Apeldoorn met kinderen | Kinderactiviteiten

7

Wat is er te doen in Apeldoorn met kinderen? Sandra weet alles over Apeldoorn, ze woont er met haar gezin. In dit artikel deelt zij haar favoriete uitjes. 

Apeldoorn met kinderen

Kinderboerderijen in Apeldoorn met kinderen

Als je in Apeldoorn met kinderen bent dan is het leuk om een kinderboerderij te bezoeken. Apeldoorn heeft twee kinderboerderijen die je gratis kunt bezoeken. Wij bezoeken met de kinderen regelmatig kinderboerderij de Maten. Dit is een ontzettend leuke kinderboerderij!

Je kunt er spelen, dieren voeren en dieren bekijken, vragen op het terrein beantwoorden en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. 

Ook kinderboerderij Laag Buurloo is een succes. Hier hebben ze een grasveld om te spelen en een balletje te trappen. Beide kinderboerderijen beschikken over toiletvoorzieningen met verschoonplekken. Ook kun je op mooie dagen iets te drinken en te eten kopen.

Kinderparadijs Malkenschoten is een betaalde kinderboerderij. Desondanks een aanrader, want wat hebben de kinderen hier veel plezier. Een mega speeltuin/kinderboerderij met verschillende speeltuintjes, activiteiten, dieren en eetgelegenheden. Dit alles is goed onderhouden. Het personeel is op kinderen gericht.

Het leukste van deze kinderboerderij is Binky! Binky is de mascotte die mee in het treintje gaat om een rondje te rijden over het park.

Apenheul

Als je in Apeldoorn met kinderen of omgeving bent, kan en mag je de Apenheul niet overslaan. Uren plezier gegarandeerd voor het hele gezin! Jong en oud zullen hier genieten van verschillende soorten apen.

Er zijn diverse speeltuinen, shows en voermomenten. En natuurlijk kan je verwachten dat er een aapje op je schouder komt zitten!

Paleis het Loo

Dit museum is kidsproof! Beleef het gevoel van een echte prins of prinses bij Paleis het Loo. Met je kinderen ontdekken hoe er vroeger geleefd werd, meedoen met speurtochten, rondgeleid worden door middel van audiotour en spelen in het speelpaleis!

Binnenpret

Voor dagen dat het niet zo zonnig is, of als je gewoon zin hebt om met je kinderen te klimmen en te klauteren, kan je in Apeldoorn Kidsplayground en Monkey Town. Wij gaan bij voorkeur naar Kidsplayground.

Gezellig aangekleed, iets donkerder en dat is natuurlijk qua sfeer veel leuker voor kids. Het personeel is verkleed, er zijn veel speelmogelijkheden en ook worden leuke activiteiten georganiseerd voor de kids.

Monkey Town is ook leuk trouwens, alleen is het wat nieuwer en daarom moet de sfeer nog komen.

Julianatoren

Julianatoren is een fantastisch familiepark waar je kinderen de hele dag heerlijk kunnen spelen. Grote kans dat ze allemaal bekende figuren ontmoeten:  Jul en Julia, Woezel en Pip, Fien en Teun en sprookjesfiguren.

Julianatoren zit vol met attracties waaronder Jul’s Dino toer, Jul’s Helikopterbaan, een reuzenrad, tollende muis voor kinderen met lef, springende piraat voor echte waterratten, een mega glijbaan, kabouterwonderland voor die iets kleineren onder ons, het spookslot voor echte griezellaars, klim en klauter kooien en een zweefmolen.

Natuurlijk kan je er van alles eten, waaronder snacks, een suikerspin, ijsjes en poffertjes.

Glowgolf

In de wijk waar wij wonen is minigolf, en niet zomaar minigolf maar Glowgolf! Het is minigolf met een extra dimensie: het is allemaal in het donker, geheel in glow in the dark style!

Bussloo

Even buiten Apeldoorn vind je Bussloo, een recreatiegebied voor jong en oud. Hier kun je in de zomer genieten van het “strand”. Een aantal van de stranden zijn kindvriendelijk: Withagen en Robberskamp.

Met een kiosk, sanitair, een waterpomp en speeltuintjes. Ook geschikt om buiten het hoogseizoen te wandelen.

Ook doen in Apeldoorn met kinderen

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke kinderactiviteiten in Apeldoorn. Wij delen een aantal leuke tips!

 • Allerlei leuke kindvriendelijke wandelingen en een kabouterpad vind je op deze pagina!
 • Ook zijn er allerlei leuke musea, waaronder het CODA. Bekijk deze hier.
7 Comments
 1. Sandra zegt

  Super leuk om voor jou 7x Apeldoorn met kinderen te hebben mogen schrijven. 🙂
  Veel succes gewenst met alles.

  Hippe groetjes! XXX

  1. Karlien zegt

   Leuk dat je wilde schrijven en dank je wel 🙂 X

 2. jeapiebel zegt

  De informatie is zeker zeer handig voor familie en liefhebbers. 🙂

 3. Els zegt

  Wat is er toch een hoop te doen bij/in Apeldoorn. Eigenlijk kom ik er zelden. Tilburg is toch niet om de hoek. Apelheul kende ik dan weer wel en natuurlijk paleis het loo.

  1. Karlien zegt

   HAha goed plan 🙂 Veel plezier en laat je me weten hoe het was?

  2. Karlien zegt

   Ik kom er ook eigenlijk nooit maar als ik het zo lees is het een leuke plek voor een vakantie!

 4. Irma zegt

  Ooh ik wil zo zo zo graag eens naar de apenheul haha. Lijkt me echt leuk! Ik ga binnenkort eens iemand strikken om met me mee te gaan, hehe.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.