Kortrijk met kinderen | 9x Kinderuitjes

Wat is er te doen in Kortrijk met kinderen? Hier lees je een aantal leuke tips voor deze studentenstad, in het zuiden van de provincie West-Vlaanderen! Van kinderactiviteiten tot kindvriendelijk overnachten.

Leuk om te weten voor een bezoek is dat Kortrijk eigenaar is van het ‘Label kindvriendelijke steden en gemeenten’. Dit betekent dat het een kind- en jongerenvriendelijke stad is. Perfect als je met het gezin een dagje naar deze stad wil gaan dus.

Kortrijk met kinderen

Tijdens oorlogen heeft Kortrijk veel historische gebouwen verloren maar er is gelukkig het een en ander gerestaureerd. Zeker het Belfort, de Broeltorens en het Begijnhof zijn aanraders om te bezoeken als je in deze stad bent.

De bezienswaardigheden van Kortrijk ontdek je met jonge kids wellicht het beste met de Holder-de-Boldertocht. Dit kan iedere dag, behalve op maandag. Je reserveert deze tocht het best minimaal 8 dagen vooraf! Bij de start van de tocht krijg je een praktische wegbeschrijving in het Nederlands.

De Warande

De Warande is een groot wandel- en avontuurlijk speeldomein. Er zijn in het domein allerlei speelzones in dit domein, gericht op diverse leeftijden. Met een speelheuvel, speelzones en een speelbos is er voldoende te doen. Het gebied is het hele jaar door gratis toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang.

Woopahoo

De Woopahoo is een indoor pretpark met allerlei attracties. Met onder andere een draaimolen, springkasteel en klimmen- en klauteren. Nieuw is het gedeelte met 18 klimuitdagingen, geschikt voor kindjes vanaf 4 jaar.

Kortrijk met kinderen

Speel-o-bistro De Bokes

Bij de Speel-0-bistro zijn er meer dan 25 volksspellen te spelen. Deze zijn zowel binnen als buiten te doen en het is een bijzondere activiteit in Kortrijk met kinderen. Vanwege de individuele spel- en scorekaart houd je het spannend tot aan het laatste spelletje. Deze speel-o-bistro wordt mensen met een psychische problematiek en mensen met verstandelijke beperkingen, om ze te helpen bij het integreren in het maatschappelijk leven.

Texture, museum over Leie en vlas

In dit museum ontdekken jong en oud waardevolle collecties vlas en textiel. Er zijn drie kamers in het museum. In iedere ruimte is het grote verhaal voor iedere bezoeker begrijpelijk, maar je kiest zelf waaraan je meer aandacht schenkt. Erg leuk om te doen is het gezinspakket ‘Op stap met Staf Stekel’. Dit parcours is bedoeld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. (Website)

Texture

Kortrijk 1302

In Kortrijk 1302 ga je op een reis door de tijd, terug naar naar 11 juli 1302. Op die dag vond op het Groeningeveld bij Kortrijk de Guldensporenslag plaats. Je komt het een en ander te weten over de oorzaken en gevolgen van de veldslag, en de symbolische datum 11 juli voor Vlaanderen.

Voor gezinnen met kinderen zijn er diverse activiteiten mogelijk. Voor kinderen van 5 tot 7 jaar is dat Ridder zoekt Prinses. Het ABC van 1302 is voor kids van 10 tot 12 jaar. En Holder de Bolder door Kortrijk is voor kinderen van 7 tot 12 jaar. (Website)

stedentrip België

Meer tips Kortrijk met kinderen

Het Buda-eiland heeft de naam te danken aan de stad Boedapest. Op dit eiland gaat het om beeldende kunst en design. Dit eiland ligt tussen de armen van de rivier de Leie. Hier vind je ook Buda Beach, een klein stadsstrandje.

  • Tussen half juni tot eind augustus is de Rozentuin op zijn mooist en dan is het echt tof om een bezoek te brengen als je in Kortrijk met kinderen bent. Een bezoek aan deze tuin is gratis! Dit stadspark ligt in het kasteelpark van het kasteel ‘t Hooghe.

Op zoek naar een leuk indoor uitje in Kortrijk met kinderen? Ga Trampolinespringen bij de Jumpsquare. De main court biedt zo’n 300 – 500 m2 aaneengesloten Trampolines en is het centrale punt in de Jump Arena. Met het hele gezin jumpen is nog leuker. Kom op zondag met jouw gezin éxtra voordelig jumpen met de Family Jump Special. Daarnaast zijn er voor peuters en kleuters speciale mini jump uren, waarin zij rustig en veilig kunnen springen.

Kortrijk met kinderen
De Gavers

Recreatiedomein De Gavers

Op de terugweg van een vakantie in de Vendee, Frankrijk, stoppen we net ten noorden van Kortwijk bij het recreatiedomein De Gavers. Dit grote domein is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Er is ontzettend veel te doen in dit gebied, we waren verrast door de grootte! Wij begonnen bij het grand café, met grote en gratis parking. Er is een uitgebreide kaart en het terras grenst aan de speeltuin met speelbos. Nabij cafetaria De Gavermolen (Parking Eikenstraat) is een klim- en klautertoestel voor 3 tot 12 jaar. Er is ook een beachvolleyveld en er zijn enkele petanquebanen. Het Gavermeer heeft een afgesloten zwemzone. Daarnaast kan je onder andere kano’s huren. Verder is er ook nog een Kidstouwenparcours en een hoogtouwenparcours!

Kortrijk met kinderen

Restaurants in Kortrijk met kinderen

Waar kan je goed terecht om wat te eten of drinken in Kortrijk met het gezin? Dit zijn enkele aanraders voor restaurants en tavernes:

  1. De Groene Wandeling is een kindvriendelijke taverne met een leuke speeltuin.
  2. Brasserie “De Heeren van Groeninghe” ligt in het Begijnhofpark, dicht bij het Begijnhof.
  3. Voor een koffie bij een leuke koffiebar ga je naar Viva Sara Kaffée aan de Grote Markt 33.
  4. Kaffee Renée heeft koffie, ijskoffie en milshakes.
Kortrijk

Overnachten in Kortrijk met kinderen

Wil je langer in Kortrijk blijven, dan zijn dit kindvriendelijke accommodaties die we aanraden:

  • Hostel Groeninghe is een hostel op een kilometer van de Grote Markt. Je verblijft in een familiekamer met eigen badkamer.
  • Appartement Nest: ligt aan de rand van het historische centrum. Met twee slaapkamers en met gratis WiFi.

Verder lezen na deze tips voor Kortrijk met kinderen? Lees dan onze tips voor een vakantie in België wat je doet in de stad Ieper. En bekijk wat je doet in het dichtbij zijnde Waregem.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën