Champagne-Ardenne met kinderen – 11x Uitjes

Champagne-Ardenne met kinderen bezoeken, wat is er in deze regio te doen? Wij waren er toen we op vakantie waren in de stad Reims. In deze blog delen we een aantal leuke tips voor je gezinsvakantie in dit gebied.

Champagne-Ardenne ligt in het noordoosten van Frankrijk, waardoor je erheen kan gaan voor een korte vakantie op maximaal 4 uur rijden, maar je kan het ook combineren met een vakantie in bijvoorbeeld de Vogezen. De regio is inmiddels samengevoegd met de Elzas en Lorraine dit gebied heeft de naam Grand Est. Het is een regio met natuur, cultuur en natuurlijk champagne! Dit gebied heeft wijngaarden, meren en steden als Reims, Troyes, Sedan en Langres. Net boven Reims liggen de Franse Ardennen.

Doen in de Champagne-Ardenne met kinderen

De meren

In deze regio zijn er diverse mooie meren. De bekendste zijn lac du Der en de meren van Forêt d’Orient. Het Lac du Der is een van de grootste stuwmeren van Europa. Je kan hier het uitkijkplatform van de watertoren van Giffaumont-Champaubert beklimmen. Er zijn hier meerdere zandstranden, je kan watersporten en vissen.

De meren van Forêt d’Orient liggen in het regionaal natuurpark. Dit zijn immense stuwmeren in een groot bos. Op het lac d’Orient kan je zeilen en er zijn stukken waar je mag zwemmen.

Reims

Wij waren op stedentrip in Reims, een stad in de Champagne-Ardenne die bekend staat om de kathedraal, kunst en geschiedenis. Er is een wijnhuis, met kinderen kan je naar het planetarium, er zijn indoor speeltuinen en er is een automuseum. Ga ook naar de prachtige kathedraal. Direct naast de kathedraal ligt het Paleis van Tau, dit was het het aartsbisschoppelijk paleis en het is nu een museum. Achter de kathedraal is een klein park.

Reims

Troyes

Troyes is een andere stad in deze regio die een bezoek waard is. Bijzonder is dat het centrum van deze stad de vorm heeft van een champagnekurk. Bewonder hier de mooie 16e-eeuwse vakwerkhuizen. Ook hier staat een mooie kathedraal.

Nigloland

Nigloland is een attractiepark in het Regionaal Natuurpark Forêt d’Orient. Met 39 attracties is het een van de grootste attractieparken in Frankrijk. De attracties staan verspreid over vier verschillende werelden. Er zijn 27 attracties kinderen kleiner dan 1 meter.   

Parc Animalier de Charleville-Mézières

Wil je naar een dierenpark in Champagne-Ardenne met kinderen, dan kan je bijvoorbeeld naar het Parc Animalier de Charleville-Mézières gaan. Dit park ligt tussen Saint-Laurent en Aiglemont. Via twee verschillende wandelroutes zie je allerlei soorten dieren die in een groot, relatief vrij leefgebied wonen. Denk aan wilde zwijnen, fazanten, herten en reeën.

De burcht van Sedan

Bij de stad Franse Sedan staat een van de grootste burchten van Europa. Met een boekje ga je aan de hand van Raymond le Marmiton door het kasteel. De kids lossen spelenderwijs allerlei opdrachten en puzzeltjes op.

Parc Argonne Découverte

Het Parc Argonne Découverte is een park met een aantal dieren, een vogelshow, wat attracties en een trampolineparcours tussen de bomen. Dit park is niet al te groot maar er zijn voldoende dingen om te doen voor het gezin.

Themapark Elfy park

Het themapark Elfy park is echt een park voor gezinnen met jonge kinderen. Er zijn allerlei elfen, kabouters en trollen in het elfenbos. Daarnaast zijn er wat attracties en speeltuinen. Zoals gezegd, deze optie in de Franse Ardennen is leuk voor kleine kids.

Center Parcs Les Trois Forêts

Overnachten in Champagne-Ardenne met kinderen

Center Parcs Les Trois Forêts ligt in de Noord Franse Vogezen. Er is een enorm subtropisch zwembad met zes glijbanen, waaronder een van 190 meter lang. Ook is er de indoor speelhal ZE Place. Combineer een vakantie in Champagne-Ardenne hier met stedentrips naar Nancy en Straatsburg.

Center Parcs Le Lac d’Ailette ligt in de omgeving van de stad Reims en aan het meer van Ailette. Er is een strand met opblaasitems en ligstoelen. Ook is er een subtropisch zwembad met 13 glijbanen, waarvan 4 in de Waterboom!

  • Aqua Mundo
  • BALUBA indoor speelwereld
  • High Adventure Experience, Tower Jump en Zip Wire

Hotels

Premiere Classe Troyes ligt in het centrum van La Chapelle-Saint-Luc. Er zijn hier kamers voor vier personen.

Le Village de la Champagne – Slowmoov heeft familiekamers en een kinderspeelplaats. Bijzonder overnachten kan hier in een trollenlodge!

Dat waren ze, onze tips voor Champagne-Ardenne met kinderen! Lees ook onze tips voor Parijs met kids en onze andere tips voor vakanties op een paar uur rijden.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Categorieën