Kindvriendelijke tussenstops langs de Autoroute du Soleil

0

Met de auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Als je met kinderen reist, dan zoek je naar leuke kindvriendelijke tussenstops langs de Autoroute du Soleil. Wij kregen deze leuke tips binnen, die we graag met je delen!

Tips voor kindvriendelijke tussenstops langs de Autoroute du Soleil

De tussenstops liggen in de regio Lorraine (Lotharingen), in het noordoosten van Frankrijk, onder Luxemburg. Een regio met heuvelachtige gebieden, leuke steden als Metz en Nancy en de Vogezen.

Langere tussenstop? Verblijf net als blogger Tamara in CenterParcs Les Trois Forets

Alle onderstaande tussenstops hebben een parkeerplaats waar je ook kan parkeren met een camper of caravan. Deze tussenstops zijn geschikt voor een langere pauze of voor een overnachting. De bezienswaardigheden en restaurants liggen op maximaal een half uur lopen vanaf de parkeerplaats. Met kleine kinderen is een draagzak of buggy dan wel handig.

Metz met kind
Metz

6x Kindvriendelijke tussenstops langs de Autoroute du Soleil

1. Thionville (Afslag 39 van de A31)

Deze tussenstop ligt net na de Luxemburgse grens. Thionville is een stad met een mooi oud centrum. En als je zin hebt om de benen echt even te strekken, dan kan je langs de Moezel wandelen.

2. Amnéville (Afslag 37 van de A31)

Het toeristische recreatiecomplex is een ideale plek voor een tussenstop met het gezin. Midden in het bos ligt de grootste dierentuin van Europa.

Lees ook: tips voor autoreizen met kinderen

3. Metz (Afslag 33 van de A31)

Metz staat heel hoog op mijn lijst om te bezoeken. Deze stad is ideaal als je houdt van moderne kunst en monumenten. Maar ook zijn er mooie tuinen om doorheen te wandelen en er is een meertje in het centrum.

4. Pont-à-Mousson (Afslag 28 van de A31)

In deze stad stop je om het mooie erfgoed te bekijken, of om even tot rust te komen. Het driehoekige renaissance plein zie je nergens anders in Europa.

5. Nancy (Afslag 20 van de A31)

Een andere stad die hoog op mijn lijst staat voor een kindvriendelijke stedentrip is Nancy. Deze stad staat bekend om de art nouveau (jugendstil) en UNESCO-erfgoed. Ook kan je hier mooi wandelen: door de Pépinière of op de oevers van de Meurthe.

6. Épinal (Afslag Épinal – Le Saut le Cerf van de N57)

Dit stadje ligt aan de Moezel, in de Lage Vogezen. Deze stad kan je te voet en op de fiets verkennen. Vanaf de resten van de burcht geniet je van een heel mooi uitzicht.

Meer info over de regio Lorraine vind je op deze website
Verder zuidelijk stoppen? Dat kan in de regio de Savoie op de stad Lyon.
Aangekomen in het zuiden? Lees de tips voor de Cote d’Azur en Nice met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.