Ga ook mee op de rondvaartboot en vaar langs de molens, gemalen, dijken en boezems.

Vanaf Rotterdam reis je in ongeveer een half uur met Waterbuslijn 21 of 22 naar Kinderdijk. Hiermee vaar je ook naar Dordrecht en de Biesbosch.

Maritiem Museum
Foto: Marco de Swart

Kindermuseum Rotterdam

In Rotterdam heb je heel erg veel kindvriendelijke musea. Hieronder een aantal aanraders voor een bezoek aan Rotterdam met kinderen!

Maritiem Museum

Een van de bloggers is naar het Maritiem museum geweest. Zij hadden hier een hele leuke middag en raden dit museum aan! Hier ontdek je de grootste haven ter wereld. Er zijn interactieve tentoonstellingen, activiteiten voor alle leeftijden en je kan de schepen en kranen in de haven bekijken. Ook voor jonge kinderen is hier veel te doen.

Bij veel kinderen is de ervaring Professor Plons geliefd, dit heeft veel weg van een binnenspeeltuin. Het is leuk gemaakt, met schepen en zeedieren. We raden aan om hier pas op het laatst heen te gaan, je kinderen willen anders echt niet meer mee het museum in.

Villa Zebra

Blogger Ilse ontdekte museum Villa Zebra met haar peuter en kleuter. Zij kwam enthousiast terug en raadt het museum aan aan gezinnen met kinderen van 2 – 7 jaar. De tentoonstellingen wisselen geregeld.

Onze blogger schreef onder meer: “In Villa Zebra heerst een ‘woonkamersfeertje’. Het is er heel gemoedelijk. Vlakbij de entree staan een aantal grote tafels waar je wat kunt drinken. Rondom de tafels kunnen de kinderen lekker spelen met Lego of boekjes lezen. Ook is er een groot poppenhuis te vinden, wat onze dochter van 3 jaar erg leuk vond.”

Villa Zebra Rotterdam

Huis Sonneveld

Blogger Eva was met haar gezin naar huis Sonneveld gegaan toen ze in Rotterdam met kinderen was.  Dit is een van de best bewaard gebleven woonhuizen uit 1933 in de stijl van Het Nieuwe Bouwen. Er was een speciale audiotour voor kinderen, maar de klank ervan liet nogal te wensen over.  Superleuk was dat je in heel veel kasten en kamers een kijkje mocht nemen. Als er al eens een alarm afging, was dit geen enkel probleem voor de mensen die er werkten. 

In het kader van de tour voor kinderen kregen ons jongens een koffertje mee met een aantal attributen die tijdens de speurtocht in het huis van pas konden komen. Het autootje werd gebruikt om de werking van de waskoker uit te proberen. En wat een rare wasmachine was dat, een grote gootsteen met een manuele uitwringpers. Het autootje kwam trouwens helemaal van de 2e verdieping in de wasmand in de kelder terecht! Hoe praktisch is dat: dat zouden ons jongens thuis ook wel willen.

Euromast met kinderen

Kindvriendelijke restaurants

Juffrouw van Zanten

Op hun website staat groot EAT DRINK PLAY RELAX, dus dat belooft wat! Beneden is er een leuke speelhoek voor kinderen. Een wasmachine, keukentje, poppenhuis en bakken vol met speelgoed. Met de kinderwagen kan je zo de aangepaste trap af en hoef je dus ook niet bang te zijn dat je kleine er vanaf kan vallen.

Naast de speelhoek staan er enkele tafels. Wil je zeker zijn van een tafel, reserveer dan van te voren want het is niet heel groot. Wij hebben het geluk dat er nog een tafel beschikbaar is en nemen gezellig plaats. Terwijl mijn zoon van 1,5 al gezellig het speelgoed heeft gevonden en met andere kindjes speelt, hebben wij de tijd om de menukaart door te nemen. Van ontbijt, lunch tot hapjes en drankjes. Aan de kinderen is ook gedacht en kan je een eigen menu samen stellen. Ook is er een speciaal familie toilet, met kindertoilet en kinderwasbak.

Speelhoek Juffrouw van zanten (1)
Speelhoek Juffrouw van zanten

Jordy’s Bakery Kralingen

Sinds mei 2017 zit Jordy’s bakery in Kralingen. Boven de keuken van de bakkerij is er een grote kinderhoek. Ze hebben de helft van de ruimte om getoverd tot speelhoek. Door middel van een muurtje van ongeveer 40cm hoog, kunnen de kleine kinderen er niet uit en dus niet bij de trap komen. Aan de andere kant van het muurtje staan een aantal tafeltjes.

Speelhoek Jordy's
Speelhoek Jordy’s

Op de gehele bovenverdieping mag er op de muren getekend en geschreven worden. Meestal maakt dit een slordige indruk maar juist door de netheid van de bakkerij beneden geeft het sfeer. Naast kleurtjes, een keukentje en boekjes, staat er ook een box voor de hele kleine kindjes. Aan ieder is dus gedacht en ook weer op de menu kaart vind je genoeg voor de kleintjes. Beneden bij de toilet bevindt zich een ruimte om te verschonen.

  1. Sla de Markthal niet over, hier zijn allemaal dingen proeven en ook is het een mooi gebouw!
  2. Vlakbij De SS Rotterdam vind je de Fenix food factory. Dit lijkt op een foodcourt en is inclusief een bierbrouwerij. Hier kun je heerlijk zitten en happen.
  3. Anouk ging met haar zoontje per watertaxi naar hotel New York om te lunchen. Dit was een groot succes!

Naar Rotterdam met kinderen

Een van de bloggers heeft met haar zoontje geslapen op de SS Rotterdam. Dit is een voormalig cruiseschip waar ze ook rondleidingen geven. Een aanrader volgens haar!

Het hostel Stayokay is gevestigd in een van de kubuswoningen! Voordeel van deze keten is dat je een eigen kamer met badkamer hebt, er is een bar en er is een speelruimte voor de kinderen.

Wat zijn jouw tips voor Rotterdam met kinderen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën