Duinrell met kinderen | Onze review

Naar Duinrell met kinderen, hoe leuk is dat? Het park heeft ontzettend veel te bieden voor gezinnen met kinderen. Zo is er een camping, de bungalows, het attractiepark met daarin het Tikibad. Onze gastblogger nam de proef op de som en testte het. Ze was er met twee kinderen, van 5 jaar en 11 jaar.

Het mooi vakantiepark Duinrell bestaat op de dag van ons bezoek precies 84 jaar! In 1935 is het voor het eerst opengesteld voor het publiek. Inmiddels is het landgoed uitgegroeid tot een groot vakantiepark. Inmiddels is Camping Duinrell met de huuraccommodaties een van de meest geliefde bestemmingen voor een weekendje weg tijdens een kindervakantie in Nederland!

Onze dag in Duinrell met kinderen

De ontvangst was erg gastvrij; we werden als blogger bij een speciaal ingerichte ingang verwelkomt. Ook konden we de hele dag het park testen. Wat direct opvalt is dat het nergens écht heel druk is. Dat komt ook omdat de vakantie nog niet officieel is begonnen. Het was wel heel prettig want zo konden we makkelijk alle attracties in zonder lang in de rij te hoeven wachten.

Het tweede wat opvalt is dat honden mee mogen het attractiepark in. Dat kan heel fijn zijn voor gezinnen die hun trouwe viervoeter niet graag thuislaten en wij hebben het niet als storend ervaren. De baasjes hebben het park netjes achtergelaten.

De atracties in Duinrell zijn aangepast voor groot en klein. Zo zijn er atracties voor de kleintjes voor onder de 120 cm, als ook voor boven de 120 cm en boven de 140cm. Het aanbod is zo groot dat het lastig kiezen is waar we graag in willen gaan.

Duinrell met kinderen

Voor de kleinere kinderen (-120cm)

We probeerden onder andere het verkeersplein uit waar de kinderen met skelters het parcours op kunnen. Ze oefenen hier op rotondes, kruispunten met verkeersborden en bij een tankstation. Kun je gelijk laten zien of je je skelter goed kunt parkeren in de parkeervakken.

Op de Trampolines kun je even wat energie kwijt. Met 12 trampolines is het nooit echt lang wachten en kun je je kunsten laten zien of oefenen. Hoog, hoger hoogst! En naast de trampolines konden we het niet laten de Matterhorn te beklimmen. Dit zijn hele grote ballen onder een net waar je bovenop kunt klimmen.

Verkeersplein

Ook is er een ruime speeltuin in Duinrell met kinderen met fijn wit zand waar de kinderen van alle leeftijd op speeltoestellen van weleer en moderne toestellen heerlijk kunnen spelen. Deze verveelt nooit. De minitrein is er voor de kleintjes tot een jaar of 5 à 6. Ouders mogen mee; houd dan rekening met een krappe zit. Het treintje maakt een buitenrit en komt door de trollengrot waar je trollen aan het werk ziet.

Kikkerachtbaan

Een spannende achtbaan voor kids met een beetje lef! Hij gaat best hard en het is ook wel hoog. Hier staan ook al veel 4- en 5-jarigen in de rij dus ook voor de jongste kleuters kan deze erg leuk zijn. Meestal willen ze nog een keer!

Ben je groter dan 100 cm dan kun je ook de Dragonfly achtbaan uitproberen. Deze is nog wat spannender dan de kikkerachtbaan.

AquaShute

Voor de grotere kinderen in Duinrell (+120cm)

De Aqua Shute is een spannende waterbaan waar je met een slee 45 km per uur 18 meter naar beneden roetsjt. Voor echte durfals dus!

De rodelbaan is voor kinderen en volwassenen vanaf 140 cm. Hier is de wachtrij wel wat langer dan bij andere attracties. Omdat het twee banen naast elkaar zijn kun je tegen elkaar duelleren. Je moet zelf kunnen remmen en je wordt door middel van ‘rem verkeerslichten’ in bochten gewaarschuwd om op je snelheid te letten.

En van de Aqua Swing krijg je vleugels! Eenmaal in de lucht ga je in de zweefmolen sneller dan je dacht te zien vanaf de grond. Onder je voeten spuit een fontein misschien je voeten wel nat!

Tikibad bij Duinrell voor kinderen

Het Tikibad is een groot feest. Wij testten het overdekte Waterpark Playa. Dit is een paradijsje voor de jongste kinderen tot 120 cm. Het fijne is dat de kinderen hier zonder drijfmiddelen naar hartenlust kunnen spelen, spetteren en glijden van de glijbanen. Met een apart ruim en verwarmd peuterbad tot 3 jaar.

Voor meer spanning zijn er 16 glijbanen buiten het Waterpark Playa gedeelte. Met snelheden van 20 km per uur tot 70 km per uur. Houd je van golven? Neem dan een duik in het golfslagbad. Deze is voor alle leeftijden. En ook de Lazy River is een aanrader met jonge kinderen. Met een grote band drijf je langzaam een rivier af.

Duinrell La Place

La Place Duinrell

Van al dat spelen en zwemmen heb je vast honger gekregen. Wil je graag een lekker ontbijt of een lunch dan is De Schaapskooi wat midden in het attractiepark ligt makkelijk bereikbaar. Ook zijn er meerdere take away’s in het park waar je snacks, drinken en ijs kunt kopen.

We mochten bij de opening van de nieuwe La Place restaurant van de Duinrell Plaza aanwezig zijn. Bij Duinrell Plaza kun je dineren in stijl; er wordt gekookt waar je bij staat en er is ruime keuze uit verschillende maaltijden als vlees-, gril- en vogelgerechten. Ook zijn er pizza’s en zelf samen te stellen salades voor bij de hoofdgerechten. Ideaal voor een dagje Duinrell met kinderen: ieder eet wat die wil en als je wilt kan het nog gezond ook.

trampoline

Duinrell met kinderen: een aanrader?

Is het een aanrader om met je gezin naar Duinrell te gaan? Absoluut! Wij vonden een hele dag in Duinrell ontzettend leuk en we hadden nog wel langer willen blijven in dit pretpark. En ook een vakantie naar Duinrell is wat ons betreft een aanrader. Wat het park zo leuk maakt voor gezinnen is dat het groot en divers is. Met attracties voor alle leeftijden en een waanzinnig zwembad met glijbanen.

Overnachten in Duinrell

Eén van de grootste, beste en meest geliefde bestemmingen is Camping Duinrell in Wassenaar. Het is zoveel meer dan een camping, want er is ook het een onvergetelijk pretpark en een geweldig zwemparadijs! Naast het pretpark en zwemparadijs, zijn er nog vele andere activiteiten te ondernemen, waaronder voetbal, minigolf, trampolines, fietsverhuur, tafeltennis. De kinderen kunnen zich vermaken in de kinderdisco.

Lees de praktische tips op de website!

Meer lezen?
Dit doe je in Den Haag met kinderen
Wij testten eerder ook de Efteling met het gezin

Duinrell met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën