Julianatoren met kind | Onze review

Iris bezocht pretpark Julianatoren met haar man en hun dochter van 4 jaar. In deze blog deelt zij hun ervaringen in Julianatoren met kind.

Daar gingen we: op de (tot nu toe) heetste dag van het jaar naar de Julianatoren in Apeldoorn. Heel eerlijk, wij zijn absoluut geen Pretparkfanaten, maar ik had al van zoveel kanten gehoord dat de Julianatoren echt heel leuk is om met (kleine) kinderen naar toe te gaan. Dat moesten we natuurlijk zelf ook een keer testen, dus op een mooie dag gingen wij naar Julianatoren met kind.

We hebben echt wel even getwijfeld toen de weersvoorspelling op 38 graden uitkwam of we niet beter een andere dag zouden kunnen gaan. Maar aangezien we net terugkomen uit Vietnam, waar we ons ook niet lieten weerhouden door tropische temperaturen, besloten we gewoon lekker te gaan. Grootste voordeel: het was heerlijk rustig in het Park!

Ons bezoek aan Julianatoren met kind

Wat direct op viel is dat het een fijn compact park is! Je hoeft geen grote rondes te lopen, maar alles ligt dichtbij elkaar. Afgewisseld met meer dan voldoende rustplekjes en horecatentjes.

Het park ziet er verder heel mooi, verzorgd en goed onderhouden uit. Bij de entree kregen we netjes een boekje met Plattegrond. Maar eerlijk gezegd hebben we die amper bekeken en zijn we gewoon het park doorgelopen. De Muizen Jul en Julia zijn de hoofdrolspelers in het Park. Je vindt ze samen met hun vrienden overal terug in het Park, leuk en herkenbaar!

Dat we geen fanatieke Pretpark bezoekers zijn, dat werd meteen duidelijk. Onze peuterdochter (3,5) moest even wennen aan alles wat er gebeurde om haar heen. Ze wilde in eerste instantie in geen enkele attractie. Gelukkig vind je in het park een mix van Attracties en Speeltoestellen en kon ze even rustig ‘acclimatiseren’ op de trampoline. Toen we meer naar achteren in het Park Jul’s helikopterbaan spotte, was ze los.

Vanuit de helikopter ‘vlieg’ je een rondje boven Julianatoren met kind en kun je gelijk even zien wat er allemaal te doen is. Na de helikopters hebben we zo’n beetje alle attracties wel getest: handig als je niet hoeft te wachten en zo door kunt lopen.

Julianatoren met kind

Jul & Julia’s zomerweken

Wat een erg leuke toevoeging is aan het Park zijn de (korte) voorstellingen die gedurende de hele dag op verschillende plaatsen in het Park gegeven worden. De komende weken staan die voorstellingen in het teken van vakantie en zomer: Mexicaans dansen met Mevrouw Suikerspin, met Julia op reis naar Thailand of met Jul en Julia de wereld rond.

De shows zitten vol muziek en dans en bijna alle kinderen dansen en zingen enthousiast mee, ze worden echt even meegenomen op een Zomers avontuur. Een klein puntje, de meeste Podia zijn buiten in de volle zon. Nu was het tijdens ons bezoek natuurlijk extreem heet, maar iets van schaduw bij de Podia zou denk ik wel lekker zijn! Al lijken de kinderen er niet zoveel last van te hebben, die springen en dansen even vrolijk in het rond.

Julianatoren met kind

Julianatoren met kind: een aanrader?

Zoals gezegd bezochten wij de Julianatoren op de heetste dag van het jaar. Ik wil dan ook echt mijn complimenten geven aan al het vriendelijke personeel in het park. Want ondanks de extreme warmte, was iedereen even vriendelijk en behulpzaam; echt ons petje af! In het bijzonder ook voor de artiesten die gehuld in Jul en Julia pakken verschillende leuke optredens verzorgde, in de volle zon!

Voor onszelf was het prima te doen. ’s Ochtends lag een deel van het park nog in de schaduw. Verder zijn er verschillende verkoelende attracties waar je met water in de weer kan. Ook kun je even afkoelen onder 1 van de sproeiers. Daarnaast vind je achteraan het Picknickbos; met veel zitjes en picknicktafels afgewisseld met speeltoestellen in het bos, voor als de zon toch net even teveel is. Wat ons betreft een echte aanrader!

Het Park opent om 10:30 en sluit om 17:00u. Vooraf was ik erg benieuwd of je dan voldoende tijd zou hebben om alles te kunnen doen wat je zou willen. Maar dit bleek ruim voldoende.

Wij waren er om 10.30u en zijn om 17:00u met de Uitzwaai-show van Jul en Julia weer naar huis gegaan. We hebben alle attracties wel zo’n beetje gehad en sommige zelfs meerdere keren. Julianatoren is een heel leuk park om met kinderen te ontdekken. Lees de praktische informatie op de website.

Lees ook: doen in Gelderland en de leukste tips voor Arnhem met kids.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën