Nancy met kinderen | 5x Uitjes

Nancy is een stad in het noorden van Frankrijk die je waarschijnlijk wel eens voorbij bent gereden, op weg naar het zuiden langs de Route de Soleil. Deze stad is echter een bezoek of een stedentrip waard! Wij delen waarom je hierheen gaat en wat er te doen is in Nancy met kinderen.

Nancy is de stad van de art nouveau en het wordt wel een beetje vergeleken met Parijs in het klein. Het is zeker een kleinere en rustigere stad dan Parijs. Nancy ligt net onder Luxemburg en is een ideale plek voor een tussenstop onderweg naar het zuiden! Dit zijn tips bij Nancy voor op doorreis door Frankrijk.

Doen in Nancy met kinderen

Place Stanislas

Place Stanislas in het centrum van de stad wordt gezien als het mooiste plein van het land! Het ziet eruit als een groot openluchtmuseum met fonteinen, gebouwen en sculpturen. Vlak na zonsondergang gaan alle lichten tegelijkertijd aan, een heel mooie moment.

Aan dit plein is het Museum van moderne kunst (Musee Des Beaux-arts) gevestigd. Wellicht niet direct de meest interactieve kinderactiviteit, maar het museum is wel een bezoek waard.

Museum Aquarium De Nancy

Ben je in Nancy met kinderen, dan is het leuk om naar het aquarium te gaan. Er zijn op de begane grond bijna zestig aquaria met zo’n 600 dieren. Een van de bijzonderheden is de tentoonstellingen van elektrische vissen. Op de eerste verdieping is een educatieve tentoonstelling gemaakt, in het spoor van de evolutie.

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en voor pubers betaal je iets meer dan € 2, -. (Website)

Frankrijk met kids

Parc de la Pépinière

Het Parc de la Pépinière is een park in Nancy met een rozentuin. Leuk voor de kids is de mini dierentuin en de kleine kermis. Het is een fijne plek om even bij te komen van de drukte in de stad.

Een ander fijn park in Nancy met kinderen is Le Jardin des Cinq Sens. Deze ligt in de wijk Gare. Voor de kinderen is de speeltuin hier leuk.

Tipi Park

Ten westen van Nancy ligt het Tipi Park, een van de grootste klimparken in Frankrijk! Er zijn verschillende klimparcoursen en het is voor kinderen vanaf 3 jaar al mogelijk om hier te leren klimmen. Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er 11 verschillende parcoursen.

Maison d’Hôte de Myon

Overnachten in Nancy met kinderen

Wil je langer blijven in Nancy, dan zijn dit enkele aanraders om te verblijven.

Hôtel Revotel Nancy Centre Gare ligt in het centrum van Nancy, op 200 meter van het treinstation. Je verblijft in een familiekamer.

Camping Le Brabois ligt in het hart van het historische park van Brabois en dit is direct ook een goede uitvalsbasis om de stad Nancy te verkennen.

Meer stedentrips in het noorden van Frankrijk na deze blog over Nancy met kinderen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën