Drenthe met kinderen | 20+ Activiteiten en uitjes

0

De leukste uitjes in Drenthe met kinderen? Wij komen graag in deze prachtige provincie en delen onze beste tips met jou!

Uitjes in Drenthe met kinderen

Dierentuinen in Drenthe

1. Wildlands – Raadhuisplein 99, Emmen

Een van de bekendste uitjes van Drenthe mag natuurlijk niet missen in het overzicht. Wij waren in Wildlands met kinderen en hadden een hele leuke dag. Wildlands is niet voor even een uurtje, trek er gerust de hele dag voor uit.

2. Ooievaarsbuitenstation De Lokkerij – Schiphorsterweg 28, Schiphorst

Bij het Ooievaarsbuitenstation hebben ze er hard aan gewerkt om de ooievaar terug in Nederland te krijgen. En dat is gelukt! Kom langs en leer alles over de ooievaar.

3. Vogelpark Ruinen – Postweg 3, Ruinen

In vogel- en dierenpark Ruinen is er een unieke populatie Nederlandse vogels te zien. Daarnaast zijn er mooie wandelpaden, er is een speelweide en een terras.

4. Vlinderparadijs “Papiliorama” – Van Helomaweg 14, Havelte

Een tropische oerwoud in Drenthe tref je aan in het Papiliorama. Hier bewonder je honderden soorten vlinders. Vlakbij ligt de Schaapskooi en ook zijn er twee hunebedden te vinden op nog geen kilometer afstand.

Tip: kom vroeg op de dag want de meeste vlinders zijn ’s ochtends actief.

5. Zoo Bizar – Dorpsstraat 2 A, Orvelte

Een hele kleine dierentuin, de kleinste van Nederland zelfs, ligt in het museumdorp Orvelte. In de dierentuin wonen allerlei bijzondere dieren! De toegangsprijs is met een paar euro voor een dierentuin erg schappelijk!

Wildlands
Wildlands

Pretparken in Drenthe voor gezin

6. Drouwenerzand – Gasselterstraat 7, Drouwen

In pretpark Drouwenerzand betaal je slechts één keer: bij de ingang. Daarna kan je onbeperkt in alle attracties, maar ook eten en drinken zijn inbegrepen bij de entree!

7. Attractiepark Duinen Zathe – Noorder Es 1, Appelscha 

Een overzichtelijk pretpark met een all-in prijs. Je betaalt één keer en de rest van de dag hoef je in principe geen geld meer uit te geven in het park, een betaalbaar dagje uit in Drenthe dus met het gezin. In het pretpark zijn attracties en speeltoestellen. Blogger Nathalie test dit uitje binnenkort met haar gezin.

8. Attractiepark Sprookjeshof –  Groningerstraat 10, Zuidlaren

Met een indoorspeelhal, sprookjesbos en kinderboerderij is er heel wat te doen voor kinderen! Als extra kan je een rondvaart over het Zuidlaardermeer boeken.

9. Plopsa Indoor Coevorden – Reindersdijk 57, Dalen

Een groot indoorpretpark in Drenthe, geheel gericht op Studio 100. Er zijn allerlei leuke attracties en speeltoestellen voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar.

Musea in Drenthe met kinderen

10. Veenpark – Berkenrode 4 – Barger-Compascuum

In het Veenpark komt de Drentse prehistorie tot leven. Extra leuk is dat er ook heel wat te doen is voor kinderen, van snoep kopen in een winkeltje tot een rondje met de trein of boot!

11. Museum De Buitenplaats – Hoofdweg 76, Eelde

Een museum dat gericht is op figuratieve kunst. Kinderen worden actief uitgedaagd om de omgeving te ontdekken.

12. Museumdorp Orvelte – Flintenweg 4, Orvelte

In Museumdorp Orvelte is heel erg veel te doen. Van onder andere een mini dierentuin, het houten pad van Theodoor, een klim-en klauterpad van Staatsbosbeheer (gratis toegankelijk) en museumboerderij De Orvelterpoort.

13. Speelgoedmuseum – Brink 31, Roden

In het speelgoedmuseum kan je natuurlijk naar speelgoed kijken, maar ook kan je met speelgoed spelen. Een leuke plek voor het hele gezin!

14. Gevangenismuseum – Oude Gracht 1, Veenhuizen

Volgens lezers van de ANWB is dit het leukste uitje van Drenthe! Je leert er veel: wat is misdaad, hoe werd er vroeger gestraft? Daarnaast zijn er slaapkooien, een koepelgevangenis en een modern cellenblok. Je mag overal in!

15. Hunebedcentrum – Bronnegerstraat 12, Borger

Denk je aan Drenthe, dan denk je aan hunebedden. In het hunebedcentrum leer je over de hunebedden. Het grootste hunebed staat direct naast het centrum. Ook is er een Oertijdpark, je wandelt hier door 150.000 jaar geschiedenis.

16. Herinneringscentrum Kamp Westerbork – Oosthalen 8, Oosthalen

Geen leuk bezoek, wel indrukwekkend. In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork hoor je het verhaal van 100.000 mensen. Het museum is ook voor kinderen toegankelijk gemaakt.

Speelplekken in Drenthe met kinderen

17. Drentse koe – Wolddijk 23, Ruinerwold

Speelboerderij met binnen- en buitenruimte en een kinderboerderij in één. Blogger Nathalie was bij de Drentse koe tijdens het kinderfeestje van een van haar kids. Ze hadden het hier enorm naar hun zin, lees alles erover in de review.

18. Kabouterland – Zuiderhoofdstraat 11, Exloo

In het dorpje Exloo vind je Kabouterland. Hier ga je met de kids op avontuur. Onderweg kom je ook allerlei speeltuinen tegen. Via een overdekt wandelpad kom je langs allerlei exotische dieren.

19. Rijk der Kabouters – Gieterstraat 20, Eext

Een rustig kabouterbos voor kinderen tot en met 8 jaar. Via kronkelpaadjes wandel je door het bos, onderweg leer je van alles over de kabouters en het bos. Ook is er een speeltuin, skelterplek en kaboutergolf.

20. Cowboy en Indianen Speelreservaat – Monieweg 2, Coevorden

Een enorme binnenspeeltuin in Coevorden voor kinderen van 1 t/m 12 jaar.

21. In- & Outdoor at Pinokkio – Louwers 6, Assen

Een klimpark geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Een deel van de activiteiten is binnen, het andere deel is buiten. Achter het klimcentrum ligt een groot recreatiegebied.

wandelen bij Emmen
Wandelen bij Emmen

Wandelen in Drenthe met kinderen

22. Dwingelderveld

Wij wandelen toen de kinderen klein waren in het Nationaal Park Dwingelderveld en hebben hier goede herinneringen aan. Dit is een prachtige plek om te wandelen, onderweg kom je langs een theehuys.

23. Melkwegpad

Ook het Melkwegpad is een aanrader, dit ligt vlakbij Westerbork. Je wandelt langs opstellingen met het thema planeten en sterren.

Een mooi overzicht van korte, kindvriendelijke wandelingen in Drenthe vind je op deze pagina van huisterbos. Hierop staan korte routes met belevingspaden, laarzenpaden en andere leuke themaroutes.

Gratis kinderactiviteiten in Drenthe

Er zijn natuurlijk ook heel wat gratis kinderactiviteiten in Drenthe. Bezoek bijvoorbeeld een van de schaapskooien, of ga wandelen. Het Duurzaamheidscentrum in Assen is gratis toegankelijk. Ook zijn er heel wat Speelbossen in Drenthe.

Wat is jouw favoriete uitje in Drenthe met kinderen?

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.