BREDA met kinderen | 21x leukste activiteiten

Een stedentrip in Nederland of een dagje weg net over de grens vanuit België? De mooie stad Breda leent zich daar goed voor. Wat doe je in Breda met kinderen? Wij waren een aantal keer in deze stad en een van de lezers van Reistipsmetkids woont er en deelt haar tips voor activiteiten en uitjes. Samen komen we tot deze lijst van leuke kinderactiviteiten in Breda.

Breda heeft een overzichtelijke binnenstad, wat altijd fijn is voor een stedentrip met kinderen. Daarnaast is er heel wat te doen in deze stad in het zuiden van Nederland met een ligging tegen de grens met België aan.

Bezienswaardigheden Breda met kinderen

De stad en de bezienswaardigheden? op een leuke manier ontdekken? Volg dan de Creatieve route door Breda, dit is een route van 5 kilometer en je komt langs een aantal creatieve hotspots in Breda in de historische binnenstad én in het industriële Havenkwartier.

Grote Kerk Breda

De Grote Kerk Breda is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Graaf Engelbrecht van Nassau gaf in de vijftiende eeuw opdracht om de kerk te bouwen. Negen Nassaus en de eerste Prins van Oranje vonden er hun laatste rustplaats. Voor kinderen is hier een fotopuzzeltocht, waarmee ze details in de Grote Kerk kunnen ontdekken. Je kan de toren soms beklimmen, die tijdstippen staan in de agenda.

Stedelijk Museum Breda
Stedelijk Museum Breda. Tentoonstelling de Nassaus, foto: Peter Hilz

Stedelijk Museum Breda

En ook het Stedelijk Museum Breda is interessant, dit staat in het teken van geschiedenis en kunst in Breda en omgeving. Tijdens vakanties zijn er diverse, leuke en creatieve activiteiten voor kinderen. Je kan het museum met de kinderen met een speurtocht ontdekken.

Mastbos

Het Mastbos is aangelegd door Hendrik III van Nassau en wordt ook wel gezien als de ‘achtertuin van Breda’. Het is een prachtig gebied met bomen, heidevelden en vennen. In het Mastbos is een kinderspeelbos en een kabouterpad. Ook zijn er rond en in het bos 3 cafés. Café De 7 heuveltjes is leuk, met speeltuin. Aan de andere kant van het Mastbos ligt pannenkoekenhuis Dennenlucht, dat is ook een aanrader.

Rondvaart

Veel van de stad zien tijdens een dagje Breda? Ga mee met een rondvaart van De Nieuwe Mak. Het vaarseizoen begint op 1 april en duurt tot 1 november en de boten varen in het vaarseizoen dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur, op het hele uur. Het vertrek is bij kassaboot ‘De Thor’ in de haven van Breda. Kinderen tot 4 jaar varen gratis mee.

Bezienswaardigheden Breda

Wat te doen in Breda met kinderen

Reptielenhuis de Aarde

Blogger Anke bezocht onlangs Reptielenhuis de Aarde met haar gezin. Zij werden hartelijk verwelkomd door de medewerkers en de regels werden uitgelegd aan de kinderen, niet rennen en niet op het glas kloppen. Daarna mochten ze op verkenning gaan. Het Reptielenhuis is niet zo groot, maar wel gezellig ingericht. Beneden heb je de mogelijkheid om iets te drinken, de kinderen kunnen, indien ze groot genoeg zijn, zelf op ontdekkingstocht gaan. Vanaf je plaats kan je de kinderen makkelijk zien of horen.

Op verschillende tafels ligger er puzzels voor de kinderen, of tekeningen. Op verschillende momenten krijgen de kinderen de kans om een koningspython te aaien, of zelfs vast te houden, een baardagaam aaien, en een flappetak vasthouden. Ondertussen krijg je informatie over de dieren van een medewerker en kan je je vragen stellen.

Bij elk verblijf van de reptielen of insecten vind je meer informatie over de dieren. Wil je toch nog iets weten, de medewerkers geven je met plezier meer uitleg. Zij genoten van het uitstapje in Reptielenhuis de Aarde, mede door de super vriendelijke medewerkers! Ga je een dagje naar Breda met kinderen, dan is dit bezoek zeker een aanrader.

Reptielenhuis de Aarde

FunZone Breda

Blogger Marilyn was onlangs een middag in Breda en zij gingen naar de trampolinehal Krazy Kangaroo, dat is nu de FunZone. Dit is een grote hal vol met trampoline en een binnenspeeltuin. Positief was dat de hal er goed verzorgd uitzag, wat wel echt een pluspunt is. Ook was het een leuk park. Ze raadt aan om op voorhand te reserveren: op de zaterdagmiddag was het erg druk en ze moesten wachten tot ze naar binnen mochten. Voor kinderen van 0 tot en met 5 jaar is het trampolinepark alleen tijdens speciale uren geopend.

 • Indoor speeltuin, deze is geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Voor de allerkleinsten hebben is er een special peuterhoek. Er is onder meer een klimvulkaan met uitkijkpost, raceparcours, piratenglijbaan en je kan met een band van de snowglider.
 • En bij Glow Minigolf is de indoor midgetgolfbaan verlicht door blacklight. De baan bestaat uit 15 verschillende holes, allemaal in thema van bekende plekken over de hele wereld.
glow in the dark
FunZone

Kabonk

Een andere gave indoor speeltuin is Kabonk, is een leuk indoor uitje met jonge kinderen. Dit is het hoogste speelpark van Europa van 3.300 m2, met zeven verdiepingen vol speeltoestellen. Je kan er rennen, springen en klauteren! Er is meer dan 200 meter aan glijbaan. De verschillende verdiepingen zijn met elkaar verbonden, onder andere door middel van glijbanen. In dit hoge indoor speelpark is een voetbalveld en er is een aparte ruimte voor dreumes en peuter.

Kabonk ligt gelegen in Breepark, het vrijetijdsgebied van Breda met onder andere een Kinepolis, McDonald’s, lasergame en escaperooms, Happy Italy, De Beren en de Decathlon.

activiteiten Breda met kinderen

Uitvindfabriek

Blogger Marilyn bezocht Breda met kinderen en zij gingen naar de Uitvindfabriek. Een interactief uitje, waar kinderen op een laagdrempelige manier met techniek kennismaken. Dit is een leuke plek om te bezoeken met kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Zij vonden deze activiteit in Breda zo leuk om te doen dat ze inmiddels al een aantal keer zijn teruggegaan.

Je kijkt je ogen uit in deze fabriek. Niks is wat het lijkt en je nieuwsgierige kids weten niet aan welk proefje ze eerst willen beginnen. In de Uitvindfabriek kan je doorlopend deelnemen aan workshops. Op diverse plaatsen in het pand liggen allerlei materialen klaar om zelf aan te slag te gaan. Je hoeft enkel de werkbeschrijving te lezen om te kunnen starten. Verder waren er nog veel andere coole spullen/gadgets te vinden, zo is er een dolfijnconstructie waar je in kan, trappers waarmee je een gekke transportband in beweging zet. Of probeer in het creabea atelier met de materialen van afgedankte computers een nieuw voorwerp in elkaar te knutselen.

Pier 15 skatepark

Een volgende leuke activiteit in Breda is een bezoek aan Pier15. Dit is een van de toonaangevende skateparken in Europa, daarnaast is het een broeinest voor cultuur. Het park ligt in het Havenkwartier en is een paradijs voor elke skateboarder. Je kan hier op een van de mooiste skateparken van Europa skaten, met een buitenbowl.

Uitvindfabriek

Kinderwinkels in Breda

In het centrum van Breda kan je allerlei leuke kinderwinkels bezoeken, zoals:

1. Aan de Speelhuislaan zit ook een hele leuke winkel die gespecialiseerd is in spelletjes: De Spellenwinkel Breda. Daar worden regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd.

2. Ben je in Breda met kinderen, dan mag een bezoek aan de beste kinderenboekenwinkel van Nederland eigenlijk niet missen! De Kinderboekentuin aan de Speelhuislaan 80 is een hele leuke boekenwinkel voor kinderen.

3. Bij het Leeuwtje aan de Ginnekenweg 87 koop je speelgoed, er staat voornamelijk houten speelgoed.

4. Kloffies & Koffies aan de Nieuwe Ginnekenstraat 36 is een kids conceptstore voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Naast kinderkleding, speelgoed en verzorgingsartikelen is er een grote speelhoek en kinderkapper op woensdag en vrijdag.

Outdoor activiteiten in Breda met kinderen

Kinderboerderij Wolsflaar

Bij Wolsflaar zit je goed met het gezin. Dit is een kinderboerderij met een leuk en sfeervol biologisch lunchcafe. Je kunt er van de dieren genieten, kinderen kunnen spelen, er zijn regelmatig activiteiten en je zit er goed vanwege de lekkere taartjes.

Belcrum Beach

Bezoek je Breda met kinderen in de lente of bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie, dan is Belcrum Beach tof om te bezoeken. Dit is het stadsstrand van Breda. Heel leuk en je kan er ook sloepjes huren.

Stadspark Valkenberg met kinderen

Het stadspark Valkenberg aan de J.F. Kennedylaan is ook een aanrader voor gezinnen. Je vindt hier het T-Huis zit waar je overdag kunt eten en drinken. Ondertussen spelen de kinderen in de speeltuin.

Parkhoeve

Bij de Parkhoeve in Breda-Noord zijn er boerderijdieren, er is een midgetgolfbaan en een speeltuin. Ook worden er activiteiten georganiseerd en er is een terras. Dit ligt vlakbij wandel- en fietsgebied de Lage Vuchtpolder.

Indoor activiteiten Breda met kinderen

We hebben al heel veel uitjes benoemd voor Breda. Er is nog veel meer te doen in deze stad en daarom staan hier een aantal indoor uitjes kort beschreven.

Bounce Valley

De Bounce Valley is het grootste airpark van Nederland. Dit is een gigantisch luchtkussen vol hindernissen en obstakels. Op het Airpark van bijna 1.000 vierkante meter is er onder meer een Wipe-Out, Tarzan & Jane en Looping Slide. Bijzonder is de ‘Laser Maze’, waar je de uitgang moet vinden door een tunnel vol met laserstralen.

De kleinste jumpers tot 5 jaar zijn welkom bij Bounce Valley. Begeleiders jumpen tijdens de mini bounce altijd gratis mee. Ga hierheen op werkdagen voor 12 uur, dan is het vaak nog rustig op het luchtkussenpark.

breda met kind
Indoor skydiven

Happy Station Playmobil Diorama

In het station zit Happy Station Playmobil Diorama, dit is een door vrijwilligers gerunde winkel/speelterrein. Deze winkel is bedoeld voor kinderen en het staat helemaal in het teken van Playmobil. Erg leuk om even een kijkje te nemen en wat te drinken terwijl de kinderen met playmobil spelen.

Lot 66

Bij LOT66 zijn er verschillende activiteiten, zoals karten, bowlen, klimmen, lasergamen en sumoworstelen. Kinderen vanaf 1.40m mogen zelf karten. Lot66 beschikt over een duo-kart voor kids jonger dan 8 jaar en/of kleiner dan 1,40m. Deze duo-kart wordt bestuurd door één van onze medewerkers en het kind kan bij hen instappen en mee rijden. Ook het lasergamen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

De escape room bij Lot66 in Breda is geheel in Amerikaanse stijl en heet The Casino Heist, deze is geschikt voor tieners vanaf 14 jaar. Zijn de kinderen jonger, dan moeten er minimaal 2 volwassenen mee.

Reptielenhuis De Aarde

Uitjes omgeving Breda met kinderen

Indoor Skydiven Roosendaal

Een heel tof uitje in de omgeving van Breda is Indoor Skydiven. De eerste ervaring is makkelijker dan je zou denken: de instructeurs helpen je goed. Het is voornamelijk wennen aan het gevoel en blijven hangen. De tweede rondes daarna ben je vooral benieuwd naar wat je nog meer kan. Je kan hier ook met een VR-bril vliegen. Als je indoor skydiven combineert met VR krijg je een hele realistische skydive ervaring. Je voelt en ziet hoe het is om uit een vliegtuig te springen.

Efteling

Of ga naar de Efteling, in de weekenden en vakanties rijdt de Efteling Express, buslijn 802, vanaf station Breda naar de Efteling. Wij bezochten dit pretpark met peuter en kleuter en toen was het al een heel leuk dagje uit. Met tieners kan je natuurlijk ook in de enge achtbanen. Info op de website

Beekse Bergen

En ook een dagje naar Safaripark Beekse Bergen is echt een aanrader. Hier waren wij tijdens een zomervakantie, dit is onze review. Met de wandelsafari wandel je door het park heen. De kinderen rennen voor ons uit. De dieren hebben grote verblijven en het komt geregeld voor dat je de dieren vanaf een bepaalde plek niet ziet. Alleen maar positief vinden wij. Onderweg zijn er op diverse plekken avonturenpaden aangelegd naast de route: speciale weggetjes voor kinderen. De kinderen renden van route naar route. Ook kom je geregeld speeltuintjes tegen.

Daarnaast zijn er natuurlijk safari’s: met de auto, boot en bus. En ga ook naar de vogelvoorstelling, die is indrukwekkend.

Recreatiegebied De Mosten met klimpark en Cablepark

Het recreatiegebied De Mosten ligt net over de grens. In dit recreatiegebied, goed bereikbaar met een ligging tussen Breda en Antwerpen, is er een zwemvijver met speeltuin en een minigolf. Hier kan je gratis beachvolleybal, basketbal, badminton of tafeltennis spelen. 

Ook is er het Goodlife Cablepark waar je kan wakeboarden, waterskiën of kneeboarden, het klimpark De Mosten en het Treehouse waar je iets kan eten en/of drinken. In de omliggende bossen zijn er wandel- en fietsroutes. 

De Mosten
De Mosten

Eten met kinderen in Breda

In dit overzicht van Breda met kinderen noemden we al een aantal kindvriendelijke restaurants. We zetten ze hier nog even onder elkaar en we voegen een aantal extra tips toe:

 • Tosti Club,
 • In Kannen en Kruiken,
 • Happy Italy,
 • T-Huis
 • Belcrum Beach
 • Pier 15
 • Café De 7 heuveltjes
 • Pannenkoekenhuis Dennenlucht.

In het centrum van Breda vind je een Foodhall. Met kinderen is dat erg leuk om te gaan eten, want er is veel ruimte en voor ieder is er wel iets wat lekker is om te eten.

Overnachten in Breda met kinderen

Onder blogs over steden krijgen we geregeld de vraag: waar kan je kindvriendelijk overnachten? Dit zijn een aantal tips in Breda:

 1. Het Onderwijshotel De Rooi Pannen ligt vlakbij het centrum.
 2. Bij Amrâth Hotel Brabant verblijf je in een familiekamer en je mag gratis gebruik maken van een binnenzwembad.

De Katjeskelder is een vakantiepark van Roompot in Oosterhout, net buiten Breda, met:

 • Buitenbad en overdekt zwembad en Peuter-/ kleuterbad
 • Speeltuin en sport- en speelveld
 • Tafeltennis en trampoline

Meer lezen?
Net over de grens is er veel te doen in Kalmthout met kinderen
En lees de tips voor een stedentrip Nederland met kids

Katjeskelder vakantiepark
De Katjeskelder

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën