Den Haag met kinderen in 7 tips

8

O, O, Den Haag, mooie stad achter de duinen! Barbara woont met haar gezin in Den Haag en weet precies wat je in Den Haag met kinderen kan doen.. Wil je meer van haar lezen, bekijk haar website!

Den Haag met kinderen

1. Scheveningen

Met zo een mooi strand voor de deur hoef je je eigenlijk nooit te vervelen met de kinderen. Op nummer 1 en 2 staan dan ook de stranden van Den Haag! Het strand van Den Haag, Scheveningen, met zijn superlange zandstrand, zijn heerlijke wandelpromenade en o zo fijne strandtentjes. Heerlijk om uit te waaien, wat te eten of de hippe watersporters/ badgasten te bewonderen/ begluren. Een topdagje met de kinderen aan het strand werkt echt altijd. Daarna slapen ze als roosjes door de zeelucht.

2. Kijkduin
Dit is stiekem eigenlijk het strand van Den Haag, hier is het wat gemoedelijker en rustiger dan Scheveningen. Maar er is ook wat minder aanbod wat betreft eetgelegenheden. Zeker niet minder lekker, hoor! Maar vergis je niet, ook hier kun je een heerlijke dag doorbrengen met de kinderen. Het strand is minder lang dan dat van Scheveningen. Het ligt naast de Zandmotor van Monster, waar regelmatig zeehonden worden gespot. Soms spot je een verdwaalde zeehond langs de stranden van Kijkduin. Goed kijken, maar het kan echt!

3. Duinrell/ Tikibad

Het attractiepark van Den Haag, voor groot en klein, staat hoog op mijn verlanglijstje om dit jaar met de kinderen weer eens naar toe te gaan. Het Tikibad, waar wij het meest gebruik van maken, met veel glijbanen en een golfslagbad, is eigenlijk favoriet bij ons thuis. Ik heb echte waterratten en dit zwembad biedt voor elk wat wils.

4. Sealife
Eigenlijk hoort Sealife bij Scheveningen. Maar op een gure, koude, regenachtige dag is dit de perfecte schuilplaats voor een paar uurtjes met de kinderen. Wij zijn er elk jaar wel een keertje te vinden. En iedere keer is het weer een feestje.

5. Meyendaal, Monkeybos/ Pannenkoekhuis

Net buiten Den Haag vind je het prachtige wandelgebied Meyendal. Ligt ligt tegen de duinen en het strand aan. Leuk voor een degelijk wandeling of lekker ravotten in het pas aangelegde Monkeybos. Als afsluiting kun je een heerlijke pannenkoek verorberen in het pannenkoekhuis dat vlakbij de parkeerplaats ligt. In de herfst en de lente is dit een fijne plek om door te brengen met de kinderen.

6. Drievliet
Dit is een supergrote speeltuin voor jong en oud. De entree is helaas niet gratis, maar je hebt wel een hele dag vermaak. Mijn kinderen gaan hier regelmatig heen met schoolreisje en het is elke keer weer een groot succes.

7. Rondvaart Binnenstad

Dit staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje, een rondvaart met de kinderen door de Haagse Grachten. Lijkt me echt geweldig om op deze manier ook een beetje de geschiedenis van Den Haag mee te krijgen. Voor mij nog even wachten tot de jongste oud genoeg is om een tijd stil te zitten, maar voor ieder ander is het nu al een ontzettende leuke ervaring. Leuk om aansluitend een lekker dagje te gaan winkelen in Den haag!

Den Haag met kinderen: 8. Zuiderpark en musea

Den Haag heeft nog veel mee te bieden, denk aan Madurodam en het prachtige kindvriendelijke  Zuiderpark met zijn leuke zomeractiviteiten voor kinderen. Ook zijn er veel musea waaronder het kinderboekenmuseum en het Omniversum.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

8 Comments
 1. Vlijtig Liesje zegt

  Ik krijg helemaal zin om naar Den Haag te gaan. De laatste keer dat ik er was moest ik een tentamen doen. Dat is denk ik zo’n tien jaar geleden.

  1. Karlien zegt

   Voor mij is het ook al even geleden. Den Haag heeft heel veel leuke lunchrooms enzo, wil al een tijd een weekendje naar Den Haag.

 2. Patricia zegt

  De laaste keer dat ik daar ben geweest was als kind. Ik geloof duinrell. Nu lijkt mij sealife wel wat.

  1. Karlien zegt

   Duinrell ben ik ook ooit geweest. Sealife lijkt me mooi en uiteraard ook het strand 🙂

 3. Saskia zegt

  Het strand ben ik al zo vaak geweest, heerlijk. Maakten we vaak een combinatie van als we naar de musical gingen. Sealife ben ik nog nooit geweest, maar klinkt inderdaad als een aanrader.

 4. Saar zegt

  Den Haag is een leuke stad, met of zonder kinderen!

 5. Lisa zegt

  Er is ook zoveel leuks te doen in Den Haag..Toen wij vroeger klein waren zijn we ook vaak naar Museon geweest en je hebt ook een ptt museum..misschien heet het anders..het gaat over hoe de post vroeger werd gedaan maar ook communicatiemiddelen en dat mogen kinderen daar zelf uitproberen…wij vonden het altijd superleuk..en n heel leuk artikel hoor…Groetjes Lisa

  1. Karlien zegt

   Leuk om te horen, ik ga eens op zoek naar dat museum.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.