5x Loonse en Drunense duinen met kinderen (Uitjes)

0

Toen we overnachtten bij het Guesthouse hotel met kinderen, konden we eindelijk eens naar de Loonse en Drunense duinen. Wat er te doen is hier en hoe leuk de Loonse en Drunense duinen met kinderen zijn deel ik in deze blog.

De Loonse en Drunense duinen is een groot stuifzandgebied van 270 hectare. Zo groot dat het een van de grootste van deze gebieden van West-Europa is. Omdat de wind vrij spel heeft op veel plekken verandert het landschap voortdurend.

Leuk aan dit natuurgebied is dat je rond mag struinen, je hoeft niet op de paden te blijven. Dit kan wandelend, op de fiets of per paard.

Loonse en Drunense duinen met kinderen

Wij verblijven het bij Guesthouse hotel in Kaatsheuvel. Het is al avond maar ik wil toch nog even naar de Loonse en Drunense duinen met de kinderen. We komen aan bij de Roestelberg, en zien inderdaad een berg zand liggen! De kinderen waren vermoeid maar rennen dan toch direct omhoog, de berg op.

Bijna 2 uur lang wandelen we door dit natuurgebied, waarbij we ruim de tijd nemen zodat de kinderen kunnen spelen. Tot groot plezier van de kids komen er ruiters langs. Wat een prachtig gebied is dit! Helaas hebben we niet meer tijd, want een bezoek aan de Efteling staat de volgende dag op de planning en daarna gaan we door naar Zuid-Limburg. Wel kom ik graag eens terug om door het hele gebied te lopen.

Loonse en Drunense duinen

Speeltuinen en kindvriendelijke restaurants

Bij het park zijn een aantal speelplekken en kindvriendelijke restaurants.

Wij begonnen bij De Roestelberg, dit is een restaurant inclusief speeltuin. Hier kan je gratis parkeren.

Een andere blogger, die eerder haar tips voor Tilburg met kinderen deelde, tipt Bosch en Duin en De Rustende Jager als leuke plekken voor een drankje op het terras terwijl de kinderen spelen.

Wandelingen

De Loonse en Drunense duinen ontdekken is toch wel het mooist als je er doorheen wandelt. Er zijn lange wandelingen uitgezet, maar ook voor gezinnen met jonge kinderen zijn er wandelingen.

#1 Vanaf de Capucijnenberg heb je een mooi uitzicht over het hele gebied, vanaf de Rustende Jager is er een route naar deze berg van nog geen 4 kilometer. Dit loopt door een fraai, heuvelachtig bos van dennen en loofbomen. En het is echt een aanrader om met de kids te lopen. Dit is de route.

#2 Wandelroute Roestelberg is een route van 5,5 kilometer. Dit is een route door stuifzand, bos en heide. Een lekker afwisselende wandeling door dit natuurgebied!

#3 Op deze pagina van Natuurmonumenten vind je een aantal ideeën voor wandelingen met kinderen.

Kindvriendelijk overnachten | Loonse en Drunense duinen met kinderen

Wil je ook naar de Loonse en Drunense duinen en heb je behoefte aan wat rust?

#1 Dan kan je overnachten bij Recreatiepark Duinhoeve. Dit park ligt op loopafstand van het duingebied en met 10 minuten in de auto sta je in de Efteling. Er zijn allerlei soorten verblijf mogelijk, van kamperen of Glamping tot verblijf in een chalet of vakantiehuis. Op het park is een verwarmd buitenzwembad en er zijn speeltuintjes.

#2 Een ander park dat direct grenst aan dit gebied is Vakantiepark Kaatsheuvel van Landal Greenparks. Dit is een vrij nieuw en modern park. Zo is er een overdekt zwembad met peuterbad.

#3 In de omgeving kan je bijvoorbeeld naar Safaripark Beekse Bergen gaan, een heel tof park. Geweldig overnachten doe je in het Safari Resort.

#4 Het Genieten ligt aan de Loonse en Drunense duinen! Er is een speeltuin mét waterattractie. Bij wat minder weer kunnen de wat kleinere kinderen ook terecht bij de gratis binnenspeeltuin. Nieuw in 2023 is de landrover baan waar kleintjes zelf een parcours kunnen afleggen in hun ‘eigen’ Landrover en de E-chopper verhuur. 

In de omgeving van de Loonse en Drunense duinen met kinderen kan je bijvoorbeeld een dagje naar Den Bosch gaan, of bezoek de stad Breda.

Roestelberg
Noord-Brabant natuurgebied
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.