25x Friesland met kinderen (Gezinsuitjes Tips!)

1

Wil je op vakantie naar Friesland met kinderen? Dan zit je hier goed: wij delen waarom je naar Friesland wilt gaan, in welke regio je goed zit en waar je overnacht.

Denk ik aan Friesland, dan denk ik aan water. En dat is niet gek, want zo’n 15% van Friesland bestaat uit water. Verder vind je er landschappen met boerderijen, bossen, heide en zandverstuivingen. Daarnaast heb je er de elf steden, waaronder Leeuwarden en Sneek. En het is een provincie met vier Nationale Parken. Ben je een natuur- en cultuurliefhebber, dan zit je hier zeker op de goede plek!

 • TIP! Vakantiepark Landal Esonstad ligt vlakbij Werelderfgoed De Waddenzee en grenst aan Nationaal Park Lauwersmeervestingstad. Je verblijft in de typerende vestingstad of in een moderne terpwoning aan het water.

Leukste UITJES Friesland met kinderen

AquaZoo Friesland

Eerste tip die we delen is de AquaZoo dierentuin in Leeuwarden. Deze dierentuin werd bezocht door een van onze bloggers en zij was heel enthousiast. Het grootste gedeelte van het park is buiten, een aantal diersoorten zijn binnen. In AquaZoo kunnen kinderen (en avontuurlijke volwassenen) tijdens de hele route lekker klimmen en klauteren via avonturenroutes en kleine speeltuintjes.

Swimfun Joure

Swimfun is een subtropisch zwembad in Joure. Een heerlijke plek om heel wat uren door te brengen, onder andere met een golfslagbad, wildwaterbaan en peuterbad.

Kameleondorp Terherne

Het Kameleondorp Terherne werd getest door blogger Alyt met haar kinderen. Hier kan je het dorpje ontdekken en naar het Avontureneiland gaan. Het Avontureneiland is een plek die je vooral wilt ontdekken als het mooi weer is. Daarnaast kan je het Kameleondorp ontdekken door middel van een speurtocht.

Attractiepark Duinen Zathe

Wil je naar een pretpark, dan kan je naar attractiepark Duinen Zathe gaan met het gezin. Dit kindvriendelijke uitje in Friesland is leuk omdat het voor jongere kinderen ook heel geschikt is. Er zijn botsauto’s, glijbanen, een spookhuis, klimattracties, twee leuke achtbanen en een aantal draaidingen. Het bijzondere aan dit park is de All Inclusive formule: het eten en drinken zit inbegrepen bij de entreeprijs.

Sanjes Safari

Ga in Friesland naar Sanjes Safari, het leukste speel- en dierenparadijs van Friesland in Feanwâlden! Hier wonen meer dan 40 diersoorten, zoals de vogels, pony’s, stokstaartjes, geitjes en neusberen. Verder zie je er flamingo’s, zilvervossen, loopvogels en de Wallaby. In het natuurmuseum zie je een opgezette steur die maar liefst 239 centimeter langs is.

En ook aan spelende kinderen is hier gedacht. Hier is de grootste apenkooi van Friesland. Dat betekent drie verdiepingen met verschillende thema’s waar je kunt spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Als je het durft stap je in de griezel-apenkooi. Binnen is het pikkedonker, compleet met vreemde geluiden en bijzondere lichteffecten. Ook is er het Piratenschip en blaas grote wolken met ballen over het dek. Kinderen tot en met 4 jaar hebben hun eigen speelwereld met een ballenbak, zitzakjes en loopfietsen. Of ze kunnen met de zachte blokken spelen in de softplayhoek.

Afsluitdijk Wadden Center

Een gratis uitje is een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center. Ontdekken, beleven en genieten staan hier centraal, in deze interactieve beleef expositie die zowel voor jong als oud een aanrader is om te bezoeken. Je krijgt er een totaalbeleving van de Afsluitdijk: de bouw, vismigratie, zeespiegelstijging en klimaatsverandering. Met zo’n 1,5 uur heb je het meeste wel gezien. Alyt combineerde dit uitje met een uitje in Noord-Holland.

Waterskibaan Sneek

Op de recreatieplas bij de Potten in Sneek is er een waterskibaan. Kinderen vanaf 9 jaar, en volwassenen natuurlijk, kunnen hier leren waterskiën en wakeboarden. Over het algemeen kan je na een uur een beetje blijven staan, dus het is aan te raden om de eerste keer voor zeker twee uur te boeken! Bij de prijs is gebruik van waterski’s, zwemvest, een eenvoudig wakeboard en eventueel een helm inbegrepen.

Lees ook wat je verder doet in Sneek met kinderen!

Kartbaan Leeuwarden

Een van de andere actieve kindvriendelijke uitjes in Friesland met kinderen is karten in Leeuwarden! Geen goedkoop uitje, wel een hele leuke. Hier kan je kind vanaf de 7e verjaardag en een lengte van minimaal 1.30 al in een kart te gaan rijden. Ook is er de zogenaamde kinderheat: kinderen van onder de 14 jaar samen met hun ouders, of andere gezinsleden, rijden. De ouders of gezinsleden dienen moeten zich dan aanpassen aan de snelheid van de kinderen. 

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Een leuk uitje in Franeker is een bezoek aan het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Het Planetariummuseum bestaat uit drie panden. In het planetarium is het zelfgemaakte, bewegend zonnestelsel van Eise Eisinga te zien. Hij bouwde dit zonnestelsel meer dan 235 jaar geleden aan zijn plafond in de woonkamer. Dit uitje is zeker een aanrader met kinderen, en nog meer als ze interesse hebben in astronomie.

Park Vijversburg

Park Vijversburg in Tytsjerk, in de omgeving van Leeuwarden, is een interactief park en het is een toffe optie als je zoekt naar een buitenactiviteit. Dit park heeft allerlei speelse elementen en er is daarom veel te ontdekken. Er zijn daarnaast ook speurtochten voor de kinderen bedacht.

De Naturij

De Naturij in Drachten is met 70.000m2 speelplezier het leukste familiepark van Friesland. En je hebt hier inderdaad veel afwisseling. Zo is er de indoor speelhal, een mega speeltuin, je kan de geitjes aaien, racen in de verkeerstuin of ga op expeditie in de natuur!

Het park is rolstoelvriendelijk en er zijn enkele attracties rolstoel-toegankelijk.

Sanjes safari

Nog een familiepark in de kindvriendelijke uitjes in Friesland: de Sanjes safari. Vogels, paarden, stokstaartjes, geitjes, neusberen: die zie je hier. Maar naast een kleine dierentuin is er ook een indoor speeltuin en een outdoor speelpark. Hier ben je uren zoet. Het familiepark ligt ten noordoosten van Leeuwarden.

Waterspeelplaats de Kletspoat

De Waterspeelplaats de Kletspoat is een leuk uitje in Friesland met kinderen op zomerse dagen. Met een maximale diepte van 30 centimeter is dit een plek voor kinderen van verschillende leeftijden. Hier zijn allerlei leuke dingen te doen voor de kids, met een speel-klimboot, een survivalbaan, schommels en een waterpomp met watergootjes. Deze waterspeeltuin in Friesland is gemaakt van natuurlijke materialen. De Kletspoat ligt aan de Blauhûskamp in Eastermar.

De Kruidhof

Een van de kindvriendelijke uitjes in Friesland die wij heel graag eens willen doen is De Kruidhof bezoeken. De hortus van Friesland bestaat uit 17 thematuinen. Natuurlijk met allerlei bijzonder planten. Maar daarnaast zijn er voor kinderen allemaal leuke activiteiten te doen. Er zijn twee wandelroutes en twee speeltuinen. Er is een kleine speeltuin met zandbak met klimheuvel en glijbaan voor de kleintjes en een speeltuin met een grote klimtoren, een kabelbaan, watertoestellen in een vijver, een kookpot en zand.

uit met het gezin

Aventoer

Aventoer is een groot indoor en outdoor park. Dit kindvriendelijke uitje in Friesland bestaat uit veel activiteiten. Er is een gewoon klimpark en een junior klimpark. Er is een lange tokkelbaan, je kan Led Bowlen, Lasergamen, Glow in The Dark Midgetgolf, Mission Possible, 7D bios, een kinderparadijs voor de kleinsten tot 5 jaar en er zijn allerlei horeca voorzieningen.

Anna Zijlstra Hoeve Kinderboerderij

De Anna Zijlstra Hoeve in Dokkum is een kinderboerderij en een leuk gratis uitje in Friesland met kinderen. Natuurlijk zijn er dieren te zien. Daarnaast is er een speeltuin van kinderen van 0-12 met schommels, klimtoestellen, glijbanen, zand en een airtrampoline. Voor rolstoelgebruikers is er een speciaal speeltoestel en een aangepaste zandbak.

Ook is er een pluktuin waarbij je in een bepaalde periode van het jaar een boeket kan plukken. Daarnaast is er een vlindertuin en een moestuin.

Doolhofpark Bakkeveen

Het Doolhofpark heeft drie doolhoven, waar de kinderen fijn kunnen spelen en ondertussen moeten ze hun best doen om de uitgang te vinden. Daarnaast is er een speeltuin. Ook is er een speelstuk bij het water, dus droge kleren meenemen kan geen kwaad. De ouders kunnen ook door de doolhoven wandelen, of ze zitten op het terras van het Bospaviljoen.

Speeltuin Spijkerdorp

Spijkerdorp is een speeltuin in Drachten. Het terrein is ongeveer 7.500 m2 groot. Je kan er hutten bouwen, spelen in en op de speeltoestellen en er is een skelterbaan.

Moderne kunst in Museum Dr8888

Nog een van de kindvriendelijke uitjes in Friesland die in Drachten ligt: Museum Dr8888. Dit is een museum voor moderne kunst. Elke woensdagmiddag is er het kinderatelier. Daarnaast kan je door het museum wandelen met de Museumkoffer. In de koffer zit een kaart met opdrachten en een kaart met ‘metrolijnen’. Onderweg, langs de metrolijnen, kom je opdrachten tegen. De Museumkoffer is geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. 

Woudagemaal

Blogger Alyt bezocht ook het Woudagemaal in Lemmer tijdens een dagje Friesland met kinderen. Het Woudagemaal werd in 1920 geopend door koningin Wilhelmina. Tegenwoordig speelt het Woudagemaal nog steeds een grote rol om het water op pijl te houden.

Het Woudagemaal kan je het hele jaar door bezichtigen. Als er draaidagen zijn, dan is het extra speciaal om er naar toe te gaan. Voor jonge kinderen (onder de 10 jaar) is er een speurtocht met 13 vragen. Deze vragen gaan over de drie thema’s. Alyt en gezin hadden aan 2 uur genoeg tijd om zowel de speurtocht in het bezoekerscentrum te maken, de 3D-film te bekijken en een rondleiding te maken door het Woudagemaal.

Natuurmuseum Fryslan

Daarnaast was blogger Alyt op uitje bij het Natuurmuseum Fryslan in Leeuwarden met haar kinderen. Leuk is hier de combinatie van een expo en de OnderWaterSafari. In het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur en er zijn vaak allerlei extra activiteiten. Erg leuk voor gezinnen!

Bosbergtoren

De hoogste uitkijktoren van Friesland is de Bosbergtoren en deze toren staat bij Appelscha. Vanaf boven kijk je uit over het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold en je ziet de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden.

Blotevoetenpad Drents-Friese Wold

Als je uitgekeken hebt over het Drents-Friese Wold dan is het leuk om daarna het blotevoetenpad in het gebied te ontdekken. Het pad begint bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold en heeft een lengte van zo’n 2 kilometer. Bij het Buitencentrum starten allerlei wandelroutes, al vanaf 2 kilometer!

Sybrandy’s Speelpark

Dit speelpark in Friesland met kinderen is het goedkoopste speelpark van Nederland. Kinderen tot een jaar of 13 kunnen zich geweldig vermaken in de meer dan 40 attracties en speeltoestellen van Sybrandy’s Speelpark. Ook zijn er overdekte speelplekken en voor de kleinsten is er een speelhoek.

Fries Scheepvaartmuseum

Nog een museum in het overzicht van de kindvriendelijke uitjes in Friesland. Het Fries Scheepvaartmuseum ligt in Sneek en biedt veel leuke activiteiten voor gezinnen. Zo kan je een bootje bouwen en testen of ga naar het kindermuseum.

Nationaal Openbaar Vervoer museum 

Laatste tip voor een uitje in Friesland met gezin is het Nationaal Openbaar Vervoer museum. Met allerlei voertuigen die je kan zien en de kinderen kunnen in de speelhoek oefenen met schakelen!

Vakantie Friesland met kinderen | Regio’s

Waar ga je in Friesland op vakantie met het gezin? Wij delen een aantal toffe regio’s voor een vakantie in deze noordelijke provincie van Nederland.

Vakantie aan de Friese Meren

De Friese meren liggen in het zuidwesten van Friesland en dit is een van de belangrijkste trekpleisters voor een vakantie in Friesland! Hier kan je fantastisch watersporten.

De bekendste meren in dit gebied zijn het Sneekermeer, de Fluessen, het Tjeukemeer, het Heegermeer, het Slotermeer en de Groote Brekken.

Een van de aanraders om te overnachten hier is het Landal Waterpark Sneekermeer. Vanaf je accommodatie met eigen aanlegsteiger vaar je zo de Friese meren op. Daarnaast is het een prima uitvalsbasis om de historische steden te verkennen.

Vakantiepark De Kuilart biedt vakantiehuizen en een camping voor kamperen met eigen tent, (vouw)caravan of camper. Met zowel een binnenzwembad als het open zwemwater in de naastgelegen speeltuin.

Waddeneilanden

Wat is een blog over een vakantie in Friesland met kinderen nu zonder de waddeneilanden? Dan is de blog echt niet compleet. Friesland is gezegend met vier waddeneilanden, ik zal ze allemaal kort bespreken!

We beginnen met het waddeneiland Vlieland. Waarom ga je naar dit eiland? Vooral vanwege de sfeer, het wordt weleens klein Ibiza genoemd. Dit eiland is het het is het kleinste bewoonde waddeneiland en het ligt het is hier het volop genieten van het eilandleven. De sfeer, de lange stranden, de leuke winkels en restaurants: voor veel mensen redenen om keer op keer terug te komen hierheen.

Dan door met het eiland Terschelling, waar wij met de kinderen een lang weekend waren. Op Terschelling is heel veel te doen voor gezinnen. Wij huurden fietsen en gingen het eiland over. Van leuke strandtenten en speeltuinen tot musea en mooie wandelingen: wat was dit een heerlijk weekend in Friesland met kinderen.

En dan het eiland Ameland, waar Anouk met haar zoon was. Op Ameland met kinderen vind je duinen, stranden, bossen en ruim 90 kilometer aan fietspaden. En met 29 kilometer aan strand is er altijd wel een rustig plekje te vinden.

Als laatste het eiland Schiermonnikoog, waarvan ik dacht dat het bij Groningen hoort. Dit eiland is zestien kilometer lang en vier kilometer breed. Er is één dorp (Schiermonnikoog) en daarnaast is er natuur. Het is bij uitstek een eiland voor de natuurliefhebbers.

Bekijk hier de vakantieparken op de waddeneilanden!

Friesland met kinderen waddeneiland

Stedentrip Leeuwarden

Als je aan Friesland denkt, dan denk je aan het water, de Elfstedentocht en de waddeneilanden. Een stedentrip Leeuwarden is echter ook een goed idee voor een weekendje weg met het gezin in Friesland met kinderen.

Leeuwarden is een mooie, oude stad met een compact centrum. In het centrum zijn bezienswaardigheden, allerlei winkeltjes en restaurants en ook wat leuke kinderactiviteiten. Ga naar de Aqua Zoo en bezoek het Natuurmuseum Fryslan.

Combineer je stedentrip Leeuwarden met kinderen met een bezoek aan de streek de Greidhoeke. Dit weidse landschap weidse landschap, ook wel het groene hart van Friesland, ontdek je het best fietsend, wandelend of varend. Of ga naar het recreatiegebied de Groene Ster, dat ligt vlakbij de stad.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Een van de mooie natuurgebieden om je vakantie in Friesland met kinderen in door te brengen is het Nationaal Park Drents-Friese Wold. In dit natuurgebied, op de grens met Drenthe, vind je bos, vennen, heide, moeras en zandverstuivingen. Dit is -na de Veluwe- het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land.

Bij het Buitencentrum van het Drents-Friese Wold zijn er voor kinderen allerlei leuke activiteiten. Er is een ontdekmeubel, een geurwand, een klein speelbos, een kabouterpad en het paddenpad. Ook is er een familiepad. Dit is een belevenisroute van ruim 2 kilometer.

In dit gebied ligt het plaatsje Appelscha centraal. Er zijn hier allerlei activiteiten mogelijk voor de kinderen, bekijk ze op deze site van Appelscha. Leuk is het attractiepark Duinen Zathe.

Een van de bezienswaardigheden is het Hunebed van Diever en er is het Klimbos Appelscha. Vanaf de Bosbergtoren heb je uitzicht over het natuurgebied.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben heel enthousiast over een vakantie in dit gebied van Friesland met kinderen. Hier overnachten doe je bijvoorbeeld bij Landal Hunerwold State of bij het Roompot park Landgoed ’t Wildryck.

Lauwersmeer NP

Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer is de tweede tip voor een vakantie in of bij een natuurgebied in Friesland. Dit gebied ligt op de grens met Groningen! Het ontstaan van dit natuurgebied gaat terug tot 1969. Vanwege de angst voor overstromingen werd er een dam gebouwd. Op de bodem van de Lauwerszee ontstond een prachtig nieuw landschap. Dit gebied is een paradijs voor vogels en het is zeker een aanrader voor je vakantie in Friesland met kinderen.

Activiteitencentrum Lauwersnest is het startpunt voor een bezoek aan dit natuurgebied. Hier krijg je informatie over vogels en Dark Sky en vanaf dit centrum loop je zo de natuur in. Bij het centrum ligt het nestbouw-bos. Kinderen bouwen hier met natuurmaterialen zelf een nest bouwen en ze kunnen spelen. Er zijn allerlei kortere routes uitgezet, waaronder een Kabouterpad en een Natuurpad. Wil je zwemmen, dan kan dat aan de oevers van het Lauwersmeer. Ook leuk voor de kinderen is dat er bij het restaurant het Booze Wijf een waterspeeltuin is.

In de omgeving kan je bijvoorbeeld naar het stadje Dokkum en naar de zeehondencrèche in Pieterburen. En overnacht bijvoorbeeld bij Landal Esonstad.

IJsselmeer

Laatste tip voor een vakantie in Friesland met kinderen in deze lijst is een vakantie aan het IJsselmeer. Aan de Friese IJsselmeerkust kan je met de kinderen heerlijk op vakantie gaan. Langs de kust liggen dorpen en stadjes, stranden en je kan er goed watersporten. In de nabijgelegen bossen kan je wandelen en fietsen.

Ga naar het bezoekerscentrum Mar en Klif. Hier ontdek je het een en ander over het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Voor de kinderen zijn er allerlei leuke doe-activiteiten. Volwassenen leren over de geschiedenis van het landschap maar mogen ook even van de glijbaan. Het landschap werd gevormd in de voorlaatste ijstijd en de invloed daarvan zie je overal terug. In de ‘ijsgrot’ krijg je daar van alles over te horen. Voor iedere leeftijd kan je in deze omgeving een wandeling doen, zo is er een kabouterpad. Hier zie je de opties.

Een van de mooiste plekken langs de kust is Makkum, met Makkum beach. Andere opties zijn Lemmer, Stavoren, Workum en Hindeloopen. Hier overnacht je bij Beach Resorts Makkum. Dit is een luxe resort aan het IJsselmeer in Friesland, aan het strand van het IJsselmeer. Je verblijft in een van de luxe villa’s aan het water, comfortabele bungalows of vakantie appartementen met uitzicht over het IJsselmeer. Met een privé strand, boulevard, horeca en watersportverhuur!

Vakantie Friesland met kinderen | Kindervakanties

Waar overnacht je tijdens een vakantie in Friesland met het gezin? Dit zijn enkele aanraders om te verblijven!

Landal Esonstad

Vakantiepark Landal Esonstad ligt vlakbij Werelderfgoed De Waddenzee en grenst aan Nationaal Park Lauwersmeervestingstad. Je verblijft in de typerende vestingstad of in een moderne terpwoning aan het water. Op dit vakantiepark is er een overdekt zwembad met apart peuterbad. Daarnaast is er een indoorspeelparadijs, Fun & Entertainment-programma, speeltuinen en een speelhuis.

 • Zwemmen in het overdekte zwembad of recreatiestrand
 • Pitch & Putt golfbaan, Footgolf & Indoorspeelparadijs

Glamping Lauwersmeer

Bij Roompot Glamping Lauwersmeer logeer je in een stoere safaritent, ingericht met bedden, een keuken en een badkamer. Het park is ideaal voor gezinnen met kinderen, want het is autoluw. Tussen de tenten zijn meerdere speeltuintjes.

Landal Waterpark Terherne

Het Landal Waterpark Terherne ligt tussen allerlei watergebieden. Je verblijft in een van de vrijstaande waterwoningen aan de Terhernster Poelen. Op het park is er een bootverhuur.

 • Luxe waterwoningen met aanlegsteiger
 • Friese meren
 • Speeltuin en recreatiestrand

Vakantiepark Waterpark Sneekermeer

Vakantiepark Waterpark Sneekermeer is ook van Landal. Dit park ligt aan het Sneekermeer en je verblijft in een van de vrijstaande waterwoningen met eigen aanlegsteiger. Voor de kids is er een speeltuin en op het park is er een recreatiestrand.

 • Recreatiestrand aan het meer
 • Vele watersportmogelijkheden
 • Bootverhuur

Waterpark Terkaple

Roompot heeft meerdere parken in Friesland. Het vakantiepark Waterpark Terkaple is fantastisch voor natuur- en watersportliefhebbers in Friesland met kinderen.

Je verblijft in een van de waterwoningen met eigen aanlegsteiger. Op het park is er een natuurbad en er is een speeltuin.

Vakantiepark It Wiid

Vanaf vakantiepark It Wiid kijk je uit over de Friese meren. Huur een kano of een surfplank en ga het water op. Voor de kinderen is er voldoende te doen, waaronder:

 • Kanoën/Kajakken
 • Natuurbad
 • Sloepverhuur
 • Speeltuin(en)

Kindercampings Friesland

Boerderijvakantie Farmcamps

#1 FarmCamps De Geele Bosch. Dit ligt op een rustige plek in Friesland met een avonturenbos op het erf! Je overnacht in een van de luxe Safaritenten. Deze hebben een eigen toilet en koud stromend water. Douchen kan in het sanitair gebouw. Op het erf zijn speeltoestellen. Voor een weekend in september ben je met een gezin met twee kinderen ongeveer € 300, – kwijt.

#2 Vakantiepark De Kuilart biedt vakantiehuizen en een camping voor kamperen met eigen tent, (vouw)caravan of camper. Op het park zwem je in het binnenzwembad in het open zwemwater.

 • Vakantie aan het water
 •  Zeilen, surfen en varen
 •  Zwembad met nieuwe glijbanen en binnenspeeltuin

Friesland met kinderen | Hotels en B&B

Bed and Breakfast de Salix ligt in Hitzum, aan de buitenrand van Franeker. Met een gemiddelde van 9,2 is de beoordeling heel goed. Je verblijft in een kamer voor vier personen en je hebt een eigen badkamer.

WestCord Strandhotel Seeduyn ligt op Vlieland, aan zee. Je verblijft in een van de appartementen en je kinderen vermaken zich in een van zwembaden of ze gaan bowlen.

Post-Plaza Hotel & Grand Café in Leeuwarden, in het oude centrum. De hotelkamers bevinden zich in het oude postkantoor in de oude Gratama Bank. Er zijn familiekamers.

Wil je verblijven in een vakantiehuis? Kies dan bijvoorbeeld voor ’t Stee fan Anne P. Dit is een oud arbeidershuisje en het ligt in de omgeving van Drachten.  Er zijn twee slaapkamers, een flatscreen-tv, een uitgeruste keuken met een vaatwasser en een koelkast, een wasmachine en er is een badkamer met een douche.

Vakantie Friesland met kinderen | Tot slot

Wat heb ik een zin gekregen om naar Friesland op vakantie te gaan en te genieten van het uitgestrekte landschap, de stadjes en het vele water. Laat me weten waar je heengaat als je naar deze provincie gaat!

Verder lezen na deze blog? Dit is wellicht interessant:

1 reactie
 1. Ivan zegt

  Wij genieten altijd heel erg van een vaarvakantie. Ik heb er dan ook mijn vaarvergunning voor gehaald. Friesland is zo’n uitstekende provincie om te varen. Vanuit Stavoren vaar je makkelijk naar de Friese meren. Ook het IJselmeer biedt veel mooie plekken. Van Friesland krijg je nooit genoeg.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.