Roosendaal met kinderen | 10 tips

Wat is er te doen in Roosendaal met kinderen? Wij waren in de zomervakantie een dag in deze stad in Noord-Brabant en delen onze tips!

Tijdens onze vakantie in België, toen we op een huis mochten passen, besloten we om een dagje terug de grens over te gaan naar Nederland. In deze blog deel ik daarom wat je doet in Roosendaal.

Doen in Roosendaal met kinderen

Indoor Skydiven

De reden dat wij naar Roosendaal gingen was vanwege de mogelijkheid om daar te gaan Indoor Skydiven! Mijn man deed dit met onze oudste, toen 7 jaar en ze vonden dit fantastisch.

Het indoor skydiven is een unieke ervaring: in een windtunnel ga je vliegen. Natuurlijk onder begeleiding van een instructeur, maar als je er bedreven in raakt dan kan je op een gegeven moment zelf gaan vliegen. Onze dochter heeft het, bijna een jaar verder, nog zeer geregeld over dit uitje. Dus we kunnen wel zeggen: het is een aanrader!

FunZone Roosendaal

Zoek je meer indoor vermaak voor een dagje Roosendaal met kinderen? Dan is de FunZone Roosendaal wellicht wat je zoekt! Dit is een indoorhal met allerlei trampolines. Er zijn verschillende jump area’s. Hier kan je gaan lasergamen. Met de geavanceerde lasergame uitrusting en een glow-in-the-dark arena is dit een leuke en actieve ervaring. In totaal duurt een potje lasergamen ongeveer 30 minuten. Dit is inclusief uitleg, pakken aan- en uitdoen en 12 minuten het spel spelen.

Ook is er het FunZone trampolinepark voor beginnende tot gevorderde trampolinespringers, begeleiders én toeschouwers. Het trampolinepark bestaat uit verschillende jump area’s. Voor kinderen vanaf 6 jaar het trampolinepark binnen de openingstijden altijd toegankelijk, met uitzondering van de speciale uren voor kinderen van 0 t/m 5 jaar. Kinderen tussen de 0 en 6 jaar mogen alleen springen op de speciale openingstijden.

Klimcentrum Yellow Stone

Nog een indoor uitje: Klimcentrum Yellow Stone. Als je houdt van klimmen of als je kinderen dit willen leren dan is dit een leuke kinderactiviteit.

Kinderboerderij Minnebeek

Een kinderboerderij is eigenlijk altijd een leuk uitje voor gezinnen. Ben je in Roosendaal met kinderen, dan kan je daarvoor terecht bij Kinderboerderij Minnebeek. Deze boerderij ligt bij het Burgemeester Marijnenpark.

Grote speeltuinen in Roosendaal

In Roosendaal zijn er een aantal grotere speeltuinen te vinden. Zo is er de Speeltuin Vrouwenhof, op maar liefst 1,5 hectare! Als je trek krijgt dan kan je terecht in pannenkoekenrestaurant Vrouwenhof.

Ook is de Speeltuin Kade aan de Engelselaan 95 een leuke optie om heen te gaan. De speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen van 2 t/m 14 jaar en voor de oudere kinderen is er een voetbalveldje. Je betaalt een kleine toegangsprijs.

Museum Tongerlohuys

Na al die tips over vermaak nu een culturele tip: het Museum Tongerlohuys. Dit museum is in het centrum gevestigd. Je leert hier het een en ander over de historie van Roosendaal, vijf iconen nemen je mee door de geschiedenis van stad en streek.. Er is een speurtocht voor kinderen. Dit museum is vooral geschikt voor wat oudere kinderen.

speeltuintje Roosendaal
Speeltuintje bij de ingang

Rucphense bossen in de omgeving van Roosendaal met kinderen

Als je wilt gaan wandelen, dan kan je bijvoorbeeld naar de Rucphense bossen gaan. Daar is onder andere deze wandeling van 3 kilometer uitgezet. Onderweg kom je langs een café met speeltuin.

Nog een extra tip: net buiten Roosendaal kan je indoor skiën bij SnowWorld Rucphen.

Meer tips lezen na deze informatie over Roosendaal met kinderen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën