Efteling met kinderen | Ons Bezoek + Info

Hoe leuk is de Efteling met kinderen? Wij waren er in de zomer een hele dag, van 10:00 – 20:00. In deze blog deel ik onze ervaringen met kids van 4 en 6 jaar.

We waren in Italië toen we een uitnodiging kregen van het Guesthouse hotel in Kaatsheuvel. Of we dit nieuwe hotel eens wilden testen en we mochten dan ook naar de Efteling. Op tijd in slaap vallen ging voor de kinderen niet meer lukken, twee maanden voor vertrek waren ze al super enthousiast.

De jongste is nooit eerder in de Efteling geweest, maar heeft eindeloos voorpret gehad door filmpjes te kijken op YouTube. Onderstaand filmpje was favoriet. Voordeel van het kijken van de filmpjes was dat hij heel goed op de hoogte was van wat er in het park te doen was en waar hij heen wilde. Het Sprookjesbos kende hij uit zijn hoofd.

Niet wachten bij de ingang? Koop je kaartjes online!

Onze dag in de Efteling met kinderen

‘s Ochtends ontbijten we bij het Guesthouse hotel en vanaf daar wandelen we naar de ingang van de Efteling. Dit duurt een minuut of 10. Ideaal wel, want we hoeven de auto niet bij de Efteling te parkeren.

Als we in het pretpark in Noord-Brabant zijn volgen we de massa. We lopen langs Aquanura en dan is het voor de jongste een groot feest van herkenning. Omdat we de massa volgen komen we eerst uit bij Fata Morgana. Het varen en het kijken naar de verschillende onderdelen vinden de kinderen erg mooi. Daarna willen we in de Bob maar die is vanwege onderhoud gesloten. Vervolgens naar de Piranha, hier staan we het langst in de rij (50 minuten).

Attracties Efteling – achtbanen en monorail

Dan is het tijd voor de eerste achtbaan: Joris en de Draak. Onlangs waren we in Wildlands in Tweestryd en dat was voor de jongste van 4 net wat spannend. Ik dacht dat Joris en de Draak een rustigere achtbaan was, maar deze gaat behoorlijk hard. Wel is het een hele leuke achtbaan.

Pagode uitje Noord-Brabant
Uitzicht vanaf de Pagode

We vervolgen onze weg door het park en komen zo langs alle attracties. Van de halve maan en Carnaval Festival (3x) tot de droomvlucht en de Raveleijn parkshow.

Ook de speelplekken als de doolhof en kleuterhof vallen goed in de smaak. Het gedeelte met de draaimolens was haast favoriet. Ik haalde een wafel met aardbeien en de kids konden onbeperkt in de draai- en zweefmolen. Een groot succes.

Wat ik erg leuk vond was de monorail. Je hebt uitzicht over Lavenlaar, het grootste themagebied van de Efteling.

carrousel

Attracties in de Efteling voor kinderen

Er is in de Efteling met kinderen heel veel te doen. Wij zijn er 10 uur lang geweest en hebben veel dingen niet gedaan. Het was druk die dag, maar niet zo druk dat je overal eindeloos in de rij staat.

Toppers in de Efteling met kinderen waren:

 • Droomvlucht;
 • Fata Morgana;
 • Sprookjesbos;
 • Pirana;
 • Carnaval Festival;
 • Draaimolen;
 • Oldtimerbaan;
 • Monorail;
 • Monsieur Cannibale;
 • Kijken bij Baron 1898;
 • Polka Marina.

Pandadroom, de traptreintjes en de stoomtrein plus Symbolica hebben we helaas niet gedaan. Deze zien er wel uit als aanraders met jonge kinderen.

dagje Efteling met gezin

Efteling met kind van 4 jaar en ouder

Een bezoek aan de Efteling met kinderen is zeker de moeite waard. Onze kinderen zijn allebei boven de 1.10 meter, de minimale lengte voor de wat avontuurlijkere attracties. Joris en de Draak is toegankelijk vanaf 1.10 meter, Vogelrok, Python en De vliegende Hollander vanaf 1.20 meter en Baron 1898 vanaf 1.40 meter. Bekijk de attracties voor kinderen via deze pagina, zodat je nu alvast weet wat je niet wilt missen.

monorail Efteling met kinderen

Efteling app + single riders-wachtrij

Om wachtrijen te vermijden is er de Efteling app, hier kwamen we pas later op de dag achter. In de Efteling app is een plattegrond, waarop je ziet waar je bent.

Ook worden de actuele wachttijden aangeven. Perfect, want dan weet je dat je niet 50 minuten in de rij hoeft te staan bij Pirana, en beter eerst naar Joris en de Draak loopt. Aan het eind van de dag stond je maar 15 minuten in de rij bij Pirana. Download deze gratis app, het levert je veel tijd op!

Johan was groot fan van de single riders-wachtrij die er bij sommige attracties is. Als je in deze rij staat, dan vul je de lege plek in de karretjes op. Voordeel is dat je niet eindeloos in de rij hoeft te staan. Vaak kon hij binnen een paar minuten al mee! Zo stond ik bij Polka Marina te wachten met de kinderen en Johan liep ondertussen naar Baron 1898. Wij stonden nog in de rij en Johan was er en heengelopen en al in geweest!

sprookjesbos

Is de Efteling met kinderen een aanrader

Voordat we naar de Efteling gaan zien we er een beetje tegenop. Want wij houden niet zo van pretparken, drukte en wachten. Liever gaan we naar een museum of de natuur in. Eenmaal binnen vallen onze zorgen hierover van ons af, want dit is toch wel heel erg leuk.

De oudste heeft de hele dag een grote glimlach op haar gezicht, de jongste raakt niet uitgepraat over wat hij ziet. Zelfs nu, als ik dit artikel schrijf, is hij bezig met de Efteling. Hij schrijft de namen van de attracties met zijn magneetletters en hij zingt de liedjes de hele dag.

droomvlucht Efteling gezinsuitje

Omdat we die dag naar een camping in Zuid-Limburg gaan, wilden we niet te lang blijven. Maar het park was te leuk en we wilden toch nog even dat ene doen. Er is zoveel te zien, zoveel te doen, en stiekem is het vooral heel erg leuk om in de Efteling te zijn. Voor mij behoort het tot een van onze favoriete uitjes met de kinderen!

Positieve indruk

Wat opviel in de positieve zin was hoe schoon het park is en hoe vriendelijk en goed opgeleid het personeel is. Johan is groot fan van de single riders-wachtrij: hij hoefde bijna niet te wachten en is daarom meerdere keren in de achtbanen met zo’n wachtrij geweest.

Dus ja, ik vind een bezoek aan de Efteling met kinderen zeker een aanrader. Het is zeker niet goedkoop, dus ik zou wachten tot ik een mooie kortingsbon tegenkom. Maar: een ritje in de draaimolen op de kermis kost zo € 2,50. Onze kinderen hebben een keer of 7 in de draaimolen gezeten. En ook ben je echt de hele dag zoet, dus het bezoek is je geld wel waard.

Onze kinderen hebben de hele dag gewandeld (+15.000 stappen), voor peuters is dat denk ik wat veel. Dan zou ik een draagzak of kinderwagen wel meenemen. Hoe leuk het is voor een kind van 1 of 2 jaar durf ik niet te zeggen. Om 20.00 lopen we het park uit. Wat vermoeid, maar vooral heel erg blij. Wanneer gaan we weer naar de Efteling met kinderen? Onze jongste hoopt op een bezoek aan de winter Efteling.

Efteling vakantiepark
Carrousel Suite

Overnachten bij de Efteling met kinderen

In de Efteling, of heel dichtbij de ingang, kan je overnachten in hotels en vakantieparken van dit pretpark. Een overnachting is inclusief toegang tot het park! Zo maak je van je dagje weg een weekend of midweek weg met het gezin. Je kan overnachten in de Efteling, of er direct bij eigenlijk, of net wat verder weg.

 • In de Efteling kan je overnachten in verschillende hotels met familiekamers. Zo is er onder andere de Carrousel Suite, een riante themasuite in de torenkamer. Er zijn twee ruim 2-persoonsbedden, een ruime zithoek en badkamer met regendouche. Ook is er een hobbelpaard en lachspiegels of kijk een van de Efteling-series op tv.
 • Ook kan je overnachten in Vakantiepark Loonsche Land of Vakantiepark Bosrijk. Vakantiepark Efteling Bosrijk heeft vakantiewoningen, familiekamers en groepsaccommodaties. Er is een zwembad en speeltuin.

Lees ook: de prachtige Loonse en Drunense duinen liggen dichtbij de Efteling.
Ook leuk is attractiepark Dippie Doe

vakantiepark Efteling
shows
uit met kind
draak Efteling dagje weg
sprookje efteling
speeltuin

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën