Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste optie in deze provincie. Hoe leuk is Wildlands met kinderen in Emmen? Wij waren er in 2018 een dagje uit met drie kinderen (4, 6 en 9 jaar) en in deze blog delen we onze ervaringen. In 2024 waren we in de buurt van dit park op vakantie, bij Hof van Saksen, en bezoeken we het dierenpark nog eens. Dit keer met een kind van 10 jaar. Ook deze ervaring is toegevoegd aan dit artikel!

Wildlands is een vrij groot dierenpark en bestaat uit drie gedeeltes: Jungola, Serenga en Nortica. In deze volgorde zijn wij in 2018 door het park gegaan. Je hebt een centraal gedeelte in het dierenpark met een groot restaurant. Vanaf die plek loop je naar alle gedeeltes. Naast de vele dieren heb je onder andere een safari en een groot indoor speelparadijs. Het park is daarmee heel veelzijdig.

Onze ervaringen in Wildlands met kinderen

Jungola

We begonnen onze dag in Wildlands met kinderen in Jungola. Dit stuk van het park is grotendeels overdekt. Bij binnenkomst loop je direct door de vlindertempel, vervolgens bleven we een hele tijd staan bij de vlottenoversteek. Zodra er een vlot vrij was gingen de kids weer heen en weer. Het olifantenverblijf is groot en mooi. We hadden ontzettend veel mazzel tijdens ons bezoek, want er was een paar dagen eerder een olifant geboren.

De kinderen hadden haast, want ze zagen de bootjes al varen over de Rimbula River. Daardoor hadden ze weinig oog voor de apen en de andere dieren.

dierentuin Wildlands

Het varen was voor de kindjes een van de hoogtepunten van het bezoek. Je vaart een rondje door de jungle, en ondertussen vertelt avonturier Jim je het een en ander. De wachttijd was, op een vrij drukke dag, kort. Het spannendste van de boottocht was de grot.

Hierna wilden de kinderen direct op safari in Serenga. Daarom renden ze via dezelfde weg terug. Jungola is zo ingericht dat je een rondje kan lopen, zodat je alles kan doen en zien op de weg.

Serenga

De volgende stop was Serenga, hier zijn we het grootste gedeelte van de dag geweest. Dit deel van het park ziet er weer totaal anders uit dan Jungola. Je waant je echt een beetje in Afrika. De kinderboerderij was een succes bij de kinderen. Vervolgens kwamen we bij een speeltuin met watergedeelte. Op zo’n warme dag is dat natuurlijk ideaal.

Wildlands
Wildlands Emmen

De nijlpaardenpoel was zo mooi. Je kan ook beneden, door het glas, onder water kijken. Het is een prachtig gezicht als een nijlpaard zwemt of omhoog springt. Via de wallabyheuvel kwamen we bij de XL-speelexpeditie, een gigantische binnenspeeltuin. De kinderen konden zich hier even uitleven. Daarna bestelden we patat die we buiten, bij de waterval, opaten.

Vervolgens was het via de leeuwen, zebra’s en giraffen door naar de Serenga Safari. Voor de kinderen weer een hoogtepunt, voor Johan en mij had het niet direct gehoeven. Niet omdat het niet leuk was, maar omdat het lang wachten was en het rondje overzie je als volwassene direct. De kinderen hebben genoten van dit gedeelte.

Safari dierenpark Nederland

Na de Safari kwam gelijk een volgend hoogtepunt: de Tweestryd. Een achtbaan waar ook de jongste in mocht. Wat ze hier goed hebben gedaan is om voor de achtbaan een speeltuintje en een café te zetten. De bezoekers die niet mee willen in de achtbaan kunnen op hun gemak wachten. Dat wachten duurde absoluut niet lang trouwens, de rij was minimaal.

Vervolgens liepen we door een ontspoorde, oude trein. Door de ramen heb je een mooi uitzicht op de woestijn, dit is heel leuk gedaan.

Drenthe uitjes

Nortica

Het was al 5 uur toen we uit Serenga liepen. We hadden nog een uurtje in Wildlands voor Nortica. Dit gedeelte is zo leuk vormgegeven. Het lijkt of je ergens in Scandinavië een haven inloopt. De zeeleeuwen zwemmen bij de ingang. Hier zijn de kinderen gedurende de dag een aantal keer gaan kijken, aangezien je steeds via het centrale plein naar het volgende gedeelte loopt.

We zagen opeens een wachtrij, maar wisten niet waarvoor. Op goed geluk sloten wij aan. Het bleek om de Artic 1 te gaan, een ontzettend leuke film / 4D ervaring. Ik vond dit onderdeel het allerleukst van de entertainment. In je stoel ga je mee op een testrit. Zeker de moeite waard!

Vervolgens liepen we door naar de ijsberen en pinguïns. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het sluitingstijd.

Wildlands met kinderen: ja of nee?

We zijn een hele dag in Wildlands met kinderen geweest, en hebben lang niet alles gezien. Tijdens het schrijven van deze recensie zoek ik naar wat achtergrondinformatie, en dan lees ik over het ontdekken van Jungola via touwbruggen en het bamboedoolhof. Ook hebben we geen enkele show gezien.

Een dagje Wildlands met kinderen is dus eigenlijk te kort, en dat is een goed teken. Wat de kinderen het leukst vonden? De achtbaan, de Nortica expeditie, het varen, de grote indoorspeeltuin en de safari.

Mocht het regenen, dan is er ook nog meer dan genoeg te doen om een dag hier door te brengen! Jungola is grotendeels overdekt, er zijn shows en ook is er de grote binnenspeeltuin XL-speelexpeditie.

Wildlands is een dierentuin, maar wel met een hoog entertainmentgehalte. Dus veel speeltuinen en andere attracties. Er zijn zeker ook veel dieren, maar deze hebben toch wat minder de nadruk dan in een “reguliere” dierentuin.

Wij vonden het bezoek aan Wildlands geslaagd. Er valt veel te ontdekken en de kinderen waren super enthousiast. Dus als je van attractieparken / grote dierentuinen houdt, dan is dit park zeker een aanrader. Bekijk de informatie op de website.

Wildlands

2024 Update over Wildlands met kinderen

Onlangs waren we op familieweekend in Drenthe, bij het Hof van Saksen, en besloten we om met onze jongste van 10 jaar naar Wildlands te gaan. Ook dit keer viel het direct op dat het park prachtig is vormgegeven en erg schoon is.

Omdat we de vorige keer de minste tijd in Nortica hebben doorgebracht zijn we daar deze keer gestart. Hierbij lijkt het alsof je in Scandinavië een haven inloopt. De zeeleeuwen zwemmen bij de ingang en die hebben gelukkig best wat ruimte. Daarna zijn we weer naar de Artic 1, de 4D film gegaan. Ook dit was weer ontzettend leuk en echt een ervaring. Eenmaal buiten sprongen de ijsberen enthousiast in het water en de pinguïns kwamen langs gezwommen. Wat in dit deel wat jammer was, was dat er niet heel goed staat aangegeven wat er te zien is. Zo zag ik uit mijn ooghoek een aquarium, maar na een andere afslag herinnerde ik mij het aquarium pas weer aan het eind van de dag.

Voor de achtbaan waren we helaas te laat, ga hiervoor voor je bezoek al na wanneer deze sluit. Heel tof om te zien tijdens ons bezoek was dat de neushoorns, giraffen en andere dieren rond sluitingstijd weer naar hun binnen verblijf gingen. De dieren stonden enthousiast te wachten, maar eerst moesten de neushoorns naar hun verblijf. Pas daarna gingen de andere dieren, met voorop de giraffen en daarna de zebra’s. Als je rond sluitingstijd nog in het park bent is dit leuk om te zien.

We hebben ook in 2024 weer een hele leuke dag gehad in het park. Het is wel handig om een plattegrond mee te nemen of te downloaden voor je bezoek, zodat je net wat beter weet wat de ideale wandelroutes zijn.

vakantiepark Wildlands met kind
Het Land van Bartje

Overnachten rondom Wildlands

Vakantiepark Westerbergen in Echten ligt in Zuidwest Drenthe bij het Nationaal Park Dwingelderveld. Voor de kinderen is er het verwarmde indoor waterparadijs en het indoor speelparadijs.

Landal Het Land van Bartje ligt op 18 kilometer afstand van het dierenpark. Op het park zijn 400 vrijstaande accommodatie. De ligging van het park is op de Hondsrug midden in de Drentse bossen. En met een eigen ponyranch, indoorspeeltuin, Bartje’s Boerderij en zwembaden is er ook op het park genoeg te beleven!

indoor speeltuin

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Categorieën