OVERIJSSEL met kinderen | 21x Gezinsuitjes

Wat is er te doen in de provincie OVERIJSSEL met kinderen? Wij komen hier geregeld en delen de leukste tips voor kinderuitjes, dagjes uit, weekendjes weg en kindervakanties.

Overijssel ligt in het oosten van Nederland en heeft veel bossen en heidevelden. Er zijn leuke steden als Zwolle, Kampen en Deventer, natuurgebieden en pretparken. Ga naar de Sallandse Heuvelrug of op vakantie in Twente. Allemaal redenen voor een dagje uit of juist een vakantie in deze provincie.

We kwamen er onlangs achter dat wij voor iedere Nederlandse provincie, van de Kop van Noord-Holland tot het zuiden van Limburg, overzichtsartikelen hadden. Behalve Overijssel, dus dit artikel kwam bovenaan de prioriteitenlijst te staan. En juist, daar is dit. Dus dan kunnen we nu de leukste tips met jullie delen in dit artikel. Je leest tips voor de leukste uitjes en vakanties.

TOP 10 uitjes OVERIJSSEL met kinderen

Dinoland

Eerste tip voor een kinderuitje is om naar Dinoland in Zwolle te gaan. Dit uitje staat natuurlijk volledig in het teken van dino’s en vlak na de ingang staat de T-Rex expeditie. En in het Paleolab kun je aan de slag, maak een dino van klei, geodes kraken, goud zoeken met een zeef in water en knutselen. Voor een aantal van deze activiteiten betaal je een kleine bijdrage, maar het meeste in inbegrepen in de toegangsprijs.

Daarnaast zijn er ontzettend veel extra activiteiten, waaronder:

 • Het hoogteparcours voor kinderen groter dan 1.30 m.
 • Laagteparcours voor de jongere kids.
 • Klimwand: gezekerd en met helm kun je een flinke klimwand beklimmen!
 • Binnenspeeltuin en grote speeltuin buiten.
Hellendoorn waterpark
Hellendoorn waterpark

Avonturenpark Hellendoorn

Een ander gaaf uitje in Overijssel is een bezoek aan het Avonturenpark Hellendoorn. Dit pretpark voor kinderen ligt in een bosachtige omgeving en het park zelf ziet er piekfijn uit. In het avonturenpark zijn er verschillende attracties en speeltuinen. Qua attracties zijn er verschillende treintjes/monorail door het park, achtbanen en een waterbaan. Op mooie dagen is Aquaventura met allerlei waterglijbanen geopend.

De eerste indruk is gelijk positief; het park ligt in een bosachtige omgeving en het park zelf ziet er piekfijn uit. Ik vond dat echt opvallend. Het park was schoon, opgeruimd en alle attracties en eethuisjes zagen er net geverfd uit. Mooi en vrolijk.

Het park is met recht een avonturenpark: er zijn verschillende attracties en speeltuinen waar van alles te ontdekken is. Zo zijn er verspreid over het park een aantal speeltuinen om te klimmen en klauteren, maar ook met waterspuiten uit de stoep die af en aan water spuiten. Resultaat: kletsnat!

Voor alle leeftijden zijn er attracties: van verschillende treintjes/monorail door het park, tot echte achtbanen en een waterbaan waar een boomstam van grote hoogte naar beneden valt. Mijn zoontjes favorieten waren de Discovery Club en de Sungai Kalimantan.

Avonturenpark Hellendoorn met kind

Aan de buitenkant leek de Discovery Club een soort spookhuis, maar binnenin bleek dit een soort parcours te zijn waarin je in een karretje zit en samen met lasergamen punten kan scoren. Erg leuk! De Sungai Kalimantan is een stroomversnelling waarin je in een ronde boot vaak net-niet nat wordt! Zeker leuk om in te gaan als je in Avonturenpark Hellendoorn met kind bent.

Avonturenpark Hellendoorn met kind

Aquaventura

Als de temperatuur boven de 20 graden is, opent aan het begin van de middag de Aquaventura. Dit is een nieuw deel van het park met 11 waterglijbanen. Er is ook een gedeelte waar kleine kinderen kunnen spelen. Het is geen zwembad, maar het plezier is er niet minder om. Mooie glijbanen, verschillend in hoogte en snelheid en van sommige glijbanen ga je met een opblaasbare band af. Mijn zoontje heeft er 2 uur gespeeld en wilde zeker nog niet weg.

