West-Vlaanderen met kinderen | 10x uitstapjes

Op pad in West-Vlaanderen met kinderen? West-Vlaanderen is een van de provincies van België. Het is de meest westelijke provincie van Vlaanderen, vandaar natuurlijk ook de naam. Deze provincie grenst aan de Noordzee, de hele Vlaamse kust ligt in West-Vlaanderen. Wij delen alvast een aantal hele leuke daguitstappen in deze provincie. Ook geven we tips voor kindvriendelijke accommodaties.

Bekende steden in het gebied zijn onder andere Brugge, Oostende, Roeselare en Kortrijk. Daarnaast heb je hier ook onder meer de regio’s: het Brugse Ommeland, de Leiestreek en de Westhoek. Goed, dan gaan we nu beginnen met de tips voor leuke daguitstappen!

West-Vlaanderen met kinderen | Uitstappen

Plopsaland

Het gaat over België en leuke uitstappen voor gezinnen, dus dan mag het noemen van Plopsaland De Panne niet achterblijven. In dit pretpark zijn diverse leuke attracties voor kleinere en ook grotere kinderen en volwassenen. Zo zijn er meerdere achtbanen en er zijn attracties en speeltuinen voor de kleintjes. Voldoende vermaak gehad? Je kan wat kleine boerderijdieren zien in de doorloopweide.

Bellewaerde

Een ander pretpark om te bezoeken in West-Vlaanderen met kinderen is Bellewaerde. Hier is het afwisseling troef, want er zijn achtbanen én apen, een wildwaterbaan én wilde dieren. Het park is ingedeeld in verschillende gebieden: Canada, India, Kidspark, Savanne, Jungle, Far West en Mexico. Er zijn allerlei attracties, shows en dieren te zien. Een leuke en afwisselende dag dus.

Boudewijn Seapark Brugge

Blogger Marilyn bezocht het Boudewijn Seapark Brugge met haar gezin, dit ligt op een kwartiertje rijden van het historisch centrum van Brugge. Er is een expohal, een schaatspiste (in de winter), een attractiepark, een dolfinarium, zeehonden- en zeeleeuwenshows, een binnenspeeltuin en een waterpretpark (in de lente/zomer). Dit park is leuk om te bezoeken, wel vooral met wat jongere kinderen.

Provinciedomein Tillegembos

Het Tillegembos in het Brugse Ommeland is het oudste provinciedomein van West-Vlaanderen en het is 131 hectare groot. Je kan hier natuurlijk goed wandelen en er staat een mooi kasteel. De kinderen worden blij van het grote speelterrein (3.500 m2) met diverse klassieke speeltoestellen plus allerlei natuurlijke speelelementen. Er zijn watertoestellen en speeltoestellen. Voor de kleinsten is er een aparte zone.

Sierk in De Haan

Wil je in West-Vlaanderen met kinderen op stap, dan is een uitje naar Sierk in De Haan een goed idee. Dit is een uitje in circusstijl en kinderen kunnen hier oefenen om circusartiest te worden. Het is een alternatief voor een druk pretpark en het is vooral een plek waar kinderen kunnen doen en ervaren. Bijvoorbeeld met salto’s maken, drummen, toveren, touwlopen, brullen in de leeuwentunnel, kronkelen op de slangenzolder en op stelten lopen.

Sea Life Blankenberge

Aquarium Sealife in de kustplaats Blankenberge is een onderwaterwereld, waar onder andere zeehonden & zeeleeuwen te zien zijn. Ook kan je een zoektocht doen met de kinderen en er zijn voedermomenten. EIn het aquarium is er veel van de onderwaterwereld te zien. In Sealife Blankenberge zijn er onder andere zeehonden & zeeleeuwen te zien, je kan een zoektocht doen met de kinderen en er zijn voedermomenten. En het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt jonge zeehondjes op en verzorgt ze in het eigen opvangcentrum.

De Zonnegloed

De Zonnegloede in Vleteren is een Sanctuary met kinderboerderij en dierenpark met meer dan 400 dieren die nergens meer terecht konden. Met een bezoek steun je de opvang van deze dieren! Tijdens een wandelroute door het park zijn er voor kinderen veel speeltoestellen en doe-opdrachten. Omdat ze het welzijn van de dieren hoog in het vaandel hebben staan, moet je een bezoek op voorhand reserveren.

ZWIN Natuurpark

Blogger Marilyn was op pad in West-Vlaanderen met kinderen en bezocht het grensoverschrijdende natuurgebied ZWIN. Een prachtig stuk natuur op de grens van Nederland en België. In dit fiets- en wandelgebied start je bij het bezoekerscentrum met een taverne en een speeltuin. Het Zwin staat heel hoog op ons lijstje van superleuke gezinsuitstapjes. Het is niet alleen budgetvriendelijk maar ook echt leuk! De mix tussen het actieve buitengedeelte en het interactieve binnengedeelte is echt top. Er zijn allerlei toffe dingen te doen en dat maakt het een afwisselend uitje.

Koersmuseum in Roeselare

KOERS is het museum van de wielersport. Tijdens een bezoek ga je op een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Op mooie dagen eindig je het bezoek op het terras bij de kindvriendelijke museumtuin.

Concertgebouw circuit in Brugge

Blogger Iris was op stedentrip in Brugge. Haar hoogtepunt was een bezoek aan het interactieve parcours door het verrassende Concertgebouw. Er is een speciaal kinderparcours: de excentrieke liervogel neemt je mee op avontuur. Het parcours gaat dwars door het gebouw en zit vol leuke opdrachten en spelletjes. Je komt op plekken in het gebouw waar je normaal nooit komt en je eindigt je tocht op het dakterras van het gebouw waar je muziek kunt maken op oude Beiaardklokken. Ook geniet je hier van een heel mooi uitzicht over de stad.

West-Vlaanderen met kinderen

Meer tips in West-Vlaanderen met kinderen

In deze provincie is nog veel meer te doen. We verzamelden wat websites waar nog meer tips voor uitstappen met kinderen te vinden zijn.

Center Parcs De Haan

West-Vlaanderen met kinderen | Overnachten

  • Center Parcs De Haan heeft een grote indoor speelwereld en er is natuurlijk een heel gaaf zwembad met glijbanen. Het park ligt op 500 meter van een Kusttram halte, dus je kan in de zomermaanden de Vlaamse kust zien per tram!
  • Sunparks Oostduinkerke aan zee biedt vakantiehuizen en ligt in de buurt van de zee, bij de badplaatsen Nieuwpoort en Koksijde. Er is het subtropisch waterparadijs Aquafun met een golfslagbad en er zijn speeltuinen.

Dat waren ze, onze tips voor uitjes in West-Vlaanderen. Mocht je meer leuke ideeën hebben, laat het ons zeker weten.

West-Vlaanderen met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën