Breda met kinderen | 20+ kinderactiviteiten

0

Wat doe je in Breda met kinderen? Wij waren een aantal keer in deze stad. Een van de lezers van Reistipsmetkids woont er en deelt haar tips. Samen komen we tot deze lijst van leuke kinderactiviteiten in Breda.

Breda heeft een overzichtelijke binnenstad, wat altijd fijn is voor een stedentrip met kinderen. Daarnaast is er heel wat te doen in deze stad!

Doen in Breda met kinderen

Pier 15

Pier15 is een van de toonaangevende skateparken in Europa, daarnaast is het een broeinest voor cultuur en je kan er terecht voor een maaltijd of een drankje. Zeker een leuke plek om met kinderen die van skaten houden te bezoeken.

Kinderboerderij Wolsflaar

Bij Wolsflaar zit je goed met het gezin. Dit is een kinderboerderij met een leuk en sfeervol biologisch lunchcafe. Je kunt er van de dieren genieten, kinderen kunnen spelen, er zijn regelmatig activiteiten en je zit er goed vanwege de lekkere taartjes.

Breda Mastbos

Mastbos

In het Mastbos, het bos in Breda, is een kinderspeelbos. Verderop vind je een kabouterpad. Ook zijn er rond en in het bos 3 cafés. Café De 7 heuveltjes is leuk, met speeltuin. Aan de andere kant van het Mastbos ligt pannenkoekenhuis Dennenlucht.

Uitvindfabriek

Blogger Marilyn bezocht Breda met gezin en zij gingen naar de Uitvindfabriek. Een interactief uitje, waar kinderen op een laagdrempelige manier met techniek kennismaken en ze kunnen zelf ook aan de slag.

Kinderboekentuin

Ben je in Breda met kinderen, dan mag een bezoek aan de beste kinderenboekenwinkel van Nederland eigenlijk niet missen! Dit is een hele leuke boekenwinkel voor kinderen.

Happy Station Playmobil Diorama

In het station zit Happy Station Playmobil Diorama, dit is een door vrijwilligers gerunde winkel/speelterrein. Deze winkel is bedoeld voor kinderen en het staat helemaal in het teken van Playmobil. Erg leuk om even een kijkje te nemen en wat te drinken terwijl de kinderen met playmobil spelen.

STEK

Bij STEK, aan de Veilingkade, op loopafstand van het station, worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Binnenspeeltuinen Breda

Daarnaast zijn er in Breda drie binnenspeeltuinen: Avontura, Joepies en Monkey Town.

Bioscopen Breda

Er zijn in Breda ook drie bioscopen. Dat zijn Pathe, Kinepolis en Chasse.

Spellenwinkel Breda

Aan de Speelhuislaan zit ook een hele leuke winkel die gespecialiseerd is in spelletjes: De Spellenwinkel Breda. Daar worden regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd.

LEGO Mini Billind

Niet in Breda, net daarbuiten. Maar wel absoluut de moeite waard. We hebben het over Mini Billund. Dit is een LEGO museum met ruimte om te spelen en een (zeer betaalbare) LEGO winkel. Erg leuk om naartoe te gaan met het gezin.

Stedelijk Museum Breda

Ben je in Breda met kinderen en houden jullie van kunst? Dan is het Stedelijk Museum Breda een aanrader. Tijdens vakanties zijn er diverse, leuke en creatieve activiteiten voor kinderen. JE kan het museum met de kinderen met een speurtocht ontdekken.

Reptielenhuis De Aarde

Reptielenhuis de Aarde

Blogger Anke bezocht onlangs Reptielenhuis de Aarde met haar gezin.

We werden hartelijk verwelkomd door de medewerkers en de regels werden uitgelegd aan de kinderen, niet rennen en niet op het glas kloppen.

Daarna mochten we op verkenning gaan. Het Reptielenhuis is niet zo groot, maar wel gezellig ingericht.

Beneden heb je de mogelijkheid om iets te drinken, de kinderen kunnen (indien ze groot genoeg zijn) zelf op ontdekkingstocht. Vanaf je plaats kan je de kinderen makkelijk zien of horen.

Breda met kinderen

Op verschillende tafels ligger er puzzels voor de kinderen, of tekeningen.

Op verschillende momenten krijgen de kinderen de kans om een koningspython te aaien, of zelfs vast te houden, een baardagaam aaien, en een flappetak vasthouden. Ondertussen krijg je informatie over de dieren van een medewerker en kan je je vragen stellen.

Bij elk verblijf van de reptielen of insecten vind je meer informatie over de dieren. Wil je toch nog iets weten, de medewerkers geven je met plezier meer uitleg.

Wij genoten van ons uitstapje in Reptielenhuis de Aarde, mede door de super vriendelijke medewerkers! Ga je naar Breda met kinderen, dan is dit bezoek zeker een aanrader.

Reptielenhuis De Aarde

Foodhall

In het centrum van Breda vind je een Foodhall. Met kinderen is dat erg leuk om te gaan eten, want er is veel ruimte en voor ieder is er wel iets wat lekker is om te eten.FoodHall BredaAlle wereldkeukens onder één dakfoodhallbreda.nl

Belcrum Beach

Bezoek je Breda met kinderen in de lente of de zomer, dan is Belcrum Beach tof om te bezoeken. Dit is het stadsstrand van Breda. Heel leuk, zeker met kinderen!

Stadspark Valkenberg met kinderen

Het stadspark Valkenberg is ook een aanrader voor gezinnen. Je vindt hier het T-Huis zit waar je overdag kunt eten en drinken. Ondertussen spelen de kinderen in de speeltuin.

Krazy Kangaroo

Blogger Marilyn was onlangs een middag in Breda en zij gingen naar de trampolinehal Krazy Kangaroo. Een grote hal vol met trampolines. Erbij is ook een schaatsbaan en een binnenspeeltuin. Positief was dat de hal er goed verzorgd uitzag, wat wel echt een pluspunt is. Ook was het een leuk park.

Ze raadt aan om op voorhand te reserveren: op de zaterdagmiddag was het erg druk en ze moesten wachten tot ze naar binnen mochten.

Belcrum Wintermarkt

Bezoek je Breda met kinderen in december? In 2019 kan je op 14 en 15 december terecht op de Belcrum Wintermarkt. Dat is een hele leuke kerstmarkt, direct achter het station. Heel sfeervol, veel kraampjes, muziekoptredens, activiteiten voor kinderen. Echt een aanrader.

Kindvriendelijke restaurants Breda

In dit overzicht van Breda met kinderen noemden we al een aantal kindvriendelijke restaurants. We zetten ze hier nog even onder elkaar en we voegen een aantal extra tips toe:

  • Tosti Club,
  • In Kannen en Kruiken,
  • Happy Italy,
  • Restaurant Vandaag (all you can eat, favoriet van mijn 8-jarige zoon)
  • T-Huis
  • Belcrum Beach
  • Pier 15
  • Café De 7 heuveltjes
  • Pannenkoekenhuis Dennenlucht.

Overnachten in Breda met kinderen

Onder blogs over steden krijgen we geregeld de vraag: waar kan je kindvriendelijk overnachten? Dit zijn een aantal tips in Breda:

Meer lezen?

Een heel tof uitje in de omgeving van Breda is Indoor Skydiven.
Iets verder rijden en dan kom je bij Berkenhof Tropical Zoo.
Lees over Van Gogh in Brabant
En de Efteling is altijd tof
Net over de grens is er veel te doen in Kalmthout met kinderen
En lees de tips voor een stedentrip Nederland met kids

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.