Reims met kinderen

0

Een stedentrip Reims met kinderen, hoe leuk is dat? Wij waren er met het gezin en delen onze ervaringen.

Het idee om naar Reims met kinderen te gaan ontstaat als we onderweg zijn naar Siblu les Charmettes, een camping in het zuiden van Frankrijk. Op de heenweg stopten we in Rouen en in één keer terugrijden, daar hebben we geen zin in.

We overnachten in een AirBnB in Reims, net buiten het centrum. Als we aankomen krijgen we direct een uitnodiging om aan te schuiven bij het avondeten. Het appartement is nieuw, groot, schoon en inclusief regendouche.

Lees ook: AirBnB met kinderen, onze ervaringen!

Reims met kinderen bezoeken

Reims staat bekend om de kunst en geschiedenis, en zeker de kathedraal is een blikvanger in de stad. De omgeving van Reims, de Champagne, staat natuurlijk bekend om de bubbelwijn.

Het eerste dat opviel in de stad was dat er zoveel fonteinen zijn. Zeker op mooie dagen, zoals de dag eind augustus toen wij er waren, is dat leuk voor kinderen.

Daarnaast viel de bouw op. De huizenbouw doet een beetje statig aan. De stad ziet er keurig uit en is heerlijk om doorheen te wandelen. Al snel komen we de bordjes van de toeristische route door de stad tegen (Circuit Touristique), deze volgen we.

Circuit Touristique

Wat wij deden in Reims met kinderen

Per toeval parkeerden we de auto vlakbij een kleine gedenkplaats/tuin voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Niet direct een hele leuke activiteiten voor met kinderen, maar wel indrukwekkend.

Reims gedenkplaats

In de middeleeuwen en daarna werd de nieuwe koning van Frankrijk gekroond in de prachtige kathedraal van Reims. Wij hebben een tijd voor de kathedraal gezeten en daarna liepen we natuurlijk ook naar binnen.

Vervolgens lopen we om de kathedraal heen. Direct naast de kathedraal ligt het Paleis van Tau, dit was het het aartsbisschoppelijk paleis en het is tegenwoordig een museum. Achter de kathedraal is een klein park.

Reims met kind bezienswaardigheden

Vanwege het eind van de vakantie (het is al zondagnamiddag) hebben we geen tijd om veel meer dingen te doen. Natuurlijk gaan de kinderen nog wel in de draaimolen. We hebben ook nog een broodje gegeten bij La Mie Caline, een prima plek waar je voor weinig geld luncht.

Als we al in de auto zitten geef ik aan dat ik toch nog even bij het Planetarium langs wil gaan. In de algemene zaal is er heel wat te zien over het heelal, dit is gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen betaal je wel.

Vlakbij het Planetarium zit wijnhuis Champagne Lanson. Helaas was deze gesloten toen wij in de stad waren. We hebben vervolgens in de omgeving nog 7 wijnhuizen geprobeerd, maar ze waren allemaal dicht. De omgeving is wel prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Reims

We reden een aantal keer langs Jardin de la Patte-d’Oie, een mooi park met speeltuintje net buiten het centrum. Ook kan je vanaf hier langs de rivier wandelen. Parc Léo-Lagrange en Parc de Champagne (met kleine botanische tuin) werden ons ook aangeraden door de eigenaren van de AirBnB. Deze parken zijn kindvriendelijk.

Een andere tip die we kregen zijn de indoor speeltuinen Indianaventure, Trampoline Park, Jim Baloo en Royal Kids. In de winter kan je naar de schaatsbaan Patinoire.

Planetarium Reims
draaimolen Reims

Overige kinderactiviteiten in Reims

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Reims, een aantal tips voor activiteiten:

  • Museum der Schone Kunsten.
  • Bij dit wijnhuis gaan de kinderen aan de slag met het ontdekken van fossielen.
  • Porte Mars.
  • Fort de la Pompelle.

Reims met kinderen | Een aanrader!

Na een kort weekend Reims met kinderen weten we zeker dat we terugkomen. Het is een mooie, statige stad met voldoende activiteiten voor het gezin. 

Er is nog veel meer te ontdekken in de stad en ook de Champagnestreek spreekt ons aan.

De afstand valt ook mee: vanaf Amsterdam rijd je in iets meer dan 5 uur naar Reims.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.