Waregem met kinderen | 7x Leuke daguitstappen

Ga je op daguitstap naar Waregem met kinderen en wil je weten wat er te doen is? Wij zetten een aantal leuke tips op een rij! Deze stad ligt in het zuidoosten van de Belgische provincie West-Vlaanderen, ten noorden van Kortrijk. Onlangs waren wij hier toen we op doorreis waren naar Frankrijk!

Doen in Waregem met kinderen

Wil je deze plaats op een leuke maneir ontdekken? De gezinszoektocht is een route van iets meer dan 2 kilometer. Onderweg ja je mee op avontuur met Blob en zijn vriendje Ali de aalscholver. Dit is een leuke en gezinsvriendelijke zoektocht in het Schoondalbos. Het ligt in Sint-Eloois-Vijve. Deze zoektocht is vooral leuk voor kinderen tot een jaar of 12. De folder van de tocht haal je af in het stadhuis (Gemeenteplein 2), tijdens de openingsuren.

Park Baron Casier

Het stadspark Baron Casier is de groene long van Waregem. In het kasteel is nu een designbistro gevestigd. Leuk voor de kinderen is de speeltuin met klim- en klautertoestellen, kabelbaan en hangmatten. Dit park ligt tegen het centrale plein van de stad aan, met de kerk en veel terrasjes rondom.

HIPPO.WAR bezoekerscentrum

HIPPO.WAR, het Waregemse bezoekerscentrum over de Eerste Wereldoorlog, heeft twee permanente tentoonstellingen. Een over de rol van het paard tijdens de Eerste Wereldoorlog en de ander over het belang van de Amerikanen tijdens diezelfde oorlog. Ook voor kinderen zijn hier mogelijkheden!

  • Het Flanders Field American Cemetery is het enige militaire kerkhof van Amerikaanse gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog in België. Sinds 2009 is de begraafplaats als monument beschermd. 

Escape Game Waregem

Ben je op pad met tieners vanaf een jaar of 15? Dan kan je de Escape Game Waregem spelen met ze! Hier ga je ontdekken welke mysteries er zich tijdens het slot-uur van Waregem Koerse afspelen. Het spel duurt ongeveer een uur en iedere speler krijgt een rugzak PC, VR bril en 2 controllers.

Restaurants, ijsjes en koffiezaken

Zin om iets te eten of om op een terras te zitten? Dan zijn dit enkele aanraders:

  1. Barista Kaffée Beans met natuurlijk ‘specialty coffee’ maar ook thee, taartjes en bagels.
  2. Bistro-tearoom Boothuis biedt uitzicht over de stadionvijvers. Hier eet je een salade, pasta, croque of pannenkoeken. Vlakbij ligt het Speelplein Gemeenteplein, met een speelgedeelte voor kinderen van 3 tot 6 jaar en een speelgedeelte voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
  3. Ijssalon Azzurro voor ijsjes natuurlijk maar ook voor Brusselse of Luikse wafels.
  4. Brasserie ‘t Gaverhopke heeft in de binnentuin een speeltuintje met springkasteel.

Zwembad De Treffer

Zwembad De Treffer in Waregem heeft onder andere een peuterbad met aangepast diepteniveau, waterkreek met stroomversnelling en bubbelbad, familieglijbaan en een reuzenglijbaan.

Overnachten in Waregem met kinderen

Parkhotel Waregem biedt 4-sterrenaccommodatie in Waregem, met een terras en kamers met airconditioning, gratis WiFi en een eigen badkamer. 

Verder lezen?

Lees verder over vakanties in België

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën