Sneek met kinderen | 11x kinderactiviteiten

Sneek, een van de Friese Elfsteden en de watersportstad van Nederland! Maar wat is er te doen in deze stad voor gezinnen? Wij delen de leukste activiteiten in Sneek met kinderen.

Een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad is dan waarschijnlijk De Waterpoort, een stenen bouwwerk met twee achtkantige torens. Heb jij meer tips voor Sneek en omgeving, deel deze dan met ons! We zijn heel benieuwd.

Doen in Sneek met kinderen

Nationaal modelspoormuseum

Houden jullie van modelspoorbanen, dan is dit de plek waar je heen moet gaan in Sneek. In dit museum staat de grootste collectie modeltreinen van heel Europa. Er zijn rijdende banen die je mag bedienen. Daarnaast kan je op een computer met de HSL rijden.

Varen

In de watersportstad van Nederland is het toch wel leuk om de stad ook vanaf het water te ontdekken. Je kan bij Sneek Bootje Verhuur een boot huren voor 4 tot 6 personen. Andere optie voor je bezoek aan Sneek met kinderen is opstappen op de rondvaartboot het beurtschip Ald Fryslâ, bij de VVV van Sneek. Je vaart door de grachten van de stad en je ziet de leukste plekken.

Fries Scheepvaart Museum

Een ander museum in de stad is het Fries Scheepvaart Museum. In dit museum kom je allerlei dingen te weten over de historie van de Friese scheepvaart.

Voor de kinderen is dit museum leuk omdat er allerlei leuke activiteiten te doen zijn. Zo is er de stickertoer, waarbij je met een stickerboekje langs allemaal objecten in het museum komt. Ook kan je met een plunderzak vol materiaal een Vikingroute door het museum beleven. Of ga op pad met Ahoy! we gaan schatzoeken!, op zoek naar de museumschat.

Daarnaast vind je hier ook het Kindermuseum: dit is een zaal in het Fries Scheepvaart Museum. Kinderen van 4 tot 12 jaar gaan hier op actieve en interactieve wijze aan de slag met het thema scheepvaart in Friesland.

Zwembad It Rak

Ben je in Sneek met kinderen en wil je zwemmen, ga dan naar het zwembad It Rak. Hier vind je onder andere een peuterbad, een lange glijbaan, een stroomversnelling, een bubbelbad en bubbelbanken langs het recreatiebad. 

Kinderboerderij Sneek

Een van de leuke uitjes met jonge kinderen is een bezoek aan de kinderboerderij. Je kan in deze stad terecht in de Kinderboerderij Sneek. In deze kinderboerderij zijn natuurlijk dieren, maar er is nog veel meer te beleven. Zo is er een watertuin met sluizen, een grote speeltuin, knuffelweide en je kan waterfietsen.

Er is een restaurant en een terras. Boven het restaurant is een speelzolder. Je betaalt € 2,00 entree per kind. Zeker een aanrader om eens heen te gaan als je in Sneek met kinderen bent.

Sneekermeer

Op het Sneekermeer draait het allemaal om watersport. Er zijn allerlei terrassen aan het water, je kan om het meer wandelen of fietsen of huur een SUP of kano.

Wat ook leuk is om te doen is om het Starteiland te bezoeken: een retourtje met de pont kost € 2,00 per persoon. Op het eiland is er een restaurant en een speeltuin.

Meer uitjes Sneek met kinderen

Het Wilhelminapark is een mooi aangelegd park uit 1898. Leuk voor de kinderen is de speeltuin in het park.

Op regenachtige dagen is een binnenspeeltuin opzoeken soms een goed idee. In Sneek met kinderen kan je terecht bij Ballorig Sneek. Voor de jongsten tot 4 jaar is er een apart gedeelte zodat zij rustig kunnen spelen.

Ben je 9 jaar of ouder en heb je je zwemdiploma B, dan kan je in Sneek leren waterskiën! Op de waterskibaan leer je al snel de eerste vaardigheden en dan probeer je of het lukt om een hele ronde te skiën.

Waterpark Sneekermeer

Overnachten in Sneek met kinderen

Wil je een weekend of langer naar Sneek, dan raden wij een overnachting in het Vakantiepark Waterpark Sneekermeer aan! Je overnacht in een van de vrijstaande waterwoningen aan het Sneekermeer. En je beschikt over een eigen aanlegsteiger.

  • Accommodaties met eigen aanlegsteiger
  • Recreatieplas
  • Vele watersportmogelijkheden
  • Speeltuin op de naastgelegen camping

Zoek je een hotel, dan raden wij het Van der Valk Hotel Sneek aan.

Lees ook:

Sneekermeer met gezin
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.