Plaswijckpark met kinderen getest

Hoe leuk is een bezoek aan het Plaswijckpark met kinderen? Blogger Jolanda nam de proef op de som en ging erheen. Ze laat in deze blog weten wat ze van familiepark vonden.

Het Plaswijckpark in Rotterdam is voor mij geen onbekend park. Als kind kwam ik hier vaak met mijn opa en oma en met feestjes. Maar als moeder was ik er nog niet geweest. Ik vond het daarom ook extra leuk om Plaswijckpark te bezoeken met mijn zoontje Lucas (3,5 jaar).

Plaswijckpark met kinderen bezoeken

Het park ligt verscholen tussen de huizen in Hillegersberg, een wijk in Rotterdam-Noord. Dat het een gezellig, knus park is merk je al bij de parkeerplaats. Geen grote geasfalteerd plein waar honderden auto’s passen maar gewoon een normale parkeerplaats aan de Adrianalaan, de rand van een woonwijk. Een pluspunt is dat het gratis parkeren is. Nadeel kan zijn dat het snel vol staat en je verder in de woonwijk moet parkeren.

Bij de entree worden we vriendelijk ontvangen en we krijgen een plattegrond. We starten ons bezoek met een ritje in de boemeltrein. Op die manier krijgen wij een goede indruk van het park. De trein vertrekt vanaf het grote plein waar ook de draaimolen staat en rijdt in 15 minuten een rondje.

Het Plaswijckpark bestaat uit een aantal gedeeltes, hieronder laat ik weten wat je in elk gedeelte kan doen.

Plaswijckpark met kids

Speelwijck

Het woord zegt het al, in dit gedeelte van het park staan de speeltuinen. Voor jong en oud is er genoeg plek om zich te vermaken.

Naast de “gewone” speeltuinen staat Plaswijckpark ook bekend om de verkeerstuin. Dit is een nagebouwd dorpje met echte verkeersregels. Lucas zag vanuit het treintje al het verkeersplein en kon niet wachten om met een skelter door de wasstraat te gaan.

De skelters zijn aan de lengte van jouw kind aan te passen. De officiële leeftijd voor de grote verkeerstuin is 6 t/m 12 jaar (kleine van 2 t/m 5 jaar). Lucas kon met zijn 102 centimeter al prima de skelter bedienen. Waarschijnlijk is de leeftijd van 6 gebaseerd op het naleven van de verkeersregels.

In de Verkeerstuin staan genoeg bankjes waar je als ouder plaats kan nemen want de kinderen zijn er wel even zoet. Wasstraat, tankstation en een spoorwegovergang: het is er allemaal te vinden.

Verkeerstuin

Havenspeeltuin

Naast de Verkeerstuin ligt de havenspeeltuin. Een grote waterspeeltuin met verschillende glijbanen, sproeiers en bovenop de grote emmer met water die door het gewicht om de zoveel tijd omvalt. Wij hadden tijdens ons bezoek geen zwemkleding meegenomen en hier dus niet gespeeld. Maar op een zomerse dag is dat zeker de moeite waard. Het bad zelf is niet dieper dan kniehoogte.

De meeste speelgelegenheden in dit gedeelte van het Plaswijckpark zijn buiten maar in het huis op de heuvel is het huis van opa en oma na gebouwd. Alles wat thuis niet kan, is hier mogelijk. In de boekenkast klimmen, in de televisie kruipen, in het aquarium zwemmen of juist een ballen gevecht in de badkamer. Aan de zijkant van het huis zijn banken gemaakt waar je als ouder plaats kan nemen, overzichtelijk is het niet binnen.

Voor de allerkleinsten is er ook een grote zandbak binnen, deze bevindt zich tussen het huis op de heuvel en het restaurant die zich aan de andere kant binnen bevindt.

Plaswijckpark met kids

Dierenwijck

Aan de andere kant van het Plaswijckpark vind je Dierenwijck. Een combinatie van dierentuin dieren en kinderboerderij dieren. Geen hoge hekken waardoor het contact met de dieren gemoedelijker is.

Het is een leuke route waarbij je verschillende dieren ziet. In Dierenwijck vind je een kleine natuurspeeltuin en je kan er vlotvaren. De route loopt door het verblijf van de damherten heen waardoor je oog in oog komt te staan met deze dieren.

Plaswijckpark met kids
havenspeeltuin

Wandelwijck

In het midden van het Plaswijckpark ligt Wandelwijck met de Engelse tuin. Wil je even de drukte ontvluchten dan is dit de ideale plek. Langs het pad staat de geschiedenis van het park beschreven.

Aan het einde van wandelwijck ligt de picknickweide en de steiger waar vanaf hier de rondvaartboot vaart. De voeten komen even tot rust terwijl je langs de achtertuinen van mooie villa’s en flora en fauna van de Bergse Achterplas vaart.

Naast de verschillende wijcken heb je nog het kabouterpad (deze lag er verwaarloost bij tijdens ons bezoek), de grote vijver waar je kan waterfietsen, de kabelbaan en het theater waar regelmatig shows gegeven worden.

huis op de heuvel

Plaswijckpark met kinderen | Een aanrader?

Wij hebben bijna een hele dag doorgebracht in dit park. Het leuke van Plaswijckpark is de combinatie tussen wandelen, dieren kijken en spelen. Alles komt aan bod en dat maakt dit afwisselend.

De ideale leeftijd voor een bezoek is vanaf 4 jaar omdat die het meest van de activiteiten mee kan doen. We hebben een super leuke dag gehad in dit veelzijdige park. Zeker een aanrader om hier eens heen te gaan met de kinderen! Bekijk de info over toegangsprijzen en openingstijden op de website.

Lees ook:

dierenwijck Rotterdam

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Florence met kinderen | 23x Uitjes voor het gezin

Een stedentrip Florence met kinderen, is dat de moeite waard? Waarom ga je naar...

Categorieën