Nationaal Park Dwingelderveld met kinderen

Een tijd geleden waren we op familieweekend in Drenthe. Op maandag gaan we weer naar huis maar we hebben zin om een stuk te wandelen. Mijn keus valt op Nationaal Park Dwingelderveld. Doorslaggevend bij het bepalen van de wandeling is het Anserdennen theehuys. Een theetuin in de bossen, halverwege de wandeling.

De wandeling start bij Natuurmonumenten, een wandeling van een kilometer of acht nemen we. Waarschijnlijk gaat er ergens iets mis want uiteindelijk lopen we meer dan tien kilometer. We gaan met de kinderen op pad en na een uurtje (met kinderen wandelen gaat veel langzamer uiteraard) komen we aan bij dit theehuys.

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Onderweg wandel je langs natte laagtes en hoge zandruggen in het uitgestrekte Dwingelderveld. Hier zie je heide, bos, stuifzand en ruim veertig vennen. Wij wandelden hier met de kinderen en omdat het gebied zo afwisselend was, was de route van bijna 10 kilometer redelijk goed te doen voor onze oudste van 4 op dat moment.

Ga je wandelen met kinderen, dan is het Familiepad Noordenveld bij Dwingelderveld misschien een geschiktere route van 2,5 km. Je wandelen door bos, langs de schaapskooi Achter ’t Zaand en over de natte heide. De route start bij de parkeerplaats Achter ’t Zaand van Staatsbosbeheer of start vanaf de Schaapskooi.

Anserdennen theehuys

Het theehuys ligt middenin de bossen van het Nationaal Park Dwingelderveld. Je kan er wandelend komen maar op met de fiets of de auto. Het eerste dat opvalt is de ruimte en de rust. Tussen de bomen vind je dit café. Buiten en binnen is voldoende plek. Achter het terras is een speeltuin, dus de kinderen zijn direct verdwenen.

  • Vanaf het Theehuis is er de 2 kilometer lange wandelroute Anserdennen route Dwingelderveld!

We bestellen koffie en thee. Leuk detail hieraan is dat je € 3, – betaalt voor koffie of thee. Vervolgens krijg je een hele pot en die mag je zo vaak laten bijvullen als je wilt! Er zijn heel wat soorten verse thee om uit te kiezen. Daarnaast bestellen we een tomatensoep voor de kinderen en een stukje huisgemaakte appeltaart.

Anserdennen theehuys-drenthe-vakantie-theetuin-dwingelderveld-kinderen-wandelen-koffie-thee-blog-review

Binnen is ook meer dan voldoende ruimte om te zitten. Aan de achterkant vind je een winkeltje waar je ijsjes voor de kinderen kan halen. Uiteraard vlakbij de speeltuin. We hebben bijna twee uur bij het Anserdennen theehuys gezeten, een heerlijk restaurant in het bos! Daarna is het tijd om verder te wandelen.

Na de heerlijke stop in dit theehuis in Nationaal Park Dwingelderveld lopen we de rest van de wandeling. De omgeving is prachtig! Hele mooie uitzichten, bos en heide. Een aanrader voor je vakantie naar Drenthe (met kinderen).

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld – Vakanties

EuroParcs de Wiltzangh ligt aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld en hier verblijf je in een van de Wellness Lofts, Zweedse bungalows of andere vakantiehuisjes.

  • Buitenbad
  • Minigolf
  • Speeltoestellen

Camping Torentjeshoek ligt aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe. De kampeerplekken zijn ruim opgezet en er is ook een ruim aanbod aan bijzondere verhuuraccommodaties.

  • Gratis toegang tot Zwem- en Beleefpark Dwingeloo
  • Nabij avontuurlijke mountainbike-routes en startpunt Nature Game
  • Speeltoestellen en kabelbaan
Nationaal Park Dwingelderveld

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën