Duinen Zathe – onze review met kids

Op een heerlijk zonnige zaterdag in oktober ben ik met man en onze twee jongens (6 en 8) naar Appelscha in Friesland gereden om het attractiepark Duinen Zathe te ontdekken. Graag vertel ik jullie hoe we het gehad hebben in Duinen Zathe met kids.

Het attractiepark is iets kleiner dan amusementspark Tivoli in Berg en Dal en zeker kleiner dan Julianatoren. Toch zijn er voldoende leuke attracties voor de kinderen zoals botsauto’s, glijbanen (een hele leuke waar je in een bootje over water naar beneden suist, maar niet nat wordt), een spookhuis, klimattracties, twee leuke achtbanen en een aantal draaidingen. We vragen ons altijd af waarom wij ouders en wel misselijk van worden en de kinderen niet.

Attractiepark Duinen Zathe met kids

Bij aankomst op de parkeerplaats bleek dat het flink druk was! De parkeerplaats stond zo goed als vol. Ergens jammer, maar natuurlijk ook een goed teken want dan zal het toch leuk genoeg zijn. Gelukkig viel het binnen mee met de drukte en waren alle mensen best goed verspreid over het park.

Er zijn kleinere en grotere attracties. Ook zijn er meerdere achtbanen, waaronder The London City Coaster. Vanaf de lengte 90 cm tot 1.20 meter mag een kind onder begeleiding van een volwassene in de achtbaan. Het hoogste punt van de achtbaan is ongeveer 14 meter. Ook is er de Spur & The Big Apple, dit is een leuke rupsachtbaan.

Een aantal attracties in dit park zijn:

  • Kinderland, een indoor speelhal met attracties voor kinderen tot 6 jaar.
  • Super Nova is geschikt voor iedereen die groter is dan 1,20. Deze attractie gaat omhoog en omlaag en zo ervaar je hoe het is om door de golven te surfen.
  • Verkeerscircuit met ongeveer 30 auto’s waarmee je kan invoegen, parkeren, tanken of met de auto naar de garage rijden.
  • Reuzenglijbaan met zes banen van 12 meter hoog!
  • De botsbootjes, 5 in totaal, zijn voor iedereen met een zwemdiploma of met begeleiding toegankelijk.

Gelukkig was onze zesjarige groot genoeg om zonder begeleiding in de attracties van Duinen Zathe te mogen gaan. Dat vind ik ook het voordeel van deze kleinere parken! De kids kunnen hun gang gaan en wij lezen een boek in het zonnetje. Natuurlijk zijn we ook meegegaan, maar de kinderen hebben over het algemeen een langere adem dan de ouders.

Duinen Zathe met kids

Verkeerspark

Misschien ken je van vroeger Verkeerspark Assen nog. Dit is overgenomen door de het park Duinen Zathe. Er is een behoorlijk grote baan waar je met trapautootjes kunt rondrijden. De baan is net echt vanwege de verkeersborden, een tankstation en een heuse politieagent in de vorm van een (opa-achtige) man die op een scootertje of in een autootje rondreed. Hij regelde met een microfoon in zijn hand het verkeer. Onze oudste vond dit erg leuk. Zelf had ik gedacht dat hij met zijn 8 jaar hier te oud voor was, maar niets was minder waar!

Duinen Zathe met kids

All Inclusive attractiepark

Het bijzondere aan dit park is de All Inclusive formule. Als je een kaartje koopt is eten en drinken inbegrepen. Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes, maar de frietjes, frikandellen, kroketten en hamburgers vielen goed in de smaak en waren prima klaargemaakt. Ook waren er belegde broodjes, lekkere appeltjes en waterijsjes! Na 5 waterijsjes vonden wij het wel mooi geweest. Als drinken was er ranja, water en koffie en thee.

Duinen Zathe met kids, een aanrader?

We vonden het park leuk. Een hele dag doorbrengen in Duinen Zathe met kids is wel wat lang denk ik. Wij waren er van 12.00 tot 16.30 uur. Dat was zowel voor ons als de kinderen helemaal goed! Het eten is er prima en de attracties zijn leuk voor de kids. Er is een groot terras en binnen is ook veel plek om te zitten. Daar is ook een binnenspeelhal, waar met name kleinere kinderen ook even leuk kunnen spelen.

Dus ben je in de omgeving op vakantie of woon je op minder dan een uur rijden; zeker leuk voor een middag speelplezier! Bekijk de informatie op de website.

Overnachten in de omgeving

Duinen Zathe ligt in Friesland, bij het leuke Appelscha in de buurt, en dat is niet voor iedereen om de hoek. Daarom kan je ervoor kiezen om er een weekendje weg van te maken. Dit zijn onze tips voor kindvriendelijke accommodaties in de omgeving:

Landal Hunerwold State is een vakantiepark op een paar kilometer van Appelscha. Dit park grenst aan vier nationale parken, er is een recreatiestrand en er zijn speeltoestellen voor de kinderen.

Combineer je bezoek aan Duinen Zathe met wandelen bij Dwingelderveld, dat is echt prachtig!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Categorieën