Roosendaal met kinderen | 10 tips

0

Wat is er te doen in Roosendaal met kinderen? Wij waren in de zomervakantie een dag in deze stad in Noord-Brabant en delen onze tips!

Tijdens onze vakantie in België, toen we op een huis mochten passen, besloten we om een dagje terug de grens over te gaan naar Nederland. In deze blog deel ik daarom wat je doet in Roosendaal.

Doen in Roosendaal met kinderen

Indoor Skydiven

De reden dat wij naar Roosendaal gingen was vanwege de mogelijkheid om daar te gaan Indoor Skydiven! Mijn man deed dit met onze oudste, toen 7 jaar en ze vonden dit fantastisch.

Het indoor skydiven is een unieke ervaring: in een windtunnel ga je vliegen. Natuurlijk onder begeleiding van een instructeur, maar als je er bedreven in raakt dan kan je op een gegeven moment zelf gaan vliegen. Onze dochter heeft het, bijna een jaar verder, nog zeer geregeld over dit uitje. Dus we kunnen wel zeggen: het is een aanrader! (tickets online)

Krazy Kangaroo Roosendaal 

Zoek je meer indoor vermaak voor een dagje Roosendaal met kinderen? Dan is de Krazy Kangaroo Roosendaal wellicht wat je zoekt! Dit is een indoorhal met allerlei trampolines. Er zijn verschillende jump area’s.

Klimcentrum Yellow Stone

Nog een indoor uitje: Klimcentrum Yellow Stone. Als je houdt van klimmen of als je kinderen dit willen leren dan is dit een leuke kinderactiviteit.

Kids Wonderland

Een indoor speeltuin valt bij mijn kinderen goed in de smaak. In Roosendaal kan je daarvoor terecht bij Kids Wonderland. Er is zowel een binnen- als een buitenspeeltuin. Deze speeltuin is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar.

Kinderboerderij Minnebeek

Een kinderboerderij is eigenlijk altijd een leuk uitje voor gezinnen. Ben je in Roosendaal met kinderen, dan kan je daarvoor terecht bij Kinderboerderij Minnebeek. Deze boerderij ligt bij het Burgemeester Marijnenpark.

Grote speeltuinen in Roosendaal

In Roosendaal zijn er een aantal grotere speeltuinen te vinden. Zo is er Speeltuin Vrouwenhof, op maar liefst 1,5 hectare! Als je trek krijgt dan kan je terecht in pannenkoekenrestaurant Vrouwenhof.

Een andere grote speeltuin in Roosendaal is de Sint Joseph Speeltuin. Dit is de oudste speeltuin van de stad en er zijn meer dan 50 speeltoestellen.

Voor jongere kinderen is de Speeltuin Kade een leuke optie om heen te gaan.

Museum Tongerlohuys

Na al die tips over vermaak nu een culturele tip: het Museum Tongerlohuys. Dit museum is in het centrum gevestigd. Je leert hier het een en ander over de historie van Roosendaal. Er is een speurtocht voor kinderen. Dit museum is vooral geschikt voor wat oudere kinderen.

speeltuintje Roosendaal
Speeltuintje bij de ingang

Extra tips Roosendaal met kinderen

Als je wilt gaan wandelen, dan kan je bijvoorbeeld naar de Rucphense bossen gaan. Daar is onder andere deze wandeling van 3 kilometer uitgezet. Onderweg kom je langs een café met speeltuin.

Nog een extra tip: net buiten Roosendaal kan je indoor skiën bij SnowWorld Rucphen.

En wil je gaan lunchen of iets gaan drinken? In dit artikel staan allerlei leuke restaurants.

Meer tips lezen na deze informatie over Roosendaal met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.