Lille met kinderen | 11x Leukste uitjes

Wat is er te doen in de Noord-Franse stad Lille met kinderen, ook wel Rijsel genoemd? Wij gingen op onderzoek uit en delen enkele tips voor deze stad. Ideaal aan Lille is dat deze stad net over de grens met België ligt. Een stedentrip in het buitenland op slechts een aantal uur rijden.

Waarom ga je naar Lille met kinderen? Deze Franse stad staat vol met historisch erfgoed en er zijn toffe activiteiten voor gezinnen. Met het mooie, oude centrum en de vele bezienswaardigheden is Lille een hele leuke stad voor een stedentrip. En als je in december naar deze stad gaat, kan je naar de kerstmarkt gaan!

Wil je de stedentrip combineren met een andere regio in Frankrijk, ga dan naar de Opaalkust van Nord-pas-de-Calais. Of reis door naar het iets zuidelijker gelegen Amiens of Arras.

Doen in Lille met kinderen

Bezienswaardigheden

Lille is een stad vol erfgoed. Als je rondwandelt, zie je van alles. Ik dwaal graag door steden, met kleine kinderen is het vaak prettiger om iets doelgerichter te zijn. Dus enkele tips daarvoor:

  1. Vieux Lille is het historische centrum van de stad.
  2. Grand Place of het Place du Général-de-Gaulle is een groot en mooi plein.
  3. De Citadel is een 17e-eeuwse citadel en ligt aan de rand van het centrum van de stad.
  4. Voor mij niet te missen tijdens een stedentrip, een bezoek aan de kathedraal. In Lille is dat de kathedraal Notre-Dame-de-la-Treille.

Belfort

Wil je een mooi uitzicht over de stad zien, beklim dan het belfort van Lille. Dit gebouwd is gebouwd in de periode van 1924 tot 1932. Het is geïnspireerd door de Vlaamse huizen met hun driehoekige trapgevels. Het 104 meter hoge belfort staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je klimt eerst een stuk de trap op en je kan vervolgens verder klimmen of je stapt in de lift omhoog.

Dierentuin

Ben je in Lille met kinderen, dan ga je naar de dierentuin. Met kinderen is het eigenlijk altijd een goed idee om naar de dierentuin te gaan en hier is de entree heel laag. Reken op een aantal euro’s per persoon! Het geheel is niet groot, met een uurtje ben je er doorheen als je doorloopt. De dierentuin ligt bij het stadspark. In het stadspark is een grote speeltuin. Let wel op, want de dierentuin is tussen december en februari gesloten. Bekijk voor je bezoek de website voor de openingstijden.

Musea in Lille met kinderen

Een museum dat leuk is voor kinderen is het Natuurhistorisch museum. Met heel wat opgezette dieren en natuurlijk een grote dino. Ideaal, want hiervoor hoef je geen Frans te begrijpen en geen bordjes met informatie te lezen.

Een leuk musea om met kinderen te bezoeken in Lille is het Paleis voor Schone Kunsten. Ik lees erover dat je er op eendenjacht kan met je kinderen: verschillende klassieke schilderijen hebben een snavel van Donald Duck opgeplakt gekregen las ik op een website die inmiddels uit de lucht is.

Museum LaM is een museum met hedendaagse kunst, workshops (ook voor gezinnen) en een tuin met sculpturen. Heel kunstzinnig en heel leuk, hier zouden wij zeker een bezoek aan brengen.

Musée d’Art et d’Industrie is heel bijzonder, want het is gevestigd in het voormalige art-decozwembad van de stad. Langs het voormalige zwembad staan allerlei beelden, zeker een bezoek waard! Het museum ligt in Roubaix, een voorstad van Lille.

Overnachten in Lille met kinderen

Blijf je langer dan een dag in Lille, dan zoek je waarschijnlijk een fijne plek om te overnachten. Dit zijn enkele tips!

Novotel Suites Lille Europe is een 4-sterrenhotel, in het centrum van Lille. Er zijn familiekamers.

Moxy Lille City heeft suites voor gezinnen. Het is een modern hotel met familiekamers en een terras.

Je kan naar Lille reizen met de auto, maar er gaat ook een trein! Met de trein ben je zo’n 3,5 uur onderweg. Voordeel is natuurlijk dat je geen parkeerkosten hoeft te betalen.

Meer lezen? Bekijk de tips voor tussenstops in Frankrijk onderweg naar het zuiden. Of lees onze tips voor het Belgische Kortrijk, aan de andere kant van de grens.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën