Heerenveen met kinderen | 10x kinderactiviteiten

Heerenveen is een stad vol monumenten en het is het het oudste veenkanaaldorp in Nederland. Een van de ruim 30 monumenten hier is ‘De Crackstate’. Dit mooie bouwwerk uit 1648 wordt omringd door een gracht. Wat er verder te doen is in Heerenveen met kinderen in Friesland lees je hier!

Een van de bekendste plekken van Friesland staat in Heerenveen: dat is dé schaatsbaan van Nederland en dan hebben we het natuurlijk over Tialf. In de stad blijken nog meer kinderuitjes te doen.

Doen in Heerenveen met kinderen

Heerenveen Museum

Het verhaal van Heerenveen ontdek je in dit museum. Voor de kinderen is er een raadseltocht. Je komt tijdens deze tocht langs alle mooie, lelijke en grappige stukken uit het museum. Heb je alles gevonden? Er ligt bij de balie een cadeautje! In de vakanties worden er vaak meer kinderactiviteiten georganiseerd.

Walk of Fean

De Walk of Fean is een wandelroute langs 18 bankjes. Deze route verbindt de iconen van Heerenveen (Thialf, Sportstad en het Abe Lenstra Stadion) met het centrum van Heerenveen. Je volgt de route met een interactieve app met augmented reality. Er zijn twee routes: de centrum-route en de sport-route.

Indoor in Heerenveen

  • Wil je met je kinderen naar een binnenspeeltuin, ga dan bijvoorbeeld naar Ballorig Heerenveen. Met een aparte ruimte voor de kleinsten.
  • Voor een bezoek aan Heerenveen met kinderen kan je ook denken aan een tussenstop in Trampolinepark Jumpstyle. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich hier heerlijk uitleven.

Speeltuin de Greiden

Een leuke, openbare speeltuin in Heerenveen is de speeltuin de Greiden, aan de Smelleken. Naast speeltoestellen is er ook een voetbalveldje en een basketbalveld.

Het water op

Het gebied rondom Akkrum, Nes en Aldeboarn is erg waterrijk en dut behoort tot de regio Heerenveen. Huur een boot of een kano en volg bij zeilschool Pean of zeilschool de Drijfveer zeillessen.

Oranjewoud

Vlakbij Heerenveen ligt een koninklijk bos: het Oranjewoud. Dit gebied is een verzameling voormalige landgoederen. Je wandelt er over lange lanen, je komt door parken met eiken en beuken, je ziet de landhuizen, er zijn waterpartijen en tussen de bossen zijn er kleine weilanden. De Overtuin bestaat uit kronkelige paden en een kruidentuin. Daarnaast is er in dit gebied een museumpark. Op de website van Staatsbosbeheer lees je meer informatie over dit bos.

De Deelen

De Deelen is een natuurgebied ten noorden van Heerenveen. Dit is een het afgegraven veengebied dat nu bestaat uit water, riet, moerasbosjes en graslanden. Je kan bijvoorbeeld de “rode route” wandelen van ruim 3 kilometer. Deze route gaat via allerlei houten vlonders.

Museum Belvédère

Museum Belvédère is gevestigd in Heerenveen. Dit museum staat in het teken van moderne kunst in relatie tot het Friese landschap. Speciaal voor de kinderen heeft het Museum Belvédère kleurplaten ontwikkeld, naar aanleiding van werken uit de vaste collectie. 

Pannenkoekschip De Klipper

Uit eten met de kinderen? In Heerenveen met kinderen kan dat prima bij het Pannenkoekschip De Klipper. De boot ligt in het centrum van de stad en je eet er natuurlijk pannenkoeken maar daarnaast zijn er ook andere gerechten waaruit je kan kiezen. Voor de kids is er een kindermenu en daarnaast kunnen ze spelen in de kinderkamer met speelgoed en video’s.

  • Een andere plek om te gaan eten met de kinderen is restaurant La Fontaine. Met een kindermenu en een grote speelruimte waar de kids kunnen klimmen en spelen.

Speelbos Sparjebird

Wel een stukje van Heerenveen af, maar toch tof om te delen: het Speelbos Sparjebird bij Hemrik. In het bos is er het dierenpad, met allerlei leuke opdrachten voor de kinderen. En daarnaast kan je in het speelbos spelen met water, over de boomstammen lopen, er zijn touwbruggen en klimbomen.

Tjeukemeer

Ben je op een mooie dag in Heerenveen of omgeving? Ga dan naar het Tjeukemeer. Bijvoorbeeld het strandje Delfstrahuizen. Fijn hier zijn de speeltoestellen zodat de kinderen lang zoet zijn.

Combineer het Tjeukemeer eventueel met de speelboerderij Boer Bart. Met het boerenleven, trampolines, traptrekkers, veel speelruimte en een restaurant.

  • Een andere mooie plek om naar een strandje te gaan is De Heide. Bij het Heidemeer heb je veel ruimte.
Waterpark Terkaple

Overnachten in Heerenveen met kinderen 

Blijf je langer in Heerenveen? Dit zijn enkele aanraders voor overnachtingen:

Fletcher Hotel Restaurant Heidehof: een 4-sterrenhotel met familiekamers.

Op 10 kilometer vanaf de stad ligt het Waterpark Terkaple, ook met woningen aan het water.

Verder lezen na deze blog over Heerenveen met kinderen? Bekijk dan ook wat je in Sneek doet of lees de tips voor Leeuwarden.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën