Pantropica met kinderen (Eerder: Orchideeën Hoeve)

Pantropica met kinderen, hoe leuk is dat om te ontdekken met kinderen? Wij vroegen ons dat ook af en we gingen op een mooie zondag in november op stap met de kinderen. Ik deel onze ervaringen in de Orchideeën Hoeve met kinderen, inmiddels heet dit Pantropica.

We kwamen binnen bij Pantropica en daar was een fontein met vissen. Voor mijn peuter was dat al prachtig! Nadat we hem beloofde dat er nog veel meer dieren waren, konden we de tropische tuinen gaan ontdekken.

Ons bezoek aan de Pantropica met kinderen

In de Orchideeën Hoeve / Pantropica kan je veel zien en doen. Er staan heel veel soorten planten, er zijn watervallen, rotsen en loopbruggen. Of je nu in een rolstoel zit, of een kinderwagen mee hebt, je kan alles ontdekken. Na de ingang waren heel veel koikarpers en die mag je voeren. Dat is niet alleen voor kinderen leuk.

Vervolgens wandelden we heel rustig door Pantropica met kinderen. Er is ontzettend veel te zien en het is allemaal erg mooi ingericht. Op sommige plekken kan je van het pad af, dan klauter je over rotsen en sta je opeens achter de waterval. Heel erg leuk! Met de kinderen liepen we vaker terug dan verder.

Naast koikarpers voeren, kan je ook de lori’s voeren (die komen op je hoofd zitten) en garnalen voeren aan de schildpadden en meervallen. Garnalen voeren aan deze beesten is erg leuk om te doen.

De verschillende tuinen

Naast het “gewone gedeelte”, waren er ook nog speciaal ingerichte tuinen. De onderdelen die veel indruk maakten toen we in Pantropica met kinderen waren, waren de Lorituin en de vlindertuin. De lori’s maakten indruk omdat ze best brutaal zijn. Je mag ze voeren en ze komen echt op je af gevlogen. De vlindertuin, die maakte indruk omdat er zulke mooie vlinders rondvlogen. Ook kon je zien hoe een vlinder “ontstaat”.

Orchideeënhoeve met kind

De meeste indruk maakte de “hangende tuin”. Een enorme ruimte vol met kleurrijke hangplanten. Wow! In het midden is een Bistro, dus een perfecte plek om even uit te rusten en ondertussen te genieten van de bloemen.

Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet, waarbij ze onder andere op zoek gaan naar stempels. Heel leuk gedaan! Onderweg help je directeur Aart met het vinden van de verdwenen stokstaartjes-vierling.

Orchideëenhoeve

Makirijk

Ook blogger Anke bezocht Pantropica met kinderen. Toen wij hier waren bestond het uitje 100 jaar. Speciaal voor deze gelegenheid was er een spectaculaire reptielenshow met Ferry Torrez. Een echt show is dit niet, wel leer je er heel veel bij over de verschillende reptielen die hij bij heeft zoals een leguaan, blauwtongskink, tijgerpython, boa constrictor en als kers op de taart een netpython van net geen 6 meter!

Bij het verlaten van het jungle theater kan je ook nog een kleine kaaiman bekijken. Voorbij het jungletheater tref je de makituin aan. Dit gedeelte is deels buiten, hier kan je de prachtige roze flamingo’s bewonderen maar ook de verschillende soorten eenden eten geven. Als je durft kan je ze uit je hand laten eten. Op een eiland kan je de maki’s zien klimmen en klauteren. Ook de alpaca’s kan je hier terugvinden.

Indoorspeeltuin Pantropica

Het gave aan dit uitje in Flevoland is de veelzijdigheid. Er zijn dieren en planten, je kan speuren en er is een grote indoorspeeltuin. Je kan hier water uit de grond pompen, door de jungletoppen klimmen en het beekje oversteken. Neem kleding mee die vies mag worden! 

Orchideeënhoeve met kinderen

Pantropica met kinderen – een aanrader!

Wij zijn ruim vier uur geweest bij de Orchideeën Hoeve. Wat een leuke plek! Het is echt een aanrader als je houdt van natuur en beesten. Naast lori’s en vissen zijn er ook aapjes, vlinders en vogels.

Aan het einde is er een vrij grote speeltuin, die viel bij mijn kinderen goed in de smaak. Dit uitje is erg leuk voor jong en oud. Mijn man zei dat hij zijn opa (87) blij zou maken met een bezoek aan de Orchideeën Hoeve. Na het bezoek zijn we gaan wandelen bij NP De Weerribben, dat deden we bij St Jansklooster.

Bekijk voor de openingstijden en het adres de website
En lees de Tips voor Flevoland

Pantropica met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën