Wildlands met kinderen | Onze review

Een dagje naar de dierentuin en dan op stap in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste optie in deze provincie. Hoe leuk is Wildlands met kinderen in Emmen? Wij waren er een dag uit met drie kinderen (4, 6 en 9 jaar) en in deze blog delen we onze ervaringen.

Wildlands is een vrij groot park en bestaat uit drie gedeeltes: Jungola, Serenga en Nortica. In deze volgorde zijn wij door het park gegaan. Om van het ene gedeelte naar het andere gedeelte te gaan, kom je terug bij het centrale plein bij de ingang.

Onze ervaringen in Wildlands met kinderen

Jungola

We begonnen onze dag in Wildlands met kinderen in Jungola. Dit stuk van het park is grotendeels overdekt. Bij binnenkomst loop je direct door de vlindertempel, vervolgens bleven we een hele tijd staan bij de vlottenoversteek. Zodra er een vlot vrij was gingen de kids weer heen en weer. Het olifantenverblijf is groot en mooi. We hadden ontzettend veel mazzel tijdens ons bezoek, want er was een paar dagen eerder een olifant geboren.

De kinderen hadden haast, want ze zagen de bootjes al varen over de Rimbula River. Dus ze hadden weinig oog voor de apen en de andere dieren.

dierentuin Wildlands

Het varen was voor de kindjes een van de hoogtepunten van het bezoek. Je vaart een rondje door de jungle, en ondertussen vertelt avonturier Jim je het een en ander. De wachttijd was, op een vrij drukke dag, kort. Het spannendste van de boottocht was de grot.

Hierna wilden de kinderen direct op safari in Serenga. Daarom renden ze via dezelfde weg terug. Jungola is zo ingericht dat je een rondje kan lopen, zodat je alles kan doen en zien op de weg.

Serenga

De volgende stop was Serenga, hier zijn we het grootste gedeelte van de dag geweest. Dit deel van het park ziet er weer totaal anders uit dan Jungola. Je waant je echt een beetje in Afrika. De kinderboerderij was een succes bij de kinderen. Vervolgens kwamen we bij een speeltuin met watergedeelte. Op zo’n warme dag is dat natuurlijk ideaal.

Wildlands
Wildlands Emmen

De nijlpaardenpoel was zo mooi. Je kan ook beneden, door het glas, onder water kijken. Het is een prachtig gezicht als een nijlpaard zwemt of omhoog springt. Via de wallabyheuvel kwamen we bij de XL-speelexpeditie, een gigantische binnenspeeltuin. De kinderen konden zich hier even uitleven. Daarna bestelden we patat die we buiten, bij de waterval, opaten.

Vervolgens was het via de leeuwen, zebra’s en giraffen door naar de Serenga Safari. Voor de kinderen weer een hoogtepunt, voor Johan en mij had het niet direct gehoeven. Niet omdat het niet leuk was, maar omdat het lang wachten was en het rondje overzie je als volwassene direct. De kinderen hebben genoten van dit gedeelte.

Safari dierenpark Nederland

Na de Safari kwam gelijk een volgend hoogtepunt: de Tweestryd. Een achtbaan waar ook de jongste in mocht. Wat ze hier goed hebben gedaan is om voor de achtbaan een speeltuintje en een café te zetten. De bezoekers die niet mee willen in de achtbaan kunnen op hun gemak wachten. Dat wachten duurde absoluut niet lang trouwens, de rij was minimaal.

Vervolgens liepen we door een ontspoorde, oude trein. Door de ramen heb je een mooi uitzicht op de woestijn, dit is heel leuk gedaan.

Drenthe uitjes

Nortica

Het was al 5 uur toen we uit Serenga liepen. We hadden nog een uurtje in Wildlands voor Nortica. Dit gedeelte is zo leuk vormgegeven. Het lijkt of je ergens in Scandinavië een haven inloopt. De zeeleeuwen zwemmen bij de ingang. Hier zijn de kinderen gedurende de dag een aantal keer gaan kijken, aangezien je steeds via het centrale plein naar het volgende gedeelte loopt.

We zagen opeens een wachtrij, maar wisten niet waarvoor. Op goed geluk sloten wij aan. Het bleek om de Artic 1 te gaan, een ontzettend leuke film / 4D ervaring. Ik vond dit onderdeel het allerleukst van de entertainment. In je stoel ga je mee op een testrit. Zeker de moeite waard!

Vervolgens liepen we door naar de ijsberen en pinguïns. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het sluitingstijd.

Wildlands met kinderen: ja of nee?

We zijn een hele dag in Wildlands met kinderen geweest, en hebben lang niet alles gezien. Tijdens het schrijven van deze recensie zoek ik naar wat achtergrondinformatie, en dan lees ik over het ontdekken van Jungola via touwbruggen en het bamboedoolhof. Ook hebben we geen enkele show gezien.

Een dagje Wildlands met kinderen is dus eigenlijk te kort, en dat is een goed teken. Wat de kinderen het leukst vonden? De achtbaan, de Nortica expeditie, het varen, de grote indoorspeeltuin en de safari.

Mocht het regenen, dan is er ook nog meer dan genoeg te doen om een dag hier door te brengen! Jungola is grotendeels overdekt, er zijn shows en ook is er de grote binnenspeeltuin XL-speelexpeditie.

Wildlands is een dierentuin, maar wel met een hoog entertainmentgehalte. Dus veel speeltuinen en andere attracties. Er zijn zeker ook veel dieren, maar deze hebben toch wat minder de nadruk dan in een “reguliere” dierentuin.

Wij vonden het bezoek aan Wildlands geslaagd. Er valt veel te ontdekken en de kinderen waren super enthousiast. Dus als je van attractieparken / grote dierentuinen houdt, dan is dit park zeker een aanrader. Bekijk de informatie op de website.

vakantiepark Wildlands met kind
Het Land van Bartje

Overnachten rondom Wildlands

Vakantiepark Westerbergen in Echten ligt in Zuidwest Drenthe bij het Nationaal Park Dwingelderveld. Voor de kinderen is er het verwarmde indoor waterparadijs en het indoor speelparadijs.

Landal Het Land van Bartje ligt op 18 kilometer afstand van het dierenpark. Op het park zijn 400 vrijstaande accommodatie. De ligging van het park is op de Hondsrug midden in de Drentse bossen. En met een eigen ponyranch, indoorspeeltuin, Bartje’s Boerderij en zwembaden is er ook op het park genoeg te beleven!

indoor speeltuin
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.