 • Wij hebben een ontzettend leuke dag gehad in dit park in Overijssel. Bij binnenkomst kregen we gelijk een goed gevoel over dit pretpark. Het is schoon en ligt in een mooie omgeving, ideaal! Leuk was ook de diversiteit aan attracties en speeltuinen, en dat er voor iedere leeftijd genoeg te doen is. Mijn zoon heeft enorm genoten van dit dagje uit, en wilde aan het eind van de dag nog lang niet weg. Reden om nog eens terug te komen!
Oyfo techniek
Oyfo techniekmuseum

Techniekmuseum Oyfo

In een oude school, een prachtig pand, is het Techniekmuseum Oyfo gevestigd. Verspreid over drie verdiepingen zijn er allerlei machines, proefjes en games waar je mee aan de slag kunt gaan. Dit kidsproof museum werd in 2014 zelfs uitgeroepen tot ‘Het leukste kidsproof museum van Overijssel’! In de zomervakantie zijn allerlei extra activiteiten.

 • Een ander kidsproof museum is de Museumfabriek in Enschede. Dit is een familiemuseum waarin jullie aan de hand van leren, spelen, werken, denken, experimenteren en dromen de toekomst ontdekken.
 • Museum Natura Docet is het oudste natuurhistorische museum van ons land en hier zie je allerlei bijzondere dieren en fossielen. 
Overijssel met kinderen

Flierefluiter

De Speeltuin De Flierefluiter is al meerdere keren uitgeroepen tot het allerleukste uitje van Overijssel met kinderen door de ANWB. In deze speeltuin zijn er allerlei leuke speelopties voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar. Er is een buitenspeeltuin, waterspeeltuin, kinderboerderij en een binnenspeeltuin. In de binnenspeeltuin is er onder meer Augmented Reality trampolines, luchtkussens, speelstructuur en van de ultralange glijbanen. Voor ouders met oudere kinderen: er zijn rustige ruimtes waar je kan werken!

Indoor Speelstrand Happy Fun Beach

Bij het Vakantiepark het Stoetenslagh kan je ook voor een dagje uit terecht! Er zijn hier ontzettend veel faciliteiten, waaronder een indoor speelstrand met luchtkussen voor kids tot 10 jaar, beachvolleybal velden, palmboom klimmen en horecavoorziening! Daarnaast is er een recreatieplas met strand en waterglijbanen. Je kan naar het overdekte zwembad en in de zomervakantie is er een aquapark.

AvaTarZ

Het Klimpark AvaTarZ is het grootse klimpark van Nederland en is als beste klimpark getest door de ANWB. Er zijn hier parcoursen voor kidz van 6 – 9 jaar. Op 2 tot 4 meter hoogte gaan zij op avontuur, over 30 hindernissen en er zijn 4 ziplines. Kinderen vanaf 9 jaar mogen, onder begeleiding van een volwassene het andere parcours volgen. Op het hoge parcours (6 tot 12 meter) ga je naar één van de drie basisplateaus. Je hebt toegang tot de 6 routes, met zipline van 180 meter.

Overijssel Taman Indonesia
Taman Indonesia

Taman Indonesia

Indonesië op vele manieren ontdekken in dit leuke park. Er zijn exotische dieren, er is een specerijenroute en in het eethuis kun je genieten van Indonesische hapjes en drankjes. Daarnaast kunnen kinderen kunnen zich verkleden als een echte Indonesische man of vrouw.

Als eerste volgden we de specerijenroute. De specerijentuin bevindt zich in een grote, warme hal. Hier groeien allerlei planten, specerijen en kruiden. Er vlogen ook kleine, tropische vogeltjes rond en spotten we een blauwtongskink. Er is een hoofdpad en er zijn twee paadjes dwars door de planten heen, dat vonden de meiden het allerleukst.

Indonesië in Nederland

Dieren in Taman Indonesia

Via de souvenirshop liepen we naar buiten richting de volières. We pakten het vogelformulier erbij en probeerden zoveel mogelijk vogels te spotten. In verschillende volières zaten diverse exotische vogeltjes. De Javaanse Pauw vond mijn oudste dochter het allermooist. Via kronkelende, nette paadjes, kwamen we typische Indonesische huisjes tegen, zo ook een grote paalwoning. Maar ook muziekinstrumenten, alleen konden we geen bordjes vinden hoe de muziekinstrumenten heetten.

Naast vogels zijn er ook andere exotische dieren te zien, zoals de Bengaalse tijgerkat, beermater of de vissende kat. Je kunt elke dag met de dierenverzorger meelopen om enkele dieren te voeren. Zo stonden wij bij het voeren van een stekelvarken en de Aziatische kleinkauwotter. Tijdens het voederen werd er wat over de dieren verteld en kon je vragen stellen aan de verzorger.

Indonesich eten

Het Eethuis in Taman Indonesia

Hier had ik mijzelf enorm op verheugd tijdens het dagje uit in Overijssel met kinderen, lekker Indonesisch eten. De meiden konden in hun kinderpaspoort aankruisen wat ze zeker weten wilden eten. De meiden kozen voor een kindermenu (limonade, loempia en kroepoek) en ik ging voor nasi goreng met saté. De saté werd buiten op een barbecue bereid. Het smaakte ons goed. Zo goed dat we nog een extra loempia bestelden.

Op ons tafeltje stond een Indonesisch spel. Een smalle, houten plank met gaatjes en schelpjes erin. De omschrijving lag erbij. Terwijl we op het eten wachtten speelden we dit spel.

We vonden het echt een bijzonder uitje. Voor ons gevoel waren we even “echt” in Indonesië, hier hebben we ons zo’n vijf uur vermaakt. Op het eind hebben we nog enkele vragen uit het kinderpaspoort ingevuld; wat vond je het gaafste dier, wat heb je gegeten en gedronken en welke woorden heb je geleerd op deze reis. Zie de website voor meer info.

Slagharen

Een ander leuk kinderuitje is om naar pretpark Slagharen te gaan met het gezin. Begin oktober maakten onze gastblogger en haar zoon van 9 dankbaar gebruik van een studiedag van school, en gingen een dag naar Attractiepark Slagharen.

Gelijk bij de ingang zien we al een kleine achtbaan. Deze gaat wel hard maar niet over de kop. Vijf ritjes, en een hoop gegil, later gaan we op zoek naar de volgende attractie! We komen aan bij een soort waterbaan, waarbij de kinderen (en volwassenen!) in ronddraaiende bakjes elkaar kunnen natspuiten. Een groot succes!

pretpark met gezin

We zien de waterbaan waar je met een boomstam naar beneden gaat met een goede vaart, maar volgens mijn zoon ‘kunnen we die beter aan het einde van de dag doen, anders zijn we kletsnat’. Heel verstandig, maar niet haalbaar: nog geen uur later zitten we alsnog in de ‘Ripsaw Falls’. En met veel plezier, en een klein beetje nattigheid inderdaad.

Ik krijg mijn zoon met geen mogelijkheid mee naar het bekijken van een show, dus duiken we het reuzenrad maar in. Ook nemen we de kabelbaan naar de andere kant van Attractiepark Slagharen. Daar staan een paar attracties die hij te spannend vindt, dus die slaan we over (gelukkig voor mij).

Later durft hij, op mijn aanmoediging, mee in de ‘El Torito’. Een soort ‘spin’ die ik ken van de kermis, die links/rechts/onder/boven ronddraait. Na drie rondjes ga ik kotsmisselijk op een bankje zitten, en hoef ik de rest van de dag geen eten, maar ook geen attracties meer. Hij gaat nog een paar rondjes in zijn eentje door, en zwaait stralend naar me!

pretpark met gezin

Extra activiteiten in attractiepark Slagharen

In het park is ook een (film)theater en in de winterperiode is er een ijsbaan. Daarnaast is er een groot waterpark, Aqua Mexicana, met meerdere glijbanen en zwembaden. Je kunt hier tegen extra betaling in, alleen hadden wij daar niet genoeg tijd voor.

In oktober is een bezoek aan Attractiepark Slagharen extra speciaal door het ‘Miracle of Lights’. In plaats van het griezelen met Halloween, wordt dit park juist betoverend door een lichtjesparade na sluitingstijd, waarbij in western stijl een parade van wagens en mensen voorbij komen.

Er zijn allerlei soorten accommodaties, van wigwams tot accommodaties waarin je kan overnachten bij Slagharen, bekijk ze hier!

Slagharen Overijssel met kinderen
Slagharen

Hof van Eckberge

Het Hof van Eckberge is een belevingspark, dierentuin en restaurant. Het 25.000m² grote belevingspark bestaat uit verschillende onderdelen, met indoor speeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin bowlen, lasergamen en snoezelen. Daarnaast leven er 20 diersoorten in de dierentuin en er is een reptielenhuis! Bij de receptie is een ECKspeditieboekje verkrijgbaar met een educatieve speurtocht en puzzels. Verder is er een restaurant met eventueel een all-inclusive arrangement.

Orchideeën Hoeve

Laatste tip in onze Top 10 uitjes in Overijssel met kinderen is de Orchideeën Hoeve. Wij waren hier met de kids en vonden het fantastisch! In dit indoor park wandel je rond en zie je veel soorten planten, er zijn watervallen, rotsen en loopbruggen. Op sommige plekken kan je van het pad af, dan klauter je over rotsen en sta je opeens achter de waterval. Naast het “gewone gedeelte”, waren er ook nog speciaal ingerichte tuinen. De onderdelen die veel indruk maakten toen we in de Orchideeën Hoeve met kinderen waren, waren de Lorituin en de vlindertuin. Ook is er een vrij grote speeltuin, die viel bij mijn kinderen goed in de smaak

Orchideeën Hoeve

Overijssel met kinderen | 11x Kinderuitjes

ZERO55

Bij ZERO55 in de stad Enschede kan je racen in een elektrische kart op een circuit van 425 meter met tunnels, bruggen en een lichtshow. Daarnaast kan je lasergamen in de Lasertag Arena van 300 vierkante meter. Verder is er een Escape Room geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en je kan naar de Arcade Games, geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Natuurmuseum Holterberg

Het Natuurmuseum Holterberg staat inderdaad volledig in het teken van de natuur. Alle kinderen krijgen gratis een speurtocht mee. En in dit museum zie je één van de grootste collecties Europese diersoorten met meer dan 1000 dieren, van de grootste zangvogel van Nederland tot de enige Europese aap. Het Bos van Daantje Das is een educatief speel- en leerbos dat hoort bij Natuurmuseum Holterberg. Voor de jongste bezoekers is er hier het Groote Kikkerpad.

Klein Afrika

Op Safari in eigen land tijdens een dagje Overijssel met kinderen? Dat kan bij Restaurant Klein Afrika, een gebouw dat is gemaakt van hout en aangekleed is met Afrikaanse details. Vanaf het terras heb je uitzicht op de grote speeltuin met klimtoestellen, de glijbanen en de kabelbaan.

Daarnaast kan je op expeditie gaan in het dierenpark Het Hulsbeek. Via een verhard (rolstoel vriendelijk) pad kom je langs diverse dieren, waaronder struisvogels, nandoes, emoes, alpaca’s, wallabies en zwanen.

Natura Docet Wonderryck Twente

Museum Natura Docet Wonderryck Twente staat in het teken van dieren. Je ziet er fossielen, opgezette dieren, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest, er is een museumtuin en voor de kids zijn er speeltoestellen.

Beerze Bulten

Je kan naar het vakantiepark Beerze Bulten gaan voor een dagje uit met het gezin. Je kan bijvoorbeeld kiezen om te gaan zwemmen, met indoor- en buitenbaden. Zo zijn er twee spectaculaire glijbanen met lichteffecten in het verwarmde binnenzwembad. Voor peuters en kleuters is er de veelzijdige waterspeeltuin. Of kies voor spelen, in het indoor speelparadijs het Giga Konijnenhol, buitenspeeltuin het Giga Konijnenveld en meezingen met de theatershow.

Speelgoedmuseum Deventer + Scheg

In de Hanzestad Deventer aan de IJssel zijn er ook allerlei leuke kinderuitjes! Wandel door het centrum, met de vele historische bezienswaardigheden. Hier staat bijvoorbeeld het oudste stenen woonhuis van Nederland. De Hanzespeurneus is een speurtocht voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en hiermee verken je het Bergkwartier. Het Speelgoedmuseum Deventer heeft de grootste speelgoedcollectie van Nederland. Spelen mag natuurlijk ook!

Een van de leukste uitjes in Deventer en Overijssel met kinderen is De Scheg. Deze grote hal heeft een grote ijsbaan en een leuk zwembad, met verschillende baden, glijbanen en water-speeltoestellen. Daarnaast is er een stroomversnelling die buiten doorloopt, een bubbelbad en er zijn welnessmogelijkheden. Naast de wildwaterbaan ligt een steile, brede glijbaan waar je samen heel snel vanaf gaat. Ook is er een lange glijbaan met allerlei lichteffecten. Voor peuters en kleuters is er een apart gedeelte met onder andere een kleine glijbaan.

Pal naast het zwembad ligt de ijsbaan. Er is een 400-meter-baan en een ijsplein voor de beginners. Je kunt een gecombineerd kaartje kopen voor het zwembad en de ijsbaan. Leuk is dat IJshockey is toegestaan, als er een activiteitenbegeleider van De Scheg aanwezig is.

Scheg
Scheg

Attractiepark De Waarbeek

En bij De Waarbeek in Hengelo kan je All-inclusive Spelen, Eten en Drinken! Voor een vast bedrag kan je hier onbeperkt genieten van belegde broodjes, snacks, sauzen, soep van de dag, koffie, thee, limonade en waterijs!

Dit familiepark richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen tussen de drie en twaalf jaar. Er zijn allerlei leuke attracties voor kinderen van deze leeftijden.

Morskieft

Een ander leuk kinderuitje in Overijssel is het Cafe, Restaurant & Speeltuinen Morskieft. Er is hier een binnenspeeltuin en ook buiten is er een grote speeltuin. Zo zijn er onder andere schommels, draaimolens, klimtoestellen, glijbanen, springkussen, trampolines en familieschommels. Verder kan je hier Blacklight Midgetgolf spelen en er zijn escaperooms, waarvan 3 kamers voor kinderen (8 t/m 14 jaar).

Kinderboerderij Dondertman

De Kinderboerderij Dondertman is verkozen tot een van de leukste uitjes van Overijssel. Er zijn hier natuurlijk allerlei dieren en daarnaast zijn er diverse activiteiten. Je kan naar de kabelbaan, airtrampoline, klimrek, schommels, glijbanen, springkasteel of op de draaimolen! Ook is er een zandbak met piratenboot en veel kinderen vermaken zich op de skelterbaan. Op de warmere dagen kan je spelen met het zand-waterspeeltoestel! En met slecht weer is er ook nog de speelkelder.

Sint Jansklooster

Overijssel met kinderen | Wandelroutes

Wandelen in Sint Jansklooster

Met de kinderen zijn wij gaan wandelen in Sint Jansklooster, bij het Nationaal Park de Weerribben. We starten bij het Bezoekerscentrum, aan een sfeervol straatje met historische veenwerkershuisjes. Er zijn twee geschikte wandelpaden in Sint Jansklooster voor gezinnen met jonge kinderen. Het Vlonderpad van 1 kilometer en het Laarzenpad van 3 kilometer. Bij het bezoekerscentrum staan laarzen die je mag gebruiken.

Lemelerberg

Op de Lemelerberg kan je met de kinderen het Spoor van de Leeuw volgen, dit is een route van 4 kilometer. Aan het eind van de route kunnen de kids zich vermaken op de speelplaats. Je kan ook de ingekorte route van 2,5 kilometer lopen. En op de Lemelerberg is een theehuis.

Laarzenpad bij Zalk

Het Laarzenpad bij het dorp Zalk ligt bij de IJssel en je wandelt hier door de weilanden. Neem laarzen mee dus! Je kan zelf kiezen waar je start en hoeveel kilometer je wandelt, alle info staat hier.

Holterberg

Natuurgebied de Holterberg is een heuvelachtig gebied en maakt deel uit van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Op de Holterberg is er het Holterbergplein met horecagelegenheden, midgetgolf, een speeltuintje en Natuurmuseum Holterberg. De Wandelroute Holterbergwandeling is een leuke route van 4 kilometer.

Molke vakantiepark

Overijssel met kinderen | Vakantieparken

Eerste aanrader in Twente met kids is het Molke vakantiepark. Dit park ligt aan het riviertje de Regge en heeft veel faciliteiten voor gezinnen. Denk aan een binnenspeeltuin, een verwarmd zwembad en een airtrampoline.

 • Zwembad met peuterbad
 • Binnenspeeltuin en buiten diverse speeltuinen
 • Kinderboerderij

Het Vakantiepark Giethoorn is ideaal voor waterliefhebbers en tussen 1 maart en 31 oktober ligt er een fluisterboot bij de bungalow. Dit park ligt in Gierhoorn en aan de oever van het meer het Bovenwijde. Voor de kids is er een speelzolder.

Vakantiepark Landal Sallandse Heuvelrug ligt inderdaad op de Sallandse Heuvelrug. De accommodaties liggen rondom de recreatievijver en in een duinachtig landschap.

 • Spelveld en speelheuvel
 • Recreatievijver
 • Zwemmen kan bij het bungalowpark ernaast
Sallandse Heuvelrug

Overijssel met kinderen | Kindercampings

Bovenin dit artikel las je het misschien al, alleen over Overijssel hadden we nog geen overzichtsartikel geschreven. Dat ontdekten we toen we het artikel over campings voor peuters schreven. Er zijn blijkbaar ontzettend veel leuke gezinscampings in Overijssel, dit zijn een aantal tips!

Beerze Bulten

Ga je naar Beerze Bulten met het gezin, dan ga je naar een 5-sterren Vakantiepark & Familiecamping in het Overijsselse Vechtdal. Je kan hier kamperen of je huurt een accommodatie. Het natuurlijk aangelegde vakantiepark is autovrij en mede daardoor een groot paradijs voor kinderen. Er zijn allerlei gave faciliteiten voor gezinnen, waaronder:

 • Indoor speelparadijs,
 • bowling,
 • binnen- en buitenzwembad,
 • uitgebreide animatie,
 • restaurants,
 • wellness.

Kleine Wolf

Een andere leuke kindercamping in Overijssel is Kleine Wolf. Je kan hier kamperen of verblijven in een van de accommodaties. Verblijf in een trekkershut, chalet of luxe glamping accommodaties, vrijstaande bungalows en een authentieke boerderij! Er zijn moderne sanitairgebouwen met familiedouches, peuter- en kleutersanitair, babyrooms, twee ligbaden met sterrenhemel, wastafels, wascabines en vaatwasplaatsen.

Kinderen beleven waterpret in de verwarmde binnen- of buitenzwembaden, hebben urenlang speelplezier in het indoor speelparadijs, spelen met zand en water aan het strand met echte palmbomen, genieten van de fantastische shows in het theater of doen mee aan de activiteiten van het dolenthousiaste animatieteam.

 • Verwarmd binnen- en buitenzwembad met glijbanen
 • Strandje met palmbomen en speelobjecten
 • Visvijver
 • Indoor speelparadijs

Preston Palace in Overijssel met kinderen | Review

Preston Palace is een hotel waar je van alles kan doen. Mooi voordeel is dat deze activiteiten, en het eten, all inclusive zijn. Onze gastblogger testte dit hotel tijdens studiedagen van haar zoon. Onze eerste activiteit was natuurlijk het zwembad. We hadden vanwege corona bijna het hele zwembad voor onszelf. En er is genoeg te ontdekken. Van bubbelbaden, sauna’s, watersproeiers tot aquaria: het is er allemaal. In het zwembad staat een groot aquarium met piranha’s.

Deze aquaria kan je snorkelend kan bekijken, het aquarium loopt tot op de bodem. Het zwembad van Preston Palace heeft een junglethema en er is geen daglicht, maar een mooi sterrenhemel-plafond. Dat maakt het erg sfeervol. Er zijn twee stroomversnellingen, waarbij de heftigste onze favoriet is. We zijn er ontelbaar aantal keer doorheen gegaan. En als extra verrassing zagen we een felle lamp een paar keer flitsen: dat bleek ‘onweer’ te zijn, want daarna begon het in een deel van het zwembad te regenen. Zwemmen in de regen!

Indoor kermis

Naast het zwembad is er een indoor-kermis in dit hotel in Overijssel met kinderen, compleet met duizeligmakende spin, botsauto’s en ronddraaiende theekopjes. Ongelimiteerd in de botsauto’s, mijn zoon vond het geweldig. Overal zijn trouwens lekkernijen te krijgen: bij het zwembad wat te drinken en waterijsjes, en bij de kermis milkshakes en donuts. Ook niet verkeerd!

kermis Almelo
Foto: Preston Palace

Nog meer activiteiten in Preston Palace

Andere activiteiten die je kunt doen zijn midgetgolfen, naar de bioscoop gaan (er draaien verschillende films verspreid over de dag) en we hebben gebowld. Overal zijn zitjes en je kunt op verschillende plekken een kopje koffie halen of snacks ophalen.

Bij de verschillende restaurants kun je voor het ontbijt, lunch of avondeten terecht en dat is allemaal goed geregeld. Ik vond het daar zelf wel drukker, het verschil met het rustige zwembad was wel groot, maar alsnog was dat prima te doen.

Dat waren al onze tips voor Overijssel met kinderen! Lees ook wat je doet in Limburg en in Noord-Brabant.

De Witte Berg

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën