Getest: Orchideeën Hoeve met kinderen

Kindvriendelijk uitje in Flevoland

0

De Orchideeën Hoeve, hoe leuk is dat om te ontdekken met kinderen? Wij vroegen ons dat ook af en we gingen op een mooie zondag in november op stap met de kinderen. Ik deel onze ervaringen in de Orchideeën Hoeve met kinderen.

We kwamen binnen bij de Orchideeën Hoeve en daar was een fontein met vissen. Voor mijn peuter was dat al prachtig! Nadat we hem beloofde dat er nog veel meer dieren waren, konden we de tropische tuinen gaan ontdekken.

orchideeën hoeve

Ons bezoek aan de Orchideeën Hoeve met kinderen

In de Orchideeën Hoeve kan je veel zien en doen. Er staan heel veel soorten planten, er zijn watervallen, rotsen en loopbruggen. Of je nu in een rolstoel zit, of een kinderwagen mee hebt, je kan alles ontdekken. Na de ingang waren heel veel koikarpers en die mag je voeren. Dat is niet alleen voor kinderen leuk.

Vervolgens wandelden we heel rustig door de Orchideeën Hoeve. Er is ontzettend veel te zien en het is allemaal erg mooi ingericht. Op sommige plekken kan je van het pad af, dan klauter je over rotsen en sta je opeens achter de waterval. Heel erg leuk! Met de kinderen liepen we vaker terug dan verder.

kinderen uitje flevoland

Naast koikarpers voeren, kan je ook de lori’s voeren (die komen op je hoofd zitten) en garnalen voeren aan de schildpadden en meervallen. Garnalen voeren aan deze beesten is erg leuk om te doen.

De verschillende tuinen

Naast het “gewone gedeelte”, waren er ook nog speciaal ingerichte tuinen. De onderdelen die veel indruk maakten waren de Lorituin en de vlindertuin. De lori’s maakten indruk omdat ze best brutaal zijn. Je mag ze voeren en ze komen echt op je af gevlogen. De vlindertuin, die maakte indruk omdat er zulke mooie vlinders rondvlogen. Ook kon je zien hoe een vlinder “ontstaat”.

De meeste indruk maakte de “hangende tuin”. Een enorme ruimte vol met kleurrijke hangplanten. Wow! In het midden is een Bistro, dus een perfecte plek om even uit te rusten en ondertussen te genieten van de bloemen.

Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet, waarbij ze onder andere op zoek gaan naar stempels. Heel leuk gedaan!

De Orchideeën Hoeve met kinderen – een aanrader!

Wij zijn ruim vier uur geweest bij de Orchideeën Hoeve. Wat een leuke plek! Het is echt een aanrader als je houdt van natuur en beesten. Naast lori’s en vissen zijn er ook aapjes, vlinders en vogels.

Aan het einde is er een vrij grote speeltuin, die viel bij mijn kinderen goed in de smaak. Dit uitje is erg leuk voor jong en oud. Mijn man zei dat hij zijn opa (87) blij zou maken met een bezoek aan de Orchideeën Hoeve. Na het bezoek zijn we gaan wandelen bij NP De Weerribben.

Bekijk voor de openingstijden en het adres de website
Lees verder over kindvriendelijke uitjes

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.