Bayeux met kinderen | 7x Uitjes

Bayeux met kinderen bezoeken, is dat een aanrader? En wat is er te doen in deze stad in Normandië? Wij waren er met de kinderen en delen onze tips voor een bezoek aan deze Franse stad.

We waren onderweg naar de Invasiestranden en maakten een tussenstop in Bayeux. Toen we aankwamen in deze stad waren we direct blij dat we voor een koffiebreak op deze plek gekozen hadden. Wat een sfeervol en historisch centrum! Met een gotische kathedraal, een watermolen, doorkijkjes, steegjes en oude huizen. Wij wandelden door de stad, wat prima te doen is. Geen zin om te lopen? Er rijdt ook een toeristisch treintje rond.

Deze stad kan je ook als uitvalsbasis gebruiken om de omgeving, waaronder de Invasiestranden, te ontdekken.

vakantie Normandië met kinderen
Bayeux

Bayeux met kinderen

Het Tapijt van Bayeux is voor veel bezoekers de reden om naar deze stad af te reizen. Wij hebben dit tapijt (vanwege Corona) helaas niet bezocht. Maar het is zo iconisch voor de stad dat ik het wel opneem in deze blog.

Het Tapijt is bijna 70 meter lang! Op het geborduurde linnen staat het verhaal van de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar. Tijdens je bezoek wandel je met een audiogids langs het Tapijt. Kinderen krijgen een speciale audiogids. Bekijk de info op de website van het museum.

Jardin Public de Bayeux
Jardin Public de Bayeux

Botanische tuin

De botanische tuin (Jardin Public) ligt net buiten het centrum van de stad. Wij waren hier tijdens het bezoek aan Bayeux met kinderen. Deze tuin is niet al te groot. Wel is het een schone en goed onderhouden plek. Op twee plekken in de tuin staat een speeltoestel: een schommel en een klein huisje. Centraal in het park staat een oude, grote treurbeuk.

  • Zoek je een plek voor een kop koffie en een stuk taart, dan raden we Le Café Cuillère aan! Zeker de cheesecake is heerlijk. Voor de lunch kan je er terecht tussen 12.00 en 14.00.
Le Café Cuillère
Le Café Cuillère

Cathedrale Notre-Dame

Ben je in Bayeux met kinderen, dan is een bezoek aan de kathedraal ook aan te raden. Voor de kathedraal zijn archeologische overblijfselen van een 10e-eeuws gebouw te zien.

Adventure Parc

Op zoek naar wat vermaak? Dan is het Adventure Parc een goede optie. In dit avonturenpark is er voor ieder wat wils. Zo zijn er zeven verschillende klimroutes tussen de bomen, je kan bubbel voetbal spelen, boogschieten en tubbing. Je neemt een pakket af waarmee je heel wat dingen kan doen. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang, voor kids van 3 tot 5 jaar is er een speciaal pakket. (Website)

Bayeux met kinderen

Invasiestranden in de buurt van Bayeux met kinderen

Bijzonder is dat Bayeux de eerste stad in Frankrijk was die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd bevrijd. In het Musée Mémorial Bataille de Normandie gaat het over de bevrijding en de D-Day-landingen. Zo zijn er tentoonstellingen, tanks, jeeps en wapens te zien. (Website)

De War Cemetery is een begraafplaats van Britse militairen. Niet direct een leuke kinderactiviteit, wel een indrukwekkende plek. Blogger Nicole bezocht de Amerikaanse begraafplaats in Colleville met haar zoon van 8 jaar en schreef daar toen over: “Het besef dat iedere steen staat voor een vader, zoon, broer of oom is misschien te veel voor een kind. Maar dat dit een plaats is vol verdriet lijkt wel aan te komen als ik zie hoe stil hij wordt.”

stedentrip Frankrijk gezin

Overnachten in Bayeux met kinderen

Langer in deze stad verblijven? Dit zijn een aantal tips om te overnachten:

Le Mogador ligt op 100 meter van de Cathédrale Notre Dame, je verblijft in een kamer voor vier personen.

Het hotel Novotel heeft een verwarmd openluchtzwembad!

Meer tips lezen na deze blog?

Bayeux met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën