Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark Hof van Saksen. Tien jaar later zijn we er weer tijdens een familieweekend, onze kinderen zijn dan 10 en 11 jaar. Daarnaast waren er kinderen mee vanaf baby, peuter tot en met pubers van 14 jaar. Hier lees je onze ervaringen op het vakantiepark en ook delen we een aantal tips voor wat er te doen is in de omgeving van dit park!

Het vakantiepark is een groen park en ligt vlakbij de stad Assen in de plaats Nooitgedacht. Het is een vrij luxe park met tal van faciliteiten, waaronder een groot zwembad en een wellness. Er zijn allerlei soorten vakantiehuisjes en in de omgeving zijn leuke uitjes te doen.

Even voor de volledigheid, wij waren tijdens een familieweekend op dit park. Ons verblijf is dus niet gesponsord en het artikel is niet in samenwerking met Hof van Saksen of een andere aanbieder geschreven.

Ook op vakantie naar dit park? Bekijk de aanbiedingen op de website!

Hof van Saksen met kinderen

Online waren er voor het familieweekend 5 vakantiehuisjes geboekt, deze stonden bij elkaar in de buurt. Als we aankomen horen we dat we de app van Hof van Saksen moeten downloaden. Daarin stond de sleutel van ons verblijf en hiermee kan je ook het zwembad in. Bij mijn schoonzus werkt deze digitale sleutel niet en zij krijgen van het park een pasje om hun huisje binnen te gaan. Omdat niet iedereen een telefoon wil meenemen naar het zwembad zijn ook hier pasjes voor beschikbaar.

We komen laat op de avond aan en het is voor ons nog even een verrassing hoe het park eruit ziet bij daglicht. Wel is het ideaal dat er een auto bij het huisje kan staan. Verder is het een autoluw park en als je over de voetpaden loopt kom je weinig auto’s tegen, ideaal!

‘s Ochtends blijkt dat we op een mooi, groen vakantiepark zitten met een leuk speeltuintje op het grasveld voor de deur.

Onze indrukken van de vakantieboerderijen / accommodaties

De accommodaties zijn ruim en de bedden zijn zeker comfortabel. Fijn, want onlangs op vakantie in Griekenland merkten we toch weer dat die bedden toch wel een belangrijk onderdeel zijn van de ervaring. Wat echt prettig is, zeker in de warmere maanden, is dat je privacy hebt in de tuin bij je huisje. Wij hadden een vrijstaand huisje voor 6 personen en, doordat de heggen goed zijn geplaatst, zit je echt in alle rust.

De huisjes zelf zijn op zich prima, maar hebben allemaal wel onderhoud nodig. In het boekje van het vakantiepark Hof van Saksen lazen we ook dat er een grote renovatie gepland staat. Fijn, want op een luxe vakantiepark verwacht je toch dat de huisjes in vrij goede staat zijn.

Activiteiten Hof van Saksen

Op dit kindvriendelijke vakantiepark in Drenthe zijn er veel verschillende activiteiten. Wij hebben hiervan lang niet alles bezocht, met name omdat de kinderen zo enthousiast werden van het zwembad, de speeltuintjes onderweg en de grotere speeltuin bij het strand.

Een aantal van de activiteiten en faciliteiten op dit park zijn:

 • Fietsverhuur
 • Mini-golf (Adventure golf) en voetgolf
 • Binnenspeeltuin Harrewar is een hele grote indoor speeltuin. De vorige keer dat we op dit vakantiepark waren zijn we hier veel geweest. Dit is ook leuk met peuters en kleuters.
 • Trampoline park is natuurlijk leuk vanaf ongeveer een jaar of 4, maar ook voor pubers.
 • Daarnaast zijn er allerlei academies, waarin de kinderen creatief aan de slag kunnen gaan. Denk aan de knutsel-academie, mode-academie en de bouw-academie
 • Het grote zwembad
 • Recreatiemeer met strandje, klimtoren en grote speeltuin. Ook deze was geliefd onder zowel de peuters als de pubers die mee op vakantie waren.
 • Daarnaast zijn er allerlei speeltuinen op het park.
 • Wellness & Spa
 • Restaurants, kleine supermarkt, kledingwinkel en snackbar. We hoorden dat de Italiaan goed is.
 • De Hang-Out voor pubers.
 • Laser Tag arena
glijbanen Hof van Saksen

Zwembad

En dan het zwembad van het Hof van Saksen. Waar ik als zwembad liefhebber bij eerdere vakanties nog het meest enthousiast werd, hebben de pubers dat enthousiasme nu overtroffen. Zij hebben elke dag heel veel uren gezwommen en gegleden. In dit grote zwembad heb je een redelijk normaal zwembad, twee bubbelbaden, buiten een lange wildwaterbaan, een peuter- en kleuterbad, speelbad en veel glijbanen.

Ga je tijdens Pinksteren, zoals wij, dan is het soms echt druk in het bad. Ga dan later op de dag of tijdens lunchtijd. Het meest geliefde deel voor mijn zoon was de wildwaterbaan, een lange baan in de open lucht. Onderweg kom je langs een aantal afdalingen.

Voor de pubers waren de glijbanen het mooist. Voor vier van de vijf glijbanen moet je eerst een band pakken en dan is het de lange trap naar boven op. De glijbanen zijn geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter. Sieraden moeten af. Bij een aantal van de glijbanen kan je met 2 of meer personen naar beneden glijden wat natuurlijk extra leuk is. Bombo is de grootste indoor waterglijbaan ter wereld met onderweg een vrije val van 10 meter. De Presto is de enige glijbaan zonder band waar je ontzettend snel naar beneden gaat.

Wildlands
Wildlands

Wat te doen in de omgeving van Hof van Saksen

Ideaal aan het Hof van Saksen is dat er in de directe omgeving ook veel leuke uitstapjes te doen zijn. Je kan in allerlei natuurgebieden en Nationale Parken gaan varen, wandelen of fietsen. Een aantal tips voor uitjes:

#1 Dierenpark Wildlands in Emmen – deze dierentuin ligt op ongeveer 25 kilometer rijden vanaf het vakantiepark. Dit is een goedverzorgd dierenpark met tal van dieren, ervaringen en een achtbaan. Wij vonden het een leuk dagje uit.

#2 Attractiepark Drouwenerzand – dit is attractiepark voor kinderen tot een jaar of 14. Er is een all-in prijs: het eten en drinken zit bij de prijs inbegrepen. Buiten staan alle grote attracties en binnen kan je onder andere nog een apenkooi vinden. Er is onder meer een spookhuis, kleine achtbaan, vliegend schip en mijn eigen grote favoriet: een enorme draaimolen.

#3 Dagje Groningen – De stad Groningen heeft een gezellig centrum om bijvoorbeeld te winkelen en lekker te eten. Het beste kan je je auto parkeren bij het P&R terrein in Haren of bij P&R Karingen. Je kan dan voor een paar euro met de bus op een neer. De Martinitoren is natuurlijk het symbool van de stad en deze staat aan de Grote Markt. Deze toren is met 97 meter het hoogste gebouw in de stad. Voor kinderen is er een puzzeltocht in de toren. Onderweg naar boven, via 300 treden, kunnen de kinderen ook nog speuren. En in het stadspark vind je een mooie grote (nieuwe) speeltuin.

#4 Dwingelderveld – hier wandelden we een aantal jaar geleden. Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Er zijn twee schaapskudden met herder die de heide in conditie houden. Er zijn drie toegangspoorten met informatie, wandel- en fietsroutes en horeca. In dit gebied zijn twee familiepaden uitgezet die ook geschikt zijn met kinderwagens of voor mensen die slecht ter been zijn.

#5 Boomkroonpad – Deze wilde ik op, maar helaas was deze niet geschikt voor rolstoelen. Het pad ligt op een paar kilometer van het vakantiepark. Dit is een pad van 125 meter. Vanuit de worteltunnel loop je tussen de bomen door naar een punt van 22,5 meter hoog. Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door de uitgestrekte natuur van de Hondsrug.

accommodaties

Hof van Saksen review

Na een weekend op dit vakantiepark komen we enthousiast thuis. De kinderen waren echt niet weg te slaan uit het zwembad. En ook in een drukker weekend, wij waren er met Pinksteren, viel het uiteindelijk mee qua drukte in het zwembad. Alleen de eerste dag was het overdag echt druk. De vakantiehuisjes bieden veel privacy door de manier waarop de tuinen en heggen zijn opgezet. Wel hebben de huisjes wat onderhoud nodig en daar is het park nu mee bezig.

Wij vonden het heerlijk op dit park. Voor onze pubers was er naast het zwembad en het strandje eigenlijk niets nodig. En ook als je met een baby, dreumes of peuter gaat is er voldoende te doen op het park. Ideaal dus voor een familieweekend met kinderen van allerlei leeftijden.

We komen zeker nog eens terug om verder te zwemmen en ook te wandelen in de omgeving. Houd vooral ook de aanbiedingen in de gaten. Zijn je kinderen nog niet leerplichtig, dan kan je ook een midweek boeken. Dat is vaak veel betaalbaarder dan een weekendje of vakantie tijdens de schoolvakanties. Bekijk de aanbiedingen op de website!

Verder lezen na dit artikel over een verblijf bij Hof van Saksen met kinderen? Lees de tips over wat je doet in Drenthe!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Categorieën