DEN HAAG met kinderen | Top 30 museum + Uitjes

Een dagje uit of weekendje weg naar Den Haag, is dat een goed idee? Als het aan mij ligt wel! Deze stad biedt de combinatie van leuke bezienswaardigheden, kinderuitjes, gave activiteiten en dan natuurlijk het strand en de strandtenten. In deze blog lees je tips voor de leukste kinderactiviteiten in Den Haag met kinderen.

Den Haag bezoeken met het gezin in de provincie Zuid-Holland is leuk voor een dagje uit, een stedentrip of een weekend weg. En er is zoveel te doen dat je blijft terugkomen. Maak er een weekendje weg of dagje weg van, met deze leuke tips voor activiteiten, ga naar een museum, het strand, een mooi park of maak een wandeling door de duinen.

Den Haag met kinderen ontdekken

Er is een kinderwandeling, dat is deze. Deze route is nog geen 3 kilometer lang en zo ontdek je toch het een en ander van het centrum. De wandeling start bij het Mauritshuis museum en komt onder meer langs Chinatown en het Paleis Noordeinde.

Of ga mee op een rondvaart met de kinderen door de Haagse Grachten. Het lijkt me echt geweldig om op deze manier ook een beetje de geschiedenis van Den Haag mee te krijgen. (Website)

 • TIP! Maak je er een stedentrip van en wil je betaalbaar overnachten in het centrum van de stad? Dan is het easyHotel een goede optie.

Den Haag met kinderen – Leukste kinderuitjes

Inmiddels kennen we aardig wat toffe kinderactiviteiten voor een dagje Den Haag met kinderen. Deze moeten we natuurlijk met jullie delen. Daarom geven we in dit uitgebreide overzicht onze top tips voor kidsproof Den Haag, afkomstig van meerdere bloggers van Reistipsmetkids. Als jij tips hebt deel ze dan met ons, die zetten we erbij!

Madurodam

De eerste tip voor een dagje uit in Den Haag moet natuurlijk Madurodam zijn. Bij deze bekende bezienswaardigheid zie je Nederland in het klein. Een hele leuke daguitstap! Onze gastblogger was hier met haar zoon en was enthousiast over de combinatie van zien en doen. De miniaturen zijn mooi om te zien, en je kunt op verschillende plekken ook dingen doen. Er is een constructie met sluizen die je kunt veranderen en er bootjes doorheen kan laten varen. Achterin het park is een leuke speeltuin te vinden, in een oude boot, met loopbrug en allerlei andere speeltoestellen.

Wist je dat Madurodam ook een aantal attracties heeft, die meer over de geschiedenis van Nederland vertellen? Toen onze blogger er was, was er als nieuwste aanwinst de attractie Waterwolf. Een andere attractie die nieuw is, is De Hollandse Meesters. Hier komen de schilderijen van bekende Hollandse meesters tot leven! Je kan springen door de werken, klimmen, klauteren, er is een verborgen klimplek.

kidsproof Den Haag
Madurodam

Duinrell en Tikibad

Een van de bekendste uitjes van Nederland is Duinrell en dan zeker ook het Tikibad met de vele glijbanen. Dit veelzijdige attractiepark bij Den Haag en Leiden is de buurt is voor groot en klein leuk. En het park staat hoog op mijn verlanglijstje om dit jaar met de kinderen weer eens naar toe te gaan.

De atracties in Duinrell zijn aangepast voor groot en klein. Zo zijn er atracties voor de kleintjes voor onder de 120 cm, als ook voor boven de 120 cm en boven de 140cm. Voor peuters en kleuters is er natuurlijk de bekende kikkerachtbaan! Naast al die attracties is er ook een grote speeltuin. Meer lezen over dit uitje? Lees over wat wij van een bezoek aan Duinrell met kinderen vonden.

Het Tikibad, met veel glijbanen en een golfslagbad, is favoriet bij ons thuis. Ik heb echte waterratten en dit zwembad biedt voor elk wat wils. Dit is een zwemparadijs met meer dan 21 waterglijbanen, tropische zwembaden en waterspeeltuinen. 

dagje weg Den Haag
Duinrell

Meyendel en het Monkeybos

Net buiten Den Haag vind je het prachtige wandelgebied Meyendel. Dit gebied ligt ligt tegen de duinen en het strand aan. Het gebied maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen en er is een bezoekerscentrum. Wandelen en spelen hier is fantastisch en veel locals gaan hierheen met hun kinderen tijdens een dagje uit.

 • Naast De Tapuit, het bezoekerscentrum, is een waterspeelplaats voor jonge kinderen. Hier kunnen kinderen gratis een duinschrift ophalen, deze zijn geschikt voor kinderen van 6-8 jaar, 8-10 jaar en 10-12 jaar. Je kunt in de Duincampus drie verschillende themaroutes lopen. Langs deze routes zijn allerlei opdrachten, vragen en duingeheimen verstopt. Daarnaast vind je overal informatieborden waarop je meer kunt lezen en bekijken over de geschiedenis, de duinvorming, de waterwinning en de natuur.
 • Bij Boerderij Meyendel eet je een pannenkoek en iets verderop is een waterspeelplaats, dit ligt midden in het Hollandse duingebied Meijendel en op 30 minuten wandelen van het Wassenaarse strand. Een bezoek aan deze boerderij is goed te combineren met een wandeling door de duinen of spelen in het ‘Monkeybos’ en bij de waterspeelplaats.
 • Leuk voor een degelijk wandeling of lekker ravotten in het Monkeybos. Kinderen kunnen hier de natuur beleven, hutten bouwen, in bomen klimmen, er is een kabelbaan, een uitkijktoren en er zijn waterleidingbuizen waar ze doorheen kunnen lopen.

Huis van het Boek

In het Huis van het Boek ontdek je de wereld van boeken tijdens een dagje Den Haag met kinderen. Dit huis staat uiteraard in het teken van boeken en ook leer je hoe boeken gemaakt worden. Kinderen hoeven hier niet alleen te kijken en luisteren, maar ze mogen ook dingen doen! Er zijn rondleidingen, workshops en evenementen. En daarnaast zijn er geregeld extra activiteiten voor kinderen. Eerder was er bijvoorbeeld een tentoonstelling waarbij kinderen een speurtocht konden doen waarin ze op zoek gaan naar ontsnapte dieren en daarna mochten ze een ‘combinatiedier’ maken in de laatste zaal. 

Mauritshuis

Een van bekendste musea van Den Haag is het Mauritshuis, hier vind je veel beroemde kunstwerken zoals het Meisje met de parel van Vermeer. En naar dit museum kun je met een gerust hart je kinderen meenemen. Blogger Nicole deed dit onlangs toen ze in Den Haag met kinderen was en ze is erg enthousiast over het Familie-doe-pakket. Voor een paar euro huur je deze schoudertas vol met leuke opdrachten die kinderen de kunstwerken op een verrassende manier laten ontdekken. Het mooie schetsboek mag je na afloop mee naar huis nemen. En kinderen tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Panorama Mesdag

Bij de Panorama Mesdag kom je om het bekende Panorama schilderij van Mesdag te bewonderen. Dit is een rond schilderij met een omtrek van maar liefst 120 meter. En dat is best indrukwekkend, als je voor het panorama staat is het net alsof je echt op een duin staat in het Scheveningen van de 19e eeuw.

Voor kinderen is er een lijst vragen en opdrachten die hen helpt om goed naar het enorme schilderij te kijken en dat wordt na afloop weer beloond met een met klein cadeau. Kinderen kunnen ook zelf mee tekenen op een interactief Panorama. De speurtocht richt zich op kinderen van 6 – 12 jaar en is gratis te verkrijgen bij de kassa.

Drievliet
Drievliet

Park Drievliet in Den Haag met kinderen

Pretpark Drievliet ligt in directe omgeving van de stad Den Haag. Dit park biedt de leuke combinatie van een grote speeltuin en kermisattracties. De meeste attracties zijn ook geschikt voor jonge kinderen, wat ideaal is tijdens een dagje weg met gezin. Net als bij Duinrell is ook bij dit dagje uit de hond toegestaan!

Er zijn diverse attracties en deze hebben ze opgedeeld in de categorieën familie, kinderen, thrill en shows. De Familie Attracties in Drievliet zijn bedoeld voor het hele gezin! Er is onder meer een lachgrot, doolhof, zweefmolen, monorail en tijdmachine. Daarbij valt hieronder ook het Spraypark/Fonteinplein, dit is leuk op een warme dag als mooi weer uitje en bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar. Ook zijn er kinderattracties.

Mappa Mundia!

Of ga tijdens een dagje Den Haag met kinderen naar Mappa Mundia. Wij zijn er nog niet geweest, maar dat hopen we binnenkort te veranderen. Het is een combinatie van een dierentuin, belevenis, fantasie, expositie en educatie. Zoo, Fun en Expo.

In Mappa Mundia ga je op ontdekking met een wereldkaart waarop fantasie en de werkelijkheid samen komen. Tijdens deze tocht kom je langs de grottenstelsels. Onderweg kan je een archeologische opgraving doen. Uiteindelijk kom je aan bij de haven van Bombay en ga je via de boot ‘Princess Emely’ naar het Haagse rattenriool op zoek naar de wondere wereld van Professor Das.

Indoor activiteiten Den Haag met kinderen

Om de een of andere reden, wie het weet mag het zeggen, zijn er ontzettend veel mogelijkheden om in de omgeving van Den Haag indoor te gaan karten. Daarnaast kan je in de activiteitenhallen vaak meer dingen doen. Een aantal favoriete plekken noemden we al, die benoemen we hier alleen even kort. Daaronder tippen we nog wat andere leuke indoor uitjes voor kinderen in Den Haag.

Indoor Speeltuinen Den Haag

 1. Het Zuiderpaleis is een grote indoor speeltuin in Den Haag met een klein verkeersplein.
 2. Ga naar binnenspeeltuin Monkey Town Den Haag. Deze speeltuin richt zich op kinderen tot en met 12 jaar. Voor baby, dreumes en peuters is er een aparte speelhoek met ballenbak.
 3. Kids Eiland Den Haag heeft meer dan 3000m2 speelplezier voor kinderen van 0 tot met 12 jaar. Voor peuters en dreumesen is er een softplay met grote blokken. Voor grote kinderen is hier de hypermoderne freefall glijbaan, elastieken klimtoren, trampolines, touwbruggen, klimtorens, luchtkussens.

Legoland Scheveningen

En in Scheveningen kan je naar het Legoland Discovery Centre gaan. Bij het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen beleeft het hele gezin plezier met attracties, LEGO® bouw & speelzones, een 4D bioscoop & nog veel meer! Geniet van een 4D bioscoop ervaring, compleet in LEGO thema. Geniet van verschillende leuke films met bijzondere effecten zoals regen, wind en zelfs sneeuw, allemaal onder één dak. Met een ticket kan je 2,5 uur lang bouwen, spelen en leren. Bij het aanschaffen van een ticket reserveer je automatisch een tijdslot. Het tijdslot is je aankomst datum- & tijd. 

Sea Life

In de badplaats Scheveningen ga je naar naar Sea Life, een mooi vormgegeven indoor aquarium. SEA LIFE Scheveningen heeft meer dan 4000 dieren in 45 aquaria. Tijdens een bezoek ontmoet je onder meer de otters, roggen en zeepaardjes. Ook zie je hier Humboldt pinguïns. Ga kijken bij een van de voermomenten, bijvoorbeeld bij de piranha’s. De Piranha’s zijn sociale eters. Wat veel mensen niet weten, is dat zij op elkaar wachten met eten.

Uithof met schaatsen, karten en skiën

Een andere tip voor een kidsproof dagje Den Haag is De Uithof! Hier zijn allerlei leuke indoor activiteiten te doen voor gezinnen. Zo kan je in de wintermaanden gaan schaatsen en je kan indoor karten en wintersporten. Er ligt het hele jaar door echte sneeuw op een piste van 211 meter. Hier zijn vier skiliften dus je hebt nauwelijks wachtrijen. Twee sleepliften brengen je naar de top van de piste en twee bandliften zijn speciaal geschikt voor kids en beginners.

Den Haag kidsproof uitjes
Karten bij De Uithof

Museum in Den Haag met kinderen

Een van de belangrijkste vragen die vaak gesteld worden is: welk museum is nou echt leuk voor een dagje weg? In de stad Den Haag zijn dat er meerdere. Onderstaande musea hebben wij zelf getest of de gastbloggers zijn er geweest. Heb jij een museum bezocht en staat dat niet in deze lijst? Neem dan contact met ons op, dan zetten we jouw tip hierbij in de lijst.

Kinderboekenmuseum

Een van de leukste musea van Nederland vind ik het Kinderboekenmuseum. Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, is het museum in Den Haag interactief en erg leuk. Ook met jonge kinderen kan je hier goed terecht, met mijn peuter van 2 was ik uren zoet in het gedeelte voor jonge kinderen. Dit gedeelte is ook geschikt met peuters. Veel elementen uit populaire kinderboeken zullen ze herkennen en ze kunnen er vooral veel doen.

De tentoonstelling ABC met de dieren mee richt zich op kinderen van 0 tot en met 6 jaar en is waanzinnig leuk. Hier ontmoeten de kinderen al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste figuren uit populaire kinderboeken. Er is een Nijntje huisje, je kan over de letter-ijsschotsen springen met Kleine IJsbeer en kruip door het hol van Vos en Haas.

De nieuwe tentoonstelling Back Street in het Kinderboekenmuseum is een literair avontuur voor Young Adults. Hier kan je gaan rappen, dichten, gokken en verleiden met taal! Via donkere steegjes kom je in 10 verschillende ruimtes te staan.

museum Den Haag kind
Kinderboekenmuseum

Omniversum

De volgende tip voor een leuk museum in Den Haag met kinderen is het Museon-Omniversum, een leuk en leerzaam dagje uit voor kinderen en hun ouder. Met het entreeticket heb je toegang tot de tentoonstellingen, films, themazalen, labs en activiteiten. In de agenda op de website zie je wat er op de dag dat jij hierheen wilt gaan te doen is.

In de Dome, het grootbeeldfilmtheater, verwonder je je over de schoonheid van onze planeet. De Dome heette eerder het Omniversum, een museum en grootbeeld filmtheater. De films duren ongeveer een uur en zijn erg interessant. Blogger Jessica was hier onlangs met haar meiden en was heel enthousiast. De kinderen zaten helemaal in de film. Ook blogger Amber was hier onlangs en zij schreef daarover: “Het Omniversum bestaat al super lang maar het blijft leuk. Je ligt achterover in een stoel en ziet de film letterlijk overal om je heen.”

Omniversum
Omniversum
Louwman museum
Louwman

Louwman museum

Houden jouw kinderen van auto’s? Op naar het Louwman museum dan, want hier staat het vol met auto’s. Leuk extraatje is dat het gebouw erg mooi is! Onze gastblogger bezocht dit museum met haar zoon en schreef onder meer: “Er staat echt van alles in het museum. Vanaf het allereerste begin met paard en wagen tot de nieuwste exemplaren. Je maakt echt een reis door de tijd. De meeste indruk hebben de bijzondere auto’s gemaakt, zoals een auto in de vorm van een zwaan, een auto die eruit zag als een boot, maar niet kon varen en de grootste brandweerwagen.”

museum kids
Voorlinden

Museum Voorlinden

Een museum in Den Haag dat wij bezochten met peuter en kleuter was het Museum Voorlinden. Dit is een museum van moderne kunst. Het is echter zo toegankelijk en leuk dat je er zeker met de kids heen wilt. Achter het museum loopt het landgoed door in de duinen. Bij de ingang is er voor de kinderen een speurtocht. Het leuke hieraan is dat de kids actief op zoek gaan naar bepaalde kunstwerken. Sommige, zoals “De liften”, zouden anders niet zijn opgevallen. 

Over het landgoed kan je wandelen, er is een museumwinkel en een café. Daarnaast wandel je vanaf het landgoed zo de duinen in. Al met al is het een zeer kidsproof uitje Den Haag!

Toen wij hier waren in Den Haag met kinderen, werden we ontzettend verrast door het museum. We kregen vooraf de indruk dat het museum best klein was, maar dat bleek gezichtsbedrog. In dit museum worden de zintuigen echt geprikkeld. De kunstwerken die er voor ons bovenuit steken waren het huisje met spiegels en lampen, het zwembad en het doolhof. Het zwembad zie je van boven, maar via een trap kom je erin. We waren de oudste een tijd kwijt, bleek dat ze “verdronken” lag te wachten tot wij haar zouden vinden.”

Escher met kids
Escher

Escher in het paleis

Het Escher in Den Haag, is dat leuk met kinderen? Onze gastblogger ging op pad! Kunst en wiskunde, niet echt de favoriete vakken van mijn dochtertjes. Ik was dan ook erg benieuwd wat ze van Escher in het Paleis zouden vinden. Escher baseerde zijn kunst namelijk op wiskundige ideeën. Meteen nadat we onze jassen en tassen in een kluisje hebben gezet, krijgen de meiden een speurtocht. In bijna alle kamers van het Paleis is er een opdracht voor de kids.

Het gaat van hele simpele vragen als “Kun jij ontdekken welk huisdier Escher had?” tot “Kun je een voorbeeld geven van een prent in deze zaal waarin iets oneindig doorgaat?”. Maar er zijn ook tekenopdrachten. Op deze manier krijgen de kinderen redelijk wat prenten te zien en brengen ze in elke zaal tijd door. Op die manier heb je als ouder ook even de tijd om goed rond te kijken.

optische illusies
Optische illusies

Bijna alle prenten van Escher zijn optische illusies. Dus ik denk dat mijn dochtertjes ook zonder de speurtocht de meeste prenten in Escher in het Paleis wel hadden bekeken. Je wilt op de een of andere manier namelijk ontdekken hoe de tekeningen in elkaar zitten. Bijvoorbeeld hoe het kan dat water omhoog stroomt en de trappen oneindig door lijken te gaan. Of ontdekken welke dieren er allemaal in elkaar veranderen. Het zijn optische illusies die zowel ouder als kind aanspreken.

Heb je alle zalen op de eerste twee verdiepingen van Escher in het Paleis gehad, dan kom je bij het interactieve deel van het Paleis aan. Hier kan je zelf aan de slag met de ideeën van Escher. Op een digibord kan je zelf patronen maken en op de computers kan je de moeilijkstee blokjespuzzels maken. Nou ja, proberen dan, want die blokjespuzzels zijn erg lastig!

In het paleis kunnen kids vanaf 7 jaar op zondagmiddag een workshop linoleum snijden volgen in het Escher Atelier. In de vakanties zijn er soms extra activiteiten. Check dus even de website voor je gaat.

Wij brachten ongeveer 2 uur door in Escher in het Paleis. Dit museum is leuk voor kids vanaf een jaar of zeven. Zeker als ze van puzzelen en optische illusies houden. De speurtocht zorgt ervoor dat ze geboeid blijven kijken en dat je als ouder ook de rust hebt om rond te kijken.

Den Haag wat te doen
Japanse tuin

Stadsparken in Den Haag met kinderen

Een aantal jaar geleden waren wij een dagje weg in Den Haag met kinderen, speciaal voor de Japanse tuin. Deze Japanse tuin ligt in Clingendael en dit is een groot, gratis toegankelijk park. Er zijn dieren, speeltuinen en in het midden is een Japanse tuin. De Japanse tuin is slechts een paar weken per jaar geopend, in de herfstperiode. Zeker een bezoek waard!

Door het park lopen een aantal routes: rood en geel. Deze wandelingen zijn 2 en 4 kilometer. In het begin komen we een aantal dieren tegen. Al snel lopen we langs een groot grasveld en een zandbak, een fijne tussenstop voor de kids! Ook kwamen we speeltuin De Gees tegen, dit is een grote speeltuin met heel wat speeltoestellen.

De Japanse tuin is het pronkstuk van landgoed Clingendael. Omdat deze tuin erg kwetsbaar is, is deze maar een aantal weken per jaar geopend. Bij slecht weer kan je ook in deze weken de tuin niet bezichtigen. De Japanse tuin bezoeken met kinderen zeker een aanrader, alhoewel deze klein is en er veel bezoekers zijn!

 • Nog een gratis tip na een bezoek aan stadspark Clingendael? Stadsboerderij De Kakelhof is een leuke stadsboerderij in Den Haag. Er zijn geregeld activiteiten te doen en dagelijks mag je tussen 3 en 4 de cavia’s aaien.
 • Het Zuiderpark is zo’n leuke plek om heen te gaan met het gezin als je in Den Haag met kinderen bent. Met onder andere speelweides, een natuurspeelplaats en een skateplek is het zeer kindvriendelijk. Dit park wordt ook graag bezocht door de locals tijdens een dagje uit.
Japanse tuin Clingendael

Bezienswaardigheden Den Haag

In de inleiding schreven we het al: Den Haag is een stad met leuke opties voor een museum met kinderen, er zijn volop kinderactiviteiten en uitjes én daarnaast zijn er prachtige bezienswaardigheden. De onderstaande bezienswaardigheden zijn ook leuk voor een bezoek met de kids.

Binnenhof

Tijdens schoolvakanties en op zaterdag en woensdag, worden er kinderrondleidingen door het Binnenhof en de Ridderzaal georganiseerd. Kinderen van 6-12 gaan met een koffer op stap die ze onderweg mogen vullen met munten. Niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam.

Blogger Amber volgde in Den Haag met kinderen een rondleiding over het Binnenhof van de organisatie Prodemos. Op een super leuke manier vertelt te gids over de Tweede Kamer en de ministers. We moeten de afbeeldingen van de leeuwen zoeken, krijgen uitleg over de gouden koets en bezoeken de Ridderzaal. Lune mag de minister van Financiën zijn en aan het eind moeten de kinderen zelf een miljoenennota opstellen. Het meeste geld werd toegekend aan sport.

Binnenhof

Gevangenpoort

Het Museum de Gevangenpoort is geschikt voor dappere kids vanaf 8 jaar. Je ziet hier hoe er in de Middeleeuwen met gevangenen werd omgegaan. We zeiden het al, het is voor degenen met een sterke maag. Onze blogger was hier met haar kinderen en schreef: “We gaan naar de gevangenpoort en krijgen een rondleiding omdat je niet overal alleen op onderzoek uit mag. De aangeraden leeftijd is 8, maar Océane van 5 jaar is stoer genoeg om mee te gaan zei ze. Al vond ze het wel spannend. We bezoeken de oude cellen, horen verhalen over de gebroeders De Wit en zien de martelkamer. Vooral voor wat oudere kinderen is dit echt een toffe plek.”

Paleis Noordeinde

Het Paleis Noordeinde ligt aan het Noordeinde, een van de mooiere winkelstraten van Den Haag. Dit paleis wordt iedere zomer een aantal dagen opengesteld voor het publiek. Verstopt bij het Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen ligt de Paleistuin. En deze tuin is toegankelijk! Je kan hier picknicken, wandelen en naar de kunstwerken zoeken. Wandel en geniet van de bloemengazons, vijvers en oude bomen. 

Vredespaleis

Een bijzonder uitje in Den Haag met kinderen is een bezoek aan het Vredespaleis. Tijdens de weekenden kan je hier soms met een rondleiding mee. Koop je kaarten vooraf via de website! Er is inmiddels ook een speciale kinderaudiotour in het Visitors Centre van het Vredespaleis, deze is met name bedoeld voor kinderen van 8-12 jaar. De soms vrij confronterende beelden worden op een begrijpelijke manier uitgelegd. Kinderen lopen op hun eigen tempo door het centrum, met een koptelefoon en apparaatje waarmee je de buttons op de panelen kunt activeren.

Den Haag leuke stranden

Met zo een mooi strand voor de deur hoef je je eigenlijk nooit te vervelen met de kinderen. Op nummer 1 en 2 staan dan ook de stranden van Den Haag! Het strand van Den Haag, Scheveningen, met zijn superlange zandstrand, zijn heerlijke wandelpromenade en o zo fijne strandtentjes.

Heerlijk om uit te waaien, wat te eten of de hippe watersporters/ badgasten te bewonderen/ begluren. Een topdag met de kinderen aan het strand werkt echt altijd. Daarna slapen ze als roosjes door de zeelucht.

Kijkduin

Dit is eigenlijk het strand van Den Haag, hier is het wat gemoedelijker en rustiger dan Scheveningen. Maar er is ook wat minder aanbod wat betreft eetgelegenheden. Zeker niet minder lekker, hoor! Maar vergis je niet, ook hier kun je een heerlijke dag doorbrengen met de kinderen. Het strand is minder lang dan dat van Scheveningen.

En ga ook eens naar de Zandmotor van Monster, waar regelmatig zeehonden worden gespot. Soms spot je een verdwaalde zeehond langs de stranden van Kijkduin. Goed kijken, maar het kan echt!

uit eten Den Haag met kinderen

Uit eten in Den Haag met kinderen

Na al dat spelen, wandelen, rondkijken en ontdekken wil je natuurlijk ook wat eten en drinken. Gelukkig zit je daarvoor in Den Haag ook goed, dit zijn leuke tips om te gaan eten in Den Haag tijdens een dagje weg!

Leuke tip voor een kindvriendelijk restaurant in Den Haag is De Boomhuttenclub. Een super fijne plek voor ouders en kinderen tijdens een dagje uit. De kinderen kunnen hier spelen in een zichtbaar en afgeschermd gedeelte met houten boomhutten. Ondertussen geniet jij van je ontbijt of lunch.

 • Ontbijt of lunch met kinderen, ga naar La Palmette. Dikke pannenkoeken en eieren met spek worden geserveerd en het restaurantje valt heel goed in de smaak. Overal staan trouwens kinderstoelen.
 • Ik heb goede herinneringen aan ‘t Achterommetje, een koffie- en eetsalon waar ik zat met mijn (toen) baby.

Overnachten in Den Haag met kinderen

Den Haag heeft alles in huis voor een bezoek langer dan een dag. Zoek je een fijne plek om te overnachten met het gezin? Dit zijn onze tips:

Blogger Amber verbleef in het Novotel Suites. Zij huurden twee kamers in het Novotel Suites, want met vier kinderen lukt het niet meer om in een kamer te verblijven. Er zijn grote kamers waar je met zijn vieren kan slapen. De oudste 3 sliepen samen op een kamer en dat is een mooie manier om al vast te wennen voor aankomende zomer op Bali, want dan hebben we ook steeds twee kamers.

Er is een grote ruimte die ze de ‘livingroom’ noemen met gratis koffie, thee en fruit. Er staan gezellige banken en grote tafels waar je aan kunt zitten en waar je tussen de middag en ’s avonds ook je eigen eten mag eten! Perfect, want de Albert Heijn zit tegenover het hotel. En zo kunnen we ook een keer een broodje eten tussen de middag.

hotel Den Haag met zwembad
Leonardo Royal Hotel

Hotel met zwembad

Liever in een hotel met zwembad verblijven? Snappen we helemaal en ook daar zijn leuke mogelijkheden voor in en rondom Den Haag.

Leonardo Royal Hotel is een 4-sterrenhotel en ligt op 5 minuten rijden van het strand van Scheveningen en op 10 minuten rijden van het centrum van Den Haag. Er is gratis WiFi, een spa- en wellnesscentrum en een verwarmd binnenzwembad.

Vakantiepark Kijkduin ligt in Kijkduin, net buiten de stad. Dit uitgestrekte en groene park ligt pal achter de duinen met het strand op loopafstand, er zijn speeltuinen en een overdekt zwembad.

 • Indoor speeltuin
 • Kids Club
 • Overdekt zwembad

Andere blogs van ons lezen na dit uitgebreide artikel over wat je doet in Den Haag met kind?
Dit doe je in Rotterdam met kinderen
Vakantie in Zuid-Limburg
Bezoek aan Naturalis met gezin

zwembad hotel stedentrip gezin
Grand Hotel Amrâth Kurhaus

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën