Weerribben-Wieden met kinderen bezoeken

0

Een dagje uit of weekendje weg in Nederland? De Weerribben-Wieden met kinderen bezoeken kan dat prima! Wij delen wat hier allemaal te doen is en ook geven we enkele tips voor wat er te doen is in de omgeving.

Dit natuurgebied is het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Het bestaat onder andere uit plassen, meren, slootjes, moerasbossen en hooilanden. Op ontdekkingstocht door dit gebied kan wandelend, fietsend of per boot!

Weerribben-Wieden met kinderen

Wat is er te doen in dit gebied? Wij delen allerlei tips: van wandelen en varen tot leuke kinderactiviteiten! Daarnaast geven we tips voor uitjes in de omgeving en voor kindvriendelijke accommodatie.

Wandelen

Een manier om dit natuurgebied te ontdekken is te voet. Er is een wandelnetwerk met meer dan 550 kilometer aaneengesloten netwerk. Daarbij zijn er zestig uitgezet en zijn er 24 startpunten met informatiebord met daarop alle routes en informatie. Loop bijvoorbeeld de route van 4,5 kilometer naar uitkijktoren De Woldberg.

Voor de kleintjes is er een Kabouterbad uitgezet vanaf het Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl. Met een puntmuts op gaan de kids op zoek naar kabouters en onderweg voeren ze een aantal opdrachten uit. Vanaf dit Buitencentrum start ook de route (3,2 kilometer) Wandelroute Natuurpad Weerribben. Daarnaast is er Zompies Zoekpad Weerribben, een educatieve route voor kids vanaf 6 tot en met 11 jaar.

Varen

In een gebied met zoveel water is het natuurlijk mogelijk om te gaan varen. Ben je een weekend in de Weerribben-Wieden met kinderen, dan is het eigenlijk wel een must om het water op te gaan.

Je kan meegaan met een vaartocht, of je huurt een kano of een SUP-board. Vanuit het Bezoekerscentrum Natuurmonumenten en het Buitencentrum Staatsbosbeheer vertrekken er dagelijks excursieboten.

Er zijn in de Weerribben-Wieden allerlei kanoroutes uitgezet. Op verschillende plekken kan je een kano huren, reserveer deze voor de zekerheid!

Giethoorn

Heel toeristisch en heel Hollands: het dorpje Giethoorn. Zeker ook een bezoek waard tijdens een verblijf in de Weerribben-Wieden met kinderen. Wij waren er met de familie tijdens een vakantie in Drenthe. Natuurlijk ga je hier varen, dan kan per fluisterboot.

Daarnaast kan je in Giethoorn met kinderen gaan minigolfen, kan je je met kinderen in ouderwetse klederdracht kleden in Museum ’t Olde Maat Uus en er zijn allerlei meren om in te zwemmen!

Weerribben-Wieden met kinderen

Sint Jansklooster: bezoekerscentrum en vlonderpad

Een jaar nadat wij in Giethoorn waren bezochten wij Sint Jansklooster met de kinderen. Ons startpunt was Bezoekerscentrum De Wieden aan het Beulakerpad in Sint Jansklooster. Dit is gevestigd in een sfeervol straatje met historische veenwerkershuisjes. Daarnaast is er een theetuin en een houten speeltuin. 

Wij wandelden het Vlonderpad, een route van ongeveer een kilometer. Omdat dit zo’n kort en overzichtelijk suk is rennen de kinderen voor ons uit. Daarnaast is er een Laarzenpad van 3 kilometer, onderweg kom je langs pontjes. Bij het bezoekerscentrum staan laarzen die je daarvoor kan gebruiken. De twee routes starten op hetzelfde punt en aangezien ze redelijk kort zijn kan je ze prima combineren.

Overnachten in Weerribben-Wieden met kinderen

Ga je een weekendje weg en zoek je naar een kindvriendelijke accommodatie? Dan zijn dit aanraders:

  • Villapark de Weerribben: een familiepark met luxe woningen, gelegen in het Weerribben gebied. Er zijn voldoende faciliteiten op dit park voor gezinnen, zoals een zwembad, dierenweide, tennisbaan, speeltuin, visvijver en een restaurant met een speelzolder.
  • Vakantiepark Giethoorn is een ander vakantiepark in dit natuurgebied, en ligt in Giethoorn. Op het park verblijf je in een van de luxe chalets. Van april tot oktober zit er bij de huur van de meeste chalets een gratis elektrische sloep inbegrepen. Op het park is een speelschip en een speelzolder.
  • Hotel Giethoorn heeft familiekamers. Sommige kamers bieden ruimte voor wel 8 personen.
  • Hubanet is een vakantiehuis met twee slaapkamers.

Omgeving tips Weerribben-Wieden met kinderen

Wat doe je in de omgeving van de Weerribben-Wieden met kinderen? Dit zijn een aantal tips:

  • Wij combineerden een bezoek aan Sint Jansklooster met de Orchideeënhoeve. Deze hoeve bezoeken is ontzettend leuk: met een speurtocht, grote binnenspeeltuin, dieren en meer ben je er zo een dagdeel zoet.
  • Leuk uitje is op avontuur gaan in het Klimbos Avontuurlijk Paasloo.
  • Anouk was een dagje naar Schokland met haar zoon.
  • Natuurgebied Dwingelderveld is heel mooi, in Drenthe.
  • Ga naar dierenpark Taman Indonesia.
  • Of lees wat de leuke kinderactiviteiten in Zwolle zijn!
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.