Drouwenerzand met kinderen | Onze review

Hoe leuk is Drouwenerzand met kinderen? Blogger Sigrid ging erheen met twee tieners van 12 jaar en testte dit park. Zij schreef deze review over hun bezoek aan dit pretpark in Drenthe.

Naast mijn werk als blogger werk ik in het onderwijs. Tijdens een les moesten studenten een programma ontwikkelen voor uitwisselingsstudenten. Één duo had Drouwenerzand in hun programma opgenomen. Voor mij totaal onbekend, maar daarom juist geschikt voor een artikel met review op deze blog Reistips met kids. Wij namen een kijkje!

Drouwenerzand met kinderen

Drouwen ligt in Drenthe en als je er doorheen rijdt, waan je je al in een Openluchtmuseum. Rietgedekte boerderijen, uitgestrekte landerijen, het is er prachtig!

Drouwenerzand met kinderen

Net buiten Drouwen ligt het Attractiepark Drouwenerzand, wat midden op het gelijknamige natuurgebied is gebouwd. In 1956 kocht Hendrik Buntjer, te midden van de flinke hoeveelheid zand, er een theehuis. Hij maakte er in de loop van de jaren een speeltuin bij. Spelen was gratis, maar een consumptie afnemen was verplicht. Van de winst werden nieuwe attracties aangeschaft. Inmiddels is er ook een vakantiepark bij.

Sinds 2002 hanteert Attractiepark Drouwenerzand een all-in prijs: het eten en drinken zit bij de prijs inbegrepen. En Drouwenerzand is geen speeltuin meer, maar een heus attractiepark. Te vergelijken met een kermis in de grote stad.

Een enorm aantrekkelijk punt is de toegangsprijs, deze was toen wij hier waren maar € 14,50 all-in! Voor deze prijs heb je toegang tot alle attracties en is het eten inclusief. Denk aan vers fruit, belegde broodjes, frites, snacks, verse dag-soep, koffie, thee, limonade en softijs. Perfect als je naar Drouwenerzand met kinderen gaat!

uitje Drenthe kids

Ons bezoek aan het park

Bij binnenkomst zie je direct al dat het park niet heel groot is, het is overzichtelijk. Je hoeft geen einden te lopen om van de ene kant van het park naar de andere kant van het park te komen. En dat is met kinderen natuurlijk ideaal! Buiten staan alle grote attracties en binnen kan je onder andere nog een apenkooi vinden. Mijn twee tieners wisten even niet waar ze moesten kijken. Er is zoveel te zien. Dus een keuze maken waar te beginnen en gaan! 

uitje Drenthe kids

Attracties attractiepark Drouwenerzand

Dit park biedt ontzettend veel soorten attracties aan. Echte waaghalzen zullen zich prima vermaken in de Freak Out. De Freak Out is een enorme draaiende schommel waarin passagiers heen en weer worden geslingerd.

Of ze gaan naar de Para Jump, een attractie waarbij je over de kop gaat, van links en naar rechts. Een ritje in de XLR8 mag ook niet overgeslagen worden. De XLR8 draait heel snel en staat vervolgens net zo snel weer stil. In één seconde gaat de attractie van 0 naar 65 kilometer per uur en weer terug naar volledige stilstand. Mijn tieners krijgen er geen genoeg van! Maar ze gaan ook graag in andere attracties. Er zijn vier grote trampolines en niets is leuker dan om samen op de trampolines te gaan en kunstjes te vertonen. De schoenen moeten sowieso uit en na een paar minuten worden ook de warme truien uitgedaan en staat iedereen in een T-shirtje te springen.

En dit is natuurlijk niet alles. Terwijl ik even lekker in het zonnetje op het terras ga zitten, er is meer dan genoeg zitgelegenheid in het park, ontdekken de twee tieners de rest van het park.

De diversiteit aan attracties is enorm in Drouwenerzand met kinderen! Er is een spookhuis (niet heel erg spannend, aldus de tieners), een kleine achtbaan, een vliegend schip en mijn eigen grote favoriet: een enorme draaimolen.

Voor kleine kinderen

Voor die iets kleine kinderen is er een treintje dat over het park rijdt, je kan er ponyrijden, er is een water-en zandspeelplaats, een ezelbaan (indoor) en een oldtimerbaan. En in de zomer is er ook een waterplein, dus vergeet zeker niet je zwemspulletjes mee te nemen.

Vakantiepark

Ga je naar Drouwenerzand met kinderen en wil je je dagje uit nog specialer maken? Je kan blijven slapen in het vakantiepark! Verblijf in een boomhut, overnacht in een vakantiehuis, in een hotel of op de glamping. De meeste accommodaties bieden toegang tot het attractiepark: je betaalt in een keer voor het verblijf en voor het attractiepark.

Drouwenerzand met kinderen

Onze ervaringen in Drouwenerzand met kinderen

Het eten en drinken wat bij de entreeprijs inclusief is, is niet heel bijzonder, maar voor kinderen genoeg. De ranja heeft voornamelijk water als basis en er is geen keuze uit smaakjes thee. De patatjes zijn echt lekker en vers. Dat vind ik een enorm pluspunt, want juist daar gaan attractieparken vaak de mist in: slappe vettige patat. Maar hier is niets minder waar!

Én onbeperkt soft-ijs mét spikkels natuurlijk. Mijn tieners hebben het er van genomen. Ach, voor een keer mag dat ook wel. En oké, ik ook! Wij zijn een dagdeel hier geweest en dat was voldoende. Doordat het park overzichtelijk is en niet extreem groot, zal je alle attracties in een paar uurtjes tijd een paar keer kunnen ervaren.

Dit attractiepark is zeker een aanrader! Een leuke prijs voor een heerlijke dag eropuit. Waar kan dat tegenwoordig nou nog? Attractiepark Drouwenerzand is in 2019 voor de vijfde keer uitgekozen voor het leukste uitje van Drente met maar liefst een 9,18 op prijs- kwaliteitverhouding! En na ons bezoek kunnen wij alleen maar beamen, dat dit méér dan terecht is.

Op de terugweg was het verbazingwekkend stil op de achterbank. Kijkend door mijn achteruitkijkspiegel zie ik twee slapende tieners. Uitgeput van alle drukte, wat heerlijk!

Praktische info

Meer info over Attractiepark Drouwenerzand met kinderen bezoeken – Openingstijden verschillen gedurende het hele jaar, ze zijn aangepast op het jaargetijde en de vakanties. Wil je zeker van je zaak zijn? Neem dan van tevoren een kijkje op de website van Attractiepark Drouwenerzand.

  • Mocht je in het onderwijs werken en nog een schoolreisje willen boeken? Denk dan eens aan Attractiepark Drouwenerzand.
  • Wil je meer dagen er tussenuit? Dat kan! Drouwenerzand heeft ook een vakantiepark met lodges en bungalows, een hotel én een camping!
  • Maak een mooie dag uit van of tijdens je verblijf. Ga eerst naar Attractiepark Drouwenerzand en ga ook nog even naar het Hunnebedcentrum in Borger. Ontspanning én een educatief moment in één dag!

Lees ook onze tips voor wat je doet in Friesland en pretparken in Nederland

Drouwenerzand met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën