10x Omgeving Rotterdam met kinderen | Uitjes

De omgeving Rotterdam met kinderen: wat zijn hier de leukste dingen om een dagje stad mee te combineren? Wij testten al heel wat uitjes en delen onze tips!

Tips die wij delen voor deze omgeving zijn onder andere tips voor wandelen, klimmen, restaurants en musea. Mis jij tips in dit overzicht, deel ze dan met ons in de reacties of stuur ons een bericht!

Omgeving Rotterdam met kinderen

Kabouterpad en klimpark bij Rhoon

Vorig jaar wandelden we met de kinderen het Kabouterpad bij Rhoon en dit vonden ze zo leuk dat we er nog wekelijks iets over horen. Een kabouterpad is leuk voor jonge kinderen, van ongeveer 2,5 – 7 jaar. We wandelen een stuk door het bos, daarna lopen we door de polder en dan staan we bij de rivier waar grote binnenvaartschepen voorbij varen. Onderweg voeren we opdrachten uit en we gaan op zoek naar kabouters.

Restaurant TASMAN is het startpunt van de route. Bij het terras is een grote speeltuin en er is binnen een speelhoek. Daarnaast is er naast het restaurant een klimpark. Dus ook met wat oudere kinderen is dit een leuke plek om naartoe te gaan. In de buurt zit ook Zorgboerderij de Buytenhof, wat leuk is om met de kids te bezoeken.

Kabouterpad in Rhoon
Rhoon – kabouterpad

Theehuys Polderzicht

Een tip van blogger Jolanda in de omgeving van Rotterdam met kinderen is Theehuys Polderzicht. Dit ligt in de Barendrechtse Zuidpolder. Bij dit Theehuys is er een groot grasveld met een speeltuintje.

A seal

Blogger Jolanda was eerder met haar zoontje bij de zeehondenopvang A seal. Als er een zeehond in nood gevonden wordt, komt A Seal in samenwerking met andere organisaties deze zeehond ophalen. De zeehonden worden opgevangen en verzorgd en zodra ze gezond zijn worden ze vrijgelaten.

A Seal is een aanrader voor kinderen die een liefde hebben voor dieren. Verwacht geen dolfinarium of een aquarium. Er wordt hier hard gewerkt en het wordt niet mooier gemaakt dan het is.

omgeving Rotterdam met kinderen

Nationaal Park de Biesbosch

Dit natuurgebied is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en het is een wirwar van wilgenbossen, eilanden en kreken. Een bezoek aan Nationaal Park de Biesbosch is leuk om meerdere redenen. Ten eerste kan je hier goed wandelen: er zijn routes die variëren in lengte van 1.5 tot meer dan 20 kilometer. Zo is er voor iedere wandelaar een mooie route te vinden.

Daarnaast heb je er het Museumeiland. Hier kan je mee met een rondvaartboot en in het museum is het heel kindvriendelijk. Zo is het interactief met videobeelden en verhalen die je via hoofdtelefoons kon beluisteren. Er is veel te zien én te horen. Ook heb je er de “Biesbosch Beleving”; de Biesbosch in het klein. Het is een schaalmodel met polders, dijken en water, waarin kinderen mogen spelen, spetteren en ontdekken. Ze kunnen er sluisjes open en dicht zetten en zo de realiteit nabootsen.

Verder heb je er een zwemvijver met avontuurlijke speeltuin (Recreatiegebied De Hollandse Biesbosch) en eten met speeltuin naast het terras kan bij Hotel De Brabantse Biesbosch.

En voor de kinderen vind je op deze pagina nog een hoop informatie met tips over spelen en wandelpaden voor gezinnen in de Biesbosch. En hier kan je een boottocht boeken.

Hoek van Holland

Hoek van Holland hoort bij de gemeente Rotterdam en je kan er met de metro heen! Hierdoor combineer je een stedentrip gemakkelijk met een middag aan het strand. Met de vele mogelijkheden is het een aanrader om naar Hoek van Holland te gaan als je zoekt naar uitjes in de omgeving Rotterdam met kinderen.

Hier vind je zee, strand, duinen, boulevard, haven en polders. De strandpaviljoens zijn het hele jaar door geopend. En je hebt er het Nationaal Park Hollandse Duinen, waar hele mooie wandelroutes zijn, ook voor gezinnen.

Bezoek het museum Fort 1881, ga naar de speeltuin aan de Prins Hendrikstraat 144d en in het Keringhuis leer je over het gevecht tegen het water en bij de waterspeelplaats mag je zelf aan de slag met pompen en zandzakken.

Siroopwafelfabriek in Gouda

Een leuk en lekker uitje in de omgeving Rotterdam met kinderen is een bezoek aan de Siroopwafelfabriek. In de fabriek leer je hoe siroopwafels gemaakt worden en je krijgt een rondleiding door de fabriek. Naar beneden ga je via de glijbaan en natuurlijk mag je het een en ander proeven. Online tickets kopen.

Meer tips voor Gouda met kinderen:

 • In het Verwonderlab mogen de kinderen zelf aan de slag gaan.
 • Op donderdagochtend bezoek je de Kaasmarkt.
 • Bezoek Museum Gouda.
 • Leuk met kleintjes:  Kinderboerderij De Goudse Hofsteden.

Kinderdijk

In de omgeving van de stad kan je naar Kinderdijk, met de bekende en fotogenieke molens in de provincie Zuid-Holland. Dit is sinds 1997 erkend als werelderfgoed door UNESCO. Twee molens (Nederwaard en Blokweer) zijn het hele jaar door geopend, hier zie je hoe de molenaarsgezinnen er leefden. Ga ook mee op de rondvaartboot en vaar langs de molens, gemalen, dijken en boezems.

Museummolen Blokweer schijnt erg leuk te zijn om te bezoeken met de kids. Reden is dat er voor kinderen een eigen tour over het erf is uitgezet. Ze gaan aan de hand van de 8-jarige Pietje op onderzoek uit.

Vanaf Rotterdam reis je in ongeveer een half uur met Waterbuslijn 21 of 22 naar Kinderdijk. Hiermee vaar je ook naar Dordrecht en de Biesbosch. (tickets)

Siroopwafelfabriek

Historyland in Hellevoetsluis

Een van de eerste uitjes die Marilyn deed voor Reistipsmetkids was het bezoeken van Historyland in Hellevoetsluis. Dit is een historisch themapark/museum. Dit uitjes is leuk in de omgeving Rotterdam met kinderen omdat er zoveel te doen is. Op het eerste zicht lijkt het op een groot wandelpark, waar leuke beelden en materialen neergepoot zijn. Zo vind je onder meer:

 • Een dinopark met enge prehistorische dieren.
 • Het oorlogsveld met allerlei legermateriaal.
 • Het “Spiegelzee” gebouw. Hier ervaar je aan de lijve hoe hoog/laag de zeespiegel stond vanaf de IJstijd.
 • Een moestuin en een schuurtje waar je namaakgeiten en koeien kan melken.
 • Midgetgolf

Daarnaast heb je binnen een museum waar je met de kids het een en ander kan doen.

Delft met kids

Karten in Delft

Naast al die culturele uitjes en wandeltips is het ook leuk om een avontuurlijker uitje te delen in de omgeving Rotterdam met kinderen. Kinderen vanaf 8 jaar, minimumlengte is 1,35 meter, kunnen bij Race Planet karten in rookie-karts. Daarnaast is een family heat mogelijk: hierbij rijden de kinderen tegen de ouders!

Natuurlijk is er in Delft met kinderen veel meer te doen:

 • Bij Buytendelft bezoek je de Stadsboerderij en er is een Waterspeeltuin
 • Bezoek het Vermeer Centrum Delft, er zijn twee speurtochten uitgezet. In in de stad zijn veel plekken te vinden die verwijzen naar Vermeer en zijn leven in de stad. 
 • Museum Prinsenhof Delft organiseert geregeld leuke kinderactiviteiten.
 • Het Science Centre Delft wil ik graag eens bezoeken met de kids. Hier ontdek je de wereld van Wetenschap & Techniek.
 • In de Botanische tuin Delft is er ieder kwartaal een nieuwe speurtocht.

Futureland

Mark bezocht Futureland met zijn kinderen, in de haven van Rotterdam. Dit uitje staat ook bekend als het “Informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte”, en gaat over de logistiek, de containers, en hoe belangrijk de rol van de haven van Rotterdam hierbij is voor Nederland en Europa. Dit uitje is vooral een aanrader voor de omgeving Rotterdam met kinderen als je kinderen 10 jaar of ouder zijn en ze interesse hebben in techniek. 

Overnachten omgeving Rotterdam met kinderen

Wil je langer in deze omgeving verblijven met de kinderen, dan zijn dit kindvriendelijke accommodaties die wij aanraden:

 • Vakantiepark de Reeuwijkse plassen is een park van Landal. Het is een nieuw park met waterwoningen, overdekt zwembad en een natuurspeeleiland.
 • Vakantiepark Kijkduin is een bungalowpark van Roompot. Het ligt direct achter de duinen en er zijn een aantal speeltuinen en er is een overdekt zwembad.
 • In Rotterdam ziet het hotel Room Mate Bruno er heel mooi uit. Je verblijft in een Duplex Familiekamer met Terras.
 • In Hoek van Holland verblijf je bijvoorbeeld in Hotel Amerika, aan de Noordzeekust. Er zijn familiekamers.

Verder lezen na deze tips voor omgeving Rotterdam met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.