Anserdennen theehuys en wandelen in Nationaal Park Dwingelderveld

10

Een tijd geleden waren we op familieweekend in Drenthe. Op maandag gaan we weer naar huis maar we hebben zin om een stuk te wandelen. Mijn keus valt op Nationaal Park Dwingelderveld. Doorslaggevend bij het bepalen van de wandeling is het Anserdennen theehuys. Een theetuin in de bossen, halverwege de wandeling.

De wandeling start bij Natuurmonumenten, een wandeling van een kilometer of acht nemen we. Waarschijnlijk gaat er ergens iets mis want uiteindelijk lopen we meer dan tien kilometer. We gaan met de kinderen op pad en na een uurtje (met kinderen wandelen gaat veel langzamer uiteraard) komen we aan bij dit theehuys.

Anserdennen theehuys

Het theehuys ligt middenin de bossen. Je kan er wandelend komen maar op met de fiets of de auto. Het eerste dat opvalt is de ruimte en de rust. Tussen de bomen vind je dit café. Buiten en binnen is voldoende plek. Achter het terras is een speeltuin, dus de kinderen zijn direct verdwenen.

Anserdennen theehuys-drenthe-vakantie-theetuin-dwingelderveld-kinderen-wandelen-koffie-thee-blog-review

We bestellen koffie en thee. Leuk detail hieraan is dat je € 3, – betaalt voor koffie of thee. Vervolgens krijg je een hele pot en die mag je zo vaak laten bijvullen als je wilt! Er zijn heel wat soorten verse thee om uit te kiezen. Daarnaast bestellen we een tomatensoep voor de kinderen en een stukje huisgemaakte appeltaart.

Binnen is ook meer dan voldoende ruimte om te zitten. Aan de achterkant vind je een winkeltje waar je ijsjes voor de kinderen kan halen. Uiteraard vlakbij de speeltuin. We hebben bijna twee uur bij het Anserdennen theehuys gezeten, een heerlijk restaurant in het bos! Daarna is het tijd om verder te wandelen.

IMG_20160725_145143
IMG_20160725_153451

Wandelen Drenthe

Na de heerlijke stop lopen we de rest van de wandeling. De omgeving is prachtig! Hele mooie uitzichten, bos en heide. Een aanrader voor je vakantie naar Drenthe (met kinderen).

Wil je overnachten in dit gebied, dan is dit vakantiepark bij het Nationaal Park een goede optie. Het is een park van EuroParcs (Ruinen), met binnenzwembad en kinderboerderij.

Kijk op de website voor de openingstijden van Anserdennen theehuys.

10 Comments
 1. Anna zegt

  Ziet er super gezellig uit zeg! Wat is Nederland toch mooi :). En gezellig, zo’n hele pot thee!

  1. Karlien zegt

   Klopt, Nederland is zo mooi. En het was heeerlijk, twee potten leeggedronken.

 2. Sabine zegt

  Lijkt me super mooi daar!

  1. Karlien zegt

   Is echt de moeite waard ! Zou er zo een week willen doorbrengen.

 3. Denise - Follow my footprints zegt

  Altijd fijn lekker een stuk wandelen. Mijn kinderen zijn echte sporters en bewegen de hele dag, maar voor een stukje wandelen zijn ze zelden te porren. Zo jammer! Misschien moet ik volgende keer maar zeggen ‘dat we gaan sporten’ (rennen), dan willen ze het waarschijnlijk wel. 😉

  1. Karlien zegt

   Hahah jaa dat zal helpen 😉 Mijn kids hebben er echt niet altijd zin in. Maar het vooruitzicht van chocolademelk (de jongste), een speeltuin (allebei) of een ijsje (de oudste) helpt vaak! En onderweg hebben ze hun fantasiewereld waardoor ze soms heel hard lopen en vaak stil staan.

 4. Kelly | Dutchie on the Road zegt

  Heerlijk…lekker theedrinken in het bos! Ik denk dat ik morgen ook maar eens ga wandelen in het bos 🙂 .

 5. Mellisa - Grenzeloosreizen zegt

  Ook in Nederland kun je fijne dingen doen en het ziet er heerlijk rustgevend uit, vooral met kinderen denk ik even fijn 😉

 6. Jessica | Corners of the World zegt

  Oewh wat een leuk plekje! Als het niet midden in een bos zou zitten zou het een ideale werkplek voor mij zijn haha, groot fan van koffie refills :p

 7. Sanne zegt

  Dat ziet er echt uit als een fijn plekje 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.