Beekse Bergen met kinderen | Onze REVIEW!

Hoe leuk is het om naar Safaripark Beekse Bergen met kinderen te gaan? Op een mooie zomerse dag gingen wij met onze kinderen (5 en 7 jaar) naar dit dierenpark, dit zijn onze indrukken.

Rond 11.30 komen we aan bij Safaripark Beekse Bergen in Noord-Brabant. Het is een echt Safaripark blijk direct, want we kunnen kiezen uit heel veel verschillende safari’s:

  • Autosafari
  • Bussafari
  • Wandelsafari
  • Bootsafari
  • Roofvogelsafari
  • Als je wilt kan je het extra speciaal maken met een jeep- of kanosafari.

Koop je tickets online, met korting, voor je bezoek.

Beekse Bergen

Een dagje Safaripark Beekse Bergen met kinderen

Als we aankomen in het Safaripark hebben de kinderen allebei een eigen idee waarmee ze willen beginnen. De een wil met de bus mee, de ander stapt het liefst direct op de boot. Aangezien de boot net weg is, besluiten we te starten met de wandelsafari.

Met de wandelsafari wandel je door het park heen. Wij volgen de borden en we hebben het idee dat dit een hoofdroute is door het park. Op deze manier hebben we bijna het hele park ook wandelend gezien. De kinderen rennen voor ons uit en staan dan opeens weer 100 meter achter ons: er is veel te zien en ze zijn enthousiast. De dieren hebben grote verblijven en het komt geregeld voor dat je de dieren vanaf een bepaalde plek niet ziet. Alleen maar positief vinden wij: op safari is het ook maar afwachten of je dieren ziet.

olifanten dierenpark

Onderweg zijn er op diverse plekken avonturenpaden aangelegd naast de route: speciale weggetjes voor kinderen. De kinderen renden van route naar route. Ook kom je geregeld speeltuintjes tegen. In het Afrikadorp, waar alles ook wordt aangeduid in het Afrikaans, halen we wat te eten en te drinken. We zitten in de schaduw en komen even op adem: het is een hele warme dag. Daarna moeten de kinderen natuurlijk nog even de speeltuin in en dan wandelen we weer verder door Beekse Bergen met kinderen.

Langzamerhand krijgen we een beetje haast: het park is best groot en de laatste Roofvogelsafari start om 15:00. Bij het Kongoplein komen we weer een grote speeltuin tegen, echt groot! Dan is het kinderen verzamelen en naar de Roofvogelsafari.

Afrika plein

Roofvogelsafari

De Roofvogelsafari wordt gehouden in de buurt van de pinguïns. We nemen plaats op de tribunes en even later komen de valkeniers uitleg geven. De vogels komen vlak boven je langs gevlogen en het wordt aangeraden om je spullen op te bergen in je tas. Ook moet je vooral blijven zitten, de vogels gaan niet op je zitten.

roofvogelsafari

We deden de Roofvogelsafari omdat Johan van vogels houdt, maar vervolgens vonden we het alle vier heel jammer toen het was afgelopen. Het was spectaculair om de vogels van zo dichtbij te zien en de show was echt interactief. De vogels raasden over je heen. Ook was het fijn om wat uitleg te krijgen over de vogels. Na afloop stonden onze kinderen in de rij om aan Rob nog wat vragen te stellen.

Bootsafari

Daarna was het tijd voor de Bootsafari. Er zijn twee plekken waar je op de boot kan stappen: aan het begin van het park en in de buurt van het Kongoplein. In de Beekse Bergen app staan de vertrektijden. Wij zaten onderin de boot, het bovendek was helemaal vol. Tijdens het varen krijgen we van een enthousiaste medewerker uitleg over wat er te zien is. Ook komen er andere leuke weetjes langs. Wat het varen zo leuk maakt is dat je het park vanaf een andere kant ziet. Ook maakt de uitleg het speciaal en ik denk dat iedere boottocht toch weer anders is.

Er zijn bijvoorbeeld andere dieren te zien, of je zit op het bovendek in plaats van beneden. Het varen vonden wij een goede aanvulling op de wandel- en autosafari.

bootsafari

Zomer in Beekse Bergen met kinderen

Als we van de boot stappen zijn we bij het Safariplein. Hier houden we weer even een pauze. Op het pleintje voor de enorme speeltuin lijkt het wel een festivalterrein, zo gezellig ziet het eruit. Er is een barbecue, je kan marshmallows roosteren en er is een dansshow waar de kinderen aan mee kunnen doen.

Ongemerkt brengen we zo 1,5 uur door bij het Safariplein, natuurlijk ook vanwege de grote speeltuin waar de kinderen rondrennen.

bootsafari

Autosafari

Ook al was het park tot 20:00 geopend, en wij waren er rond 11:30, we moeten toch nog haast maken om ook de Autosafari te rijden. De Bussafari en de Autosafari volgen dezelfde route. Voordeel van met de bus gaan is dat je extra uitleg krijgt en je hoeft zelf niet te rijden. In de auto kan je natuurlijk zelf bepalen hoelang je ergens blijft staan.

autosafari Beekse Bergen

We zijn wat later op de dag bij de ingang van de safari en het is er nu veel rustiger dan eerder op de dag. Onderweg komen we maar een stuk of 15 auto’s tegen. En natuurlijk een bus: die doet ongeveer 45 minuten over het rondje. Met de auto is dat rond de 30 minuten.

Al gauw blijkt dat wij het gemiddelde van 30 minuten, wij doen er met gemak een uur over. Wat is het leuk om op zoek te gaan naar de dieren. In Zuid-Afrika heb ik al meerdere safari’s gedaan, maar het is heel speciaal om dat met de kinderen te doen. Ze zijn razend enthousiast. Helemaal als een giraf besluit om auto’s te gaan likken.

autosafari Beekse Bergen

Beekse Bergen met kinderen | Een aanrader?

Wij waren een hele dag in dit Safaripark en we waren eigenlijk nog niet uitgekeken. Dat vat dit park denk ik het beste samen: het is erg groot en er is heel veel te doen. Het is geen dierentuin die qua design eruit springt, zoals Zooparc Overloon. Dit is echt een dierenpark met de nadruk op safari. En dat overbrengen is goed gelukt!

Verrassend leuk was de Roofvogelsafari, heel interessant en interactief. We vonden het jammer dat we bij de laatste show waren. Als we dit eerder hadden geweten waren we er vroeger op de dag ook al heengegaan. Bekijk de openingstijden en tijden van de shows op de website.

Beekse Bergen met kinderen bezoeken raden wij zeker aan. Wat zo leuk is is dat je het park op veel manieren kan ontdekken: met de auto, te voet, varend en met de bus. Je hebt niet een vaste route en je kan ook met de bus heen en varend terug. Dus ook voor de kleine kinderbenen is het op die manier goed vol te houden. Wij komen terug!

Overnachten

Er zijn ook mogelijkheden om hier te overnachten. Zo is er het Safari Resort Beekse Bergen, waarbij je letterlijk tussen de wilde dieren slaapt. Daarbij heb je onbeperkt toegang tot o.a. Safaripark, Speelland, Dierenrijk en ZooParc.

  • Overnacht aan verschillende savannes vol wilde dieren
  • Beleef waterpret in zwembad Maji Springs
  • Altijd all-in prijzen, geen bijkomende kosten

Ook leuk in Noord-Brabant: ga naar de Efteling, bezoek Den Bosch, de stad Tilburg en de Loonse en Drunense Duinen!

Beekse Bergen
Marshmallows roosteren
Bussafari
Beekse Bergen
Speeltuin water Noord-Brabant

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën