Apeldoorn met kinderen | 11x Leukste uitjes

Wat is er te doen in Apeldoorn met kinderen? Sandra weet alles over Apeldoorn, ze woont er met haar gezin. In dit artikel deelt zij haar favoriete uitjes voor gezinnen in en rondom deze stad in Gelderland. Kom jij vaker in Apeldoorn en heb je meer tips, deel ze dan in de comments!

Apeldoorn ligt prachtig bij de Veluwe. Wij waren er onlangs, toen we verbleven bij het vakantiepark Landal Coldenhove. In en rondom deze stad is er veel te doen. Zo kan je naar een dierentuin gaan, er is een pretpark voor jongere kinderen, er zijn kinderboerderijen, leuke musea en in de omgeving is volop bos. Allemaal redenen voor een dagje uit of weekendje weg naar Apeldoorn.

Daarom naar Apeldoorn met kinderen

De stad Apeldoorn is een van de grootste steden van Gelderland en heeft veel leuke activiteiten te bieden. In en rondom de stad is veel groen, er zijn avontuurlijke uitjes en er zijn veel fijne en kindvriendelijke accommodaties. Deze stad is goed bereikbaar per trein. Allemaal redenen om eens een weekendje weg hierheen te plannen!

Uitjes in Apeldoorn met kinderen

Kinderboerderijen in Apeldoorn met kinderen

Als je in Apeldoorn met kinderen bent dan is het leuk om een kinderboerderij te bezoeken. Apeldoorn heeft meerdere kinderboerderijen die je kunt bezoeken.

 • Wij bezoeken met de kinderen regelmatig kinderboerderij de Maten. Dit is een ontzettend leuke kinderboerderij! Je kunt er spelen, dieren voeren en dieren bekijken, vragen op het terrein beantwoorden en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. 
 • Ook kinderboerderij Laag Buurloo is een succes. Hier hebben ze een grasveld om te spelen en een balletje te trappen. Beide kinderboerderijen beschikken over toiletvoorzieningen met verschoonplekken. Ook kun je op mooie dagen iets te drinken en te eten kopen.

Malkenschoten

Het Kinderparadijs Malkenschoten is een betaalde kinderboerderij. Desondanks een aanrader, want wat hebben de kinderen hier veel plezier. Een mega speeltuin/kinderboerderij met verschillende speeltuintjes, activiteiten, dieren en eetgelegenheden. Dit alles is goed onderhouden. Het personeel is op kinderen gericht. Het leukste van deze kinderboerderij is Binky! Binky is de mascotte die mee in het treintje gaat om een rondje te rijden over het park.

Apeldoorn met kinderen

Apenheul

Een van de dierenparken om te bezoeken in de omgeving van Apeldoorn met kinderen is Apenheul. Dit is een bijzondere dierentuin, want er lopen apen los rond! In dit groene natuurpark vind je meer dan 35 soorten apen! Sta oog in oog met loslopende apen, bezoek de voederpresentaties van onze dierverzorgers en de kinderen zijn vast terug te vinden in een van de speeltuinen.

Apenheul is een 12 hectare groot bos midden op de Veluwe. Tussen het groen ontdek je zo’n 300 apen. Daarvan loopt ongeveer de helft los in het park. Natuurlijk zijn er in Apenheul ook apen die niet loslopen, zoals gorilla’s en orang-oetans. Zij leven niet in kooien of achter tralies, maar op grote, natuurlijke eilanden. Er zijn diverse speeltuinen, shows en voermomenten. En natuurlijk kan je verwachten dat er een aapje op je schouder komt zitten.

Klimbos Veluwe

Het Klimbos Veluwe ligt in stadspark Berg & Bos in Apeldoorn, vlakbij de Apenheul. Er zijn hier 10 routes en je kan er al gaan klimmen met kids vanaf 6 jaar. Er zijn allerlei verschillende uitdagingen, zoals een tokkelroute, een vrije val en een bungee.

In dit stadspark kunnen kinderen gratis naar de speelweide. Er staat hier een uitkijktoren met een hoogte van 26 meter en er zijn klim- en speeltoestellen. Je kan door het bos wandelen via het Kidsnatuurpad.

Paleis het Loo

Het Paleis het Loo is tegenwoordig een museum en dit is kidsproof! Beleef het gevoel van een echte prins of prinses bij Paleis het Loo. Met je kinderen ontdekken hoe er vroeger geleefd werd, meedoen met speurtochten, rondgeleid worden door middel van audiotour en spelen in het speelpaleis!

Het Kindermuseum gaat binnenkort weer open. Nu kan je al door het paleis dwalen met een speciale audiotour voor families! Daarnaast kan je dwalen door de prachtige tuinen, leuk is dat er een gratis speurtocht af te halen is voor de kids.

Binnenspeeltuinen Apeldoorn met kinderen

Voor dagen dat het niet zo zonnig is, of als je gewoon zin hebt om met je kinderen te klimmen en te klauteren, kan je in Apeldoorn met kinderen naar de binnenspeeltuinen Kidsplayground en Monkey Town. 

Wij gaan bij voorkeur naar Kidsplayground. Gezellig aangekleed, iets donkerder en dat is natuurlijk qua sfeer veel leuker voor kids. Het personeel is verkleed, er zijn veel speelmogelijkheden en ook worden leuke activiteiten georganiseerd voor de kids.

 • Monkey Town is ook leuk trouwens, alleen is het wat nieuwer en daarom moet de sfeer nog komen.

De Street Jump Apeldoorn heeft verschillende opties: een trampolinepark, lasergame en Airpark. Deze laatste optie is een groot springkussen met obstakels, glijbanen en klimmuren.

Apeldoorn met kinderen

Julianatoren

Het pretpark Julianatoren is een fantastisch familiepark waar je kinderen de hele dag heerlijk kunnen spelen. Grote kans dat ze allemaal bekende figuren ontmoeten:  Jul en Julia, Woezel en Pip, Fien en Teun en sprookjesfiguren.

Julianatoren zit vol met attracties waaronder Jul’s Dino toer, Jul’s Helikopterbaan, een reuzenrad, tollende muis voor kinderen met lef, springende piraat voor echte waterratten, een mega glijbaan, kabouterwonderland voor die iets kleineren onder ons, het spookslot voor echte griezellaars, klim en klauter kooien en een zweefmolen. Natuurlijk kan je er van alles eten, waaronder snacks, een suikerspin, ijsjes en poffertjes.

Apeldoorn met kinderen Julianatoren

Glowgolf

In de wijk waar wij wonen is minigolf, en niet zomaar minigolf maar Glowgolf! Het is minigolf met een extra dimensie: het is allemaal in het donker, geheel in glow in the dark style! Leuk om te doen als je langer in Apeldoorn met kinderen bent.

Bussloo

Even buiten Apeldoorn vind je Bussloo, een recreatiegebied voor jong en oud. Hier kun je in de zomer genieten van het “strand”. Een aantal van de stranden zijn kindvriendelijk: Withagen en Robberskamp. Met een kiosk, sanitair, een waterpomp en speeltuintjes. Ook geschikt om buiten het hoogseizoen te wandelen.

Coda Museum

Het CODA Museum in Apeldoorn is een museum met wisselende tentoonstellingen met onder andere moderne, beeldende kunst en hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden van (inter)nationale ontwerpers en kunstenaars. Het is een plek vol inspiratie, prikkeling en creativiteit. Onze gastblogger was nieuwsgierig: is dit een leuke plek om met de kids heen te gaan?

“Als je binnenkomt zie je in de grote ruimte beneden gelijk de tentoonstelling ‘Fervente verzamelaars’. De verzamelingen van verschillende mensen staan uitgestald, en dat gaat van lego, tot oude barbies, meccano en de speeltjes die je bij een happy meal krijgt. Er is veel te zien dus! Een van de verzamelingen zijn oude spelcomputers en je kunt in het CODA Museum ook op een oude Nintendo een spelletje doen.

In het CODA Museum is op de bovenverdieping een tentoonstelling. Het leuke aan deze tentoonstelling is dat het tegelijkertijd een kunstwedstrijd is. Zeventig kunstenaars die in Apeldoorn wonen of werken laten hun stukken zien en doen daarmee mee aan de Van Reekum cultuurprijs (Met een waarde van 10.000 euro!).

Er is geen specifiek thema bedacht. Hierdoor is er dus van alles te zien. En als bezoeker mag je je stem uitbrengen. En dat maakt het bekijken van de kunstwerken nog leuker (en moeilijker) merkten wij. Je kijkt preciezer naar het stuk.”

Ook naar dit museum? Bekijk de openingstijden, informatie over actuele tentoonstellingen en toegangsprijzen op de website!

kunstwerk jureren

Zwembaden Apeldoorn

In Apeldoorn zijn er meerdere zwembaden, binnen en buiten!

 1. Ga naar Aquacentrum Malkander in Apeldoorn, met binnen- en buitenbaden en een hele leuke glijbaan.
 2. Het Boschbad in Apeldoorn is het grootste buitenbad van Nederland. Er zijn verschillende zwembaden, peuterbaden met glijbanen en er is een waterspeeltuin.
 3. Bij Zwembad De Sprenkelaar is een recreatief bad met een glijbaan en duikplank en een peuterbad.

Doen in de omgeving van Apeldoorn met kinderen

 • In Deventer kan je naar De Scheg, met een enorm zwembad en een ijsbaan. Ook is er een leuk Speelgoedmuseum in deze stad.
 • Ontdek het Nationaal Park de Hoge Veluwe, blogger Nicole ontdekte dit park aan de hand van een leuk iPad spel. Als je eenmaal in het park staan de gratis fietsen al klaar, dus je kan ook fietsend het natuurgebied verkennen. En je kan er naar het Kröller Müller museum.
 • Bij Het Leesten kan je bij de Ugchelse Berg naar het bospaviljoen, er zijn wandelroutes en een speelbos.

Aardhuis

Ga ook naar het Aardhuis in Apeldoorn, een gebied waar veel reeën leven. Het bezoekerscentrum, het Aardhuispark en Eet & Drink Lokaal Aardhuis zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. In het bezoekerscentrum kun je ontdekken hoe het grootste landgoed van Nederland is ontstaan en het in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot wat het nu is. De expositie is gratis toegankelijk en neemt bezoekers mee via drie hoofdthema’s.

Overnachten in Apeldoorn met kinderen

Wil je langer in Apeldoorn verblijven, bijvoorbeeld voor een stedentrip, dan zijn dit fijne plekken om te verblijven!

Bastion Hotel Apeldoorn Het Loo heeft een geweldige en koninklijke geschiedenis. Het ligt op slechts 150 meter van de tuinen van het koninklijk Paleis Het Loo. Er zijn familiekamers en er is een binnenzwembad.

Het vakantiepark Ackersate wordt gezien als een van de mooiste vakantieparken, met camping, van de Veluwe. Dit ligt in de buurt van Garderen. Het is een 5-sterren camping op de Veluwe, met binnen- en buitenzwembad met glijbanen. Gasten geven het park gemiddeld een 8,6!

 • Trampolinepark
 • Zwembaden
 • Speeltuinen en waterspeeltuin
Landal Coldenhove

Wij verbleven met het gezin bij Landal Coldenhove, een vakantiepark op de Veluwe in de buurt van Apeldoorn met kinderen. Onderweg stopten we in Apeldoorn en het was vervolgens nog een minuut of 20 rijden uit mijn hoofd. Dit vakantiepark heeft vrijstaande huisjes en een camping. Er zijn veel faciliteiten!

 • Overdekt zwembad
 • Het hele jaar door Fun & Entertainment
 • Aan Nationaal Park Veluwezoom

Lees ook wat je doet in Amersfoort met gezin of ga een dagje naar Arnhem of Nijmegen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën