Getest: Indoor Skydiven met kinderen in Roosendaal

Indoor Skydiven met kinderen in Roosendaal, hoe leuk is dat? Johan nam met onze dochter van 7 jaar de proef op de som. In deze blog deelt hij of het indoor skydiven een aanrader is met kids.

We zijn in de buurt van Roosendaal op vakantie en ik ben op zoek naar leuke uitjes voor het gezin. En dan kom ik het Indoor Skydiven in Roosendaal tegen en ik denk: dat past perfect.

Bij indoor skydiven in een windtunnel ervaar je in een veilige en gecontroleerde omgeving het gevoel van een vrije val vanuit een vliegtuig.

uitje Noord-Brabant

Ik ben gek op vliegen en ik houd van sporten. Samen met mijn dochter meld ik mij aan en op een snikhete dag in juli rijden we naar de windtunnel toe.

Indoor Skydiven met kinderen in Roosendaal

We melden ons bij de balie en we krijgen te horen dat we onze gegevens mogen invullen. Om 14:00 zijn we aanwezig, om 14:15 start onze ronde. Tussendoor hebben we even de tijd om alvast bij de windtunnel te zien wat ons te wachten staat. Spektakel als de instructeurs zelf gaan vliegen!

Indoor Skydive Roosendaal

Dan maken we kennis met onze instructrice Fay. Het begint met de juiste spullen aantrekken (vergeet je schoenen met veters niet) en daarna krijgen we instructies. Het belangrijkste wat je krijgt te zien zijn de tekens, waarmee je uitleg krijgt tijdens het indoor skydiven.

En na even wachten is het moment daar: we mogen naar de windtunnel. Met wat gezonde spanning bij mij, en wat meer spanning bij mijn dochter, lopen we van de trap af.

Indoor Skydive Roosendaal

Indoor Skydiven met kinderen ervaren

Op een scherm zie je wanneer je aan de beurt bent. Dan sta je op tijd klaar bij de deur: als de een eruit komt gaat de volgende erin. Gespannen staat mijn dochter klaar voor haar eerste vliegervaring.

De eerste ervaring is makkelijker dan je zou denken: de instructeurs helpen je goed. Het is voornamelijk wennen aan het gevoel en blijven hangen. De tweede rondes daarna ben je vooral benieuwd naar wat je nog meer kan.

Met mijn sport- en vliegachtergrond had ik verwacht dat ik er direct gevoel voor zou hebben. En dat heb ik totaal mis: ik heb het niet gelijk te pakken. Instructrice Fay geeft later aan dat dit logisch is, het indoor skydiven is met niets te vergelijken.

In tegenstelling tot bij mij heeft mijn dochter het wel direct te pakken en in haar derde serie vliegt ze al eventjes los.

skydive

VR-bril ervaring

Nieuw bij het indoor skydiven is dat je met een VR-bril kan gaan vliegen. En daar ben ik wel benieuwd naar! Als je indoor skydiven combineert met VR krijg je een hele realistische skydive ervaring. Je voelt en ziet hoe het is om uit een vliegtuig te springen.

Ik koos voor de bestemming Dubai: in totaal zijn er 6 bestemmingen beschikbaar. Deze ervaring was inderdaad weer heel anders dan het gewone indoor skydiven. Je hebt een bril op, dus je ziet niets anders dan de film. De hele ervaring lang word je vastgehouden door een instructeur.

Deze ervaring vond ik erg leuk: je kijkt om je heen naar van alles wat er gebeurt op je scherm en ondertussen hang je in de hal.

Mijn dochter zag af van de VR-ervaring: na drie keer gewoon vliegen was het even op. Ook vond ze het een eng idee om met een bril op de windtunnel in te gaan. Toen ze mij even later in de windtunnel zag raakte ze wel weer enthousiast: ze wil heel graag verder gaan met het indoor skydiven.

VR-bril
Ervaring met de VR-bril

Indoor Skydiven met kinderen | Een aanrader?

Je leest het al in deze blog: wij vonden de indoor skydive ervaring ontzettend leuk. Het is echt een uniek uitje dat je vooral moet beleven om te weten wat het is. Aan instructrice Fay hadden wij een goede: ze ging heel goed om met mijn dochter en ze legde de dingen goed uit.

De tijd die je aan het vliegen bent is relatief kort ten opzichte van het wachten. Wij hebben 3x 1 minuut gedaan en daarna deed ik nog de VR-ervaring. Maar het wachten vonden wij niet erg: je gaat iets heel leuks doen. Wel is het een kostbaar uitje als je dit met je hele gezin zou doen.

Indoor Skydive Roosendaal

Op herhaling?

Wij zouden het absoluut nog een keer gaan doen, zeker omdat je steeds meer zelf kan en het vliegen steeds meer gaat ervaren. De eerste keer indoor skydiven is al heel leuk, maar als je ziet wat die instructeur kunnen smaakt het naar meer!

Als ik mijn dochter vraagt of ze het aan andere mensen aanraadt zegt ze: “Ja, maar niet aan iedereen. Want oude oma’s hebben kunstgebitten en die vliegen dan door de tunnel.” Instructrice Fay vertelt dat er inderdaad een keer een kunstgebit door de windtunnel vloog.

Indoor Skydive Roosendaal

Als je mensen meeneemt dan kunnen die aan de zijkant kijken naar het skydiven. Vraag vooraf even aan de instructeur wat de wachttijd ongeveer is, dan kunnen ze eventueel ook wachten in het restaurant beneden. Bij het restaurant is een speeltuin. Bekijk de informatie over openingstijden en prijzen op de website!

Meer uitjes in Noord-Brabant en omgeving?

Speeltuintje bij de ingang

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën